bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۷۲۹۶

چرا بهمن کیارستمی از پیگیری پرونده پدرش منصرف نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
فرزنده زنده‌یاد عباس کیارستمی در یادداشتی که روز یکشنبه هفتم شهریور در روزنامه «شرق» منتشر شد، درباره دلایل پیگیری پرونده این فیلمساز دارای نخل طلای کن، در سازمان نظام پزشکی توضیحاتی ارائه کرد.  

در متن یادداشت بهمن کیارستمی آمده است: «هفته گذشته پس از آن‌که قائم‌مقام معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی اعلام کرد چهار قصور در پرونده پزشکی عباس کیارستمی رخ داده و در آن رابطه کیفرخواست صادر شده و پس از آن‌که ما اعلام کردیم پیگیری را از طریق وکلایمان ادامه خواهیم داد، تماس‌های متعددی با بنده گرفته شد که وقت جمع کردن این پرونده است و بهتر است حکم نظام پزشکی را که در ظاهر عادلانه است بپذیریم و ماجرا را کش ندهیم؛ و همان پرسش همیشگی که مگر شما به دنبال گرفتن دیه یا انتقام‌جویی هستید؟ اگرنه شان استاد را بیش از این پایین نیاورید و به اعلام قصور رضایت دهید.

پاسخم را به اختصار در این‌جا می‌آورم تا درخواست ما برای ادامه بررسی، حمل بر انتقام‌جویی نشود: آن‌چه از ابتدا گفتیم این نبود که اطمینان داریم در روند درمان اهمال شده یا خطای پزشکی رخ داده (اگرچه امروز با قاطعیت می‌توان گفت قصور یا تقصیر حتمی است) بلکه اعتراضمان به این بود که در اطلاع‌رسانی از آن‌چه در روند درمان رخ داده، کوتاهی شده و اطلاعات دقیق و درست از بیمار و همراهانش دریغ شده؛ اما امروز کجای کاریم؟ اینجا که نظام پزشکی می‌گوید خطاهایی بوده اما دانستن جزئیات، دردی را از خانواده یا دوستداران آن مرحوم دوا نمی‌کند. پس بهتر است خانواده به همان حکم عادلانه و تنبه پزشک خاطی بسنده کنند و از شر حیات بگذرند. یعنی برگشته‌ایم به خانۀ اول و تنها سمتمان از «همراه» به «بازمانده» تغییر کرده و دسترسی به آنچه تک‌تک پزشکان و کارشناسان نوشته‌اند یا حتی گزارش غیرمحرمانه و قابل انتشاری که برآیند نظرات کارشناسان این پرونده باشد، مقدور نیست؛ یعنی این عدل بگیریم و دست از آن فکت برداریم.

سوالی که تا امروز بارها از سوی مقامات سازمان نظام پزشکی شنیده‌ایم: فرض کنید گزارش مفصلی در اختیارتان گذاشتیم. جز جنجال می‌خواهید با آن چه کنید؟

پاسخ: بیمار بعدی که بخواهد از خدمات درمانی این کادر پزشکی استفاده کند، از نظری مستدل و قابل ارجاع مطلع است و لازم نیست براساس شنیده‌ها و شایعات و نظرات متضاد دوستان و دشمنان این یک یا آن یک تصمیم‌گیری کند. اما پرونده کیارستمی و پزشک معالج او و بیمارستان جم که تنها پرونده پزشکی در سازمان نظام پزشکی نیست. اگر سابقه کیفری پزشکان در دسترس بیماران بود و هنگام انتخاب یک پزشک، با وارد کردن شماره نظام پزشکی او در سامانه نظام پزشکی می‌شد از «حسن پیشینیه» یا «سوءپیشینه» او مطلع شد، آیا از تعداد شکایات پزشکی کاسته نمی‌شد؟ اگر هر ارگان دولتی یا شرکت خصوصی هنگام استخدام از شما گواهی سوءپیشینه می‌خواهد، چرا شما که جان عزیزتان را در دست پزشکی می‌سپارید، نباید بتوانید از او یا از سازمان نظام معرفش گواهی عدم سوءپیشینه طلب کنید؟

می‌دانم که دوستان ما در سازمان نظام پزشکی دارند این مرقوم را با لبخند می‌‌خوانند و این پیشنهادات را خام و غیرعملی می‌انگارند، اما این پرونده با صدور حکم برائت یا محکومیت پزشک معالج مختوم نخواهد شد و این سازمان مجبور است گزارشی جامع و کامل ارائه کند... گرچه باید جمله آخر را اصلاح کنم؛ اگر آنچه به «افکار عمومی» مشهور است برای این سازمان الزام‌آور نیست، پس جبری هم در کار نیست و سازمان نظام پزشکی در نهایت می‌تواند آنچه را به مصلحت می‌داند انجام دهد. حکایت کار ما و نظامی پزشکی بیتی از سعدی شده که در زمان بیماری از لبان ابوی نمی‌افتاد.

عمری دگر بباید بعد از فراق ما را

کاین عمر طی نمودیم اندر امیدواری»
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
جامعه پزشکی ما اصلاح نخواهد شد و پاسخگو نخواهد بود. و با هیچ استاندارد بین المللی از نظر اخلاق و درآمد مطابقت نخواهد کرد. در اینجا همه چیز برای جامعه پزشکی منحصر به فرد است حتی اخلاقیات.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
مافیای نظام پزشکی نمی دانم چرا نمی خواهد قصور، کوتاهی، اشتباهات و نبود امکانات پزشکی و دارویی را قبول کند و همیشه از پاسخگویی شفاف و قبول اشتباهات پزشکان طفره میرود! این روش تا کی ادامه و دوام خواهد داشت! پریروز بخشی از بیمارستان رازی تبریز آتش گرفت و متاسفانه یک نفر بیمار روانی نیز فوت کرد! علت آتش سوزی را به انداختن ته سیگاری توسط یک بیمار و رفتن آن از زیر درب اتاق نگهداری ملافه و لباس عنوان کردند! آیا واقعاً امکان دارد! شما اگر ته سیگار یک پاکت سیگار را هم به عمد پرت کنید شاید خیلی کم اتفاق بیافتد که آن ته سیگار برود و موجب آتش سوزی شود! گیرم این حرف درست است چرا باید کف زمین مواد آتش گیرنده قرار داشته باشد تا چنین اتفاقی بیافتد؟ در ضمن گفتند برق تمام آن قسمت قطع شده و نتوانستند کار انجام بدهند! یک حرف خنده دار! امروزه در یک آپارتمان 40 متری هم با کار گذاشتن چند پریز برق قسمتهای محتلف را از هم جدا می کنند چطور در یک بیمارستان که محل نگهداری بیماران روانی و دارای ویژگیهای خاص تمهیداتی برای چنین مواقعی اندیشیده نشده است!؟ و..... شاید بیمارستانهای ایران و کادر آنها مانند کلیساها هستند و محیط آنها کاملاً پاک و بی نقص و انسانهای شاغل در آنجا همگی معصوم اند که هیچوقت اشتباه نمی کنند!
کیو
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
الان شهریور ماه است ببینید چند درصد متخصصین ما در بیمارستانها هستند.آقایون یا فرصت مطالعاتی با هزینه غیر به همرام خانواده در کشورهای خارجی در حال گشت و گذار هستند یا بخرج خودشان در بلاد خارج که از بیمار بیچاره گرفته اند در حال تفریح هستند.من مخالف اینکار نیستند ولی مسئولین درمان چرا یه فکری برایخالی بودن مراکز درمانی در نوروز وشهریور نمیکنند.بخدا همه شونم میدونند چه خبره.ولی چون خودشونا برای درمان مشکل ملت خاک بر سر را ندارندکک شونم نمیگزه.از ماست که بر ماست.بالا را درست کنید.
معلم بدبخت
United Arab Emirates
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۷
زودتر اقساط وام مسکن را طولانی تر و نرخ سود را کمتر کنید اقساط وام مسکن بسیار سنگین است ،من معلم که با 15 سال سابقه ، مدرک ارشد دولتی ، 1 میلیون تومان دریافت می کنم چگونه قسط 2 میلیونی بدهم.پول صبحانه خودم را نمی تونم بدهم ، هر روز تا بعدظهر گرسنه در کلاس درس می دهم دچار زخم معده شدم ، آخه با حقوق 1 میلیونی که 300 هزار تومان برای ایاب و ذهاب می رود با 700 هزار تومان چگونه زندگی کنم چرا قسط ها این قدر سنگین
است اگر قسط 50 ساله شود با نرخ 1 دزرصد هم بنده نمی توانم قسط دهم. ای خدا چر یک معلم اینقدر باید فقیر باشید ولی کارمند دیگر حداقل 4 یا 5 میلیون دریافت کنند
انتشار یافته: ۴