bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۰۴۴۴

7 حقیقت عجیب در مورد اقیانوس

تاریخ انتشار: ۱۸:۱۲ - ۲۱ تير ۱۳۹۵
همانطور که احتمالا در کتاب‌های جغرافیایی خوانده‌اید، حدود 70 درصد از سطح کره زمین پوشیده از آب است؛ اما با این حال هنوز هم اقیانوس برای دانشمندان یک معمای بزرگ و حل نشده محسوب می‌شود. انسان‌ها تاکنون حقایق زیادی را در مورد سطح کره ماه کشف کرده‌اند، اما آنچه درباره اقیانوس می‌دانیم هنوز اندک و بسیار محدود است.

به گزارش گجت نیوز و به نقل از لایو ساینس، جالب است بدانید که تاکنون 12 نفر بر روی ماه قدم گذاشته‌اند، اما تنها سه نفر توانسته‌اند به دراز گودال ماریانا – عمیق‌ترین بخش اقیانوس در عمق حدودا 11 کیلومتری – بروند.

آثار تاریخی فراوان
در مقاله‌ای از مجله معتبر Natioanal Geographic آمده است: آثار تاریخی و لوازم عتیقه موجود در اعماق اقیانوس‌ها مجموعا بیشتر از تمامی موزه‌های سطح جهان هستند.

از ترمس پایای وایکینگ‌ها جهت پیدا کردن راه گرفته تا هدایای یشم سبز خدایان باستان، بسیاری از تاریخچه جهان را می‌توان در اعماق اقیانوس‌ها جست‌وجو کرد. از جمله این موارد می‌توان به کشتی‌های غرق شده در اعماق آب اشاره کرد؛‌ جیمز دلگادو، مدیر بخش میراث دریایی NOAA، تعداد این کشتی‌ها را حدود یک میلیون تخمین زده است که تاکنون بیشتر آنها هنوز کشف نشده‌اند. این آمار در مقاله‌ای در مجله Popular Mechanics ثبت شده بود.
دانشمندان معتقدند، اقیانوس رازهای زیادی از تاریخچه انسان‌ها و ریشه‌های این سیاره خاکی را در خود جای داده‌اند.

گنج‌های مخفی
به گفته سرویس بین المللی اقیانوس‌ها در NOAA، طلای محلول شده را می‌توان در آب همه آقیانوس‌ها پیدا کرد؛ اما بااینکه اقیانوس‌ها روی هم رفته حدود 20 میلیون تن طلا در خود حل کرده‌اند، اما به جهت رقیق بودن بیش از حد آب، غلظت طلای آن حدودا یک در تریلیون تخمین زده شده است.

با این حال می‌توان طلای حل نشده را نیز در اعماق و یا حتی بستر آب اقیانوس‌ها یافت. استخراج این طلاها – که حدودا در اعماق یک الی دو مایلی آب و زیر سنگ‌ها مدفون شده‌اند – در حال حاضر آنچنان مقرون به‌صرفه نیست، چراکه راه‌های رسیدن به عمق دریا در حال حاضر بسیار گران تمام می‌شوند. NOAA پیش بینی کرده است که اگر تمامی این طلاها از اعماق آب استخراج شوند، سهم هر فرد در جهان حدود 4 کیلوگرم از این فلز با ارزش خواهد بود!

مرجان‌ها کرم ضد آفتاب می‌زنند!
دانشمندان می‌گویند، عواملی همچون گرم شدن اقیانوس‌ها، آب‌های اسیدی، آلودگی و مداخله انسان‌ها در حال به خطر انداختن زندگی زیر آب هستند.

صخره‌های مرجانی میزبان ظریف‌ترین ساکنان اقیانوس‌ها هستند. مرجان‌ها از یک روش طبیعی جهت محافظت از خود استفاده می‌کنند؛ کرم ضد آفتاب. طبق اظهارات دانشمندان سازمان تحقیقات صنعتی و علمی رفاه عمومی (CSIRO)، مرجان‌ها طی میلیون‌ها سال در دیواره بزرگ مرجانی استرالیا موانعی را جهت محافظت از خود در برابر نور آفتاب ساخته‌اند.

دانشمندان در حال حاضر مشغول بررسی نحوه عملکرد سد طبیعی مرجان‌ها در برابر آفتاب هستند. دانشمندان CSIRO با همکاری یک شرکت محافظت پوست – LArissa Bright Australia – موفق به ساخت کرم‌های ضد آفتاب UVA/UVB شدند که از محافظ طبیعی مرجان‌ها در اعماق اقیانوس الهام گرفته است.

