bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۰۱۵۳

روایت متفاوت از حمله به معاون روحانی در یزد

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۸ - ۰۴ دی ۱۳۹۵
روز گذشته اعتراضات مردم نسبت به مسئولان دولتی، دامن یکی از اصولگراترین چهره های دولت یازدهم را گرفت. کسی که سابقه حضور در شورای نگهبان را نیز دارد. حسنیعلی امیری وقتی در مسجد جامع شهر یزد برای نمازگزاران نمازجمعه این شهر سخن می گفته، با شعارهایی مثل «مرگ بر فتنه‌گر» و «مرگ بر منافق» مواجه شد و برخی به سمت او مهر و تسبیح پرت کردند.

در زمان این اتفاق نماینده اصلاح طلب مردم یزد و اشکذر در نمازجمعه حضور داشته و از نزدیک شاهد ماجرا بوده است. در حالی که امیری،‌ خودش معتقد است بر هم زدن سخنرانی اش سازماندهی شده بوده، اما ابوالفضل موسوی بیوکی روایت دیگری دارد. او می گوید بر اساس آنچه که دیده این اتفاق سازمان یافته نبوده است. البته به زعم او سازمان یافته نبودن، چیزی از بد بودن اتفاق کم نمی کند. درباره اتفاقات دیروز با ابوالفضل موسوی بیوکی گفت‌وگو کردیم که مشروح آن در ادامه می‌آید:

آقای موسوی بیوکی، شما روز گذشته در نماز جمعه حضور داشتید که در آن، همشهری های شما میزبان خوبی برای معاون رئیس جمهور نبودند. آنجا چه اتفاقی افتاد؟
من زمانی به نماز جمعه رسیدم که وسط صحبت های آقای امیری بود. موقعی که رسیدم ایشان در حال صحبت درباره برجام بود. صحبت های برجام را که شروع کرد، مردم به حمایت از ایشان شعار «مرگ بر آمریکا» سر دادند. که شعاری منطقی هم بود. قسمت بعدی صحبت های آقای امیری درباره فعالیت های دولت بود، مثل اینکه دولت تورم را کنترل کرده و رشد اقتصادی را افزایش داده و... یک دفعه دو سه نفر از جاهای مختلف عنوان کردند که آقا این حرفها درست نیست. پشت بندش دو سه نفر دیگر، بیشتر ناراحت شدند و شعار مرگ بر منافق سر دادند. به تدریج تعداد این افراد بیشتر شد. آقای امیری هم کمی بحثش را ادامه داد اما دید که نمی شود بیش از این ادامه داد و به صحبت هایش را خاتمه داد. البته بحثش نیز رو به پایان بود. ولی شعار مردم قطع نشد و از بعد از شعار مرگ بر آمریکا، شعارها ادامه پیدا کرد.

خود آقای امیری گفته بودند که درباره وحدت صحبت می کردند و اشاره ای به آمارهای دولتی نداشتند؟
اشاراتی داشتند. خوب هم بود. گزارش کار دولت بود و همه در همه جا این موضوعات را بیان می کنند اما نمی دانم چرا آنجا اینگونه برخورد شد.

عنوان شده این شعارها و برهم زده شدن سخنرانی معاون روحانی سازمان دهی شده بود، تلقی شما هم همین است؟
صدا از یک نقطه خاص بلند نشد و از گوشه و کنار بود و به تدریج همگانی شد و موضوع هم معیشت مردم بود. پس مردم از دولت سوال داشتند. دو روایت است، ممکن است بگویند سازمان یافته بود یا ممکن است بگویند مردم مستضعفی بودند که رشد اقتصادی و کنترل تورم را لمس نکرده اند و از دولت سوال داشتند. خلاصه ندایی از مردم خطاب به دولت بود.

پس برآورد شما این نیست که سازمان یافته بوده است؟
تصور من این نبود. البته اقدام خوبی نبود. بالاخره اولا ایشان معاون رئیس جمهور است، دوما آنجا هم نمازجمعه بود. سوما آنجا مسجد بود، چهارما مردم یزد هستند. ما به مردم قناعت معروف هستیم و یزد به دارالعباده معروف است. ما به خصوصیات خوب معروف هستیم. اینها نشان می دهد که خیلی به مردم فشار آمده که این واکنش را نشان دادند.

چنین اتفاقاتی در یزد مسبوق به سابقه بوده است؟
خیر. چنین اتفاقی در یزد خیلی بعید بود و خود من هم خیلی تعجب کردم. مردم بعد از اینکه نماز تمام شد، با همان شعار بدرقه کردند. بعد که پیش من آمدند همه حرفشان این بود که وضعیت معیشتی ما تغییری نکرده و ما همچنان تحت فشار هستیم. به نظر من برخوردشان سیاسی نبود اما این اتفاقی که افتاد اصلا اتفاق خوبی نبود.

عجیب است که این برخوردها با اصولگراهای دولت شروع شده است؟
بله، آقای امیری عضو شورای نگهبان بوده، از اصولگراهای دولت است، مورداعتماد همه است. اگر سازمان یافته بود این اتفاق برای آقای امیری نمی افتاد و برای افراد دیگری از دولت می‌افتاد. اگر بگوییم سازمان یافته بوده، تحلیل های زیادی پشت سر آن می آید که مثلا وقتی با امیری این کار را می کنند، بقیه که سهل هستند.

من در خطبه های نمازجمعه نبودم، باید خطبه ها را گوش بدهیم ببینیم آنجا چه گفته شده و آیا سخنان آقای امیری منطبق بر حرف های مطرح شده در خطبه بوده یا خیر. اما شنیده ام که آقای ناصری در خطبه ها گفته بودند که ای دولتمردان اگر می خواهید مشکلات مردم را بفهمید مستقیما با خود مردم حرف بزنید، به گزارش دستگاه ها بسنده نکنید. خودتان با مردم روبه رو شوید. شاید مردم اینگونه گزارش مستقیمی از وضعیت خود را به دولتمردها منعکس کرده اند که نحوه انعکاس خوب نبوده است.

اگر فرض کنیم سازمان یافته نبوده، با توجه به اینکه کسانی  به نمازجمعه می روند که متعهدترین آدم ها نسبت به نظام هستند، شعار دادن آنها علیه یکی از نزدیک‌ترین افراد به نظام...
ببینید اتفاق، اتفاق خوبی نیست و کلا بد بوده است. با هر نگاهی که تحلیل کنیم، از این اتفاق به نتایج خوب نمی رسیم. نمازجمعه در مصلی نبوده، بلکه در مسجد جامع بوده است. ما در یزد برای مسجد خیلی حرمت قائلیم و برایمان مهم است که در مسجد چه حرف هایی را بزنیم و چه حرف هایی را نزنیم. آقای امیری هم مدیربلندپایه کشور است، آن هم یکی از بالاترین مدیران حقوقی.

شما بعد از این اتفاق آقای امیری را دیدید؟
من دیگر نرسیدم پیش ایشان بروم، یعنی رویم نشد. چون تا قبلش خیلی با هم رفیق بودیم. گزارش می دادیم و گزارش می گرفتیم، خواسته های استان را منعکس می کردیم که باید به استان یزد بیشتر توجه شود. ایشان هم رفت بالا و گفت از مردم یزد متشکریم که از رئیس جمهور به خوبی استقبال کردند. که در برابر مردم با آن شعارها مشکلاتشان را گرفتند که خوب نکردند. اما نمی توان گفت که سازمان یافته بود.
bato-adv
bato-adv
bato-adv