bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۴۴۴۴

با لیبرمن چه آینده‌ای در انتظار غزه است؟

تحلیلگران سیاسی فلسطین نظرات متفاوتی درباره تأثیر حضورِ حزب سیاسی "اسرائیل خانه ماست" در دولت ائتلافی و همچنین انتصاب رهبر این حزب به‌عنوان وزیر دفاع اسرائیل دارند. تحلیلگران نظرات مختلفی درباره رویکرد وزیر جدید نسبت به نوار غزه که توسط گروه حماس اداره می‌شود، دارند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۳ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵
با انتصاب آویگدور لیبرمن به‌عنوان وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، چه آینده‌ای در انتظار غزه است؟

فرارو- تحلیلگران سیاسی فلسطین نظرات متفاوتی درباره تأثیر حضورِ حزب سیاسی "اسرائیل خانه ماست" در دولت ائتلافی و همچنین انتصاب رهبر این حزب به‌عنوان وزیر دفاع اسرائیل دارند. تحلیلگران نظرات مختلفی درباره رویکرد وزیر جدید نسبت به نوار غزه که توسط گروه حماس اداره می‌شود، دارند.

به گزارش فرارو به نقل از میدل ایست مانیتور، دو تحلیلگر معتقدند حضور لیبرمن در دولت با فعالیت‌هایش در "مقابله" با نیروهای فلسطین متفاوت خواهد بود؛ زیرا او سیاستی متعادل و مبتنی بر عمل و اتخاذ خواهد کرد.

دو کارشناس دیگر اعتقاد دارند لیبرمن با شدت و خشونت با غزه برخورد خواهد کرد و ممکن است برای تقویت موقعیت و افزایش شهرتش حمله‌ای نظامی به غزه ترتیب دهد.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و لیبرمن رهبر گروه "اسرائیل خانه ماست"، روز چهارشنبه با امضا توافق‌نامه‌ای عضویت این حزب در دولت ائتلاف را رسمی کردند.

در طول امضا توافقنامه، لیبرمن اعلام کرد که جایگزین موشه یعلون خواهد شد و وظایف دفاعی را ادامه خواهد داد. او افزود: "مهم‌ترین مسئله امنیت شهروندان اسرائیل بود. مسائل دیگر را کنار گذاشتیم."

لیبرمن که به سیاست‌ها و مواضع سرسخت و افراطی در برخورد با مسائل فلسطین مشهور است، مستقیماً مسئول مسائل زیادی در  فلسطین ازجمله جنبش‌ها، حل‌وفصل، مصادره زمین‌ها، کار در سرزمین های اشغالی و حتی تحویل اجساد فلسطینی‌های کشته‌شده توسط ارتش اسرائیل خواهد بود.

ادنان ابو عامر نویسنده سیاسی و مدیر گروه هنر در دانشگاه الیومه در غزه عقیده دارد لیبرمن در دوران وزارتش سعی خواهد کرد به افرادی که در نزدیکی غزه زندگی می‌کنند قوت قلب دهد تا ساکنان این منطقه حس کنند وی می‌تواند از آن‌ها محافظت کرده و در منطقه امنیت برقرار کند.

اوایل این ماه، روزهای سختی برای غزه بود زیرا ارتش رژیم اسرائیل این منطقه را تحت حملات هوایی قرار داد. طبق گزارش منابع اسرائیلی، نیروهای رژیم صهیونیستی از داخل نوار غزه تحت حملات موشکی بودند؛ اما هیچ گروهی از فلسطین این حملات را تائید یا تکذیب نکرد.

ابو عامر افزود: "لیبرمن به حملات موشکی تنها باهدف قرار دادن مناطق "خالی" در غزه پاسخ نخواهد داد. او اعلام جنگ نخواهد کرد اما ممکن است به نیروهای زمینی اسرائیل دستور پیشروی دهد."

در 26 اوت 2014 اسرائیل و گروه‌های فلسطینی اعلام آتش‌بس کردند. اما پس از جنگی 51 روزه، اسرائیل گفته است که چندین مورد شلیک موشک از جنوب غزه را ثبت کرده است و با بمباران مناطقی در غزه به این حملات پاسخ داده است.

ابو عامر عقیده دارد ممکن است لیبرمن عملیاتی نظامی علیه نوار غزه ترتیب دهد که سبب افزایش شهرتش شود. لیبرمن این اقدام را برای نشان دادن جدیتش در مبارزه با نیروهای حماس و واردکردن ضربه‌ای محکم به مقاومت فلسطین انجام می‌دهد.

ابو عامر می‌گوید: "چالش‌های مهمی در غزه در انتظار لیبرمن است؛ مانند اتخاذ سیاستی مناسب برای برخورد با تونل‌های مرزی و حملات موشکی. هرچند، به‌زودی مشخص می‌شود در برخورد با غزه چه سیاستی در پیش خواهد گرفت، اما کاملاً مشخص است که با دوره سیاسی جدیدی در منطقه روبرو خواهیم شد."

عبدول ستار قاسم پروفسور علوم سیاسی در دانشگاه برزین رام الله با نظرات ابو عامر درباره رویکرد نظامی لیبرمن در برخورد با غزه موافق است و می‌گوید: " غزه آزمایشی واقعی برای لیبرمن است و وی سعی خواهد کرد عقاید و شعارهایش را در این منطقه اجرا کند؛ مخصوصاً اکنون‌که وضعیت رو به وخامت است و هر روز تشدید می‌شود."

لیبرمن همیشه حماس را تهدید کرده است و هدفش را بیرون راندن حماس از این منطقه اعلام کرده است. او حتی در جریان جنگ در تابستان 2014 از سیاست‌های نتانیاهو در برخورد با گروه‌های فلسطینی انتقاد کرد.

قاسم گفت: "لیبرمن یکی از تندروترین شخصیت‌های اسرائیل است و سعی خواهد کرد با استفاده از جایگاهش که بسیار مهم است، به تهدیدهایش جامه عمل بپوشاند. حتی ممکن است کار را به تشدید درگیری‌ها و مقابله‌ی نظامی بکشاند."

گرچه تصمیم‌گیری در وزارت دفاع صورت نمی‌گیرد، قاسم معتقد است لیبرمن می‌تواند رویکرد و نظرات جدیدی برای برخورد شدید و خشونت‌آمیز با غزه شکل دهد که ممکن است منجر به شروع جنگی جدید شود.

ابراهیم المحدود رئیس مرکز تحقیقاتی المستقبل عقیده دارد  لیبرمن سیاستی متوازن در برابر غزه اتخاذ خواهد کرد.

وی گفت: "اکنون لیبرمن در کابینه دولت است و تصمیم‌های سیاسی می‌گیرد که با شعارها و عقاید سرسختانه‌اش متفاوت خواهد بود. بنابراین او به‌خوبی می‌داند هرگونه اقدام نظامی در برخورد با غزه شدیداً به ضررش خواهد بود."

المحمود افزود: "لیبرمن یک سیاستمدار است و سعی می‌کند از موقعیت‌ها استفاده کند. او سعی خواهد کرد به سرانِ رژیم صهیونیستی ثابت کند از آنچه به نظر می‌رسد باهوش‌تر و عاقل‌تر است."

المحمود فکر می‌کند 2016 سال آرامی برای غزه خواهد بود؛ بدون جنگ و عملیات نظامی بزرگ.

حبیب، روزنامه‌نگاری سیاسی در روزنامه الایام با المحمود موافق است و می‌گوید: "لیبرمن اکثر اظهارات گذشته و حتی اقدامات خود را تغییر خواهد داد. او با غزه وارد جنگ نمی‌شود، رهبران حماس را نمی‌کشد و اقدامات انتقام‌جویانه علیه ساکنان غزه ترتیب نخواهد داد. لیبرمن به‌خوبی می داند که هر حرکت حساب‌نشده‌ای خود و  موقعیتش و یا شاید تمام رژیم اسرائیل را به خطر می‌اندازد."

او افزود: "تصمیم به اعلام جنگ آسان نیست و لیبرمن و دولت اسرائیل سعی به آرام کردن منطقه خواهند کرد. آن‌ها با غزه باسیاستی کنترل‌شده و منظم و بر اساس حوادثی که در این مناطق رخ می‌دهند برخورد خواهند کرد؛ زیرا جوامع بین‌المللی و دیگر کشورها تلاش به آرام کردن شرایط این منطقه دارند."

مارک تونر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: "تشکیل دولت جدید اسرائیل پرسش‌های زیادی درباره جهت سیاسی اسرائیل ایجاد می‌کند."

تونر افزود: "دولت جدید بر اساس اقداماتش قضاوت خواهد شد. ما همانند گذشته با این دولت جدید نیز همکاری می‌کنیم و برای تقویت همکاری‌ها تلاش کرده و به تعهدات خود در قبال امنیت اسرائیل و رسیدن به راه‌حلی دو- کشوری پایبند خواهیم ماند. "

وزیر گردشگری اسرائیل به اظهارات این مقام آمریکایی پاسخ داد و گفت: "ساختار دولت نشان‌دهنده رأی مردم است و بیان چنین اظهاراتی غیرضروری است."

او افزود: "تغییراتی در سیاست‌های دولت به وجود نخواهد آمد. حزب "لیکود" در مذاکراتش با حزب " اسرائیل خانه ماست" به ادامه دستورالعمل‌های اساسی تصویب‌شده در دولت سابق تأکید کرد. تنها تفاوت در این است که دولت فعلی ثبات بیشتری خواهد داشت که به عملکرد بهتر دولت کمک می‌کند."

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۸
تندروهادرهر جا حضور موثر دردولت یا جناحی داشته باشند مانند آتش می مانند که درانبار هیزم افتاده باشدورفتار وکرداروتصمیماتشان بطور مشخص صلح وتعامل درست رانشانه گرفته وانرژی وامکانات مفید برای زندگی رابرباد فنا می دهندوبویژه اگر این تندروها دردوجناح موجود باشند مانند دوابرباردار که بهم می رسند حاصلشان رعد وبرق شدید یا همان جنگ است ومعمولا این تندروها عاجز از تحلیل درست اوضاع وشرایط وتبعات بد بعدی حرکاتشان مانند ماشینی که سوختش خشم ونفرت است کوک شده احساسات غلط خود پیش می روند وبرایشان مردن آدم ها مهم نیست وقضا وقدررامقصر می دانندوبدینوسیله حرکات خودراتوجیه می نمایند.
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv