bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۶۸۰۰
صادق زیباکلام در گفتگو با فرارو بررسی کرد

"ارکستر صداهای نامتجانس" دولت روحانی!

«مسلما از این منظر که مردم شاهد یک موضع واحد و منسجم از سوی دولت در موضوعات مهم نیستند این چندصدایی بودن می تواند تبعات منفی داشته باشد. یعنی به طور مثال مردم متوجه نمی شوند موضع دولت درباره بحث کنسرت در مشهد چیست.»

تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۵
فرارو- یک استاد دانشگاه درباره تبعات عدم هماهنگی در کابینه دولت گفت: «مسلما از این منظر که مردم شاهد یک موضع واحد و منسجم از سوی دولت در موضوعات مهم نیستند این چندصدایی بودن می تواند تبعات منفی داشته باشد. یعنی به طور مثال مردم متوجه نمی شوند موضع دولت درباره بحث کنسرت در مشهد چیست.»

دولت یازدهم دولت یک دست و منسجمی نیست. این موضوع را می توان از اظهارنظرهای متفاوت اعضای دولت که بعضا بوی اختلاف هم از آن به مشام می رسد متوجه شد. در موضوع جنجالی اخیر پیرامون لغو کنسرت در مشهد اگرچه وزیر ارشاد و سخنگوی این وزارت خانه از لغو کنسرت در مشهد گفتند اما رئیس جمهور با این موضوع مخالفت کرد و گفت هیچ وزیری اجازه عقب نشینی ندارد. با این حال نوبخت سخنگوی دولت با بیان اینکه لغو کنسرت در مشهد قابل تسری به شهرهای دیگر نیست عملا بر عقب نشینی علی جنتی مهر تایید زد.

همچنین اخیرا میان نعمت زاده و ترکان در موضوع قاچاق از مناطق و بنادر آزاد مجادله ای پیش آمد. پیش از این اظهارنظر صالحی درباره برجام با واکنش رئیس جمهور مواجه شده بود که خواسته بود سوالات سیاسی مربوط به برجام را نه از صالحی بلکه از ظریف و تیم وی بپرسند. اختلاف در تیم اقتصادی دولت هم که اظهر من الشمس است.

این چندصدایی بودن دولت چه تبعاتی دارد؟

دکتر صادق زیباکلام استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو گفت: «اینکه در دولت آقای روحانی چند صدایی وجود دارد درست است و هرچقدر هم فردی طرفدار آقای روحانی باشد نمی تواند این موضوع را کتمان کند که نوعی چندصدایی در دولت آقای روحانی وجود دارد.»

وی ادامه داد: «البته این موضوع ضمن آنکه می تواند نقطه ضعف دولت محسوب شود، می تواند از یک جهت نقطه قوت دولت هم باشد. در واقع از این منظر که صداهای مختلفی از دولت شنیده می شود این چندصدایی مطلوب است.»

وی افزود: «به طور مثال در هشت سال دولت آقای احمدی نژاد هیچ وزیری نمی توانست اظهارنظری خلاف نظرات آقای احمدی نژاد داشته باشد و همه صحبت ها صد در صد مطابق اعتقادات و خواسته های آقای احمدی نژاد بود. این موضوع از این جهت که انسجام ایجاد می کند خوب است اما از این منظر که اگر احمدی نژاد در یک موضوع دیدگاه اشتباهی داشته باشد آنگاه تمام هیات دولت آن اشتباه را تکرار می کند موضوع خوبی نیست.»

این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: «لذا اینکه وزرا تا حدودی اظهارنظر متفاوتی از رئیس جمهور داشته باشند از این منظر خوب است و این موضوع در کشورهای توسعه یافته نیز وجود دارد. اما در عین حال باید نوعی انسجام در مورد مسائل مهم در هیات دولت وجود داشته باشد.»

وی ادامه داد: «به طور مثال درباره بحث لغو کنسرت در مشهد می طلبید با توجه به اهمیت موضوع آقای روحانی و چند نفر از وزرای ایشان درباره آن تبادل نظر کنند که چگونه موضع گیری کنند، نه اینکه آقای جنتی یک موضع، آقای روحانی موضعی دیگر و آقای نوبخت موضعی دیگر بگیرد.»

وی افزود: «همچنین این موضوع هم قابل کتمان نیست که متاسفانه در دولت آقای روحانی تعداد کسانی که جربزه دارند و حاضرند حرف بزنند خیلی خیلی کم است.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که چندصدایی موجود در دولت چقدر می تواند ناشی از ماهیت فراجناحی آقای روحانی و دولت ایشان باشد؟، گفت: «این موضوع کاملا تاثیرگذار است. در اکثر جوامع توسعه یافته احزاب هستند که بعد از پیروزی در انتخابات تشکیل دولت می دهند. وقتی حزب در انتخابات پیروز می شود و تشکیل دولت می دهد نوعی انسجام در میان آنها وجود دارد چون همه اعضای دولت از یک حزب هستند و سال های در کنار هم همکاری کردند و اگرچه بعضا میان آنها هم اختلاف پیش می آید اما این اختلاف خیلی کم است.»

وی ادامه داد: «اما دولت آقای روحانی به هیچ وجه دولتی حزبی نیست و در آن هم افراد محافظه کار، هم اصولگرای معتدل و هم افراد اصلاح طلب  و هم تکنوکرات و یا افرادی آکادمیک دیده می شود. لذا این چندصدایی مقداری به ذات آقای دولت آقای روحانی هم برمی گردد که از همان ابتدا منسجم نبود.»

زیباکلام در پاسخ به این سوال که تبعات چندصدایی بودن در دولت چیست؟، گفت: «مسلما از این منظر که مردم شاهد یک موضع واحد و منسجم از سوی دولت در موضوعات مهم نیستند این چندصدایی بودن می تواند تبعات منفی داشته باشد. یعنی به طور مثال مردم متوجه نمی شوند موضع دولت درباره بحث کنسرت در مشهد چیست.»

وی ادامه داد: «یا در مثالی دیگر در همین هفته شاهد بودیم وزیر دفاع درباره حضور هواپیماهای روسی در همدان عنوان کرد این موضوع اصلا ربطی به مجلس ندارد. این در حالی است که یکی از اولین شعارهای این دولت پایبندی به قانون و قانون مداری بوده است.»

وی افزود: «من مطمئنم ته دل خیلی از اعضای کابینه موافق این صحبت آقای دهقان نیست. آقای روحانی که قطعا موافق صحبت آقای دهقان نبود. لذا این چندصدایی باعث می شود دولت نتواند یک موضع صحیح درباره مسائل مختلف اتخاذ کند که باعث می شود به جایگاه و اعتبار عمومی دولت در نزد مردم ضربه بزند.»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
بزرگترین خیانت که روحانی به رای دهندگانش کرد انتخاب نعمت زاده مولتی میلیارذر به عنوان وزیر بود و دیگری هم انتصاب سیف به عنوان رییس بانک مرکزی من که دیگه به روحانی رای نمیدهم رای ندادن به روحانی هم به معنی رای دادن به دلواپسان نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
ولی به معنای رای آوردن دلواپسان هست ..
و دوباره شروع غارت ها و ویرانی هایی که جبرانشون ممکن نیست ..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
آقای زیباکلام در اردیبهشت سال جاری می گفت که باید روحانی کنار برود و ظریف یا عارف بیایند.
امروز می گوید که باید از روحانی حمایت کرد.

صادق جان با خودت چند چندی؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
زیبا کلام با این سخنان بیشترین ضربه را به اصلاحطلبان وارد می کند .
مرتضي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
اينكه فقط يك گروه نزديك فكري به گروه فشار بتواند ساز مخالف بزند و دل آنها را شادتر از پيش كند كه مصداق چند صدايي نيست. اين وضعيت بيشتر نشان از اين دارد كه منتخبين مردم به نظر مردم كه موكلشان هستند اهميتي نمي‌دهند و نان پنهان‌كاري و .... بر سر سفره خود مي‌برند.
خسرو گارس چی
Saudi Arabia
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
با سلام و احترام

با کسب اجازه از جناب آقای زیباکلام استاد محترم دانشگاه تهران حایز اهمیت و تامل است ...

1- در خصوص اظهار نظر آقای جنتی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی ، درست است این اظهار نظر در لغو کنسرت در مشهد تاثیر داشته است اما ....... اگر این اظهار نظر نیز انجام نمی گرفت .....با توجه به حساسیت هایی که در کشورمان وجود دارد ، شک نکنید در مشهد ویا قم و غیره ادامه برپایی اینگئنه کنسرت ها لغو می شد ........

2- در خصوص سخنان آقای دهقان وزیر محترم دفاع نیز ، نوع مطرح کردن آن جواب از سوی ایشان ، حتی در نگاه افکار عمومی نیز جای سوال ایجاد کرد که مگر مجلس در راس امور نیست ؟؟..... نوع جواب خالی از اشکال نبود ......ایشان می توانستند در جلسه خصوص نظر نظام را با نمایندگان مطرح می کردند ......با تشکر - گار س چی
انتشار یافته: ۹
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
لرد کرزن انگلیسی در وصف قرارداد رویترز میگه تابحال دیده نشده بود که ملتی اینچنین تمام امکانات و ثروتش را به بیگانه بفروشد و این قرارداد حاصل اقدام و عمل اصلاح طلبان قاجار است یعنی میرزا حسین سپهسالار و ملکم خان.حالا اگر میخواهید به کنه اندیشه اصلاحات و اینکه چقدر این جریان بی اصالت است پی ببرید به کتاب سنت و مدرنیته اقای زیباکلام نگاه کنید که تمام قد از قرارداد رویترز دفاع میکند و حتی رشوه ای که دلال های رویترز گرفتند را هم توجیه میکند.و جالب این است که این اندیشه امثال اقای زیباکلام در زمان حال هم قرارداد کرسنت و قراردادهای جدید نفتی را بوجود میاورد.قراردادهای که در زمان حال هم از دل دولت اصلاحات بیرون میزند(دوستان اصلاحاتی من با سند و مدرک نظر دادم خیلی دوست دارم کسی از شما هم با ادب و منطق و مستند پاسخ گوید)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
بخدا اگر پول نیاز نداشتید برای کارهای برون مرزی نمیگذاشتید نفت فروش برود.دست همه هم یکیست اصولگرا و اصلاح طلب
ناشناس
Iraq
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
درستشو ناشناس 10:06 گفت و زد تو خال. هزینه ها و بخشش های سرسام آور فعلی برای چند کشور عزیز دل عربی پول نفتی برامون باقی نمیذاره.