bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۴۶۳۹

برخورد گازنبری با تشکل های دانشجویی

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۵
با وجود پیگیری 3 ماهه و حضور دانشجویان از دانشگاههای مختلف کشور ،نشست هم اندیشی بیش از 80 فعال دانشجویی اصلاح طلب لغو شد.

یک سال تا پایان کار دولت روحانی که دانشجویان از حامیان اصلی او در انتخابات 92بودند باقی مانده است. شاید در سه سال گذشته دولت روحانی روزهای خوبی را پشت سر گذاشت اما جامعه دانشجویی و تشکل های دانشجویی روزهایی را سپری کردند که با سرخوشی هایی که نصیب دولت روحانی شد تفاوتی زمین تا آسمان داشت. روزهای پر حادثه ای که دانشجویان با رای به روحانی امید به بهتر شدن یا دست کم سهل شدن مسیرشان داشتند اما حال باید روزهایی را ببینند که نشست مجوز دار آن ها به هیچ دلیل و منطقی برگزار نمی شود.

بنا به گزارش قانون، خبر این بود: «نشست هم اندیشی بیش از 40 تشکل دانشجویی پیرامون اتحادیه تشکل های دانشجویی بدون هیچ توضیحی لغو شد.» لرستان، سیستان و بلوچستان، شهرکرد، مشهد، هرمزگان، همدان، بیرجند، مازندران، قزوین،گرگان، زنجان، تبریز، رفسنجان، کردستان کاشان، دامغان، اصفهان، سمنان، شاهرود، ارومیه نام تشکل های شهرهایی است که هزاران کیلومتر را تا تهران آمده بودند تا در نشست هم اندیشی  دانشجویی که با موافقت وزارت علوم با حضور دانشجویان دانشگاه های تهران تشکیل شده بود، شرکت کنند. دانشجویانی که از راه نرسیده باید به فکر بلیط برگشت خود بودند تا باز هم هزاران کیلومتر را طی کنند و به شهرهای خود برگردند. هم اندیشی بر سر مسائل دانشجویی  و اتحادیه دانشجویی تبدیل به هم اندیشی برای اسکان و غذای دانشجویان شد چرا که وزارت علوم دولت روحانی مهماندار خوبی نبود.

سه ماه پیگیری برای برگزاری؛ لغو کمتر از 24 ساعت
با وجود اینکه نزدیک به سه سال از شروع به کار دولت تدبیر و امید گذشته است اما هنوز وضعیت فعالین دانشجویی  و تشکل های دانشجویی اصلاح طلب و تحول خواه به دلیل عدم حمایت و پشتیبانی وزارت علوم به سامان نرسیده است. برهان ثقفیان دبیر سیاسی انجمن اسلامی ترقی خواه دانشگاه امیرکبیر در مورد مشکلات این روزهای دانشجویان می گوید: «یکی از مسائل مهم و چالشی این روزهای انجمن های اسلامی دانشگاه کشور، بحث اتحادیه تشکل های دانشجویی انجمن های اصلاح طلب است. علی رغم درخواست های متعدد شرایط برای ایجاد یک نشست قانونی برای هم اندیشی تشکل های دانشجویی از جریان های مختلف برای بحث اتحادیه فراهم نشده است.» ثقفیان یکی از دلایل این اتفاق را عدم حمایت کافی وزارت علوم علی رغم وعده ها و شعار های خود برای اجرای بی تنازل قانون و ایجاد شرایط برابر برای تشکل های مختلف می داند.

جواد شرافت پور، نائب دبیر انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران در مورد روند برگزاری نشست هم اندیشی توضیح می دهد: «از اواخر اسفند ماه پیگیری هایی توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از طریق وزارت بهداشت «دبیرخانه هیئت مرکزی نظارت بر تشکل های دانشجویی بین وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه در آن زمان در وزارت بهداشت قرار داشت» انجام شد. بعداز یک بار عقب افتادن نشست به دلیل مشکلات اجرایی، یک هفته مانده به تاریخ برگزاری به دلایل نامعلوم دبیرخانه از وزارت بهداشت به وزارت علوم منتقل شد و نزدیک به دوماه پیگیری بی نتیجه ماند و هماهنگی ها از  وزارت علوم آغاز شد.

با این حال بعد از پیگیری ها مجوز نشست توسط انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه پلی تکنیک و انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در وزارت علوم پیگیری شد.» شرافت پور ادامه می دهد: «در نهایت با مجوز قطعی وزارت علوم برای محیا کردن نشست و اسکان در تاریخ 6 و7 خرداد ماه، دعوت نامه ای رسمی برای بیش از 40 تشکل دانشجویی اصلاح طلب برای نشستی تحت عنوان «هم اندیشی پیرامون اتحادیه شکل های دانشجویی» ارسال شد. در هفته منتهی به نشست علی رغم مجوزها و قول های وزارت علوم  محل اسکان تدارک دیده شد اما دور روز قبل از نشست به دلایل نامعلوم لغو شد.»

تهمورث امیران دبیر انجمن اسلامی آرمان دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در ادامه این توضیحات می گوید: «نشست رو به لغو شدن می رفت که با پیگیری های مداوم از وزارت علوم و قول های مساعد معاونت فرهنگی وزارت علوم دکتر ضیا هاشمی بدون همکاری مسئولین تابعه وزارت علوم از جمله مدیرکل فرهنگی اجتماعی دکتر ایرجی، یک روز قبل از شروع رسمی نشست،  مجوز برگزاری نشست در محل پردیس علوم کشاورزی دانشگاه تهران در کرج صادر شد، که در کمال ناباوری با سنگ اندازی مسئولین پردیس کرج و عدم همکاری با مسئولین وزارت علوم از ورود دانشجویان به محل نشست ممانعت به عمل آمد.»

غزل معصوم شاهی دبیر روابط عمومی انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه دانشگاه امیرکبیر در ادامه این توضیحات می گوید: «بعد از عدم همکاری مسئولین پردیس کرج و عدم همکاری با مسئولین وزارت علوم می دانستین که ساعت ها انتظار و آوارگی در انتظار دانشجویانی بود که از شهر های مختلف کشور به تهران آمده بودند، در نهایت در ساعات بامداد روز 5 شنبه 6 خرداد ماه دانشجویان در کوی دانشگاه تهران اسکان داده شدند و قول های برای برگزاری نشست در دانشگاه تهران از طرف وزارت علوم داده شد.» اما حسن ایقانی، عضو شورای عمومی انجمن اسلامی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از کم کاری های وزارت علوم می گوید این دانشجو معتقد است که مسئولین وزارت علوم حتی توانایی اسکان80 نفر از فعالین دانشجویی را نداشتند. ایقانی توضیح می دهد: «وزرات علوم حتی سالنی برای برگزاری نشست در اختیار دانشجویان قرار نداد. در روزی که بنابر کنداکتوری که از ماه ها قبل تدارک دیده شده بود روز افتتاحیه نشست تعیین شده بود، دانشجویان در مکانی که برای 46 نفر ظرفیت داشت یک شب اسکان داده شدند و بدون برگزاری هیچ جلسه ای این نشست کنسل شد.»
برچسب ها: دانشجویی لغو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
روحانی دوست نداریم.
استاد دانشگاه تهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
اتفاقا در این یک مورد دستش درد نکنه. دانشجویان وارد دانشگاه که می شوند فکر همه چیز هستند غیر از درس خواندن. بیچاره پدر و مادرها فکر می کنند بچه هاشون رفتند شهرستان درس بخوانند غافل از این که دنبال الواطی و سیاست بازی (بخوانید آلت دست این و آن شدن) رفتند.
انتشار یافته: ۲