bato-adv
کد خبر: ۲۸۲۶۵۳
هشدار جدی وزیر نیرو درباره وضعیت آب

بحران آب حیات تمدن ایرانی را تهدید می‌کند

وزیر نیرو هشدار داد که "ناچاریم در میزان مصرف آب تجدید نظر کنیم" به گفته او زیرا "ادامه وضعیت موجود حیات انسان و ادامه تمدن ایرانی را مورد تهدید قرار می‌دهد."
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۵
فرارو- وزیر نیرو هشدار داد که "ناچاریم در میزان مصرف آب تجدید نظر کنیم" به گفته او زیرا "ادامه وضعیت موجود حیات انسان و ادامه تمدن ایرانی  را مورد تهدید قرار می‌دهد."

حمید چیت چیان که در نخستین کنفرانس ملی اقتصادی آب سخن می گفت، با اشاره به این‌که تفاوت قابل توجهی در دیدگاه ها و رویکردهای سازمان های مختلف، متفکران و صاحبنظران و مدیران مسئول در مورد اقتصاد آب وجود دارد، تاکید کرد: «لازم است با همگرایی در زمینه های نظری بتوانیم به یک برنامه مشترک ملی در خصوص آب و اقتصاد آب برسیم و آن را مبنای تصمیم گیری ها قرار دهیم.»

به گفته وزیر نیرو ناچاریم در میزان مصرف آب تجدید نظر کنیم، زیرا ادامه وضعیت موجود حیات انسان و ادامه تمدن ایرانی  را مورد تهدید قرار می‌دهد.

وی با انتقاد از قیمت کنونی آب در کشور اظهار کرد: «علامتی که قیمت کنونی آب به مردم میدهد این است که هرچه بیشتر میتوانید مصرف کنید! کسی انگیزه ای برای صرفه جویی ندارد.»

چیت‌چیان با اشاره به این‌که دو سوم ایران در منطقه خشک است، گفت: «متوسط بارندگی کاهش یافته که یک سوم متوسط جهان است؛ تغییر اقلیم موجب شده از نظر نوع شدت و مدت بارش کشور دچار تغییر جدی شود و موجب شده دمای هوا به طور متوسط در کشور دو درجه سانتی گرد افزایش یابد.»

وزیر نیرو با اشاره به فرهنگ اسلامی ایرانی مردم، افزود: «فرهنگ ما فرهنگ احترام به آب است و در هیچ دینی مثل دین اسلام به این صراحت به اسراف کنندگان هشدار داده نشده است. پس چرا به آن عمل نمیشود؟ به نظر من مهم‌ترین عامل قیمت آب است.»

به گفته این عضو دولت، تخصیص بهینه  ومدیریت درست منابع آب با سیاست های تبلیغی و تمنایی و بخشنامه امکان پذیر نیست و تا زمانی که آب با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار نگیرد مدیرت قابل کنترل نیست.

چیت چیان با اشاره به این‌که "قیمت آب برای کشاورزی کمتر از یک بیستم یا 5 درصد قیمت واقعی است"، ادامه داد: «از سوی دیگر، محصولات تولیدی با قیمت تضمینی از کشاورزان خریداری میشود، قیمتی که بسیار بالاتر از قیمت جهانی است.»

وی با اشاره به برنامه‌های انتقال آب در کشور، گفت: «برای تامین آب شرب مردم منابع موجود در محل کفایت نمی‌کند و ناچار به اجرای برنامه های انتقال آب با هزینه های بسیار بالا هستیم. اجرای چنین برنامه‌هایی مستلزم افزایش هزینه‌های سرمایه گذاری در صنعت آب است. این درحالی است که با گذشت ٤ ماه از سال هنوز اعتبارات عمرانی در اختیار قرار نگرفته است.»

ایران سال هاست که با بحران آب دست و پنجه نرم می کند. از زمستان سال گذشته بارها دستگاه های مسئول از احتمال وقوع تنش آبی در کشور خبر دادند.

وضعیت بحران آب باعث شده است که درگیری ها بر سر انتقال آب در مناطق مختلف کشور رخ دهد.

آخرین این درگیری ها در بلداجی رخ داد شهر در چهار محال بختیاری که مخالفان انتقاد آب آن با پلیس درگیر شدند.

برخی کارشناسان معتقدند ایران در آستانه آغاز جنگ بر سر آب قرار دارد.


bato-adv
نادر
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
بروید ببینید عربستان و کویت و امارات چه کار کرده اند شما هم همان کار را انجام دهید.
آب دریا را شیرین سازی می کنند و می فرستند داخل لوله ها
شیوا
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
مردم ما متاسفانه هنوز فکر می کنند با صرفه جویی مردم مشکل حل میشه. مشکل اساسی تر از این حرفهاست. هم بحث تغییر اقلیم را داریم هم 4 دهه غارت اب. این کشور ، کشور کشاورزی نیست و به قیمت کشاورزی عقب مانده و پس رفته ایران تبدیل به بیابان شد. فکر هم نکنید اگر بهترین تکنولوژی را استفاده کنند همه چیز درست میشود. ظرفیت اکولوژیک ایران برای نهایتا 40 میلیون جمعیت است. نه 80 میلیون. الان اغلب سفره های زیرزمینی خشکیده اند و راه بازگشتی هم نیست. بدتر از همه ، هر دولتی که سر کار می ابد متوجه اهمیت موضوع نیست و فقط همان سیاست های اشتباه را ادامه می دهد و از تصمیمات اساسی می ترسد. کشاورزی در بخش های گسترده ای از ایران باید تعطیل شود و سیاست های توسعه ای به کل در ایران مورد بازبینی قرار گیرد.
فرارو چاپ کن ....
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
مسئولین فقط با گران کردن همه چیز و می خواهند درست کنند.علمی برخورد کنید.
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
چرا خودمون رو گول میزنیم.سال 1341 بر اساس امار سرانه ذخایر آبی مملکن 5700 متر مکعب بوده و سال 91 این سرانه برابر با 1608 متر مکعب هستش.از طرفی جمعیت ایران از 22 میلیون به 75 میلیون در سال91 رسیده.یعنی ذخاییر آبی مملکت در سال 41 از 125 میلیارد متر مکعب به 120 میلیارد متر مکعب رسیده یکی از دلایل اصلی توی بحران آب افزاییش به محابای جمعیت ایرانه.کشور ما چه خوشمون بیاید چه نیاد از لحاظ منابع آب و خاکی گنجایش 40 میلیون نفر جمعیتو بیشتر نداره.حالا با افزایش جمعیت شهرها بیشتر توسعه پیدا کردن و نیازهای و مصارف هم بیشتر شده(در همه زمینه ها قبلا لازم بود برای 40 میلیون نفر محصولا کشاورزی تهیه بشه الان برای 80 میلیون نفر.با صرفه جویی مردم هم که فقط 7% مصرف رو دارن هم مسئله تغییر نمیکنه.علاوه بر تغییر جمعیت فرهنگ مصرف هم باید عوض بشه.مثلا الان هندوانه جز ارزانترین میوه هاست با سیاست درست تبدیل میشه به یه میوه لوکس که فقط طبقات مرفه میتونن ازش استفاده کنند
صمد
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
من نمیدانم چرا مسئول محترم ابتدا مردم را میترساند و سپس از کمبود بودجه سخن میراند.
برادر من ابتدا باید طرح و لایحه به مجلس بفرستی و سپس از آن بصورت کارشناسانه دفاع کنی و پس از آن نسبت به اجرای طرح و حل مشکل, از بودجه کشور مبلغی جهت اجرا تخصیص داده میشود که یادآور میشود برای ریخت و پاش نیست و برای اجرای طرح کارشناسانه است.
برادر مسئول الان نزدیک به 10 سال است که مشابه این تهدیدهای کمبود آب را از همه جا می شنویم اما دریغ از یک گام مثبت برای حل مشکل .
به نظر میرسد فقط با این حرفها مردم را میترسانید تا بودجه بیشتری از بیت المال دریافت کنید و بین شرکت های دست اندرکار دوستان تقسیم نمایید.
البته که انشالله حتما چنین نخواهد بود.
امید است روزی این مشکل به نحو شایسته برطرف گردد.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۶۱
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
سیستم های آبیاری کشاورزی باید بروز و متناسب با کمبود آب باز طراحی شوند.


آبهای مرزی و روش های شیرین سازی اقتصادی آب باید پیگیری شود.
ناشناس
Sweden
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
بنظرتون مسئولین نمیدونن که همین الان که بحران بی آبی خصوصا در جنوب کشور بیداد میکنه، یه عده چاه حفر کردن و از مدتها قبل خیلی شیک و علنی سفره های زیرزمینی رو خالی میکنن و آب میفروشن؟!
چه بدونن چه بی اطلاع باشن در هر دو صورتش معنی خوبی نداره...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
مثل اینکه ایشان در خواب تشریف داشتند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
وزرات نیرو چه کاری داره به این کارها عزیزان به اصطلاح مدیر در وزارت نیرو و در جاهای دیگر فقط به فکر حقوق های نجومی هستند و وقت فکر کردن به این قبیل چیزهای پیش پا افتاده ندارند.و یک موضوع مهم که الان داره خودش را نشان میده این بوده که از اوا انقلاب و حتی قبل از انقلاب بسیاری از مدیران که بر سر کار امده اند از مناطق مرکزی ایران بوده اند مناطقی که تقریبا خشک بوده اند و این جماعت با نفوذ و قدرت لابی که داشتند و دارند تمام صنایع را به مناطق خودشان برده اند صنایعی که همه مصرف آب بسیار بالایی دارند و در این مناطق خشک توجیه نداشتند ولی با پارتی بازی این کارخانه ها را زدند و الان مردم بقیه جاهای ایران باید تاوان ندانم کاری این افراد را بدهند و آب شرب و کشاورزی بقیه ایران زمین را به زور دارند برای این صنایع ویرانگر می برند و کسی هم جوابگو نیست .این نتیجه تبعیض قومیتی است که در این کشور بوده و متاسفانه یکی از اقوام کشور بیشتر از همه سهم برداشته است و این برای کشوری مثل ایران که از قومیت های مختلف تشکیل شده است می تواند عواقب بسیار بدی داشته باشد و دشمنان خارجی که خدا را شکر ما کم هم نداریم و از این موضوع می توانند سو استفاده کنند و بذز نفاق و درگیری قومی را در ایران بکارند
ناشناس
-
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
دولت از سالها قبل به جاي افزايش قيمت برق و گاز، ميبايست قيمت آب را افزايش ميداد. افزايش قيمت آب، به طور مستقيم بر كاهش مصرف آن و بهينه مصرف كردن آن تاثير دارد. اگر در صنعت برق كمبود داشته باشيم با استفاده از انرژيهاي پاك از قبيل انرژي باد، خورشيد،‌ زمين گرمايي و ... مي توان برق توليد نمود ولي آب اينگونه نيست، مضاف بر اينكه آب مايه حيات بشر است. لذا ميبايست در مصرف بهينه آب در مصارف كشاورزي، صنعتي، خانگي و ... برنامه ريزي دقيق و مدوني صورت گيرد.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
منابع آبی کشور در 30 سال گذشته علمی مدیریت نشد و نتایج آن را حالا داریم می بینیم. درسته که آب تجدید پذیر است اما بدلیل مصرف بیش از حد از منابع زیر زمینی ما دیگر نمی توانیم به شرایط 30 سال گذشته برگردیم. فکر نمی کردم روزی را ببینم که منابع آبی امان زودتر از نفتمان تمام شود.
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
این همه ادا برای اینه پول آب گرون شه وگرنه اصل هدر رفت مربوط به جاهای دیگه ست
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
آقا احسان
گران شدن در مقابل بحران هیچ است. حقیقتاً مشکل کم آبی جدیست.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
تجربه نشون داده مردم ما تا برای چیزی بهای زیاد ندن قدرشو نمیدونن. من واقعا با گرون شدن منابع انرژی موافقم. چون تنها راه حفظشون همینه در حال حاضر.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
تو ايران جنگ داخلي بر سر آب راه ميوفته مطمئن باشيد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
بیشترین آب را در کشور بخش کشاورزی استفاده می کند یعنی چیزی حدود 95 درصد که بیش از نصفی از این مصرف بیهوده تلف می شود. حال مسئولین در وزارت جهاد چقدر به این موضوع اهمیت می دهند الله و العلم. البته مدیریت آب آسان نیست بخصوص در کشور ما و با آشنایی که از اکثر مسئولین است دنبال انجام کار سخت نیستند شاید هم توانایی این نوع کارها را ندارند. یعنی به عبارت دیگر بهترین ها در حاشیه قرار دارند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
طبق آمار مرکز پژوهشهای مجلس،فقط 42 % در بخش صنعت مصرف می شود.50% در کشاورزی و 8% در بخش خانگی.نمی دانم چرا مردم ما هر روز یک آمار از خودشان در می آورند.
omid28
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
وزیر عزیز. حتما میدونید که 95 درصد مصرف آب کشور ما در بخش کشاورزی و 5 درصد در صنعت و شرب هست. وزیر عزیز کم مصرف کردن یا به عبارتی درست مصرف کردن تجهیزات نوین می خواهد. ابیاری کشاورزی رو پیشرفته کنید. در ضمن برید یقه ی کسانی رو بگیرید که صرفا برای خودکفایی ،کشاورزی رو در کشوری ترویج دادند که وضعیت اب بحرانی داشت. و بی مطالعه تصمیم بر افزایش جمعیت این کشور گرفتند و حتی الان هم ول کن نیستند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
42% صنعت،50% کشاورزی و 8% خانگی.شما هیچ دیدی نسبت به میزان مصرف کارخانه های فولاد در مناطق مرکزی ایران ندارید.
ابراهیم
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
فرارو جان ضرورتی به نشر یا عدم نشر این مطلب نیست اما وزارتخانه ای که خود باعث گفتن دروغ کارکنانش به مردم است چنین خبرهائی جای تامل و تاسف دارد دیشب ساعت 10.30 شب برق با شکل و شمایل عجیبی رفت عجیب بدین خاطر که دوطبقه و برق آسانسور از مجموع پنج طبقه رفت و مابقی روشن بود با 121 که تماس گرفتم گفتن اتصالی برق است مجددا برای اطلاع از مدت قطعی بدلیل گرمای شب و خاموشی حتی پنکه و اینکه اگر طولانی است کمی بیرون رفته و در هوای نسبتا معتدل تر مدت قطعی برق را سپری کنیم باز همان اتصال و ارجاع به اداره پیگیری را خواستار شد متاسفانه اداره پیگیری جوابگو نبوده و امروز متوجه شدم این نوع برق رفتن شیوه جدید قطعی برق رفتن است و ناراحت از شیوه پاسخگوئی دوستان 121 اطلاع رسانی ستاد نیرو
علی رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
دوستان بنده در زمینه آب متخصص هستم. ما با یک فاجعه در آینده روبرو هستیم. تغییر شرایط اقلیمی حادی که باعث بحران آب در ایران بشه در 100 سال گذشته رخ نداده است و تنها عامل سیاست گذاری بد دولتی باعث این امر بوده است. متاسفانه 40 سال پیش در مناطقی با حفر 4 متر به اب می رسدیم ولی الان باید 400 متر حفر بشه. به زودی سفره ها خشک خواهند شد. مردم کشاورز مهاجرت خواهند کرد. حکومت در تامین آب شرب مردم نیز به زحمت خواهد افتاد. نتیجه ی آن افزایش حلب نشینان و پابرهنگان است. کاری کند الان میشه جلوی فاجعه رو گرفت. متاسفانه وزیر هم وقتی میگوید بحران در راه است فکر جیب دولت است و نه خود بحران
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
کاملا درسته، مردم هم به هیچ وجه درک درستی ازین بحران ندارن. فکر می کنن بلوف و شوخیه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
چرا خودتون رو اذیت می کنید؟ بگید زمان شاه گلستون بود حالا بد شده. فقط نمی دونم چرا 40 سال پیش امید به زندگی 50 بوده حالا شده 76 سال!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
چرا کارخانه فولاد در یزدی زده میشود که بارش سالانه آن 37 میلیمتر است و باید با صرف هزاران میلیارد اب از کوهرنگ به آنجا منتقل شود اقای وزیر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چرا سواحل جنوبی با اب شیرین کن و سهولت دسترسی به بازار جهانی اباد نمیشوند؟؟؟؟؟
ناشناس
-
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
دولت از سالها قبل به جاي افزايش قيمت برق و گاز، ميبايست قيمت آب را افزايش ميداد. افزايش قيمت آب، به طور مستقيم بر كاهش مصرف آن و بهينه مصرف كردن آن تاثير دارد. اگر در صنعت برق كمبود داشته باشيم با استفاده از انرژيهاي پاك از قبيل انرژي باد، خورشيد،‌ زمين گرمايي و ... مي توان برق توليد نمود ولي آب اينگونه نيست، مضاف بر اينكه آب مايه حيات بشر است. لذا ميبايست در مصرف بهينه آب در مصارف كشاورزي، صنعتي، خانگي و ... برنامه ريزي دقيق و مدوني صورت گيرد.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
طی 20-30 سال اخیر در مناطق اطراف تهران در حد فاجعه باری باغ ویلا ساختن و زمینهای بایر و یا گندمزارهای دیم تبدیل شده به جنگلی از درختان میوه و بید مجنون و .... که هرکدومشون برای سبز موندن کلی آب مصرف میکنن. وقتی که هجوم به زمین های این مناطق شروع شد کسی نبود که از ذهنش خطور کنه که چه فاجعه ای داره اتفاق میفته. الان در مناطق حاشیه تهران و کرج هزاران حلقه چاه درحال خارج کردن آب سفره های زیر زمینی هستن که باعث نشست زمین این مناطق هم شده. بنظر میرسه که سرنوشت نهایی این مناطق تبدیل شدن به زمین سوخته است!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
البته همه باید دررابطه با مصرف آب مسئولانه برخورد کنیم ولی سازمان آب منطقه ای مرکزی(اراک) و اداره منابع آب شهرستان کمیجان بجای اینکه بروند با قاطعیت چاه های غیر مجاز راببندد مرتبا برای کشاورزانی که چاه مجاز دارند دردسر ایجاد میکنند . با نیرنگ از کشاورز رضایت نامه ثبتی می گیرند که با کم کردن دبی آب مثلا از 20 لیتر به 7 لیتر موافقت دارند. کار ناپسندشان به این شکل است که وقتی می خواهند پروانه بهره برداری آب برای چاه جدید الاحداث را تمدید کنند می گویند بروید تعهد بدهید که با این قدر دبی آب موافقیم در غیر اینصورت پرونده ات بلاتکلیف می ماند تا بلاخره رضایت دهید. .یا برای تغییر نام مالک چاه انقدر اذیت می کنند که آدم دلش از کشاورزی سیاه می شود. من به این خاطر در دیوان عدالت اداری از آنان شاکی شده ام.زمینی خریده ام و محل چاه را با مجوز 5 متر عوض کردم بیش از دوسال است که بدلیل کارشکنی حقوقی های این سازمان ، نتوانستم یک قطره آب برداشت کنم. از همه بدتر بازرسی این سازمان است که اصلا نتیجه شکایت را به شما نمی گوید و حتی زنگی هم نمیزنند که بگویند حقی داری یا نداری .انگشتانم درد گرفتند از بس شکایت کردم .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
سلام
خيلي دير متوجه شديم ، زودتر از اين مي بايستي اين مهم مورد توجه مسئولين واقع مي شد. واقعيت اين است كه هميشه اين چنين بحران هايي بايستي مورد توجه و براي آن برنامه ريزي شود كه متاسفانه اكثراً درگير انجام امورات جاري و يا بعبارتي خود را درگير بحران هاي ايجاد شده مي كنيم يعني توجه اي به آينده و بحران هاي پيش روي نيستيم و نخواهيم بود . اين موضوعات از اهم وظايف وزارتخانه ها و پيگيري آن با دستگاه هاي نظارتي و مجلس شوراي اسلامي است. از اين مملكت فرصت هاي زيادي گرفته شده است و بايستي همچنان كه وقت براي پرداختن به موضوعات بين الملي مي باشيم در زمينه هاي داخلي وقت هاي زيادي گذاشته شود.
ايران عزيز با تو خيلي نامهرباني كرديم ما را ببخش ، آيندگان ببخشيد ما را كه صحيح و درست از اين آب و خاك مراقبت و محافظت نكرديم.
شیوا
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
30 ساله کارشناسان فریاد می کشند. ولی کو گوش شنوا. ای کاش کمی وطن دوست بودیم.
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
وقتی شمامیگید کم آبی خیالم راحت برعکسش میشه رمزموفقیت درایران اینه که برعکس اخباررفتارکن همین
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
چرا شرکت مدیریت منابع اب ایران نمی روند با جدیت 310 هزار چاه غیر مجاز را ببندند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
آقا مردم را نترسانید شهر اهواز یک متر و نیم زمین را بکنی پر است از آب . البته خیلی جاهای آن آب لب شور است . کارون هم پر است از آب .
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
بدتر از فاجعه آب, فاجعه مدیران نالایق است که این مملکت رو گرفتار کمبود آب کرده
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
ایران از دیرباز کشوری خشک و کم بارش بوده است .خشک سالی یکی از دشواری های همیشگی میهن ما بوده چنانکه در سنگ نوشته داریوش بزرگ نیز از آن یاد شده است ولی ریشه تنگنای کنونی نه خشک سالی ها (که همیشه در این سرزمین روی می داده است ) که افزایش شتابان جمعیت در دهه های گذشته است .به باور من کشور ما با این سرچشمه های آب که به هیچ روی برای جمعیت کنونی آن بسنده نیست می بایست جمعیتی میان 40تا45میلیون تن می داشت .پی آمد آن افزایش شتابان بی آبی امروز است .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
همه چیز فقط بهانه ای است برای گران کردن . مگر چند درصد اب مصارف شهری است قطعا کمتر از ده درصد . که حتی اگر شهروندان مصرف اب خودرا20 درصد کاهش دهند. صرفه جویی کلی حداکثر دو درصد است که کمتر از تبخیر سطحی اب سدها میباشد. راه کار اخراج مدیران نالایق و کارکنان فاقد کارایی و ایجاد فرصت اشتغال شایستگان است.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
خدا لعنت کند شاهان وطن فروش قاجار را که بخش هاي حاصلخيز و پرآب کشور را به روسيه و انگليس بخشيدند. روسيه تزاري مرزهاي جديد با ايران را به گونه اي بست که رودهاي پر آب آن سوي مرز قرار گرفتند. شمال شرق کشور کمي آن سوي سرخس در کشور ترکمنستان نزديک مرو قديم بزرگترين درياچه مصنوعي جهان تحت عنوان حوض خان را ايجاد کرد که از رودهاي پر آب سيحون و جيحون و شمال افغانستان تغذيه مي‌شود. همچنين هرات که منطقه اي بسيار پر آب و حاصلخيز است را انگليس جدا کرد و مرز سيستان را به گونه اي ايجاد کرد که امروزه مردمش ناچار به محاجرت شده اند.
sajad
United States
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
این داستان بحران شما و توجه مردم شده قضیه چوپان دروغگو. متاسفانه مردم هیچ اهمیتی به این بحران جدی نمیکنن
اصفانیوز
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
آقای وزیر شما خوب می دانید طبق آمار مصرف آب آشامیدنی فقط 10 درصد از کل مصرف کشور است. شما با گران کردن قبض آب(درست یا نادرست) نهایتا 40-30 هزار تومان به خرج زندگی مردم افزوده اید. دراینصورت برای مدیریت مصرف 90درصد دیگر در کشاورزی، صنعت، فضاهای سبز شهری چه برنامه ای دازید؟ تقریبا هیچ!!!
آقا گران کنید قبض آب رو، به این میگن مدیریت.
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
همش گیر دادید به مصرف مردم که شاید 5 درصد کل آب مصرفی کشور هم نباشه . در صورتی که بیشتر از 80 درصد آب در بخش کشوری مصرف میشه و درصد زیاد دیگه ای هم در صنعت . کشاوری اصلاح بشه تا حد زیادی مشکل آب برطرف میشه .
خوزستانیها و وارونه نمایی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
یکی از معضلات و وارونه نماییها همین کامنت 15:31 هست
وزارت نیرو در بست در اختیار کمیسیون انرژی خوزستانیهاست
خوزستان خشک و اب و پر تبخیر که اب از مرکز کشور میبره را ول کرده میگه مرکز کشور خشکه
شما ابتان کجا بکد
از ابدریا هم استفاده نمیکنید

اونوقت خوزستان اب داره ؟!یا اب ازمرکز کشور و همون منطقه خشک میبره
اتفاقااز وقتی کمیسیون انرژی ده ساله افتاده دست نمایندگان خوزستان و قومیت گرایی و منطقه گرایی و اجبار وزارت نیرو به پیروی از این نمایندگان شده وضع اب کشور بد شده
خوزستان خشک و بی اب مصرفش را در برنجکاری و صنعت و فولاد از اب مرکز کشور بی رویه زیاد کرده
و برخلاف انحراف اذهان هیچ از اب دریا استفاده نمیکنه

کارون کارون کردن هم پوششی برای برای چند برابر کردن برداشت و مصرف بی رویه اب مرکز کشور هست

شما مشکلتان محیط زیست و کارون نیست چرا که مصرف بی رویه خودتان چند برابر شده مشکلتان اینه که از اب مشترک مرکز کشور سایر استانها استفاده نکنند
فرارو امیدوارم در راستای بیطرفیت منتشر کنی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
100میلیون دیگربه جمعیت ایران اضافه بشه مشکل حله همه میریم لب نهرهای بهشتی
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
جهاد کشاورزی آبیاری بارانی را برای کشاورزان رایگان انجام دهید.کشاورز توان همین اندازه 15 درصد راهم ندارد.
اهوازی
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
حاصل خراب کاری های شما و همکاراتون
ناشناس
United Kingdom
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۵
کی بود میگفت ایران برای 200 میلیون نفر جمعیت هم امکانات داره؟
پیمان
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
تا زمانیکه آب رایگان در اختیار مردم است و شیر را باز میکنی از شیر آب می آید وضعیت همین است
قیمت آب باید به متر مکعبی 1000 تومان واقعی شود. همین
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
1)تمدن و سرزمین ایران در خطر است ولی تسهیلات و کمک شامل حال خودروسازام میشه چرا؟2)با لوازم و امکاناتی که هست نمیشد این وضعیت رو از چند سال قبل پیش بینی کرد تا با یه برنامه ریزی کنترل بشه 3)همین الان هم دیر نیست با تعیین اهداف کوتاه ،میان و بلند مدت مثل تعدیل قیمت آب بها،مدیریت یکپارچه منابع،استخراج و مصارف همه نوع آب در سرزمین ایران و جلوگیری از تعدد مراکز تصمیم گیری ،اصلاح فرهنگ آب و جا انداختن این مطلب که ایران کشور بی آبی هست و نه کم آب میشه کاری برای نسل حاضر و آینده انجام داد.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
من نمیدونم ایجاد سیستم نوین ابیاری تحت فشار ,کنترل و جمع اوری ابهای سرگردان هنگام بارندگی ,تفکیک اب شرب و سایر مصارف منازل با کیه یا با کی بوده ,تو این قرن اقایون وزرا هنوز میخوان با نزولات اسمانی امور را اداره کنن و با افزایش قیمت و کاهش مصرف , پس فکرتون کجا رفته و علمی که خدا گفته ازش استفاده کنین
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
من نمیدونم اگه این جمله که میگن برای تولید هر کیلو هندوانه 100 لیتر آب مصرف میشه درست است یا نه؟ و یا اینکه 96% مصرف آب ما مربوط به بخش کشاورزی است! اگر درست هست یک بچه کلاس اول هم که تازه سواد دار شده هم میفهمه که به جای این همه شعار صرفه جویی در مصرف آب خانگی اگه ما فقط 5% در مصرف آب گشاورزی صرفه جویی کنیم اندازه کل مصرف خانگی صرفه جویی شده است.
واقعا این وزارت جهاد کشاورزی و نیرو و این همه سازمان مثل محیط زیست و ...خروجیشون در مدیریت مصرف آب تو این چند سال چی بوده؟ همه مثل کبک سرشون رو کردند زیر برف!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
. نیروگاه های کم بازده پرمصرف آبهای زیرزمینی، صنایع فرسوده ، افزایش افسار گسیخته جمعیت ، عدم استفاده از ابیاری قطره ای و تحت فشار ، تمرکز صنایع در مناطق کم آب ، تنها جایی که مردم ازش رزق وروزیشونو در میارن کشاورزیست که با علم خودشون ونه علم این آقایون ، حالا با این افزایش قیمت آب نابود خواهد شد و بر فقر و بیکاری افزوده خواهد شد
حمید
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
آره سیاستهای بد دولت باعث خیلی از مشکلات در زمینه آب شده مثل افتتاح پروژه آبرسانی به شهر کرمان از طریق ایجاد سد از سرشاخه های هلیل رود جیرفت و انتقال آب به کرمان با این کار تالاب جازموریان کامل از بین رفته و قحطی و بی آبی تمام جنوب شرق کشور را خواهد گرفت
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
آقای چیت چیان مدیریت بحران آب یک هنر است و نمی توان با این جمله که باید برای کاهش مصرف آب را گران کنیم دوباره ماجراهای قبلی مثل بنزین و ... را که با گران کردن آن فکر کنیم مردم کمتر مصرف می کنند راه بیاندازیم چرا بی مدیریتی خود را در جیب مردم جستجو می کنید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
متأسفانه مسئولین وزارت جهاد کشاورزی فقط به فکر پروپوگاندا هستند. امسال قدری به باراش ها اضافه شد و به لطف همین بارندگی ها مقدار کمی به محصول گندم اضافه شد ، اما آقایان در آن وزارتخانه لطف خدا را به حساب مدیریت خود گذاشته اند و باز سودای اعلام خودکفایی (کذایی) گندم را در سر می پرورانند و می خواهند از آن نردبانی بسازند برای جهش به پست های بالاتر. همین تیمی که هم اکنون سرکار است همان تیمی است که در سال 1383 اعلام خودکفایی گندم کردند و همه دیدند که دو سال پس از آن کشور شروع کرد به واردات گندم و این واردات حتی به 9 میلیون تن هم رسید. کسی پیدا نشد که از این اقایان سوال کند پس خودکفایی چه شد؟اما باز متاًسفانه هنوز هم دست بردار نیستند. مثا اینکه بر سر سیستم خاک مرده پاشیده شده است.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
حالا مدام تبلیغ کولر آبی کنین که ساعتی 50 تا 70 لیتر آب رو بخار میکنه. برق اتمی چی شد پس؟ برق ارزون خورشیدی تولید کنین و سرمایش رو از طریق کولر گازی تولید کنین. ما که پهپاد رو هک میکنیم یه کولرگازی وطنی ارزون نمیتونیم بسازیم؟
ناشناس
United States
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
اقای چیت چیان یکم کارشناسی فک کن... تو این دور و زمونه دیگه هر بچه و بیسوادی میدونه که کمتر از 6 درصد مصرف آب صرف خانگی میشه...بقیش صرف کشاورزی و ابیاری چمن های خیابونا البته باید بگم ابیاری اسفالت خیابونا میشه...بنابراین خواهشا قبل از سخنرانی یکم در مورد مسایل بیشتر فکر کنید بعد حرف بزنید...اون تریبون فرار نمیکنه همییییشه سر جاش هست
حاج محمدرضا
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
نزولات آسمانی با اراده خداوند نازل میشوند
ما کجای این واقعیت قرار داریم که حرف از نابودی تمدن بزنیم؟
اگر خودمان را اصلاح کنیم و انسان شویم درهای رحمت باز میشود
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
کدوم تمدن؟؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
یک مشت بیسواد و کودن سر کار هستند . آقای کردوانی سالها داره میگه پس گوش مسیولین کر که نیست خودشون رو به کری میزنند .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
کاش آبهای غیر قابل شرب زیر زمینو مانند اب قابل شرب در سطح شهرها لوله کشی کنند تا مردم واسه ابیاری درختان شستن حیاط وماشین وشستشوهایی از این قبیل از آب شرب استفاده نکنند من دیدم توبعضی مناطق تهران توخونه ها دونوع لوله کشی آّ هست اگه اشتباه نکنم توشهر زیبا اینگونه بود البته 27 سال پیش اونجا مهمون بودم دیدم وهر بار که حیاط منزلمون نیاز به شستن داره فکر میکنم اگه تو شهر ما زنجان هم این اتفاق بیفته خیلی خوب میشه با گران کرد ن نرخ آب هیچ اتفاقی در مصرف نمی افته فقط پول واسه حقوقهای نامتعارف زیاد میشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
مسئولین فقط با گران کردن همه چیز و می خواهند درست کنند.علمی برخورد کنید.
kia
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
هیچ نظارتی روی استخراج آب و نحویه آبیاری قطره ای در این کشور نیست . من که در منطقه دماوند / آبسرد هستم به عین می بینم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
مسئولین فقط با گران کردن همه چیز و می خواهند درست کنند.علمی برخورد کنید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین