bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۲۱۵۱

انتقاد رئیس سیا از درک اطلاعاتی ترامپ

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت: عدم درک رئیس‌جمهور منتخب از ارزش و اهمیت جامعه اطلاعاتی می‌تواند کشور را در معرض "خطری بزرگ" قرار دهد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۶ - ۲۱ دی ۱۳۹۵
رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفت: عدم درک رئیس‌جمهور منتخب از ارزش و اهمیت جامعه اطلاعاتی می‌تواند کشور را در معرض "خطری بزرگ" قرار دهد.

به گزارش ایسنا، جان برنان رئیس سیا در مصاحبه با شبکه خبری سی‌.ان‌.ان گفت: دولت جدید و هر رئیس‌جمهوری باید این مساله را به رسمیت بشناسد که در جهانی خطرناک و چالش‌برانگیز قرار داریم و جامعه اطلاعاتی و افراد حرفه‌ای در زمینه اطلاعاتی می‌توانند به امن نگاه داشتن کشور و حفاظت از منافع امنیت ملی ما کمک کنند.

او تاکید کرد: هر رئیس‌جمهور و دولتی که این مساله را به رسمیت نشناسد، امنیت ملی این کشور را به خطر می‌اندازد.

جان برنان، جزو رهبران جامعه اطلاعاتی بود که جمعه گذشته با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا دیدار کرد تا درباره نقش روسیه در جریان هک سیستم‌های کمیته ملی دموکرات‌ها در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ گزارشی به او ارائه کند.

گزارش مذکور و این نتیجه که رئیس‌جمهوری روسیه احتمالا برای کمک به ترامپ توطئه کرده است، اصلی‌ترین محل اختلاف رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با جامعه اطلاعاتی است. با این حال جان برنان مصمم است و می‌گوید: ما به یافته‌ها و اطلاعات و ارزیابی خودمان از آنچه به وقوع پیوسته کاملا اطمینان داریم.

برنان همچنین با تحسین انتخاب سناتور "دن کوتز" به عنوان مدیر جدید سازمان اطلاعات ملی آمریکا ابراز امیدواری کرد که ترامپ پس از روی کار آمدن ارزش بیشتری برای کار جامعه اطلاعاتی قائل شود.

رئیس سیا همچنین ارزیابی خود را از آشوب‌های کنونی در خاورمیانه و تصمیم‌های "سرنوشت‌ساز" دولت‌های آمریکا طی دو دهه گذشته که در تنش‌های کنونی نقش دارد، بیان کرد و گفت: "حمله سال ۲۰۰۳ به عراق از دلایلی است که این بخش از جهان به سمت خشونت و کشتار لغزید." اگر ایالات متحده تعدادی نیرو در عراق نگاه می‌داشت و همه‌ی آنها را سال ۲۰۱۱ از عراق خارج نمی‌کرد، ممکن بود الان تاریخ طور دیگری بود.  

در حالی که او معتقد نیست که تصمیم به ترک عراق، اصلی‌ترین عامل وقوع خشونت‌های فرقه‌ای عراق باشد اما این تصمیم را "یک عامل تسهیل‌کننده" برای بی‌ثباتی عراق دانست که به رشد داعش کمک کرد.

او گفت: خروج نیروها را عامل اصلی نمی‌دانیم بلکه از نظر ما این اتفاق یک عامل کمک‌کننده بود. چون ما آنجا نبودیم و نتوانستیم نیروها را آموزش دهیم، لذا نتوانستیم نقش مشاور داشته باشیم و کمک کنیم. اگر آن موقع درباره چیزی که الان به اسم داعش می‌شناسیم، اطلاعات داشتیم و می‌دانستیم که آنها پس از رشد سریع در عراق خودشان را به سمت سوریه می‌کشانند، آیا باز هم همین تصمیم را می‌گرفتیم؟ قطعا خیر. مشخص کردن آن سخت است اما تاریخ متفاوت می‌شد. بدون هیچ تردیدی، متفاوت می‌شد.

به گفته او، مداخلات در جنگ سوریه هم می‌توانست متفاوت شود.

او گفت: اگر حمایت بیشتری از سوی عوامل بین‌المللی مختلف برای ارتش آزاد سوریه فراهم می‌شود، آیا تفاوتی ایجاد می‌شد؟ شاید. چرا که در آن موقع، نظام سوریه آسیب‌پذیرتر بود.