bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۹۴۷۰
امیر محبیان در گفتگو با فرارو

مقصر اصلی فیش‌های نجومی روحانی نیست

«اگر رئیس جمهور از این فرصت استفاده کند و یک ساختار غلط را اصلاح کند موقعیت خوبی بدست خواهد آورد و محبوبیت وی افزایش خواهد یافت. اما اگر نگاهی دل خوش کنک داشته باشد و صرفا بخواهد فشارها بر خود را کاهش دهد و نگاه بلندمدتی نداشته باشد اگر هم امروز مردم خوشحال شوند اما فردا که چشمشان در این باره باز شود ناراضی خواهند شد.»

تاریخ انتشار: ۱۹:۱۲ - ۱۴ تير ۱۳۹۵
فرارو- یک فعال سیاسی اصولگرا درباره تاثیر ماجرای فیش های حقوقی بر محبوبیت حسن روحانی گفت: «اگر رئیس جمهور از این فرصت استفاده کند و یک ساختار غلط را اصلاح کند موقعیت خوبی بدست خواهد آورد و محبوبیت وی افزایش خواهد یافت. اما اگر نگاهی دل خوش کنک داشته باشد و صرفا بخواهد فشارها بر خود را کاهش دهد و نگاه بلندمدتی نداشته باشد اگر هم امروز مردم خوشحال شوند اما فردا که چشمشان در این باره باز شود ناراضی خواهند شد.»

افشای حقوق های نجومی تاکنون تبدیل به سونامی در فضای مدیریتی کشور شده است. این اتفاق موجب برکناری چندین مدیر و رئیس در دولت شده است. اما آیا این موضوع بر محبوبیت شخص رئیس جمهور نیز تاثیر خواهد داشت؟ حسن روحانی و دولت وی تا چه میزان در این موضوع مقصر بودند؟

مقصر اصلی روحانی نیست/ تقلیل این موضوع به دولت یازدهم بی انصافی است
دکتر امیر محبیان استاد دانشگاه، تحلیل گر و فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو گفت: «در موضوع فیش های حقوقی مقصر اصلی آقای روحانی نیست و تقلیل دادن این موضوع به ایشان و دولت یازدهم بی انصافی است. به نظر می رسد اشکالاتی در قانون یا نظارت بر آن از گذشته وجود داشته و اکنون نیز ادامه دارد. لذا قطعا این موضوع را نمی توان صرفا به دولت آقای روحانی منتسب کرد.»

دولت خود را در جایگاه متهم قرار داد!
وی ادامه داد: «اما دفاع دولت یا نوع ورود آن به این مسئله به نحوی بود که گویی مقصر اصلی دولت است و عملا خود را در جایگاه متهم قرار داد که این ورود بدون محاسبه به این موضوع بود. البته دولت باید این موضوع را به عنوان یک اشکال ساختاری بررسی کند.»

تاثیر روانی فیش های حقوقی بر مدیران و کارمندان دولت

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «درباره فیش های حقوقی یک نکته مطرح است و آن اثر روانی است که این موضوع بر مدیران و سایر حقوق بگیران دولت می گذارد مبنی بر اینکه وقتی خود را با کسانی که از چنین حقوق هایی برخوردار بودند مقایسه می کنند نوعی احساس محرومیت در آنها بوجود می آید؛ گویی سر آنها کلاه رفته است و لذا انگیزه فعالیت خود را از دست می دهند.»

مسئله اصلی حقوق های بالا نیست؛ کارآمدی است
وی ادامه داد: «نکته دیگر اینکه در این موضوع یک اشتباه شکل گرفته است و آن اینکه اصلا بحث اصلی بحث دریافت چنین حقوق های نجومی نیست، بلکه بحث کارآمدی است. ممکن است فردی 100 میلیون حقوق بگیرد اما بر اساس لیاقت و شایستگی که دارد صدها میلیارد سود برساند. یعنی آن فرد دارای نوعی کفایت ویژه باشد که برای جذب وی لازم شود هزینه بالایی پرداخت شود که در این شرایط این هزینه معقول و به نفع است.»

وی افزود: «اما مشکلی که وجود دارد این است که آیا کسانی که این حقوق های کلان را دریافت می کردند کفایت ویژه ای داشتند یا ارزش افزوده ویژه ای ایجاد می کردند یا خیر؟ لذا آنچه که نگران کننده است این است که تفاضل میان کارآمدی و دریافت حقوق معنای روشنی نداشته باشد. یعنی احساس نمی شود کسانی که این حقوق های کلان را دریافت کردند ارزش افزوده بالایی ایجاد نمودند که پرداخت آن حقوق را توجیه کند.»

