bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۲۸۸۷

یکه‌تازی دختران؛ دوپینگ پسران

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۵
فرارو- بامداد لاجوردی‌؛ با خوب و بد آن کاری نداریم ولی برای همه ایرانیان روشن است که دوست دارند در یک جایی دولتی استخدام شوند و رخت کارمندی بر تن کنند تا از همه فراز و نشیب‌های مشاغل خصوصی و آزاد در امان بمانند. حقوق مشخصی در آخر ماه بگیرند و زندگی‌شان را با همان در آمد مشخص هماهنگ کنند. به همین دلیل است که با همه سختی‌هایی که زندگی کارمندی دارد وقتی خبر آزمون استخدامی دولت منتشر می‌شود همه برای آن سر و دست می‌شکنند. به ویژه آنکه این خبر به گوش دخترانی برسدهترین دانشگاه‌های ایران درس خوانده‌اند می‌خواهند به حق شان که استخدام در جایی آبرومند است دست یابند.

این حقیقت بر کسی پوشیده نیست؛ چند سالیست دختران درس خوانتر از پسران شده‌اند و توانسته اند صندلی های بیشتری از دانشگاه‌های مادر کشور را تصاحب کنند اما سهمشان از صندلی های اجرای و مدیریتی کشور کم است و تلاشی که کردند با دستاوردهای جنسیتشان نمی‌خواند.

آمار قبولی های دختر و پسر در چند سال اخیر نشان می‌دهد که همچنان گوی پیشتازی در ید دختران قرار دارد و پسران سالیان سال از پیروزی در برابر دختران در رقابت‌های کنکوری و درسی باز مانده‌اند و از نظر برخی مدیران مردسالار یکه تازی دختران بحرانی شده است و به همین خاطر این دسته از مدیران مجبور شده‌اند به صورت دوپینگی و دستوری پسران را وارد فضای دانشگاهی و آموزش عالی ایران کنند تا بلکه فاصله بین این دو کاهش یابد.

شاید به همین دلیل بود که دولت پیشین تنها راه چاره را اجرای سهیمه بندی جنسیتی دانست و آن سیاست‌ اجتماعی سهمیه بندی جنسیتی در پذیرش دانشگاه‌ها را اجرایی کرد. از همین رو معاونت ریاست جمهوری در حوزه امور زنان و خانواده،‌ شهیندخت مولاوردی می‌گوید:‌ «کار در حوزه زنان سخت است وقتی مدیران نگرشی مرد سالارانه دارند. نگرشی کهنه که گاها با عقاید سیاسی در هم می آمیزد دقیقا در این موارد است بحث سهمیه بندی زنان در کنکور، استخدام ها و حتی عدم ورود به ورزشگاه ها چالش بر انگیز می شود. انگار یک بحران ناخواسته در کشور رخ داده است».

سهمیه‌بندی جنسیتی در دانشگاه نزولی شده است
سیاسیت‌های دوپینگی و ناعادلانه جنسیتی در دوران دولت احمدی نژاد بود که به بیشترین حد خود رسید. اولین بار مولاوردی درباره وضعیت سهمیه بندی جنسیتی می‌گوید:«ما اکنون به دنیا داریم اعلام می کنیم که به دنبال عدالت جنسیتی هستیم. مکاتبه ای درآستانه کنکور با وزیر علوم انجام دادیم و به این مطلب اشاره شده است که ایجاد محدودیت برای زنان در سیاست های دولت یازدهم و سخنرانی های رئیس جمهور هیچ جایگاهی ندارد و پای ثابت صحبت‌های رئیس جمهور و دولتمردان ایجاد فرصت‌های برابر برای همه اقشار است»

 با روی کار آمدن دولت روحانی سهمیه بندی جنستی در دانشگاه ها شیب نزولی به خود گرفت و نزدیک به نیمی از سهمیه بندی در دانشگاه ها را لغو کرد و دختران و  پسران با معیار نمره پذیرش می‌شدند با وجود آنکه اجرای این سیاست‌ها فضا را به سمت عدالت جنسیتی نزدیک می‌کرد ولی برخلاف تصور مولاوردی سهمیه بندی جنسیتی و سیاست‌های تبعیض آمیز جنسیتی برای دختران تنها به نحوه پذیرش آنها در دانشگاه‌ها محدود نماند و در حوزه استخدامی نیز این جنسیت را با بی عدالتی روبرود کرد. 

