bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۸۹۱۴

مراقب تب کریمه کنگو باشید

تاریخ انتشار: ۱۴:۴۷ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۵
کارشناس مسئول بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ذبح غیر بهداشتی دام خارج از کشتارگاه‌ها و نیش کَنه آلوده را مهم‌ترین راه‌های انتقال این بیماری عنوان کرد.

علی‌محمد صفری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیماری‌های زیادی از حیوان به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: بیماری‌های تب کریمه کنگو، هاری، سیاه‌زخم و ... از جمله بیماری‌های مهمی است که از حیوانات به انسان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: تب کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماری‌هایی است که عمدتا از طریق ذبح غیر اصولی و غیر بهداشتی دام‌های آلوده، خارج از کشتارگاه و خوردن گوشت و جگر خام و نیمه پخته آن به انسان منتقل می‌شود.

صفری عامل دیگر انتقال این بیماری را نیش کنه‌های آلوده عنوان کرد و گفت: البته انتقال بیماری از طریق نیش کنه خطر جدی برای انسان ندارد.

وی با اشاره به اینکه ذبح و بسته‌بندی رایگان دام در کشتارگاه‌های سراسر استان در روز عید قربان صورت می‌گیرد، گفت:ذبح دام خارج از کشتارگاه‌ها غیرقانونی است، با توجه به اینکه در فصل انتقال بیماری قرار داریم و تب کریمه کنگو در 20 تا 50 درصد موارد خطر جدی ایجاد می‌کند، مردم از ذبح دام خارج از کشتارگاه‌ها پرهیز کنند.

کارشناس مسئول بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با این وجود در صورت ذبح دام خارج از کشتارگاه توصیه می‌کنیم ابتدا تا 24 ساعت گوشت را در دمای صفر تا چهار درجه در یک یخچال جداگانه نگهداری کنند تا با افزایش اسید در گوشت بیماری‌های احتمالی موجود در آن از بین برود و موجب انتقال بیماری نشوند.

وی افزود: همچنین در هنگام ذبح موارد ایمنی را رعایت کرده و از دستکش، چکمه و عینک برای ذبح دام استفاده کنند و به گوشت تازه ذبح شده دست نزنند.