پرداخت حقوق یکسان به همه عدالت نیست
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: «بنابراین عدالت این نیست که به همه افراد حقوق یکسانی پرداخت شود و این کار اصلا خردمندانه نیست؛ بلکه حقوق و دستمزد باید بر اساس ارزش وجودی افراد صورت بگیرد؛ چنانکه ممکن است حقوق مدیری چهار میلیون تومان باشد اما با توجه به عدم کفایت و لیاقت وی همین اندازه نیز حیف باشد که به وی پرداخت شود.»

نگاه انتخاباتی به موضوع انحراف است
محبیان در پاسخ به این سوال که آیا فیش های حقوقی می تواند موجب کاهش آرای آقای روحانی در انتخابات آینده شود و به محبوبیت ایشان آسیب بزند؟، گفت: «یکی از انحرافات این است که همه چیز ما انتخاباتی شود. یعنی اینکه فلان موضوع چه تاثیری می تواند بر میزان آرای فلان فرد داشته باشد؛ در حالی که میزان رای، فرع بر کارآمدی است.»

وی ادامه داد: «آنچه مهم است این است که چه کاری به درد کشور می خورد. ممکن است رئیس جمهور کاری را انجام دهد که از آرای وی بکاهد اما به ارزش کشور بیافزاید و در بلند مدت کشور را چند گام به پیش ببرد. لذا شاخص رای آوری شاخص خطرناکی است چراکه باعث می شود دولت ها به جای انجام کارهای بلندمدت و ارزشمند به سمت اقدامات مردم فریبانه بروند.»

محبوبیت باید حاصل کارکرد فرد باشد نه حاصل رشوه دهی
وی افزود: «محبوبیت یک فرد باید حاصل کارکرد وی باشد نه حاصل رشوه دهی حتی به مردم. مردم باید احساس کنند این فرد با دل و جان برای بهبود وضعیت آنها کار می کند و صداقت دارد و الا اینکه اگر اقدامی محبوبیت وی را در مقطعی افزایش دهد آن کار را انجام دهد و اقدام به صحبت های مردم پسند کند اما در بلندمدت مردم را بیچاره کند اشتباه است و محبوب نخواهد شد.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «بنده به عنوان یک معلم عرض می کنم که معلم هایی وجود دارند که باب دل شاگرد عمل می کنند اما در بلندمدت آن شاگرد بیچاره می شود؛ اما معلم هایی هم وجود دارند که سخت گیر هستند و ممکن است شاگرد در آن لحظه وی را دوست نداشته باشد اما در آینده می فهمد که به نفع وی کار کرده است.

رئیس جمهور باید کار درست را انجام دهد
وی با بیان اینکه رئیس جمهور باید کار درست را انجام دهد اگرچه کار درست ممکن است در کوتاه مدت محبوبیت وی را کاهش دهد گفت: «امیرکبیر زمانی که مانع رشوه خواری و ویژه خواری شد مخالفان بسیاری پیدا کرد و اگر همان زمان نظرسنجی می کردند فرد محبوبی نبود؛ اما در آینده همه متوجه شدند که وی چه فرد بادرایتی بود.»

محبیان ادامه داد: «لذا من معتقدم مردم ایران باشعور هستند و درک می کنند. اگر رئیس جمهور از این فرصت استفاده کند و یک ساختار غلط را اصلاح کند موقعیت خوبی بدست خواهد آورد و محبوبیت وی افزایش خواهد یافت. اما اگر نگاهی دل خوش کنک داشته باشد و صرفا بخواهد فشارها بر خود را کاهش دهد و نگاه بلندمدتی نداشته باشد اگر هم امروز مردم خوشحال شوند اما فردا که چشمشان در این باره باز شود ناراضی خواهند شد.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
این همه بگیر و ببند برای لو نرفتن همین مسایل بود که خدارو شکر این دولت دستتونو رو کرد با زرنگی گزدن این ان نیاندازید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
تماما تقصیر ناصرالدین شاه قاجار است روحانی هیچ تقصیری ندارد نداشته و نخواهد داشت
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
اقایان کارشناس عزیز سوالی داشتم _ چگونه بود که در چند دهه پیش که ما زیر سلطه امپریالیسم و نظام طاغوت بودیم و پیوسته منابع کشور توسط انان غارت میشد اوضاع اقتصادی مردم و کشور به مراتب بهتر از زمان حال بود???
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
تخلف فقط تو اين سه سال بوده است يا از دولتهاي قبلي . 38 سال گذشته كاري نكردند . فقط جهت تخريب انتخاباتي است.
ناشناس
Spain
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
نه په ... روحانیه . ملت ساده لوحی باید باشه که این فکرو بکنه. از ریشه مشکل داره
انتشار یافته: ۲۷
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
کسی نگفته حقوق یکسان باشد
آقا بیست برابر باشد
ضمنا ما هم همه دستگاه های نظارتی مسئول می دانیم
جیگر فرضی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
درسته.کلا روحانی در هیچ قضیه ای مقصر نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
پس وظیفه سران قوا چیست چه چیزی را کنترل میکنند حداقل این تخلف سه سال در این دولت بوده بدون انکه دولت در این زمینه کوچکترین حساسیتی داشته باشد و سایر دستگاهها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
حتي مي گويند نمي دانم چقدر راست يا دروغ آقاي طيب نيا مي خواست قبل از افشا با اينها برخورد كند روحاني جلويش را گرفته بعد مسئله ملي شد مجبور شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
احسنت به آقاي محبيان فكر نمي كردم در بين اصولگرايان انسان منطقي پيدا شود ولي اشتباه فكر ميكردم اصولگراياني چون مطهري و افروغ و اينك محبيان تفكر مرا اصلاح نمودند و معلوم است افراد منطقي و روشن بين در بين اصولگرايان وجود دارد و همه مثل سران اصولگرا نيستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
اینجا ایران است؛

درآمد کارگری که از جسمش برای تامین معاش بهره می برد و کارهای سخت می کند ماهیانه 900 هزار تومان است که با آن حتی نمی تواند خورد و خوراک خود و خانواده اش را تامین کند؛
کار می کند اما روز به روز فقیر تر می شود کار می کند اما از روی زن و بچه اش خجل می شود؛
چه کند بگویید آیا دزدی کند؟

حقوق مدیران در اینجا البته چند صد میلیون تومان است؛

می گویند مرگ بر آمریکا

آمریکایی که نماد نظام سلطه است و سرمایه داری، اما براستی ما امپریالیست هستیم یا آمریکا؟

کار کارگر ما ماهیانه 900 هزار تومان ارزش دارد ارزش یک ماه جان کندن یک انسان که سرمایه ای ندارد، اما اگر کسی با سرمایه 50 میلیون تومان کسبی راه بیاندازند و در آن از دو کارگر هم استفاده کند عایدی آن 50 میلیون تومان سرمایه برایش بیش از کار آن دو کارگر می شود یعنی یک کارگر زنده اش بیست و پنج میلیون تومان هم نمی ارزد!

در آمریکایی که مرگ بر آن باد میانگین حقوق سالانه یک کارگر 45 هزار دلار است که با آن می شود یک خانه موقر و یک خودرو تهیه کرد، حقوق رییس جمهور آمریکا سالانه 400 هزار دلار است یعنی کمتر از نه برابر حقوق کارگرشان! آن وقت مدیر جز ما چند صد برابر یک کارگرمان حقوق می گیرد و ما به آن ها می گوییم امپریالیست!

اینجا ایران است جایی که جوان بدبخت را که آینده روشن کاری ای برایش ترسیم نکرده اند دو سال به سربازی می برند و به او ماهی 50 هزار تومان حقوق می دهند و برایشان مهم نیست که این جوان چطور باید در این دو سال با پولی که به او نمی دهند زندگی کند و اگر خانواده اش تامینش نکنند یا نتوانند چه باید بکند؟!

تعداد پانصد هزار سرباز داریم که اگر به هر سرباز ماهی پانصد هزار تومان حقوق بدهند ماهی می شود 250 میلیارد تومان، سالی می شود 3000 میلیارد تومان "به اندازه ی شش روز فروش نفت با حساب روزی چهار میلیون بشکه (فروش فعلی) و بشکه ای سی دلار"!

راستی ما سومین دارنده نفت جهان و اولین دارنده گاز جهان (طبق گزارش اخیر برتیش پترولیوم که قبل از آن روسیه اول بود) هستیم و جمعا بزرگترین دارنده ذخایر آلی جهان؛

البته در دو سال تحریم روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت کمتر فروخته شد و همان مقدار هم به جایش یا کالا گرفتیم یا روپیه و البته در هشت سال دولت آن فرد هشتصد هزار دلار عایدی از نفت گران آن روز ها به خزانه آمد اما روز آخر خزانه خالی بود؛

و البته تنها کشور دارنده صندوق صدقه؛

سیستم جالبی است به این صورت که شما اکثر مردم را که فقیر هستند تشویق می کنید که به کسانی که فقیر تر از آنها هستند کمک کنند؛
ناشناس
Uzbekistan
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
ایکاش همه کمر به ساختن ایران می گرفتیم و این را فرصتی برای ضایع کردن رقیب استفاده نمی کردیم.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
حداقل در مورد فیشهای وزارت بهداشت، این دولت با طرح عجیب و غریب تحول نظام سلامت (بخوانید ترکاندن حقوق پزشکان) مقصره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
اگر دولت در قالب طرح نظام سلامت حقوق پزشکان را اضافه نکنه از خود بیمار میگیرن در مورد پزشکان اتفاقا این افزایش توجیه داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
نه آقا کی گفته تقصیر روحانی است...مقصر اصلی احمدی نژاد است؟!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
اینکه صدرصد.شک نکن چون این فیش حقوقیا یک هزارم اختلاسا هم نیست
ناشناس
Canada
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۴
پیشنهاد میشود دولت سایتی را جهت اعلام اخبار فیشهای حقوقی و برخورد دولت با آنها راه اندازی کند و در آن سایت یک بازی بگذارد تا علاقمندان به ازای هر فیشی که دنبال میکنند دو تا هویج گرفته و پشت سرش دو تا جون گرفته و بروند مرحله بالاتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
درست و منطقی و این نشون میده که برخی اصولگرایان هم دارند به سمت تعقل حرکت می کنند
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
تلاش مذبوحانه جریان اصلاحات برای ماست مالی.خداوکیلی اگر این مفاسد در یک دولت اصولگرا بود باز هم همینطور برخورد میکردید؟؟؟؟؟؟؟؟فساد با ذات اصلاحات است.کرسنت و استات اویل و توتال و....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
شما یه اشاره به اختلاسات بیشمار و درآمد 700میلیارد دلار و گونی گونی پول خارج شده از مملکت و دکل و هاله نور و ...........بفرما سرچشمه همش مموتی کبیره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
شما اگر از دولت اصلاحات و رئیس اون یک فساد کوچک سراغ داشتید الان دودمانشان را به باد میدادید اون هم با کینه ای که از رئیس اون دولت در شما هست. ریشه مفاسد خودت بهتر میدونی از چه دورانی شروع شد و در طول هشت سال دولت محبوبتان به اوج خودش رسید. کرسنت هم در مقابل چپاول های دوره احمدی نژاد پول خرده. استات اویل و توتال چیه؟ بدون مدرک و بدون این که دادگاهی حکمی بده خوب بقیه را متهم میکنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
آرش خان خودتم خوب میدونی که خانه از پای بست ویران است. فساد در دولت روحانی مفاسد دولت اصولگرا را پاک نمیکنه شاید بتونه برای مدتی باعث فراموشی بشه ولی پاک نمیکنه
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
اولا که این مبلغ درامد 700میلیارد دلار ساخته ذهن غوغاسالار امثال شما است دوما کارهای عمرانی و زیربنایی که در دولت قبل شد امثال دولت روحانی در خواب هم نمیتونه ببینه سوما فساد کرسنت استات اویل و...از دل وزارت نفت دولت اصلاحات بیرون اومد یه یچه 28 ساله بنام شهرام جزایری کل اصلاحات را خرید پس تلاش بیهوده برای تطهیر اصلاحات نکن چون فسادی مثل استات اویل را کشورهای اروپای رو کرده اند پس خودتون رو به ان راه نزنید.چهرما اگر خانه از پای بست ویران بود شما و من هم الان مثل مردم سوریه و عراق و ترکیه و یمن و...در خیابان ها جان میدادیم و درگیر اشوب بودیم نخیر دوست عزیز ما حساب اصلاحات را پای کل نظام نمیزاریم
ناشناس
Finland
۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
من مقصرم...
ناشناس
Iraq
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
تقصیر امریکا هست یا نه تقصیر احمدی نژاد است دولتها در ایران ثابت کردند که کفایت اداره کشور را ندارند.
مهدى
Germany
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
بدون توجه به گرايشات سياسى مرسوم اين روزها اظهارات ايشان منصفانه وحاوى نكات ارزنده اى بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۵
پس کیه !؟