bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۴۴۲۶

نحوه برخورد با کودکان بیش فعال

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
هر گونه تنش، نزاع و درگیری که منجر به ایجاد ترس و اضطراب در کودک می شود، باعث تشدید علائم و رفتارهای کودک بیش‌فعال می شود.

باید به کودک توجه مثبت نشان دهید و ازتشویق های غیرکلامی مثل نگاه محبت‌آمیز، دست کشیدن روی سر، بغل کردن و یا به صورت کلامی مثل «عالیه»، «خیلی خوب» و... استفاده کنید.

یکی از راه های برخورد درست با کودکان بیش فعال این است که هنگام انجام کار ناشایست، توجه خود را از کودک برگردانید و فعالیت مورد علاقه او را برای مدتی موقت قطع کنید. خواسته و دستور شما نباید به صورت خواهش یا تقاضا بیان شود و شفاف و محکم باشد.
 
گام دومی که می توان برای برخورد درست با کودکان بیش فعال در نظر گرفت،این است که امتیازاتی برای او در نظر بگیرید و به او بگویید برای هر کار خوب و درست به او یک ستاره می‌دهید و مثلاً اگر سه ستاره بگیرد، او را به پارک خواهید برد. برای کودکان دبستانی امتیازات عددی در نظر بگیرید.

به طور مثال در برابر هر ده امتیاز به او پاداش بدهید. هرگز کودک را تنبیه بدنی نکنید. تنبیه کودک باید به‌صورت بی‌توجهی موقتی یا جریمه کردن باشد. مثلاً به او بگویید به دلیل انجام کار نادرست، یک ستاره یا یک امتیاز از تو می‌گیرم.

 کودکان بیش‌فعال معمولاً انرژی بالایی دارند. بنابراین فعالیت‌های ورزشی مثل شنا، فوتبال، ورزش‌های رزمی و... برای این کودکان مفید می باشد. توصیه آخر اینکه والدین حتی‌الامکان محیط خانه را آرام نگه دارند و از هر گونه تنش، نزاع و درگیری که منجر به ایجاد ترس و اضطراب در کودک می شود، بپرهیزند چراکه باعث تشدید علائم و رفتارهای کودک بیش‌فعال می شود.

منبع: آستان