bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۷۸۴۷

علل ماندگاری فارغ‌التحصیلان در آمریکا چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۰۲ تير ۱۳۹۵
در چهل و پنجمین جلسه کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی علل ماندگاری فارغ التحصیلان در آمریکا  بررسی شد.

 به گزارش ایسنا، در این جلسه ادامه گزارش مهاجرت تحصیلی دانشجویی در  جهان با هدف بررسی میزان ماندگاری و رسوب دانشجویان مهاجر در کشور آمریکا پس از فارغ التحصیلی توسط دکتر سیدی، رییس کارگروه نخبگان کمیسیون ارائه شد.

 در ابتدای این گزارش ضمن ارائه  آماری از تعداد دانشجویان دکترای شاغل به تحصیل رشته‌های زیر علوم پایه و مهندسی در آمریکا از سال 1987 تا 2009، این نکته نیز مورد اشاره قرار گرفت که تعداد ویزاهای موقت و تعداد کل دانشجویان خارجی در این بازه زمانی روند افزایشی داشته و یکی از علل این افزایش تعداد کم دانشجوی دکترای آمریکایی در حوزه علوم پایه و مهندسی و نیاز به جذب دانشجو به‌ویژه در این حوزه  است.

در ادامه گزارش، درصد اقامت موقت دانشجویان دکترا در حوزه علوم و مهندسی در آمریکا که دکترای خود را در  سال 2004 دریافت کرده‌اند، در بازه زمانی سال‌های 2005 تا 2009 به تفکیک کشورها در آسیای شرقی، اقیانوسیه، اروپای شرقی، قاره آمریکا و کشورهای آسیای غربی ارائه شد.

در ادامه جلسه و در جمع‌بندی نهایی این گزارش عنوان شد که از 9439 نفر دانشجوی دکترا در حوزه علوم پایه و مهندسی از کشورهای مختلف دنیا که در سال 2004 موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه‌های آمریکا شده‌اند، 62 درصد آنها در سال 2009 در آمریکا مقیم بوده‌اند.

همچنین اعلام شد که کشور آمریکا با سیاستگذاری کلان و برنامه‌ریزی مدون درصدد افزایش نیروی تحصیل کرده و مورد نیاز خود به‌ویژه در حوزه علوم پایه و مهندسی است و همچنین وجود بازار کار، درآمد بالا، تنوع آب و هوایی، تنوع شرایط اجتماعی و ... از دیگر عوامل ایجاد انگیزه ماندگاری در فارغ التحصیلان دکترا در آمریکا است.

در ادامه اعضای کمیسیون به بیان نظرات خود پرداختند که اهم آن شامل لزوم توجه به سیاست‌های کلان کشورهای مطرح و موفق در جذب سرمایه انسانی، ایجاد بانک اطلاعاتی و ایجاد یک مرکز برای رصد آمار دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی خارج کشور، رعایت استانداردهای بین المللی در نظام آموزش عالی و وجود سیستم‌های نظارت و ارزیابی به منظور ارتقای کیفیت دانشگاه‌هاست.
ناشناس
United States of America
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
خدایی خودت باشی برمیگردی؟ اگه اینجا باشی مثه همون یارو با مدرک دکتری تو دانشگاه تهران با سیانور بایدخودکشی کنی..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
یعنی مملکت ما تازه فهمیدن قضیه چیه؟؟؟ علت رفتن جوانان ایرانی به آمریکا برای ادامه تحصیل وجود نظام آموزش ضعیف ایران، بازار کار ضعیف، سیاست زدگی نظام آموزشی، فرهنگ حاکم بر جامعه ایرانی در سالهای اخیر، ناامنی اجتماعی، درآمد پایین و عدم وجود امکانات و افراد قوی و خشفکر برای همکاری است.
arshad
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
وجود بازار کار، درآمد بالا، تنوع آب و هوایی، تنوع شرایط اجتماعی و ... از دیگر عوامل ایجاد انگیزه ماندگاری در فارغ التحصیلان دکترا در آمریکا است.
خب در داخل هم اگه اينا مهيا باشه كسي وطن و خانوادشو نميذاره بره تو غربت
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
مقاله رو نخوندم خیام میگه اگر نامدگان بدانند که از دهر چه می‌کشیم دیگه نمیان
حالا علت عوام هستن عوام کشورهای عقب مانده اونها رو در به در می‌کنند حکایت روزگار ابوعلی سینا یا همین آجر کردن نان شهرام ناظری ووو ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
میشود بگویید چرا بیایند؟
آیا انگیزه ای برایشان وجود دارد که بیایند؟
بغیر از عرق ملی، حتی 1 مورد را بگویید از شما قبول میکنم!!!
انتشار یافته: ۷
ناشناس
United States of America
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
به سه علّت:

داشتن زمینه کاری و مفید بودن

درآمد بهتر و زندگی‌ بهتر

و از همه مهمتر ، احترام و شایسته سالری که در آمریکا هست ولی‌ اینها در جامعه خود نمیتونند پیدا کنند... بروید ببینید که چه اندازه کارشناس اقتصادی و بانکداری ایرانی‌ در آمریکا حضور دارند ولی‌ در بانک ملی‌ ایران حتی از گزینش هم در نمیاند چه برسد مانند آقای خاوری به ریاست بانک برسند!!!!!
ناشناس
United States of America
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
يعنى هنوز نفهميدين؟!بابا شما ديگه كى هستين!