بی عدالتی جنسیتی در استخدام
 آزمون استخدامی امسال به دختران روی خوشی نشان نداده. دخترانی که امیدوار بودند دولت تدبیر و امید در جذب و استخدام نیروها و کارمندانش به جای جنسیت صلاحیت‌های علمی و شایستگی‌های حرفه‌ای و علمی را معیار خود قرار دهد با این حال وقتی که ظرفیت ها را دیدند چیزی که آنها را ناامید می کرد بی عدالتی جنستی و اختصاص سهم عمده‌ای از ظرفیت‌ها به مردان بود.

بنابر اطلاعاتی که در دفترچه امده بود در میان فرصت های شغلی که دفتر تبلیغات اسلامی اعلام کرده بود هیچ فرصتی برای زنان در نظر گرفته نشده بود و ظرفیت آن صفر بود به بیانی دیگر از 43 محل شغل دفتر تبلیغات حتی یک فرصت هم برای بانوان در نظر گرفته نشده بود؛ سازمان تعزیرات حکومتی 31 محل شغل را صرفا برای مردان معرفی کرده بود که چیزی نزدیک به 266 مرد را شاغل می‌کند بدون آنکه حتی یک زن رقیب آنها باشد.

سازمان مصرف کنندگان نیز 4 محل شغل را تنها برای مردان معرفی کرده که 5 نفر مرد را به کار خواهد گماشت.  سازمان دامپزشکی نیز 168 محل شغل را تنها برای مردان معرفی کرده که حدود 180 مرد را شاغل خواهد کرد. در بین تنها سهمیه در ظاهر موجه مربوط به سازمان زندان هاست که به دلیل محیط تک جنسیتی آن درباره ابعاد آن به سختی می توان سخن گفت و از طرف دیگر این سازمان در نزدیک به ده محل شغل تنها متقاضی جنسیت زن بوده است.

به طور کلی شاید کمتر از 20 محل شغل که تنها 20 زن را شاغل خواهد کرد به زنان اختصاص یافته است و مابقی محل شغل ها هم متقاضی جنس مرد بوده و هم زن و لذا اگر قریب به 500 محل شغلی که تنها خواهان نیروی کار مرد بوده است را به تمامی مشاغلی که هم زنان و هم مردان را به طور مساوی به کار خواهد گرفت اضافه کنیم وجوه بی عدالتی این استخدام بیشتر خود را به ما نشان خواهد داد.

 در همین رابطه معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به نحوه سهمیه بندی جنسیتی دفترچه آزمون استخدامی دولت می‌گوید: «علاوه بر اعتراض معاون رییس جمهور در زمینه درصد پذیرش زنان مندرج در دفترچه آزمون استخدامی، درحال تهیه گزارشی تحلیلی درباره دفترچه این آزمون هستیم.»  اما مولاوردی توضیح مبسوطی نداده است که با چه سازو کاری از اجرای این بی عدالتی جلوگیری خواهد کرد ولی وی از رایزنی‌هایی با محمدباقر نوبخت و جهانگیری خبر می‌دهد و در همین رابطه اضافه می‌کند:‌ «معاون اول رئیس جمهور نامه ما را به دکتر محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارجاع داده است تا از تبعیض جنسیتی در آزمون استخدامی جلوگیری شود.» 


تلاش‌هایی برای حل مشکل بی‌عدالتی جنسیتی در ایران
سال‌ها نگرش مردسالارانه در نظام مدیریتی کشور رخنه کرده است و بسیاری از این مدیران به باورهای مردسالارانه خو گرفته‌اند و نمی‌توانند آنها را کنار بگذارند به همین دلیل است که این عاداتشان در تصمیم گیری ها و رفتار مدیریتشان نیز اثر می‌گذارد. همین وضعیت است که درمان ریشه‌ای و اساسی ماجرا را طلب می‌کند. در همین راستا معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده خبر می‌دهد: «قرار است ستاد ملی زن و خانواده شاخص‌های عدالت جنسیتی را تعیین و ابلاغ کند و تقویت ساختار امور زنان و خانواده تمام برنامه‌ها باید با شاخص‌های عدالت جنسیتی تطبیق پیدا کند و با رویکرد عدالت جنسیتی تصمیم‌گیری شود. شش ماه پس از تصویب قانون برنامه ششم توسعه، آیین‌نامه تدوین می‌شود. موضوع اعتبارات نیز در آیین‌نامه تعیین می‌شود. علاوه بر آن حدود 14 صفحه را در سند برنامه ششم توسعه گنجانده‌ایم که امیدواریم بدون تغییر تصویب شود.»

مولاوردی با بیان اینکه تبیین موضوع و رویکرد عدالت جنسیتی از اهمیت زیادی برخوردار است، اضافه می‌کند: «ما می‌توانستیم تبیین موضوع و رویکرد عدالت جنسیتی را به پس از تصویب برنامه ششم توسعه موکول کنیم اما اقدامات خود را آغاز کرده‌ایم. به عنوان نمونه به مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری پیشنهاد برگزاری پنلی را در همایش ملی سیاستگذاری عمومی با عنوان چالش‌های سیاستگذاری جنسیتی در ایران داده‌ایم و این همایش آبان ماه برگزار می‌شود.»

ناشناس
Finland
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
جالبه.ادعای برابری میکنن ولی حقوق رو برای خودشون برمیدارن.اما مرد باید حقوق رو خرج خانواده و خواسته های غیرمنطقی زن کنه.
ناشناس
Mexico
۰۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
در انتخاب رشته هم تبعيض هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
خدایی عجب خانما رویی دارن. ی روز مدیریت کشور رو به این جماعت بدین کشور رو هوا رفته. زن باید بچه داری و خونه داری کنه و بس
میثم
Finland
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
اون چیزی که من در جامعه میبینم خلاف این مقاله است.
به طور مثال در شورای حل اختلاف دادگستری در منطقه سکونت ما غیر از قاضی همه کارمندان زن هستند چیزی حدود 25 نفر.
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
حقوق مدرن منهای سنتی حق همه خانمهاست
و خدایی اینم در نظر داشته باشین برای کار ما پسران مشکل سربازی داریم
من لیسانسم از شریف و فوقم از امیرکبیره و سابقه دو سال کار تو شرکتای بزرگ ای کامرس ایران رو دارم
و کلی پیشنهاد هم دارم برای کار
اما باید برم سربازی چهار ماه دیگه
انتشار یافته: ۴۷
ناصر
Afghanistan
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
من که با اشتغال زنان مخالفم. تا وقتی حقوق سنتی را حق خود می دانند، حق گرفتن حقوق مدرن را ندارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
مگه حقوق مدرن رو دارن؟!!!
زنی که حق باز کردن یک دفترچه حساب به نام فرزندش رو نداره، ه حقی داره تو این مملکت؟!!!
اون مهریه و نفقه مسخره هم برای خودتون
شما اقایون ایرانی کلا از زن مستقل بدتون میاد، چون دوست دارید همیشه رئیس خودتون باشید
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
خانم محترم اتفاقا من در زندگی شخصی خانم خودم را به اشتغال تشویق کردم ولی ایشان علاقه نداشتند.
جمله بالا را بعد از مطالعه دهها کتاب در مورد مسائل زنان از مکاتب فمنیست و لیبرال دموکراسی و لیبرال کلاسیک و محافظه کاری و سوسیال دموکراسی گفته ام.
انچه در غرب حاکم است لیبرال دموکراسی است که در ان هم حقوق و هم وظیفه یکسان است. ولی ایسم محافظه کاری در ان حقوق نابرابر در کنار وظایف نابرابر است.
حال زنان ایرانی از دموکراسی متاسفانه مصرفگرایی و ... فرا گرفتند
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
شما حقوقِ مدرنشون رو بهشون بده ببین از حقوق سنتی شون هم کناره میگیرند. وقتی حق طلاق ندارند چطور میتونن مهریه نخوان!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
هیچ مردی از زن مستقل و توانمند بدش نمیاد بشرط اینکه زن باشه نه جاییکه به نفعشه زن باشه جاییکه نیست موجود نازک و ظریف.
درود بر زنان واقعی ایران
چاپ کن فرارو
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
من حاضرم مهریه ونفقه رو بدم ولی حق خروج از کشور وحضانت فرزندانم و بگیرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
آقایونی که می گید زن ها همه جا استخدام شدن و جای ما رو گرفتند...
لطفا کمتر دروغ بگویید
سیّد دلبر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
مرد بیکار === عدم تشکیل خانواده = بهم خوردن ساختار اجتماعی
سینا
United Arab Emirates
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
چه ربطی داره مشکل کار تو کشور ما وجود داره
شما میگی بخاطر خانوم هایی که دارند کار میکنندشما کار نداری؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
عرضه ندارید به ما چه
حسن
United States of America
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
دختر خانومای عزیز برن همه مشاغل رو تصاحب کنن ......از اون ور دیگه تو کف شوهر هم باید بمونن ....بالاخره هز چیزی یه بهایی داره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
United States of America
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
بهتر.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
اره واقعا تو کف شوهر معتاد بیکار بی سواد
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
تو کف تو یکی نمیونن خیالت تخت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
همچین میگه شوهر انگار کل دنیا رو میخوان به ادم بدن...من یکی که کار رو خیلی وقته ترجیح دادم.
ناشناس
United States of America
۱۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
آقایون محترمم برن یه فکری به حال خودشون بکنن که تو همه حوزه ها از خانومها عقب موندن و توان رقابت ندارن اون وقت این جوری بی ادبانه عقده گشایی خودشونو نشون می دن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
اگر یکی مثل تو شوهره من ترجیح میدم تو کف یکی مثل تو تا اخر عمر بمونم ولی تو تله زندگی با امثال شما نرم !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
تو کف شوهر ؟؟؟ چه طرز تفکر جهان سومی !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
زن و مرد برابرند
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
کسایی که منفی زدند نظر دیگه ای دارند؟
حقگو
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
زن ها در مواقعی بالا تر از مردان هستند و این اشتباه بزرگی است که به دنبال مقایسه باشیم
مقام مادر بالاترین مقام انسانیت است که بهشت را زیر پای مادران قرار داده است.((البته مادر)) نه بعضی از زنانی که امروز بیشتر تابلوی نقاشی و مانکن لباس هستند و منتظر طلاق گرفتن و اهل خیانت به زندگی .
البته بگویم متاسفانه بسیاری از مردان هم لیاقت پدر نامیدن ندارد افرادی که تن به کار و در آوردن نان حلال نمی دهند و شده اند آیینه دق پدر و مادر و همسرشان
به هر حال برابری قیاس اشتباهی است
محمد
Seychelles
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
مگر در شغل های خاص و مردانه تو بقیه شغل ها باید صلاحیت افراد در نظر گرفته شود نه جنسیت!!
باید سهمیه خانم ها رو بیشتر میکردند..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
فراموش نكنيم كه اين از هم گسيختگي خانواده ها و عدم تمايل ازدواج در دختران براي همين استخدام خانمها و دختران پر توقع است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
متاسفانه جامع هنوز به درک درستی از شایستگی و برابری نرسیده.... به امید ان که زن و مرد بر مبنای توانایی های خود مورد سنجشقرار گیر نه ترحم به مرد از طریق زور و اجبار
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
از هم گسیختگی خانواده مال عدم توازن اجتماعی در برخورد اخلاقی با مردان است. مردی که اجازه دارد به هر کار غیراخلاقی دست بزند و توسط اجتماع هم مواخذه نشود.
در ضمن دخترانی که با تلاش و سواد است حق دارد پرتوقع باشد مثل هر مردِ با سواد و پرتلاشی که حق دارد به حقش برسد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
چرا برای مهریه - نفقه - اجرت المثل و ... برابری نمی خواهند
نرگس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
ما زنان از همه حقوق می گذریم(مهریه اجرت المثل نفقه ) حتی حاضریم سربازیم بریم اما اساس هر کاری عادلانه باشه نه جنسیت....
ناشناس
United States of America
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
اگر فرصت های شغلی برابر باشد ما اصلا مهریه نمی خواهیم .
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
چون برای طلاق ؛ خروج از کشور؛ حضانت؛ تمکین و تعدد زوجین و ... حق برابر ندارند مهریه و نفقه و ... را تقاضا دارند قوانین بالا را اصلاح کن تا این قوانین اصلاح بشوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
قاونون نصف اموالرو بذارن این حق طلاق رو هم از شما مردا بگیرن ، نفقه و مهریه مال خودتون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
همش سرکاریه، نه پسرهای بدون پارتی استخدام می شن نه دخترا. اگر به نام خانودگی کارمندان و مدیران شرکت ها و دستگمهای دولتی توجه کنید و آمار تفکیک شده ای داشته باشیم متوجه می شیم که بیشتر استخدام ها از همون اوایل انقلاب تا حالا با پارتی اونهم بدون آزمون و مصاحبه و فقط با رابظه انجام شده. عدالت کیلویی چنده؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
استخدام مردان باعث ازدواج وسر وسامان گرفتن دختران هم خواهد شد لذا در شرایط فعلی استخدام مردان به نفع همه می باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
دخترا برابری می خواهید بلند شید برید سربازی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
من حاضرم تو خونه ظرف بشورم ولی زنم از صبح تا شب بره سر کار خرج خونه رو در بیاره
منصور
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
کار بیرون مال زن نیست که بخواد ادعای استخدام شدن داشته باشه مال مرده که میخواد خواستگاری بره و تشکیل خانواده بده و ...

کار زن یعنی چی اصلا؟

یعنی چی که زن بگه چرا منو استخدام نکردن؟

اینا واپه های مردانه هستند.

مسئولیت اصلی زنان خانه داری است.
الف
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
هرکی بهتر کار کنه، کار میگیره. چه پسر و چه دختر. زن و مرد برابرند. وجود آدمی جنسیت نداره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
فکر میکنم از نظر تبعیض جنسیتی در رده آخر دنیا هستیم.
علی
United Arab Emirates
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
وقتی مرد بیکار فرصت تشکیل خانواده و ازدواج رو نداره با استخدام خانم توقعات این قشر بالا رفته، فرصت ازدواج مردان به دلیل بیکاری گرفته شده تبعات آن اعتیاد و ولگردی آقایان و ناامنی است و این وسط خرید لوازم آرایشی، لباسهای لوکس و تفریح و خودم درامد دارم شوهر نمیخوام توسط خانمها باقی می مونه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
من یک معلمم و برای خانم ها احترام قایلم اما فزونی معلم زن باعث دردسر شده بسیاری از موقعیت های آموزش و پرورش. واقعا نیازمند مرد است این رو از خیلی از معلم های خانم میتونین بپرسین.
علت فزونی اونها هم تنبلی مردها نیست بی انگیزگی شون. تو همین مدارس ما تنها جایی که زن و مرد برابرن حقوق وگرنه کارای سخت به عهده ی مرداست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
مسلما وقتی مرخصی زایمان طویل المدت مصوبه قانونی میگردد شاید در ظاهر به نفع زنان باشد ولی در واقع مواضع مدیران مرد سالار را تقویت می کند و به مثابه گل به خودی برای زنان به حساب می آید
زهرا
Finland
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
اقایان لطفا ساکت باشید تنبلی بی عرضگی خودتان را اینطوری مخفی میکنیداونکه هول است برای ازدواج شما اقایونید تهدید جنسیتی هم میکنید
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
اون دوستانی که میگن زن ها نباید مهریه و نفقه بخوان،اگه یه نفر اومد خواستگاری خواهر یا دخترشون حاضر هستند دخترشون رو بدون نفقه و مهریه به آقا دوماد بدهند!!؟؟
کی حاضر خواهر یا دخترش رو بعد از دو سال زندگی از خونه پرت کنند بیرون بدون نفقه و مهریه؟؟!!
ما برای اون دختر شغل و امنیت اجتماعی ایجاد کردیم که راحت بتونه بعد از طلاق به زندگیش ادامه بده؟؟!!
مگه مشکل بیکاری ما با ندادن نفقه و مهریه حل میشه؟؟!!
bato-adv
bato-adv
bato-adv