آبشار‌های مخفی
آیا می‌دانستید بزرگ‌ترین آبشار شناخته شده جهان در اعماق‌ آب‌های گرینلند و آیسلند قرار گرفته است. در مقاله‌ای که توسط مجله Conde Nast Traveler منتشر شده بود، کن جنینگز در مورد آبشار تنگه کاتاراک دانمارک نوشته بود که در آن 5 متر مربع آب از ارتفاع 3505 متری به پایین می‌ریزند.

این آبشار به خاطر تفاوت دمایی آب بین دو طرف تنگه دانمارک ایجاد شده است. هنگامی‌که آب سردتر و متراکم‌تر شرق به آب گرم و سبک‌ غرب می‌رسد، این آب سرد به سمت قسمت پایینی آب گرم حرکت می‌کند.

اگر در گوگل عبارت «بلندترین آبشار جهان»‌را جست‌وجو کنید، اکثر سایت‌ها نظیر ویکیپدیا، آبشار آنجل (Angel) را به شما معرفی می‌کنند. با این حال ارتفاع آبشار زیر آبی تنگه دانمارک سه برابر آبشار آنجل در ونزوئلا است. همچنین میزان آب جاری در این آبشار دو هزار برابر آبشار آنجل تخمین زده شده است.

دریاچه و رودخانه‌های اعماق آب
آیا می‌دانستید رودخانه‌ها و همچنین دریاچه‌های آبی تنها به سطح کره زمین محدود نمی‌شوند؟ اما چطور؟

هنگامی‌که آب دریا از لایه‌های ضخیم نمک به‌صورت طبیعی تراوش می‌کند، نمک موجود در آب از حالت محلول خارج شده و در بستر دریا گودال به وجود می‌آورد. طبق گزارش‌های NOAA، این نمک نامحلول، آب بستر دریا را متراکم‌تر از قبل می‌کند و سپس این گودی‌ها به وجود می‌آیند. این دریاچه‌ها و رودخانه‌های زیر آب – که به استخر آب نمک معروف هستند – فرقی با همتایان خود بر روی کره زمین ندارند. سواحل و امواج نیز بخشی از این دریاچه‌ها را تشکیل می‌دهند.

صداهای عجیب و شبح وار از اعماق اقیانوس
تنها گیاهان و جانوران اقیانوس برای دانشمندان مرموز نیستند، بلکه صداهایی نیز از اعماق آب به بیرون می‌آیند که هنوز هیچ دانشمندی نتوانسته‌ است آنها را به‌طور دقیق توجیه کند.

صدای بلوپ (The Bloop) شاید یکی از معروف‌ترین صداهای زیر آبی باشد که در سال 1997 توسط هیدروفون سازمان NOAA ثبت شد. این یکی از بلندترین صداهای ثبت شده از اعماق آب است که علی رغم نویز مربوط به شکستن یخ‌های زیر آب هنوز مشخص نیست چه چیزی عامل تولید این صدا بوده است.

از آنجایی که صدای بلوپ شباهت زیادی به موجودات زیر دریا دارد، بسیاری از افراد آن را به Cthulhi (یک هیولای مشابه با هشت پا که در سال 1928 توسط نویسندگان کتاب‌های عملی تخیلی ساخته شده است) نسبت داده‌اند. این صدا به‌قدری بلند است که نمی‌توان آن را به موجودات دریایی شناخته شده نسبت داد، مگر اینکه موجودی ناشناخته آن را تولید کرده باشد.

حیات اسرارآمیزی در آنجا کمین کرده است
با اینکه حدود 94 درصد از حیات زمینی شناسایی شده است، اما هنوز هم دو سوم از زندگی زیر آب ناشناخته محسوب می‌شود. گونه‌های جدید مدام در حال شناسایی شدن هستند و هر روز سوالات بیشتری در مورد زندگی آبی مطرح می‌شوند.

در سال جاری، لیست 10 گونه جدید دانشگاه علوم محیط زیست فورستری شامل یک گونه قرمز رنگ اژدهای آبی است که علی رغم زندگی در آب‌های غربی استرالیا هنوز هم ناشناخته باقی مانده بود.

از جمله سایر اکتشافات در این بخش می‌توان به زشت‌ترین ماهی جهان، اوکتوپد شبح مانند و کوسه نینجا با سر درخشان اشاره کرد.
برچسب ها: اقیانوس معما کشف