bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۰۰۱۴

8نکته درباره کشتیِ جنجالی هادی و قاسمی

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۱۸ تير ۱۳۹۵
نبرد کمیل قاسمی و پرویز هادی برای رسیدن به دوبنده تیم ملی در المپیک ریو با حواشی زیادی همراه شده است.
 
به گزارش ایسنا، زمانی که این دو کشتی گیر در تورنمنت ارمنستان رودررو نشدند، شورای فنی کشتی آزاد اعلام کرد بین این دو مدعی سنگین وزن، مسابقه انتخابی گذاشته شود که این رقابت، دوشنبه گذشته برگزار شد. برتری جسمانی پرویز هادی نسبت به کمیل قاسمی، این فکر را در ذهن ها بوجود آورد که حضور در سه رویداد متوالی (جام جهانی، تورنمنت ارمنستان و انتخابی) بیش از هرچیز به ضرر کمیل قاسمی است چراکه او وزن کمتری دارد و از لحاظ فیزیکی نسبت به 125 کیلویی ها، به آمادگی جسمانی بیشتری برای حضور در یک رویداد احتیاج دارد و میادین متوالی باعث تحلیل رفتن او می شود.

در هر حال مسابقه انتخابی ساعت 11 صبح دوشنبه آغاز شد. کشتی اول را پرویز هادی به راحتی پیروز شد و افت جسمانی قاسمی در دو دقیقه پایانی کاملا مشهود بود. در حالی که همگان منتظر دومین پیروزی هادی بودند اما این کمیل قاسمی بود که دو مسابقه بعدی را با تفکر و با استراتژی مناسب به سود خود به پایان رساند تا نشان دهد هرچند زور پرویز هادی را ندارد اما از کلاس کشتی بالاتری برخوردار است و در مواقع حساس و بحرانی، تصمیم درست‌تری می گیرد. در واقع قاسمی کشتی را به آنجایی کشاند که دوست داشت و هادی نتوانست در این نبرد تاکتیکی، تصمیم درستی بگیرد و همان کاری را کرد که قاسمی انتظارش را می‌کشید.

اما پس از این کشتی ها، آشنایان پرویز هادی که باور نمی کردند کشتی گیرشان بازنده مبارزه است، سالن را بر هم زدند و با فحاشی به مسئولان فدراسیون، با نیروهای حراست نیز درگیر شدند. پرویز هادی هم مصاحبه های تندی علیه رئیس فدراسیون انجام داد و در ادامه به واسطه نماینده مجلس استانشان، اعتراضات را به مجلس شورای اسلامی کشاندند.

در ادامه این مطلب به نکته هایی درباره این مسابقه انتخابی جنجالی می پردازیم:

1- صحبت های پرویز هادی پس از شکست در انتخابی بسیار ضد و نقیض بود و مواردی را مطرح کرده که بسیار قابل تعمق است. او بعد از باخت، مقابل دوربین های تلویزیونی اعلام کرد به او گفتند مسابقه انتخابی ساعت 4 بعد از ظهر است. این در حالی است که سایت فدراسیون کشتی و خبرگزاری ها چند روز قبل اعلام کردند مسابقه ساعت 11 صبح برگزار می‌شود و مشخص نیست چگونه همه از ساعت برگزاری این مسابقه اطلاع داشتند جز پرویز هادی. حتی هواداران او هم از ساعت مسابقه اطلاع داشتند که از 9 صبح به سالن آمده بودند اما هادی می گوید فکر می کرده کشتی ساعت 4 بعد از ظهر است!

2- پرویز هادی در مصاحبه‌ای دیگر گفته که «در تورنمنت ارمنستان، 4 کشتی گرفته و کمیل قاسمی یک کشتی»؛ در حالی که هادی در ارمنستان سه کشتی گرفت و کمیل قاسمی دو کشتی و هر دوی این کشتی گیران نیز در جام جهانی به میدان رفته بودند. بنابراین این دو کشتی گیر برای حضور در انتخابی شرایطی نسبتا برابر داشتند ضمن اینکه همه اطلاع دارند وضعیت جسمانی پرویز هادی در این شرایط بهتر از کمیل قاسمی بوده و اگر کشتی گیری در این مسابقه دچار ضعف جسمانی شده باشد، کمیل قاسمی بوده است.

3- اگر هر کدام از این دو کشتی گیر به برگزاری مسابقه انتخابی اعتراض داشتند، باید آن را قبل از مسابقه اعلام می کردند و اگر شرایط را پذیرفتند، اعتراض کردن پس از مسابقه نمی‌تواند منطقی باشد.

