bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۵۴۷۶

بهترین سحری از دیدگاه طب سنتی

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه روزه‌ گرفتن بسیار از بیماری‌ها همچون دیابت، نقرس و سنگ کلیه را از بدن دور می‌کند،‌ گفت:‌ مخلوط مغز بادام‌، جوانه گندم و شربت عسل بهترین نوع سحری برای روزه‌داران به شمار می‌رود.

نعمت‌الله مسعودی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در ارتباط با روزه‌داری و طب سنتی اظهار داشت:‌فلسفه روزه‌گرفتن نه گفتن به پُرخوری و پُر نوشی بوده و از طریق روزه می‌توان فضولاتی که 11 ماه در بدن جمع شده است را پاکسازی کرد و این مسئله شست‌وشوی جسم و روح را به همراه خواهد داشت.

وی افزود: هنگام روزه گرمای بدن افزایش یافته و گرمی و خشکی آن زیاد می‌شود لذا فضولات انباشته شده در بدن تحلیل می‌رود و این مسئله در درمان بسیاری از بیماری‌ها همچون نقرس، دیابت و حتی برخی از سنگ‌کلیه‌ها مؤثر است.

بر خلاف اینکه بسیاری تصور می‌کنند روزه‌داری برای کسانی که سنگ کلیه دارند مناسب نیست در حالی که اگر ایجاد سنگ کلیه مربوط به خطر مواد زائد در معده باشد، روزه‌داری برای این افراد مناسب است.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه بسیاری از افراد نگران هستند که در مدت زمان طولانی تشنگی و گرسنگی سبب آزار و اذیت آنها شود، گفت:‌ با پرهیز از پرخوری و سوق یافتن مصرف مواد خوراکی به سمت مواد غذایی مانند مغزیجات و خشکبار می‌تواند سبب مقاومت فرد در برابر گرسنگی و تشنگی شود.

مسعودی با بیان اینکه بادام، زیتون، خرما، انجیر و یا مخلوط مویز، بادام، پسته و فندق به بدن رطوبت داده و ماندگاری در معده دارد، گفت: با مصرف این مواد در ماه مبارک رمضان می‌توان در برابر تشنگی و گرسنگی مقاومت کرد. البته باید توجه داشت که حداقل دو پیمانه از این مواد را استفاده کرد.

وی ادامه داد: مخلوط مغز بادام، جوانه گندم و شربت عسل به عنوان یک سحری کامل قوای جسمانی را هنگام روز تأمین کرده و به دلیل دارا بودن رطوبت بر تشنگی نیز غلبه می‌کند،‌گفت: البته این نوع سحری برای روزهای اول مناسب نیست و زمانی که بدن به شرایط روزه‌داری عادت کرد،‌می‌توان از این نوع سحری استفاده کرد.

متخصص طب سنتی بیان داشت: افرادی که عادت به خوردن سحری سبک ندارند، بهتر است مصرف انواع خورشت همچون قیمه یا سبزی و آلو را مد نظر قرار دهند.همچنین توصیه می‌شود هنگام سحر برنج زیاد مصرف نشود و مصرف نان را همراه خورشت به ویژه از نوع سبوس‌دار مورد توجه قرار دهند.

مسعودی با اشاره به اینکه در انواع خورشت افراد بهتر است بر اساس اقلیم و منطقه مناسب خود گوشت مناسب را استفاده کنند، گفت: گوشت گوسفند، مرغ خانگی و بلدرچین مصرف آن در ماه مبارک رمضان توصیه می‌شود و بهتر است که از مصرف گوشت گاو و شتر به دلیل غلظت بالای آن خودداری شود چرا که سبب تشنه‌تر شدن فرد هنگام روز می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف ماهی هنگام سحر سبب بروز عطش در فرد می‌شود، گفت:‌ خوب جویدن غذا نیز کمک می‌کند به پیشگیری از گرسنگی همچنین می‌توان با خواب غیلوله یک ساعت قبل از اذان ظهر به رفع خستگی طول روز کمک کرد و این موضوع سبب می‌شود که فرد پس از مدتی بتواند سایر برنامه‌های روزانه را زمانی که روزه است، انجام دهد.
ناشناس
Malaysia
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
لطفا مالب را علمی منتشر کنید. پزشکان معتقدند که کسانی که سنگ کلیه و دیابت شدید دارند از روزه معاف اند، آنوقت شما دقیقا برعکس این را می نویسید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
برای همه مریض ها که نمیتونن روزه بگیرن دعا کنین. روزه داران قدر سلامت خودشون رو بدونن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
یکی می مرد به درد بی نوایی یکی می گفت ...........
مردم نان ندارند بخورند شما تجویز از ما بهتران می کنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
خداوند متعال برای هر کارش حکمتی را قرار داده است که ما ناتوان از فهم آنها هستیم . روزه داری نه گفتن به زیاده خواهی های نفسانی است . کسی که روزه می گیرد تمرینی برای مقاومت در برابر خیلی از زیاده خواهی هاست . پس نگران گرسنگی و تشنگی نباشیم چون خداود قادر متعال برای هر چیزی و هر عملی اندازه ای مقدر نموده است و اگر به این نکته توجه کنیم از هیچ چیزی نمی هراسیم. بلکه با شوق به دنبال آن می رویم .
ناشناس
Mexico
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
اکثر اونایی که این شعارهای زیبا رو میدن نمی دونم چرا همه شکم سیر هستن و نفسشون از جای گرم بیرون میاد
انتشار یافته: ۵