bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۹۰۳۵

قطع 1700 اصله درخت در پارک چیتگر!

تاریخ انتشار: ۰۲:۳۶ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۵
روزنامه ایسارن نوشت: حواشی جنجالی قطع هزار و 700 اصله درخت در پارک جنگلی چیتگر، سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان میان «شهرداری منطقه 22» و «آبفای استان تهران» به صحن غیر علنی شورای شهر تهران کشیده شد تا عبدالحسین مختاباد به عنوان یک عضو شورا، شهردار منطقه 22 را در برابر این سؤال قرار دهد که با چه مجوز و توجیهی اقدام به قطع درختان تنومند این پارک جنگلی کرده است؟! اما بهادر مولایی، شهردار منطقه در پاسخ به این سؤال، با طرح گلایه از سازمان‌های دیگر، یک سؤال دیگر مطرح کرد. سؤالی که البته این روزها مکرر از زبان مسئولان شهرداری شنیده می‌شود!

 او رو به  «بهشت نشین‌ها» پرسید: «سازمان آب با چه مجوزی به واسطه عدم پرداخت حق آب، آب چیتگر را قطع می‌کند، آیا کسی این سؤال را از سازمان آب پرسیده؟ آیا تنها شهرداری باید پاسخگوی خدمت‌رسانی به مردم باشد؟»به گزارش «ایران»، عبدالحسین مختاباد در جلسه غیر علنی شورای شهر، با بیان اینکه قطع چند هزار اصله درخت در بوستان چند هکتاری چیتگر با چه مجوزی انجام گرفته، درحالی که قطع یک اصله درخت از سوی شهروندان را مجاز نمی‌دانیم، گفت: شهرداری منطقه ۲۲ چند هزار اصله درخت را به بهانه خشک شدگی قطع کرده است. تذکر من این است که این عمل با چه توجیهی قابل پذیرش است. آنهم وقتی ما قطع یک یا دو اصله درخت از سوی شهروندان را جریمه می‌کنیم یا به آنان پایان کار نمی‌دهیم.وی ادامه داد: ما چندین بار تذکرات مختلفی در موارد مختلف خطاب به شهرداری منطقه ۲۲ ابراز داشتیم اما گویا این تذکرات نادیده گرفته می‌شوند.در ادامه شهردار منطقه ۲۲ که در جلسه حضور پیدا کرده بود هم به ارائه گزارش در این زمینه پرداخت.

او به سؤال مختاباد، اینطور واکنش نشان داد: «بوستان چیتگر از سال ۸۶ بر اساس مدارک و مستندات موجود به واسطه سرمای بی‌سابقه آن سال دچار سرمازدگی شد که این امر موجب خشک شدن برخی درختان این بوستان شد.بنابراین با توجه به اینکه این درختان قدمت مشخصی داشته و فضای بصری بوستان ۹۸۰ هکتاری چیتگر را تحت‌الشعاع قرار داده بودند با استفاده از نظر کارشناسان نسبت به قطع ۱۷۰۰ اصله درخت اقدام کردیم.»

وی اضافه کرد: این در حالی است که ما اقدامات مؤثری در حفظ و نگاهداشت درختان این بوستان انجام دادیم و چه بسا چندین برابر این تعداد درختان را احیا کردیم، اما آن تعداد که قطع شد قابل احیا نبود.شهردار منطقه ۲۲، گفت: این در حالی است که شهرداری میلیاردها تومان از سازمان آب به واسطه حفاری‌هایی که انجام داده یا از سازمان برق به واسطه روشنایی‌هایی که وظیفه آنها بوده و شهرداری انجام داده، طلبکار است.مولایی ادامه داد: ما اقدامات بسیاری برای حفظ، نگاهداشت و احیای درختان انجام می‌دهیم، اما وقتی آب مجموعه را قطع می‌کنند، کاری از دست ما بر نمی‌آید.در ادامه مختاباد با غیر قابل پذیرش خواندن سخنان شهردار منطقه گفت: توضیحات شهردار به نظر من قابل پذیرش نیست؛ چرا که خودشان عنوان کردند درختان دچار سرمازدگی شده‌اند. بنابراین قطع آب و موارد اینچنینی نمی‌تواند دخیل باشد.

سخنان شهردار منطقه 22، در حالی به نقش تعیین کننده سازمان آبفای تهران در خشک شدن درختان پارک جنگلی چیتگر به علت قطعی آب از سوی این سازمان اشاره دارد که عزیز عالی‌نژاد، مدیر عامل شرکت تأمین و تصفیه آب و فاضلاب استان تهران با تکذیب این ادعا در گفت‌و‌گو با «ایران آنلاین» گفت: «با توجه به قرارداد منعقد شده در سال 1347 تأمین آب پارک جنگلی چیتگر بر عهده آب و فاضلاب استان تهران است و ما تا به امروز بر اساس همین قرارداد به صورت مستمر این وظیفه را انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: از خطوط انتقال آب سد کرج به تهران انشعاب‌هایی برای آب‌رسانی به پارک چیتگر صورت گرفته است. چیزی حدود 200 لیتر بر ثانیه به این پارک آب‌رسانی می‌کنیم. یعنی در طول ماه نزدیک به نیم میلیون متر مکعب آب.»او افزود: «این کار تاکنون به صورت مستمر انجام شده است و در سال جدید حتی ثانیه‌ای آب را قطع نکردیم.با وجود بدهی 7 میلیارد تومانی شهرداری، ما زیاد سختگیری نکردیم، در حالی که این حق را داریم که با مشترکان بدهکار برخورد کنیم؛ اما به دلیل اینکه عموم مردم از این پارک استفاده می‌کنند و به دلیل لطمه نزدن به محیط زیست آب این پارک را قطع نکردیم.»

عالی‌نژاد همچنین تأکید کرد: «ما شدیداً این دلیل را که درختان پارک جنگلی چیتگر به دلیل نرسیدن آب قطع شده‌اند تکذیب می‌کنیم. ضمن اینکه شهرداری هنوز هم متأسفانه در خیلی از مناطق درختان را به روش غرق آبی آبیاری می‌کند در حالی که تهران منطقه نسبتاً خشک و کم بارانی است. بارندگی‌ها در شهر تهران حدود 150 میلی متر در سال است. این روش آبیاری قدیمی باید اصلاح شود و روش‌هایی مثل آبیاری قطره‌ای جایگزین آن شود.»

قرار داد 28 ساله برای آبیاری فضای سبز منطقه 22 با پساب فاضلاب
در جلسه دیروز همچنین بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مقرر گردید به مدت 28 سال منابع آبی برای آبیاری فضای سبز در منطقه 22 از طریق پساب فاضلاب تأمین شود.
اقبال شاکری، در این باره گفت: از آنجا که منطقه 22 فاقد زیر ساخت‌های مناسب برای تأمین آب شرب و شبکه فاضلاب بوده و نیز به دلیل نوع خاک منطقه و ساخت و ساز‌های بلند مرتبه‌ای که در این محدوده صورت گرفته، مشکلات زیست محیطی عدیده‌ای پدیدار شده است.وی ادامه داد: پر شدن چاه‌های فاضلاب و نیز عدم تأمین آب مورد نیاز برای فضای سبز این منطقه که با توجه به پهنه موجود یکی از ذخایر فضای سبز تهران به شمار می‌آید از جمله این مشکلات است.
 
برچسب ها: درخت قطع چیتگر پارک