bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۸۹۲۳

چرا دانشجویان کارشان به سنوات اضافه می‌رسد؟

تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی برخی دانشگاه‌ها نسبت به اجرایی شدن قانون سنوات معترض شده‌اند. قانون سنوات دانشجویی به زبان ساده یعنی، دانشجویان کارشناسی ارشد از ترم پنج و دانشجویان دکترا از ترم 9 باید هزینه‌ای اضافه بر هزینه‌ای که در طول ترم پرداخت می‌کنند به دانشگاه بپردازند و این روزها یکی‌یکی بر لیست دانشگاه‌هایی که این قانون را اجرایی می‌کنند اضافه می‌شود.

تاریخ انتشار: ۲۳:۵۱ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۵
فرارو- تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی برخی دانشگاه‌ها نسبت به اجرایی شدن قانون سنوات معترض شده‌اند. قانون سنوات دانشجویی به زبان ساده یعنی، دانشجویان کارشناسی ارشد از ترم پنج و دانشجویان دکترا از ترم 9 باید هزینه‌ای اضافه بر هزینه‌ای که در طول ترم پرداخت می‌کنند به دانشگاه بپردازند و این روزها یکی‌یکی بر لیست دانشگاه‌هایی که این قانون را اجرایی می‌کنند اضافه می‌شود.

به گزارش فرارو، طبق مشاهدات انجام شده تعداد کثیری از دانشجویان به دلایل متعددی نمی‌توانند دوران تحصیلات خود را بر طبق مدت زمانی که قانون پیش‌بینی کرده است به پایان برسانند و به همین خاطر این دسته از دانشجویان به دنبال تمدید سنوات خود هستند؛ این در حالیست که با اجرایی شدن قانون اخیر کسانی که نتوانند تحصیلات خود را در مدت سنوات مجاز به پایان برسانند متحمل هزینه مالی خواهند شد.

چرا دولت مصر بر اجرایی کردن این قانون است؟
علت اجرایی کردن این قانون نیز ساده و قابل حدس است. اختصاص عادلانه هزینه‌های دولت در بخش آموزش عالی یا به زبان دیگر صرف بودجه آموزش به تعداد بیشتری از شهروندان و دانشجویان. انگار دولتیان به قدری این بهانه را بازگو کرده‌اند که سایه آن در بیانیه دانشجویان معترض دانشگاه تربیت مدرس نیز دیده می‌شد. دانشجویان این دانشگاه در بخشی از بیانیه خود آورده بودند: «ما خواهان تضییع حقوق مردم و بیت المال نیستیم.»

از سویی دیگر دولت با کمبود ظرفیت و زیرساخت نیز روبرو شده است. برخی دانشگاه‌ها می‌گویند اگر دانشجویان سنواتشان طولانی شود این دانشگاه‌ها امکانات لازم مانند خوابگاه و .. را برای دانشجویان جدید خود در اختیار نخواهند داشت.

چه دلایلی باعث افزایش سنوات دانشجویان می‌شود؟
هر اندازه علت اجرایی کردن قانون محدودیت سنوات توسط دولت روشن است؛ علل افزایش سنوات دانشجویان متعدد، پیچیده و در بسیاری از موارد خارج از اراده دانشجویان است. برای نمونه برخی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی علاوه بر تحصیل، در بازار کار نیز مشغول هستند به همین خاطر فرصت چندانی برای تمرکز بر دروس و وظایف دانشگاهی خود ندارند به همین دلیل یا ناچار می‌شوند واحدهای درسی خود را کمتر کنند یا از مرخصی و روش‌های دیگر استفاده کنند.

هرچه باشد دانشجویان برای خوش‌گذرانی دچار سنوات اضافی تحصیلی نمی‌شوند آنها نیز دلایل و دغدغه‌های خود را دارند و همه دانشجویان می‌خواهند هرچه سریع‌تر با آموخته‌های خود زندگی‌شان را ادامه دهند و اموراتشان را بگذرانند.

به تعویق افتادن دوره سربازی پسران
شاید بشود گفت در تمامی زندگی پسران رد پای سربازی دیده می‌شود. خدمت اجباری نظام وظیفه که حتی در کلاس‌های درس نیز پسران را رها نمی‌کند. هستند پسران زیادی که با کش دادن دوران تحصیلات خود به دنبال استفاده از مزایای معافیت تحصیلی می‌گردند؛ مزایایی مانند خروج از کشور و گواهینامه رانندگی.

از سوی دیگر برخی از پسران که امکان استفاده از معافیت کفالت را دارند تحصیلات خود را تمدید می‌کنند تا پدر یا مادرشان به سن ذکر شده در قانون نظام وظیفه برسد و آنها معاف شوند و تا آن زمان نیز از معافیت تحصیلی بهره برده باشند. شاید برای پسران فرار یا به تعویق انداختن خدمت وظیفه مهمترین دلیل برای طولانی شدن دوران تحصیلشان باشد.
 
تداوم زندگی دانشجویی
برای گروهی نیز زندگی دانشجویی لذت دارد. زندگی که مسئولیت‌های کمتری دارد و خانواده‌ها تنها انتظاری که از فرد دارند درس خواندن و موفقیت در دانشگاه است. برای برخی این شیوه زندگی لذت بخش است. نوعی زندگی که در آن دانشجو هیچ نگرانی‌ای از کار و درآمد ندارد و فکر و ذکرش را روی درس گذاشته است.

از سوی دیگر زندگی دانشجویی دوران خوبی است برای آنکه افراد به علاقمندی‌های خود مشغول شوند و برای مدتی فارغ از مسائل و سنت‌های و کلیشه‌های خانوادگی باشد به همین خاطر است که می‌توان تصور کرد برخی به دنبال طولانی شدن آن باشند و از این وضعیت لذت ببرند.

به طور خلاصه نسل جوان و دانشجو با زندگی دانشجویی خود را سرگرم می‌کند تا زمان و روزها برای آنها راحت‌تر سپری شود چرا که این نسل هیچ امید و افق روشنی پیش روی خود نمی‌بیند و حتی از ورود به زندگی غیردانشجویی مضطرب می‌شود چرا که هیچ افق روشنی در برابر او قرار ندارد.

ناکارآمدی نظام آموزش عالی

شاید ناکارآمدی نظام آموزش عالی مهمترین مسئله باشد. دانشجویانی که بعد از گذران حداقل 136 واحد در دوران کارشناسی خود راهی مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شده‌اند و باید پایان نامه و رساله دکتری خود را بنویسند اما وقتی می‌خواهند به سوی رساله و پایان‌نامه گام بردارند دستشان می‌لرزد و هر روز ناتوانی و نقاط ضعف خود را کشف می‌کنند.

در چنین شرایطی است که نظام آموزش عالی باید تاوان ضعف‌های پیشین خود را بدهد چرا که نتوانسته دانشجویان قوی و توانا را تربیت کند که در نگارش و ارائه نظریات علمی خود توانا باشد. چرا که در عمل دانشجویان به خاطر ضعف سیستم آموزش عالی نمی‌توانند آموخته‌های خود را به مرحله نظریه و اجرا درآورند و در بدو دوران کارشناسی ارشد تازه به دنبال آن می‌روند نقیصه‌های پیشین خود را جبران کنند و نقاط ضعف خود را تقویت کنند.

حضور افراد در شهرهای بزرگ
برای بسیاری از دانشجویان، کش‌دار شدن دوره تحصیلاتشان در شهرهای بزرگ مانند تهران، اصفهان، مشهد و تبریز و.. این فرصت را پیش روی آنها خواهد گذاشت تا بلکه بتوانند شغل و موقعیتی در این شهرها برای خود پیدا کنند. از نظر بسیاری این شهرها کانون مزیت‌ها و فرصت‌های موجود در کشور است به همین خاطر با حضور هرچه بیشتر آنها در این شهرها امکان استفاده از این مزایا و فرصت‌ها نیز بیشتر خواهد شد.

سرآخر...
حالا مسئولین وزارت علوم نیز بر همین باور هستند که به دلایل مختلفی ممکن است دانشجویی درسش طولانی شود. در همین رابطه مجتبی صدیقی، رئیس امور دانشجویان می‌گوید: «به دلایل مختلف ممکن است دوره تحصیلی دانشجو افزایش داشته باشد، برای همین به دانشگاه ها اعلام کرده ایم، اگر ظرفیت دارند، با دانشجو همکاری کنند و دانشجویان را به روال معمول اسکان دهند.»

وی در همین رابطه افزود: «در مجموع اگر دانشگاه دارای ظرفیت باشد، با دانشجو همکاری می کند و مصوبه صندوق رفاه د انشجویان نیز همین است که اگر ظرفیت دارند، با همان روال قبل با دانشجویان همکاری کنند.»

امید آن می‌رود با این اظهار نظر، نگرانی فعلی دانشجویان رفع شود. هرچند این تنها پاک کردن صورت مسئله است و همچنان تمدید سنوات به دلیل خدمت سربازی و نقص نظام آموزشی و نبود افقی روشن برای زندگی پس از دوران دانشجویی همچنان به قوت خود باقیست. مسائلی که فراتر از توان وزارت علوم است و باید در دولت مورد توجه قرار بگیرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
ببينيد چند تا استاد خودش مقاله ميده.تمام رساله هارا مقاله ميكنن حتما هم بايد اسمشون اول باشه.اصلا هم تن به كار نميدند دنبال پول،مقاله و ارتقاء..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
عوامل متعددي وجود داره.ولي فقط به من بگيد كجاي دنيا كه داراي دانشگاه باشه.دانشجو مقاله اجباري ميده؟.ما چهار نفر دانشجوي دكتري هستيم پيش دفاع هم رفتيم .6 ماهه ماه ما رو معطل كردند كه بايد مقاله چاپ شده بياريد تا اجازه دفاع بديم.با اين مقالات ميخاند رشد علمي را جلو ببرند و سرعت آن را نكاهند.
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
کلا وجود مقطع تحصیلات تکمیلی در مقطع دکترا در ایران برای بعضی از رشته ها مثل جوک میمونه، عملا هیچ جای رشد و افزایش علمی وجود نداره و به مرور انگیزه دانشجوی دکتری کم شده و در به پایان رسوندن دوره ضعیف عمل میکنه، کارم به سنوات کشیده و معلوم نیست کی دفاع کنم. دانشجوی اولین دوره دکتری دانشگاه در رشته خودم بودم و بقدری اساتید ومدیر گروهها ضعیف عمل کردن و بدرفتاری که انگیزه ام به صفر رسیده، بعد از اتمام تحصیل معلوم نیست چه شغلی و کجا در انتظارمه و بدتر از اون احساس نمیکنم چیزی به سوادم اضافه شده، فقط اعصاب خوردی تنش و یک روحیه افسرده ...
دانشجوی دکتری
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
عمق فاجعه خیلی بیشتر از این هست که بخوایید با یه مقاله جمع ش کنید
یه دانشجوی دکتری دیگه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
خیلی بیشتر.
- اساتید وقت کافی برای راهنمایی نمیذارن
- اساتید تزهایی تعریف میکنن که بعضا انجامش سخته
- دانشجوها باید جور اساتید رو بکشن و مقاله بنویسن تا اساتید سرپا وایستن.
یه سر به شریف بزنید ببینید چند درصد از مقالات اساتید خروجی تلاشونه و نه خروجی فشارشون به دانشجوها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
من نمیدونم چرا بعضیا بعد از لیسانس نمیرن وارد بازار کار نمیشن.والا بلا، بخدا به پیر به پیغمبر مملکت اینقد دکتر نمیخواد.
انتشار یافته: ۴۷
وحید
Iraq
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
من استادم، دانشجویان کم تلاش شدن و کم سواد، اساتید همکار من قدیمی و ناکارآمدن و فشار کار عمدتا روی منه، از 7 نفر همکارانم، فقط یک نفر سواد دارن، بقیه با سهمیه جانبازی و غیر استاد شدن و واقعا من رو گرفتار کردن، دانشجوها هم بسیار نا امیدن
استاد دانشگاه تهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
منم منم من ...بعیده ان قدر که ادعا میکنی سواد داشته باشی. برو گفته دکتر حسابی در خوصوص حاصل ضرب توان در ادعا را بخوان.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
استاد دانشگاه تهران معلومه از همون سهمیه ای ها هستند که آقا وحید اشاره کردند شدیدا بهت فشار اومده
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
حقوق اعضای هیئت علمی کم است. دریافتی یک عضو هیئت علمی حدود 4 تومان (در دانشگاه سراسری) و دریافتی یک کارمند دانشگاه با مدرک لیسانس حدود 3 تومان است. به این دلیل اساتید انگیزه کافی برای وقت گذاشتن و تعلیم دانشجو را ندارند.
دانشجوی دکتری علوم ارتباطات
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
حقوق اساتید کمه درست است ولی به وقت تلف کنی دانشجویان در دانشگاه ربطی ندارد. دانشجویان عمدتا دنبال کار، وقت تلف کنی و فرار از سربازی و عشق و حال در شهرهای بزرگ هستند و در کل نمی خواهند که به روستا یا قصبات شان برگردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
دانشجوی دکترای علوم! شما به روستا و قصباتت برگرد!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
چرا همه این بدبختی ها در دولت روحانی رخ می دهد؟ قطع یارانه بخشی از جامعه، پول گرفتن بابت تمدید سنوات از دانشجویان دولتی، کاهش مزایای کارمندان دولت مانند پاداش و اضافه کار، رکود شدید مسکن و ...!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
هزینه برق این ماه را هم حساب کنید که مصیبته
فرزند جانباز
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
بابا جمش کنید .لعنت به درس لعنت به دانشگاه.من با مدرک دکترا فرزند جانباز 40 درصد ارتشی از شهرستان خرم آباد 3 ساله بیکارم.محض رضای خدا حق التدریسی داخل کارخونه رفته گر سازی!!!!!یا به عبارتی دانشگاه ازاد اسلامی درس میدم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
مدرک الکی گرفتن نتیجش اینه که بد و بیراه به درس و دانشگاه بگی. عزیز من ارشد و دکتری برای کارهای آکادمیک و تحقیقاتیه نه کار صنعتی یا کار در کشور ما که لیسانسشم زیاده. روز اول باید بدونی هدف از ارشد و دکتری چیه اما خب پذیرش بیخود دانشگاه ها .... درس دادن و استاد شدن یعنی تسلط یعنی اول خودت بفهمی بعد به دیگران بفهمونی نه فقط مدرک بگیری
کیا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
فقط درآمد اضافی دانشگاه مد نظر است و دیگر هیچ. خب آقایان محترم اولش لطف کنند دانشجوها را بر اساس ظرفیت و امکانتشان بردارند که به این جور مسائلی درگیر نشوند. نه اینکه آقایان به خاطر درآمد دانشگاه همه چیز را پولی کنند باز هم جیبشان پر نشه به دانشجو فشار بیارند که بیا پول اضافی بده. خیر عزیز من شما اول بر اساس زیرساختت و اساتیدت دانشجو بردار که بعدا ایجوری دو قورتو نیمت هم باقی نمونه که امکانات نداریم و باید دانشجو زود دفاع کنه. متاسفانه آقایان همیشه کوتاه ترین راه را که کمترین هزینه ای را برای جیب خوشون داشته باشه انتخاب می کنن و بدبخترین قشر همین دانشجوست چه وقتی که دانشجوه چه وقتی که تحصیل تمام میشه میاد بازار کار.
کیا
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
فقط درآمد اضافی دانشگاه مد نظر است و دیگر هیچ. خب آقایان محترم اولش لطف کنند دانشجوها را بر اساس ظرفیت و امکانتشان بردارند که به این جور مسائلی درگیر نشوند. نه اینکه آقایان به خاطر درآمد دانشگاه همه چیز را پولی کنند باز هم جیبشان پر نشه به دانشجو فشار بیارند که بیا پول اضافی بده. خیر عزیز من شما اول بر اساس زیرساختت و اساتیدت دانشجو بردار که بعدا ایجوری دو قورتو نیمت هم باقی نمونه که امکانات نداریم و باید دانشجو زود دفاع کنه. متاسفانه آقایان همیشه کوتاه ترین راه را که کمترین هزینه ای را برای جیب خوشون داشته باشه انتخاب می کنن و بدبخترین قشر همین دانشجوست چه وقتی که دانشجوه چه وقتی که تحصیل تمام میشه میاد بازار کار.
PhD
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
]با سلام
علاوه بر دلایلی که گفته شد یکسری مطالب هست که ذکر می کنم.
ببینید وقتی وزرات علوم برای ارتقای اساتید شرط مقاله و به خصوص مقاله ISI می گذارد. استاد به دانشجو فشار میاورد که حتما باید مقاله ISI بدهد. که همین امر مستلزم کا ربیشتر و صرف زمان بیشتر برای انجام پروژه شود. چرا به اساتید فشار نمیاورند که دانشجو را زودتر فارغ التحصیل کند. وقتی رقابت بجای تخصص. داشتن مقاله بیشتر می شود گناه دانشجو چی هست واقعا؟ وقتی برای یک ماده که کار پروژه انجام را بدی 6 ماه زمان لازم که به دلیل تحربم ها دیرتر به دست دانشجو می رسد گناه دانشجو چی هست؟ وقتی دانشجوی دکتری هزینه ایاب و ذهاب به دانشگاه را ندارد و مجبور هست که کار کند . گناه دانشجو چی هست؟ اخه دانشجوی دکتری چه لذتی از دانشجو بودنش می کنه و با اغوش باز از هرچه زودتر فارغ التحصیل شدنش استقبال می کند .
ایا تصمیم عجولانه باید بگیری؟. البته کار که میشه انجام داد.حداقل تقسیم بندی بین رشته ها انجام بگیره که واقعا ببینند ایا همه رشته لازم دارند که 4 سال برای دکتری زمان ببرند قطعا اینطوری نیست . ولی بایک برنامه ریزی تفکیک میشود انجام داد بین رشته های که واقعا زمان بر هستند وبقیه رشته مثل علوم انسانی که واقعا 4 سال برای دوره دکتری بیش از حد زیاد می باشد.
با تشکر
ناشناس
China
۰۶:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
یکی‌ از مهمترین عوامل طولانی شدن دوره تحصیلی‌ دانشجویان، نداشتن چشم انداز کاری است. یعنی‌ اگر دانشجو بداند که بلافاصله پس از تحصیل میتواند کار پیدا کند، قطعاً این کار را خواهد کرد. اما معمولا، چون فرصت شغلی‌ یافت نمی‌شود، اشتیاقی هم برای تمام کردن تحصیلات وجود ندارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
یکی از مهمترین دلایلی که فراموش شد و شاید مهمترین دلیل هم است، عدم تعهد اعضای هیلت علمی نسبت به دانشجویان است، ان ها هر موقع که خودشان صلاح بدانند به دانشحویان می پردازند ، بنابراین برخی از اساتید ماه ها پایان نامه دانشجویان را به تعویق می اندازند، بسیاری از ان ها به دنبال استخراج مقاله از پایان نامه دانشجویان هستند و تا زمانی که این اتفاق نیفتد امر به دفاع نمی دهند، و بیشتر دانشجویان از این مسئله ناراحت اند تا مسائلی که در این متن نوشته شده است
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
لابد کار خوب و مناسب تحویل نداده اند که چند ماه درگیر دوباره کاری شده اندبه این دلیل که تغییرات لازم را انجام نمی دهند هر پایان نامه ای را نمی توان تایید کرد و اجازه دفاع داد چون اعتبار استاد است .
ناشناس
Canada
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
دانشگاهی که در مقطع لیسانس دانشجو می گرفته، به بکباره با دادن ظرفیت اخذ ذانشجوی ارشد و دکتری مواجه شده ، بدون آنکه مسئولین قوانین را بدانند، فرم ها تهیه نشده و دست و دل اساتید برای پاس کردن دانشجو می لرزد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
یکی از علل سنوات دانشجویان، بی کفایتی مدیران گروه ها و دانشکده ها است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
دلیل اصلی آن زیاد شدن دانشجویان تحصیلات تکمیلی در سال های اخیر است مگر نه چرا قبلا ارشد را تا 3 سال و دکتری را تا 6 سال هم میشد به تاخیر انداخت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
دلایل خیلی مهمتری وجود دارد که اصلا اشاره ای نشده است
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
وقتی دانشجويي حداقل 6 ماه منتظر خريأ يک ماده می ماند يا دستگاه ازمايشگاهی که خراب شود 6 ماه تعمير و تعويض قطعه يا تامين قطعه ان به طول می انجامد، وقتی به برخی دلايل مقالات دانشجوياان دکتری 6 ماه طول می کشد تا از دست ويراستار به مرحله داوری برسد، دانشجو چه گناهی کرده؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
با سلام
احتراما نویسنده عزیز در این مقاله سعی نموده اند جاذبه هایی را که باعث افزایش سنوات تحصیل میشوند بشمرند.
آنچه در این مقاله فراموش شده بحث امکانات و نیازهای پژوهشی است که بشدت دانشگاههای ما در آن با مشکل مواجه هستند. در بسیاری از مواقع که قرار است پروژه های کاربردی انجام شود نبود امکانات، مواد اولیه و دستگاههای آنالیز باعث میشود که نا خواسته طول این دوره افزایش یابد.
در اغلب مواقع تامین یک قطعه ویا ماده اولیه که باید بصورت ثبت سفارش باشد بیش از چندین ماه حتی تا یکسال پروژه را با تاخیر مواجه نماید. از طرف دیگر کمبود دستگاههای تکنولوزیکی بویژه در بخش تست و آنالیز و جمع آوری دیتا تاخیر های طولانی مدتی در روند انجام پروژه ایجاد میکند.
عوامل متعدد دیگری را نیز میتوان بر شمرد که در اکثر موارد عدم وجود بستر و امکانات لازم را شامل میشود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
یکی از دالایل افزایش سنوات ،عدم برنامه ریزی صحیح گروه ها و دانشکده ها و تداخل دروس مورد نیاز دانشجویان حال در بازه زمان تشکیل کلاس ها یا امتحانات پایان ترم که به دلیل عدم اشنایی مدیران به برنامه نویسی و برنامه ریزی موجب افزایش سنوات می شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
نبود امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی دلیل دیگری برای سنوات اضافه می باشد. بعد از 1.5 سال دانشجو به علت نبود امکانات نتایج کافی برای ارائه در پایان نامه ندارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
واقعا هر نکته این گزارش درد ما دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. دیگر نسل سوخته معنی ندارد همه ما سوختیم. ما محکوم به سوختنیم محکوم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
افزایش سنوات تحصیلی اصلا هم به نبود امکانات ازمایشگاهی ربطی نداره!!!
منصف
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
واقعا اون طور که شایسته هست زمینه سازی و بسترسازی مناسب برای پایان نامه نویسی فراهم نمیشه. در برخی دانشکده های دانشگاه فردوسی که خودم به عینه شاهد بودم خیلی از دانشجویان به این نقیصه اذعان میکردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
یکی از مهم ترین دلایل افزایش سنوات تحصیلی، سربازی اجباری برای پسران است. و اکثریت قریب به یقین برای افزایش سنوات را، پسران تشکیل میدهند. مسئولین باید راه حلی عاقلانه که هم مصلحت مملکت در نظر گرفته شود و هم بهترین سالهای زندگی پسران به هدر نرود و همچنین بار مالی کمتری بر دوش این افراد و مملکت قرار گیرد، هر چه زودتر یک فکر اصولی برای این معضل بزرگ اجتماعی بنمایند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
فکر کنم این مقاله رو یکی از اساتید نوشته چون یه ذره هم به نقش اساتید در سنواتی شدن دانشجویان اشاره‌ای نشده! مهم ترین عامل سنواتی شدن توقع بی جای اساتید، همکاری نکردن با دانشجو، نداشتن علم کافی برای راهنمایی دانشجو، اختصاص ندادن وقت کافی به دانشجو و کمبود امکانات پژوهش هست. اون مواردی که شما نام بردی فقط شامل بخش کوچکی از دانشجویان میشه و شما با این دلایلتون به دانشجوها توهین کردین. متاسفم براتون
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
تقلب دانشجویان و کپی پیست و داده سازی آنها را هم که به شدت شایع است برای طولانی شدن روند کار آنها اضافه کنید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
ببخشید که بهتون برخورد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
من دانشجو ام. قانونا (تو رشته ما) یک یا دو مقاله باید از پایان نامه ارشد یا تز دکتری استخراج و چاپ بشه، زمان داوری مقالات طولانیه، 6 ماه به بالا. من تو دوره تحصیل، بالاجبار 3 مقاله کارکردم،منهای مقالات تز. درنتیجه مهلت قانونی کار کردن روی موضوع رساله رو از دست دادم و کارم به سنوات کشیده.
استادای من یا سواد دارند اما وقت و حوصله کافی را ندارند و یا از دانش به روز برخوردار نیستند. و همین عاملی شد که بخشی از روند کارمن همراه آزمون و خطا باشه.
حاج محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
چون حواسشان به درس یست و فکر و ذکرشان پیش جنس مخالف است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
شما که اسم خودت را حاجی هم گذاشتی بهت یاد ندادند که نباید اینقدر ساده تهمت زد ؟ من یک جانباز و پدر 2 دانشجو هستم و شاهد زحمت بچه هام برای ورود به دانشگاه ( خدا را شکر خبی ) بودم . کسی که به فکر عیاشی باشه درس نمیخونه توی خیابون ریختند نیازی نداره توی دانشگاه این کار را بکنه . از خدا بترسید چی به جوانها دادیم که همش کارمان شده تهمت و برخورد و سرزنش . اینها دارند چوب رفتار غلط ما را در خحوزه فرهنگ میخورند . من از طرف شما از دانشجویانی که کامنت بد جنابعالی را خواندند عذر خواهی میکنم .
دانشجو دکترای امیرکبیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
پس از پایان سنوات مجاز هر دانشگاه بصورت سلیقه ای داره از دانشجو پول میگیره. همین امیرکبیر که من درس میخونم برای ترم 10 دکترا یک و نیم میلیون میگیرن که برای نیم سال بعدی 500 هزار تمن به این مبلغ اضافه میشه در حالی که دیگر دانشگاه های تهران مبالغ کمتری از دانشجو میگیرن. از مسیولین وزارت علوم خواشمندم بر این مبالغی که توسط دانشگاه ها از دانشجویان اخذ میشه نظارت داشته باشند و یکسان سازی صورت بگیره که حقی از کسی ضایع نشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
نداشتن اخلاق حرفه ای در بین اعضای هیات علمی، عدم نظارت بر گروه ها و اعضایی هیات علمی ، نداشتن امکانات مناسب، و البته دلایلی که در متن آمده است
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
من دانشجوی دکترا شیمی هستم. دانشگاه حتی پول یه اتانول رو نداره بده!!!! دستگاه آون ازمایشگاه خرابه!!!ph متر خراب شده!!!! و......این یکی دو قلم رو کسی که دانشجوی شمی باشه عمق فاجعه رو میفهمه!!! حالا سوای اینکه باید حتما پول مواد آزمایشگاهی و ...رو هم خودت باید بدی و ..... اقای اتاد راهنما هم فقط چندتا جمله روبرای همه تکرار میکنه: مرزهای دانش، مقاله رو بنویس بیار و چرا تو آزایشگاه نیستی!!!!!حوصله حرف زدن هم نداره، البته یادم رفت بگم که یه جمله مهم دیگه هم دارن: گرنت نداریم!!!!! من موندم چطوری داریم از تو کارهای شیمی مقاله در میاریم!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
اصلا چنین دانشگاهی حق گرفتن دانشجو در اون رشته رو نداره اما خب پول مهم تره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
فرزنداينجانب تمام دروس رشته صنايع دركارشناسي ارشددانشگاه آزاد پرند را بانمرات بالاي 17 گذرانده ودرترم گذشته تنها تز خودرا شهريه داده و تاكنون استادراهنما توسط دانشكده مربوطه بدليل نداشتن استادراهنمامعرفي نگرديده است .گويا اين برنامه براي اغلب دانشجويان اتفاق مي افتدتادانشگاه مجددشهريه بيش از 2ميليون تومان بگيرد.به كجا بايدشكايت برد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
بنده دانشجوي دكتري ترم 9دانشگاه پيام نور تهران هستم و دو ترم پيش تمام مبلغ شهريه مربوط به رساله ام را پرداخت كرده ام و الان براي ثبت نام ترم جديد ميگن بايد نصف شهريه ثابت را دوباره پرداخت كنم اين درحالي كه به رغم تمام مشكلاتي كه دوستان در زمينه پروسه طولاني شده زمان تحصيل عنوان كرده اند از جمله چاپ مقالات علمي پزوهشي كه بعضا تا يكسال هم طول مي كشه اگر قراره قانوني هم در اين زمينه اعمال بشه نبايد شامل حال ورودي هاي قديم بشه و قانون كه عطف به ما سبق نميشه
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۳
چقدر مردم با نامردی و نامهربانی حرف میزنند. باور کنید هیچ دانشجویی اونم در مقطع تحصیلات تکمیلی دنبال وقت کشی نیس همه دنبال ادامه زندگیشونند. مشکل اصلی برای ماها پرتوقع بودن اساتید نسبت به امکانات موجود است. مخصوصا برای رشته های ازمایشگاهی. توی دو یا سه سال واقعا نمی توان یک پایان نامه خوب بست حتی اگر شبانه روز در ازمایشگاه باشی. باور کنید با این حجم پایان نامه ها وقت سرخاروندن هم نداریم چه برسه به کار و خوش گذرانی
bato-adv
bato-adv
bato-adv