4- هادی در مصاحبه ای دیگر اعلام کرده که «یک کشتی را من بردم و یک کشتی را قاسمی و یک کشتی هم مساوی شد! از لحاظ امتیازی من 11 بر 6 برنده شدم اما با وجود این، کمیل قاسمی را برای المپیک انتخاب کردند که ظلم آشکار به من است. حتی داوری در کشتی سوم که به سود قاسمی تمام شد، علیه من بود.» این صحبت‌ها در حالی مطرح می شود که حتی آماتورترین افراد هم می دانند کشتی مساوی ندارد و در نهایت دست یک نفر به عنوان برنده بالا می رود. حتی در پایان این مسابقات حتی یک نفر، چه طرفدار هادی و چه طرفدار قاسمی، به داوری هیچ اعتراضی نداشتند و هر سه کشتی نیز بدون مشکل داوری برگزار شد.

5- در بخش‌هایی دیگر از مصاحبه هادی آمده است که «کادر فنی به او گفته کشتی انتخابی فرمالیته است و او برای المپیک انتخاب شده است» اما این صحبت‌های تعجب برانگیز، در حالی از سوی هادی عنوان شده که علیرضا رضایی، سخنگوی فدراسیون و شورای فنی بارها اعلام کردند ترکیب تیم ملی 15 روز مانده به المپیک اعلام می شود. بهتر است هادی به جای استفاده از کلمه کادر فنی، صراحتا اعلام کند چه کسی این حرف را به او زده است چون اگر فردی به او گفته مسابقه انتخابی فرمالیته و او انتخاب شده است، قطعا آن فرد باید پاسخگو باشد.

6- سال گذشته کمیل قاسمی در مسابقات انتخابی به پرویز هادی باخت و هادی به عنوان ملی پوش راهی مسابقات جهانی لاس وگاس شد. هرچند هادی ضعیف ترین عملکرد را در تیم  کشتی آزاد ایران داشت و تنها فردی بود که نتوانست سهمیه المپیک بگیرد و به بلال ماخوف روس که در مسابقات فرنگی هم کشتی گرفته بود، باخت اما با وجود این، کمیل قاسمی کوچکترین اعتراضی نکرد و پشت مدال‌های المپیک و جهانی‌اش سنگر نگرفت. چنین اظهار نظرهایی از سوی پرویز هادی که پهلوان کشور است. چنین حرمت شکنی هایی که او انجام داده، از یک پهلوان بسیار بعید بوده و بهتر است شکست در مسابقه انتخابی را بپذیرد؛ مانند کاری که سال قبل کمیل قاسمی انجام داد.

7-  پرویز هادی بیش از هر چیز به تاکتیک مبارزه خودش باخت تا این که افراد دیگر بخواهند او را بازنده کنند. او باید از این زور و توانایی فیزیکی که دارد، بهتر بهره بجوید و توانایی‌های فنی‌اش را نیز بالا ببرد چراکه تنها با اتکا به توانایی جسمانی نمی شود از سد رقبای قدر جهانی گذشت. در المپیک مهم نیست پرویز هادی کشتی بگیرد یا کمیل قاسمی بلکه در آنجا نام ایران مطرح است و باید با رعایت عدالت، بهترین کشتی گیر برای دفاع از پرچم ایران به المپیک برود زیرا در المپیک مردم نمی گویند هادی از آذربایجان شرقی یا کمیل قاسمی از مازندران پرچم ایران را بالا بردند بلکه می گویند یک ایرانی افتخار آفرینی کرده است. قطعا هدف فدراسیون کشتی و کادر فنی نیز انتخاب بهترین نفرات با رعایت عدالت است و برگزاری مسابقه انتخابی هم بر مبنای رعایت عدالت و انتخاب بهترین نفر بوده است. البته هنوز هیچ کشتی گیری برای المپیک انتخاب نشده و انتخاب هادی یا قاسمی تضمینی بر موفقیت هیچ کدام از این نفرات نخواهد بود.

8- ربط دادن یک مسابقه که نبرد تن به تن دو قهرمان بوده به مسائل غیر ورزشی و کشاندن آن به محافل سیاسی، قطعا به سود ورزش کشور نخواهد بود. تلاش برای تعیین نتایج رویدادهای ورزشی در میادین غیر ورزشی نیز قطعا باعث آسیب دیدن ورزش کشور می شود. ورزش، خصوصا کشتی، میدان مبارزه جوانمردانه است و نتیجه آن باید در وسط گود مشخص شود. قطعا هیچ فرد ورزشی از وزیر ورزش گرفته تا رئیس یک فدراسیون، دخالت غیر ورزشی ها را بر نمی تابند چراکه اگر این‌گونه شود، دیگر سنگ روی سنگ بند نخواهد شد و اگر فردی تن به خواسته های غیر ورزشی بدهد، باید تبعات سنگین آن را نیز بپذیرد و جوابگوی مردم باشد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv