bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۳۷۰۱

پاسخ‌های کنایه‌ای وزیر اطلاعات به سوال دلواپسان

وزیر اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره حضور یک سناتور آمریکایی در ایران گفت: وقتی وزارت اطلاعات بر داعشی‌هایی که بدون گذرنامه وارد کشور می‌شود، اشراف دارد مگر ممکن است نسبت به ورود افرادی از مرزهای رسمی اشراف اطلاعاتی نداشته باشد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۰۴ آبان ۱۳۹۵
وزیر اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره حضور یک سناتور آمریکایی در ایران گفت: وقتی وزارت اطلاعات بر داعشی‌هایی که بدون گذرنامه وارد کشور می‌شود، اشراف دارد مگر ممکن است نسبت به ورود افرادی از مرزهای رسمی اشراف اطلاعاتی نداشته باشد.

به گزارش خبرآنلاين، وزير اطلاعات براي پاسخگويي به سوال جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد، حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم و حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در جلسه علني سه شنبه-4 آبان- مجلس حاضر شد.

پيش از ورود مجلس به سئوال از وزير، نائب رئيس مجلس از درخواست وزيراطلاعات براي غيرعلني شدن جلسه سخن گفت كه اين خواسته با مخالفت نمايندگان مواجه شد.

در ادامه نقوي حسيني سخنگوي كميسيون امنيت ملي  گزارش اين كميسيون در مورد سئوال از وزير اطلاعات را قرائت کرد و گفت: آقاي حاجي دليگاني در كميسيون به نمايندگي از سئوال كنندگان سئوال را مطرح كردند، البته امروز كريمي قدوسي به نمايندگي سئوال را مطرح مي كنند.

وي افزود: سئوال اول پيرامون حضور سناتور آمريكايي در ايران بود. آقاي حاجي دليگاني با توجه به مسئله نفوذ سئوال داشتند كه حضور اين سناتور به چه دليل بود؟ آقاي علوي توضيح دادند كه اين سفر در تور اطلاعاتي ما صورت گرفته است و ما تمام نشست ها و رفت و آمدها را در نظرداشتيم و هيچ مورد امنيتي وجود نداشته است.

نقوي در توضيح سئوال‌هاي بعدي نمايندگان از وزير اطلاعات اظهار كرد: سئوال دوم در مورد قرار دادي كه با يك شركت بازي رايانه اي بسته شده است بود كه آقاي وزير گفتند هنوز قراردادي بسته نشده است و اين شركت از شركت هاي قوي رايانه اي است و ما ميتوانيم از اين شركت در راستاي هنجارها و ارزش‌هاي خود استفاده كنيم. سئوال سوم،‌ اين بود كه علت سفرهاي طولاني مدت رئيس دانشگاه علم صنعت به خارج از كشور چيست؟ آقاي علوي گفت كه ما كليه سفرها را بررسي كرديم و هيچ كدام از سفرها مورد امنيتي نداشته است و در پايان اما سئوال كنندگان قانع نشدند و اينك سئوال را ميشنويم.

در ادامه وزير اطلاعات براي پاسخگويي پشت تريبون مجلس قرار گرفت و گفت: سوالات در کمیسیون مطرح شد، پاسخ مبسوط به هر سه سوال داده شد، طبیعی است که در جلسه علنی با آن شرح و بسط پاسخ نمی توان داد چون برخی از جنبه ها بیش از آنکه مورد استفاده صحیح نمایندگان و مردم قرار بگیرد مورد سواستفاده دشمن قرار می گیرد. طبیعی است نه نماینده و نه مردم راضی به طرح آنها از تریبون عمومی مجلس نیستند.

وي با بيان اين نكته كه محرم ترین افراد جامعه نمایندگان مردم هستند و خودمان را موظف به اطلاع رسانی به نمایندگان می دانیم، اظهار كرد: آن ایامی که ما نماینده مجلس بودیم یعنی در دوره اول، دوم، چهارم و پنجم ابتدا نماینده سوال کننده سوال را توضیح می‌داد بعد وزیر در پاسخ به آن سوال مباحثی را مطرح می کرد. بعد از آن نماینده می گفت قانع شده یا نه. اما در شرایط جدید بعد از وزیر نماینده سوال کننده مطالبی را مطرح می کند که ابهام‌های جدیدی را ایجاد می‌کند لذا وزیر باید طبیعتا حق داشته باشد که برای رفع آن ابهامات سخن بگوید. مجلس باید به این اشکال آیین نامه توجه کرده و آن را مرتفع کند.

در ادامه جلسه کریمی قدوسی به عنوان نماينده سئوال كننده، پشت تريبون مجلس رفت و گفت: رهبری در چند سال اخیر توجه زیادی به مساله نفوذ دشمن داشتند، بطوریکه کلید واژه  نفود پرتکرارترین کلید واژه‌های ایشان بوده است. ملت ایران بدانند همان قدرت بازدارنده نظامی و شهرهای موشکی و راهبردهای مایوس کردن از تهدید نظامی با همان سطح و کیفیت در حوزه قدرت امنیتی و اطلاعاتی نظام فعال است. و نمی گذارد کشور شهدا و امام شهدا ضربه ای دریافت کند.

وی با بیان اینکه نفوذ برنامه جدی آمریکایی ها است، گفت: گرچه از قبل هم بوده ولی حوزه آن گسترده تر شده است. هدف نفوذ هم نفوذ بین مسئولان تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور با بهانه های مختلفی چون مسائل فرهنگی، هنری، اقتصادی و اجتماعی است. دشمن هرجا بتوانند عِده و عُده وارد کشور می کنند و در پی پروژه براندازی نظام از طریق نفوذ است. بنابراین آن نگرانی اصلی آن خطر عظیم نفوذ است.

اين نماينده نزديك به جبهه پايداري در مجلس معتقد است:«اگرچه مصادیقی هم ذکر شده است اما موارد کلی هم وجود دارد که انتظار داریم وزیر اطلاعات آن مقداری که می توانند با رعایت مسائل امنیتی این دغدغه مردم و نمایندگان برای تهدید پذیر بودن نظام از ناحیه نفوذ توضیح دهند.رهبري بارها در هشدارهاي هوشمندانه اي به پروژه نفوذ دشمن اشاره كردند و همه دستگاه هاي نظام بايد به اين هشدار ها حساسيت نشان دهند و طبيعي است كه دستگا هاي اطلاعاتي بايد حساسيت بيشتري داشته باشند.»

وزير اطلاعات: استفاده ابزاری از نفود در منازعات سياسي، راه مقابله با آن را منحرف مي‌كند
پس از اتمام صحبت‌هاي كريمي قدوسي، وزير اطلاعات اين گونه پاسخ داد: مسئله نفوذ يك پروژه عميق است كه از پيچيدگي برخوردار است و در اين رابطه بايد روش‌ها، ابزار،‌راه ها،‌عناصر و انواع نفوذ اعم از نرم، سخت، جرياني و رخنه اي مورد توجه قرار گيرد.مقابله با نفوذ هم بايد با مطالعه هم اين بخش ها انجام شود، با اشراف اطلاعاتي و رصد هر حركت مشكوكي لازم است تا بتوانيم جلوي نفوذ را بگيريم.

علوي با انتقاد از سوء استفاده از واژه نفوذ،‌ گفت: سوء استفاده از پروژه نفوذ و استفاده ابزاري از آن در منازعات سياسي‌، مقابله با نفوذ را به انحراف ميكشاند.برخورد سطحي و غيرهوشمندانه با راهبرد رهبري جفا به اين هشداري است كه رهبري دادند.

در اين ميان يك نماينده خواهان تذكر شد كه پزشكيان گفت: وزير حرف ميزند لطفا بنشينيد تذكر هم گوش ميدهيم، شما ادامه بدهيد آقاي وزير.

وزير اطلاعات گفت: همانطور كه در كميسيون گفتيم وزارت در مسئله نفوذ اشراف كامل اطلاعاتي دارد و هر جا مصداقي از مصاديق نفوذ بوده است بدون تسامح آن را زير ضربه برده است و بارها رهبري از نقش وزارت در مقابله با نفوذ و رد عناصر نفوذ و جلوگيري از ورود به  كشور تقدير كردند .

علوي معتقد است:«لازمه مقابله با نفوذ اين نيست كه درب هاي كشور بسته شود طبيعي است كه يك زمان در زمستان حشراتي در محيط هستند به منزل شما وارد ميشوند نوعا زمينه نفوذ كمتر است و چون به دليل بسته بودن دربها زمينه ورود حشرات كمتر است اما وقتي بهار شد و درها را باز كردي احتمال ورود بيشتر حشرات وجود دارد. راه مقابله با حشرات بستن درها و محروم شدن از هواي بهاري نيست راه استفاده از توري براي جلوگیري از حضور حشرات است. وزارت اطلاعات توري قوي است كه هم اجازه استفاده از هواي بهاري را ميدهد و هم جلوي ورود حشرات را ميگيرد.

وزير اطلاعات با بيان اين نكته كه بيان برخي از مسائل با امنيت كشور سازگاري ندارد و اگر دوستان مايل بودند در جلسه غير علني گفته ميشود، افزود:اما در مورد سئوال نمايندگان،‌ سفر «جیم داباکیس» سناتور يكي از ايالات های آمریکا به ایران كه باید بگویم اگر بخواهيم معادل سازي كنيم اين فرد همچون عضو يكي از شوراي شهرهاي يكي از استان ها است. وزارت اطلاعاتي كه بر داعشي  ها كه بدون گذرنامه وارد كشور ميشود،  اشراف دارد و آنها را زير ضربه برده است،‌ آيا ممكن است نسبت به ورود افرادي از مرزهاي رسمي اشراف اطلاعاتي نداشته باشد؟‌

علوي گفت: وزارت بر ورود اين سناتور كاملا اشراف داشته است. هيچ مورد از چتر اطلاعاتي سربازان گمنام خارج نبوده است و ذكر بيشتر از اين را ميدانم شما نمي پسنديد، چون اين نياز اطلاعاتي دشمن را هم فراهم مي كند.اين آقاي سناتور در سال 1389 به ايران سفر كرده بودند، برادرها اشاره كردند كه ايشان عضو سابق سناي ايالاتي بوده است و اين آقا با استيفن موريس در سال 89 وارد كشور شدند.براي وزارات اطللاعات جاي سئوال است كه چطور سفرشان در سال 94 موجب سئوال ميشود اما سفر 15 روز ايشان در سال 89 حساسيت ايجاد نكرده و جنجال رسانه اي راه نينداخته است.

در اين ميان پزشكيان كه رياست جلسه را برعهده داشت گفت كه«يك سري از نمايندگان خواهان غيرعلني شدن هستند.» و اين نكته با مخالفت وزير مواجه شد و علوي گفت:آقاي رئيس ما خودمان رعايت يك سري اصول را ميكنيم و من خواهش ميكنم سئوال علني مطرح شده است پس بگذاريد جواب را هم علني بگويم اگر دوستان از پاسخ قانع نشدند جلسه غيرعلني برگزار كنيد و ما هم مبسوط پاسخ ميدهيم چون سئوال علني بود،‌ بگذاريد جواب هم علني شود،‌ در صورت غيرعلني شدن حق وزارت اطلاعات ضايع ميشود.

در نهايت مقرر شد تا نمايندگان در رابطه با برگزاري جلسه غيرعلني راي گيري كنند كه به دليل مخالفت نمايندگان،‌ادامه جلسه به صورت علني ادامه داده شد.

علوي ضمن تشكر از ادامه علني جلسه، اظهار كرد: من از اينكه نمايندگان شريف مردم براي مردم و موكليشان حق دانستن قائل شدند، اما در مورد مسئله دوم به نام گيم كانكشن که عزيزمان از آن به عنوان شركت فرانسوي ياد كردند.اینکه می گویند گیم کانکشن یک شرکت فرانسوی است درست نیست. گیم کانکشن یک شرکت نیست که فرانسوی یا غیرفرانسوی باشد. گیم کانکشن به شکل یک المپیک است که کشورها در آن عضو می شوند و یک نهاد بین المللی است نه یک شرکت ملیتی. هر سال هم 3 بار نمایشگاه برگزار می کنند و کشورهایی که بازی های رایانه ای تولید ی کنند در آن حضور پیدا می کنند که تبادل تجربه و نظر کرده و بازاریابی می کنند.

وي افزود: کشور ما هم که بازی های یارانه ای تولید می کنند عضو آن است. رهبری هم بر تولید بازی های رایانه ای در بیانات مختلف‌شان تاکید کردند و بر اثرگذاری این بازی ها و هم تولید و توجه به این بازی ها تاکید داشتند. گیم کانکشن مثل نمایشگاه کتاب است. از آنجا که بازی های رایانه ای تولیدی شرکت های ایرانی مورد توجه قرار گرفته است و از نظر تکنولوژی بازی های رایانه ای مورد اهتمام است خود تولیدکنندگان در سطح دنیا پیشنهاد کردند یک نمایشگاه هم در ایران برگزار شود. برگزاری این نمایشگاه در حوزه حاکمیتی است و تحت نظارت است و هر کسی را که بخواهیم اجازه می دهیم و هرکسی را بخواهیم اجازه نمی دهیم. زمینه ورود بازی های قاچاق را منتفی می کند. چون از مسیر رسمی می آید و امکان پالایش و نظارت وجود دارد.

علوي تأكيد كرد كه«از سوی دیگر زمینه بازی های رایانه ای ایران به بازارهای مختلف دنیا وجود دارد و امکان انتقال پیام فرهنگی ایران به کشورهای دیگر بوجود می آید.وزارت بر این مساله اشراف کامل دارد. هر حرکتی می تواند بستر نفوذ دشمن باشد و وزارت اطلاعات بر این عرصه ها اشراف دارد همانطور که تاکنون اجازه اقدام تروریستی نداده اجازه نفوذ به عناصر نفوذی نداده و نخواهد داد.»

وزير اطلاعات معتقد است:«سفر یک رییس دانشگاه،سفر شهروندان جمهوری اسلامی به کشورهای مختلف غیر از رژیم اشغالگر قدس هم از نظر قانونی بلا اشکال است و از نظر شرعی هم مباح و مستحب است.»

وی گفت:سفرهایی که انجام می شود یا شخصی است یا ماموریتی و فرصت های مطالعاتی و ...است.  سفرهای شخصی به ما ربطی ندارد الا اینکه سوءاستفاده برای نفوذ شود البته ما ورود می کنیم اما در مواردی که شائیه نفوذ دارد ورود می کنیم. اما در سفرهای ماموریتی و تحصیلاتی به دستگاه ها و نهادهایی مربوط است که این ماموریت را واگذار می کنند. از آنجا که ممکن است برای این افراد از سوی سرویس های اطلاعاتی بیگاه طعمه گذاری یا تاثیرگذاری شود یا تلاش هایی برای تخلیه اطلاعاتی شود اشراف اطلاعاتی داریم و اگر مورد مشکوکی باشد روی آن با دقت بیشتر اشراف را ادامه می دهیم و در صورتیکه مسلم شود حریف و رقیب مخصوصا سرویس های اطلاعاتی دشمن وارد شوند برخوردهای لازم را انجام می دهند. این مصداقی که گفته شده تحت اشراف اطلاعاتی بوده و موردی برای مظنون شدن وجود نداشته است.»

جواد كريمي قدوسي نماينده مشهد در مجلس دهم به نمایندگی از نمایندگان سوال کننده، در تشريح سئوالش با محوريت «نفوذ» از سيد محمود علوي وزير اطلاعات در جلسه علني سه شنبه-4 آبان- مجلس گفت: ولي امر ميگويد ما از خيلي چيزها مطلعيم و  آنچه مردم از آن مطلع نميشوند ما اطلاع داريم،‌برنامه نفوذ برنامه جدي آمريكا و استبكار است.ولي امر مي گويند نبايد با استناد به سوء استفاده احتمالي برخي از اشخاص،اصل قضيه نفوذ كمرنگ نشان داده شود،‌ مسئولان هدف پروژه هاي نفوذ هستند،‌نفوذ دشمن يعني شجره خبيث جيسون رضاييان كه مثل علف هاي هرزي كه اگر يك روستايي آن را كنترل نكند همه مزرعه را در اختيار ميگيرد.

وي افزود: نفوذ يعني شبكه خبيث سيامك نمازي كه تا سطح مشاور نظام سلطه اين فرد جايگاه مي گيرد پدر اين فرد كه از اعضاي خانواده سلطنتي بود پروژه تحديد نسل را در ايران پيگيري مي كرد، سيامك نمازي مسئول پروژه براندازي نسل می شود.نفوذ يعني شجره خبيث انگليس، آنها براي خود آيت الله سازي ميكند ،‌فردي را از ايران به انگليس مي برند و رمز و راز سخنراني به او آموزش می دهند و او را به ايران ميفرستند.

اين نماينده نزديك به جبهه پايداري با انتقاد از تيم مذاكره كننده هسته‌اي گفت: نفوذ يعني دري اصفهاني كه با سرويس‌هاي آمريكا،‌انگليس و...ارتباط داشته است از يك طرف در تيم مذاكره هسته اي ما مسئول برطرف كردن تحريمهاي بانكي بود اما همزمان در موسسه اي در لندن به عنوان مسئول تداوم تحريم هاي ايران كار ميكرده است  كه پس از برجام مدال قهرماني به سينه او ميزنند.

كريمي قدوسي اظهار كرد: نفوذي هاي دوتابعيتي از كشور انگليس هستند.براساس گزارش خود وزارت اطلاعات در اتفاقات 88، انگليس خط ميداد كه كارمندانش به خيابان ها بروند و مستند سازي كنند و به سفارت هاي اروپايي دستور می داد كه درهاي سفارت را باز كنيد و امكانات پزشكي به معترضان بدهيد.نفوذ دشمن یعنی استفاده از برجام برای سواستفاده پلکانی و دستیابی به امتیازات بیشتر.

كريمي قدوسي: نفوذ يعني آلوده سازي مسئولان و فرزندانشان به مفاسد اخلاقی و اقتصادی
اين نماينده مجلس دهم معتقد است كه«نفوذ یعنی آلوده سازی بعضی از مسئولان و فرزندانشان به مفاسد اقتصادی و اخلاقی، از نوع بی شرمانه آن که اخیرا با هدف ضربه زدن به قداست ها و ارزش های انقلابی اتفاق افتاد.در یکی از سفارتخانه های اروپایی در تهران افسر امنیتی آن کشور چند زن ایرانی را از بین دعوت شدگان مراسم جشن انتخاب می کند و دعوت به همکاری می کند و آموزش نفوذ می دهند و با کد پرستو آنها را به جان افرادی مطرح می اندازند تا به نظام اسلامی ضربه وارد کنند.»

وي در تشريح سئوالش از وزير اطلاعات تأكيد كرد: نفوذ یعنی ایجاد تردید فرهنگی با هدیه دادن به دشمن ملت ایران برخلاق دستورات دین و اصول قانون اساسی که توسط برخی از اعضای تیم مذاکره کننده صورت گرفت. که متاسفانه دیروز سخنگوی وزارت خارجه آن را توجیه می کرد. وقتی برای مذاکره با آمریکا به تحریف عاشورا و مواضع امام می پردازند نفوذ به هدف خود در این شرایط رسیده است. نفوذ دشمن یعنی فتنه 88.

كريمي قدوسي گفت: نفوذ یعنی خلق کلید واژه های بومی و فرهنگی، تیتر روزنامه ها، راهبرد دوقطبی سازی، تربیت 600 خبرنگار و مدیر رسانه در مراکز آموزشی و سرویس های اطلاعاتی دشمن. سازماندهی جدید 400 نفر از عناصر فرهنگی ساکن بلاد غرب برای ورود به ایران. نتیجه نفوذ یعنی از میدان بیرون کردن شرکت های ملی و قرارگاه خاتم از حوزه اکتشاف و استخراج نفت و گاز و واگذاری ثروت های ملی به شرکت های دیگر.

وي در پايان با اشاره به عملكرد دولت روحاني،  افزود: در دولت های قبل هم خطر نفوذ بوده است اما در این دولت بیشتر شده است و جای نگرانی شدیدی دارد. همان نتیجه ای که آمریکایی ها در تهدید ملت ایران از ضربه زدن به قدرت نظامی گرفتند باید این نتیجه هم بگیرند که با قدرت سرویس های اطلاعاتی و امنیتی ایران نمی توانند غلطی بکنند.

بعد از سخنان نماینده مشهد، مسعود پزشکیان که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت از وی سوال کرد که آیا از توضیحات وزیر قانع شده است یا نه که با پاسخ مثبت کریمی قدوسی همراه شد.