فرارو- پس از حملات اخیر در نقاط مختلف اروپا و آمریکا که برخی از آنها تروریستی بوده و برخی دیگر ناشی مشکلات فردی عامل حملات بوده است. رسانه های غربی تحلیل ها متفاوت از این اتفاقات و عاملان این حوادث ارائه کرده اند. برخی از این رسانه ها تحلیل هایی با رنگ و بوی اسلام هراسی ارائه کرده اند.
به گزارش فرارو، استدلال هایی که عموما فقط به چند حادثه اشاره می کنند و پس از آن به نتیجه ای کلی می رسند. نتیجه گیری هایی که از سوی بسیاری از ناظران و تحلیلگران شاخص رد شده اند.
واشنگتن تایمز اخیرا در بررسی حادثه اورلاندو، نیس و حمله به قطار در آلمان نوشته است "به ما گفتهشده که یک "گرگ تنها" به یک هیولای افراطگرا تبدیلشده. اینیکی از توضیحات ساختگی محبوب و رایج است."
این روزنامه آمریکایی با این شروع به دنبال این نگاه می رود که اتفاقات رخ داده حاصل مشکلات شخصی عاملان این حوادث نبوده است. "در این افراطگرایی فرض میشود که فرد تروریست یک آدم کاملاً نرمال بود تا
اینکه اینترنت بر او تأثیر گذاشت. با این تفسیر باید باور کنیم که ممکن است
هرکسی به یک قاتل روانی تبدیل شود و مردم را تا سر
حد مرگ شکنجه دهد."
این روزنامه این حوادث را در کنار حادثه قتل ناموسی "قندیل بلوچ" مدل پاکستانی توسط برادرش قرار داده است. واشنگتن تایمز تحلیل می کند: «قتل ناموسی که چند روز پیش در پاکستان برای قندیل بلوچ اتفاق افتاد و یک دختر جوان مسلمان که معروف بود کشته شد، حقیقت موضوع را نشان میدهد: بذر تروریسم میتواند از خانههای مسلمانان آغاز شود. در برخی مناطق زمانی که تصور شود یکی از زنهای خانه باعث بیآبرویی آنها شده، "قتلهای ناموسی" مجاز است. این بیآبرویی میتواند شامل روابط با مردها، لباس پوشیده بهنحویکه مردهای خانه را ناراحت کند و یا حتی عدم "احترام" کافی به آنها باشد.»
واشنگتن تایمز بدون توجه به رواج انواع خشونت در جهان غرب در ادامه آورده است: "در اکثر خانوادهها تفاوت و اختلافنظر وجود دارد و این اختلافها با بحث و استدلال حل میشوند. اما در بخشهایی از جهان اسلام که تحت قوانین شریعت کنترل میشوند، کشتن زن بهعنوان عملی برای اصلاح شرافت خانواده کاملاً مجاز است."
این روزنامه در ادامه آورده است: «تنها چند روز قبل از حمله تروریستی به پاریس در نوامبر 2015، فاکس نیوز از افزایش آمار قتلهای ناموسی در آمریکا خبر داد. در میان هزاران مورد از قتلهای معمولی و مواردی که تحت عنوان خشونت خانگی دستهبندی میشوند، تعداد زیادی قتل وجود دارد که انگیزههای تاریک و افراطی داشتهاند. به گفته کارشناسان قتلهای ناموسی که در آنها معمولاً مردها همسران و دختران خود را مورد اذیت و آزار و کشتار قرار میدهند، یکی از مخفیانهترین جرائم جامعه است.»
واشنگتن تایمز به حادثه ای دیگر اشاره می کند: در جنوب فرانسه، چند روز پس از حادثه تروریستی در نیس، یک زن و سه دخترش در حین خوردن صبحانه مورد اصابت چاقو قرار گرفتند. دختر هشتساله این خانواده در شرایط بحرانی به بیمارستان منتقل شد. مقصر که بود؟ یک مرد سیوهفتساله مراکشی بازداشت شد. طبق گزارش روزنامه "میرور" پلیس گفته که انگیزه این حمله نامشخص است، اما رسانههای محلی گفتهاند این فرد عقیده داشته این زن و دخترهایش پوشش مناسبی نداشتهاند. دادستان محلی رافائل بالاند به خبرگزاری APC فرانسه گفت: " انگیزه این حمله بسیار مبهم و نامشخص است."