bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۰۱۸۷
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در واكنش به حمله به معاون رئيس‌جمهوري:

حجت الاسلام تقوی: اختيار مردم دست ما نيست

تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۰۵ دی ۱۳۹۵
ماجراي حمله به معاون رئيس‌جمهوري در نماز جمعه شهر يزد، پاي رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه را به ميان كشيده و او را ناگزير از پاسخ‌گويي كرده است. اگرچه او معتقد است هيچ تعهدي بر عهده شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در ارتباط با جلوگيري از وقوع چنين رخدادهايي نيست.

به گزارش شرق حجت‌الاسلام تقوي به خبرآنلاين گفته است: «ما همیشه گفتیم و می‌گوییم، نه سخنران گوش به حرف می‌کند و نه نمازگزاران. سخنران مطالب تند می‌گوید نمازگزاران هم جوش می‌آورند و برخورد پیش می‌آید، حال آنکه در نماز جمعه واقعا نباید چنین برخوردهایی صورت گیرد. ما از همه می‌خواهیم که توجه کنند. 

نماز جمعه محل برخورد و درگیری نیست ولی خب وقتی سخنران مطالبی را می‌گوید که احساسات مردم را تحریک می‌کند طبعا ما جلوی مردم را نمی‌توانیم بگیریم، چون اختیارشان دست ما نیست». توجيه حجت‌الاسلام تقوي در برزبان‌راندن سخنان تحريك‌آميز از سوي سخنران در شرايطي است كه از قضا محتواي سخنان اميري، معاون پارلماني رئيس‌جمهوري، به‌هيچ‌عنوان تحريك‌آميز نبوده است.

 معاون پارلمانی رئيس‌جمهوری كه قبلا عضو حقوق‌دان شوراي نگهبان هم بوده، درباره این اتفاق به «شرق» گفته بود: «بعد از تمام‌شدن سخنان آیت‌الله محمدرضا ناصری، امام‌جمعه و نماینده محترم ولی‌ فقیه در یزد، بین دو نماز شروع به سخنرانی کردم؛ اما در ميان صحبت‌هایم چند نفر با شعار «مرگ بر فتنه‌گر» و «مرگ بر منافق» به سخنان من واکنش نشان دادند، در‌حالی‌که من هیچ حرف سیاسی‌ای نزدم و سخنانم درباره وحدت و مردم شریف یزد و بزرگوارانی مانند آیت‌الله حائری‌یزدی، آیت‌الله صدوقی، آیت‌الله خاتمی و شهدای تیپ الغدیر یزد در دوران دفاع مقدس بود». 

امیری با اشاره به اینکه آنها شعار می‌دادند «آمارها دروغ است»، عنوان کرد: «من در نماز جمعه اصلا درباره آمار حرفی نزدم، فقط روز پنجشنبه در شورای اداری استان و همچنین تلویزیون استان یزد در چند مورد آمارها را مقایسه کرده بودم». او افزود: «به نظر من این اعتراضات سازمان‌یافته بود و به طرف من مهر و تسبیح پرتاب شد؛ اما باعث به‌هم‌خوردن نماز جمعه نشد و ما بعد از خواندن نماز عصر همراه امام جمعه یزد، محل نماز جمعه را ترک کردیم».

تريبون‌هاي نماز جمعه از يك‌سو مدت‌هاست به محل انتقادهاي تند و يك‌سويه، صرفا از نهاد دولت بدل شده و تريبون سخنران پيش از خطبه‌ها هم معمولا به يك طيف فكري يا سياسي خاصي تعلق مي‌گيرد؛ اما وقتي قرار است فردي از سوي دولت سخنران پيش از خطبه‌ها شود، با سنگ و مهر از او استقبال مي‌شود. 

برخوردهايي اين‌چنين و حمله به سخنرانان از سوي طيفي خاص البته در اين سال‌ها سابقه داشته؛ بااين‌حال تقوي معتقد است كاري از دست شوراي سياست‌گذاري برنمي‌آيد: «معاون رئیس‌جمهور آنجا رفت مطلبی را گفت، یک عده‌ای هم بلند شدند و برخورد کردند، ما چه‌کار کنیم؟ مگر عنان و اختیارشان در دست ماست. یک طرف می‌گوید من آزادم، طرف مقابلش هم می‌گوید اگر او آزاد است، من هم آزادم. چه چیزی به آنها بگویم».

نمي‌دانستيم ايشان مي‌آيد
رئيس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه در ادامه توضيح داده: «آن‌طور که به ما گزارش دادند، مردم نمی‌دانستند ایشان به نماز جمعه می‌آید، ایشان اتفاقی آنجا رفت. استاندار خواهش و درخواست کرد تا ایشان صحبت کند، آیت‌الله ناصری، امام‌جمعه یزد هم گفته: «ما بین دو نماز سخنران نمی‌گذاریم، چون مردم برای نماز عصر معطل می‌شوند» اما خب این‌طور که گزارش به ما رسیده، اصرار کردند و گفتند «ایشان ١٠ دقیقه بیشتر صحبت نمی‌کند»، بعد امام جمعه براساس اصرار پذیرفت صحبت انجام شود وگرنه ما به آقایان اعلام کردیم بین نماز جمعه و نماز عصر سخنرانی نگذارند، چون مردم معطل می‌شوند؛ اما سخنرانی قبل از خطبه‌ها ایرادی ندارد. در کل برای سخنرانی ایشان برنامه‌ریزی نشده بود تا کسی در جریان باشد، گویا ایشان به نماز جمعه رفت و استاندار تقاضا کرد حالا که ایشان به نماز جمعه آمده، صحبتی هم بین دو نماز انجام دهد و این‌طور که به من گزارش دادند امام جمعه هم براساس اصرارها پذیرفت؛ البته من هنوز نرسیدم از آیت‌الله ناصری، امام جمعه یزد بپرسم».

برخلاف اخبار بعضی خبرگزاری‌ها و رسانه‌هاي اصولگرا كه نوشته بودند «شعارهای مردم» امکان ادامه سخنرانی را از امیری گرفت و او پس از حدود پنج دقیقه سخنرانی ناچار به ترک تریبون نماز جمعه شد؛ اميري تا پايان سخنانش پشت تريبون ماند. امیری با اشاره به اینکه امام‌جمعه یزد از این اتفاق خیلی ناراحت شده بودند، گفت: «ما تا ساعتی بعد از پایان نماز جمعه در خدمت ایشان بودیم، آیت‌الله ناصری درباره این اتفاق از من دلجویی کردند و من از بزرگواری ایشان قدردانی می‌کنم».

البته این اولین‌بار نیست که یک مقام مسئول در سخنرانی خود با پرتاب مهر و تسبیح مواجه می‌شود؛ ٢٢ بهمن سال ٩١، علی لاریجانی، رئيس مجلس نیز در قم در حال سخنرانی بود که عده‌ای با پرتاب مهر و کفش سعی در ایجاد اخلال در سخنرانی او کردند، رویه‌ای که این‌بار در سخنرانی معاون رئيس دولت تدبیر و امید ادامه پیدا کرده است. حسینعلی‌امیری هم گفته است: «این اخلال جنبه عمومی دارد و این چند نفر قابل شناسایی بوده و هستند و باید منتظر اقدام مسئولان مربوطه در استان یزد باشیم که از جهت جنبه عمومی موضوع را پیگیری کنند. البته باز هم تأکید می‌کنم هیچ شکایتی از هیچ فردی ندارم».

اين خودسري‌ها محكوم است
روز گذشته محمدرضا تابش، نماینده مردم اردکان در مجلس هم به ماجراي تعرض به معاون رئیس‌جمهوری در خلال سخنرانی در نماز جمعه یزد واكنش نشان داد و آن را خلاف قانون اساسی دانست و گفت: «اين مسئله باید پیگیری شود، البته با توجه به سبقه مردم هوشیار یزد، این خودسری‌ها محکوم است. بیان علنی موضوعاتی که در مجامع تخصصی مطرح می‌شود و صدور حکم قضائی از طریق تریبون‌های رسمی، خلاف مصلحت است».

رضا اكرمي، عضو جامعه روحانيت و مشاور روحاني هم روز گذشته گفت: «همه آنها که رسانه یا تریبونی دارند و قلم به دست گرفته‌اند و چه آنهایی که امام‌جمعه یا امام جماعت مسجد، مدیر یا مسئول هستند، باید در تبلیغ، تبیین، نقد و انتقاد به سوره حجرات کاملا بها دهند؛ چراکه سوره حجرات سوره اخلاق است. 

قرآن مجید می‌گوید شما به عنوان مؤمن حق ندارید کسی را مسخره کنید. خداوند در این موضوع موردی تذکر می‌دهد و با جزئیات می‌فرماید: «کسی حق ندارد به کلام و به اشاره و ایما کسی را مسخره کند. چه‌بسا آن کس دیگر بهتر باشد». خداوند می‌گوید «به همدیگر لقب‌های زشت و ناروا ندهید».

استاندار یزد نیز پيش از اين به «شرق» گفته بود: «دستگاه‌های مسئول باید افرادی را که در سخنرانی معاون رئيس‌جمهوری اخلال ایجاد کردند، دنبال و شناسایی و براساس مقررات موضوع را پیگیری کنند». میرمحمدی در زمینه پیگیری ماجرا گفت: «درباره جنبه عمومی این اتفاق نمی‌شود بی‌تفاوت بود و این موضوع را با مقامات ذی‌ربط مطرح می‌کنیم تا افراد و عاملان آن را شناسایی کنند».