bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۵۶۹۸

اولین سالروز پیروزی بدون "آیت‌الله"

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۵
این اولین جشن پیروزی انقلاب بدون حضور او است. کسی که از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی و مبارزات پیش از انقلاب نهصت امام (ره) همواره در کنار انقلابیون و مردم حضور داشته دیگر در راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن به خیل جمعیت نخواهد پیوست. از این به بعد جای خالی آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی در راهپیمایی ۲۲ بهمن همچون بقیه مناسبت‌های ملی و مذهبی و ارکان مختلف نظام جمهوری اسلامی خالی خواهد بود.
 
به گزارش ایسنا، ۲۲ بهمن هر سال با فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، جمعیت میلیونی ایرانیان برای نشان دادن همبستگی خود در مقابل استکبار جهانی و حمایت از نظام جمهوری اسلامی در سراسر کشور به خیابان‌ها می‌آیند. این مراسم در تهران از خیابان‌های مختلف به سمت میدان آزادی و با سخنرانی رئیس‌جمهور وقت برگزار می‌شود. راهپیمایی تهران میهمانان ویژه‌ای هم دارد. از روسای قوا گرفته تا سایر مسئولین و کارگزاران ارشد نظام جمهوری اسلامی، اما امسال یک میهمان ویژه در راهپیمایی حضور نخواهد داشت. کسی که در این سال‌ها حضورش در راهپیمایی‌ها ثبت و ضبط شده و آخرین حضورش درست به یک سال قبل باز می‌گردد؛ اکبر هاشمی‌رفسنجانی.
 
خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی  تا سال ۷۲ منتشر شده است و او در این  خاطرات به قلم خود از حضورش در راهپیمایی‌ها خبر داده است. در دو سال اول سالگرد پیروزی انقلاب نیز "آیت الله" در مراسم 22 بهمن  قم و کرمانشاه حضور یافته بود.
 
رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در خاطرات خود از سالگرد پیروزی انقلاب در  بهمن سال ۵۸  نوشت: «به مناسبت همین روزهای خجسته، طلبه‌های حوزه علمیه قم نیز مجلس باشکوهی در مدرسه فیضیه برپا کردند. در این مجلس که با حضور انبوه مردم و زوار حضرت معصومه (س) بر پا شده بود من طبق برنامه تنظیمی سخنرانی کردم. در این سخنرانی با مرور حوادث و رویدادهای بعد از پیروزی انقلاب به تحلیل رابطه پیشرفت انقلاب و تحکیم موقعیت دین اسلام در مقابل دشمنان انقلاب و مخالفان دین پرادختم و با تأکید بر صلابت رهبری و وحدت و همراهی مردم به دستاوردها و افتخارات یک‌ساله انقلاب اسلامی خصوصاً در تهیه و تصویب قانون اساسی و برگزاری چندین رفراندوم و انتخابات موفق اشاره کردم و مردم را به حضور یکپارچه در انتخابات مجلس آینده فرا خواندم و از آن‌ها خواستم که با آگاهی و اطلاع کافی نمایندگان شایسته‌ای را راهی آن مجلس کنند.»
 
در سال ۵۹ و در ماه‌های نخستین جنگ تحمیلی قرار بود هاشمی که رئیس مجلس وقت بود، سخنران مراسم ۲۲ بهمن در تهران باشد ولی بنی‌صدر به عنوان رئیس‌جمهور وقت در این مراسم سخنرانی کرد. هاشمی درباره بهمن ۵۹ نوشت: «با فرا رسیدن دومین سالگرد پیروزی انقلاب در سراسر کشور جشن و سروری متناسب با شرایط جنگی برگزار شد. در تهران هم مراسمی در استادیوم ورزشی آزادی با حضور جمع زیادی از خانواده شهدا و مهمانان خارجی برپا بود و در آن احمدآقا پیام امام (ره) را قرائت کرد.
 
بعد از قرائت این پیام آقای بنی‌صدر رئیس‌جمهور برای مردم سخنرانی کرد. قرار بود سخنران این مراسم من باشم که در یکی دو روز پیش از آن مواجه شدیم با اطلاعیه دفتر رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه وی قصد سخنرانی در مراسم ۲۲ بهمن را دارد. با اطلاع از این مسأله از انجام سخنرانی در این روز منصرف شدم زیرا مطمئن بودم در این مراسم هر چند که امکان سخنرانی برای هر دو نفر ما وجود دارد ولی به دلیل اینکه سخنرانی جدی، ‌طولانی و اساسی مشکل ایجاد می‌کند و مردم را خسته می‌سازد، بنابراین فکر کردم که بهتر است از این سخنرانی صرف‌نظر کنم تا هم از خستگی مردم پرهیز کرده باشم و هم وقت بیشتری را برای آقای بنی‌صدر فراهم کنم تا وی بتواند مفصل‌تر صحبت کند.»
 
هاشمی با صرف‌نظر از سخنرانی در تهران به مناطق جنگ‌زده کرمانشاه سفر و از آنجا بازدید کرد و در اجتماع مردم این شهر گفت: خداوند این انقلاب را که خود معجزه‌ای در جهان معاصر است معجزه‌آسا حفظ کرده است.
 
نکته جالب اینجاست که هاشمی در خاطراتش گواهی می‌دهد بین سال‌های ۶۰ تا ۶۷ به جز سال ۶۴ که در اهواز حضور داشته، در سایر این سال‌ها در روز ۲۲ بهمن در خانه مانده و البته از حضور چشمگیر مردم در خیابان‌ها قدردانی کرده و آن را نشان تایید مردمی نظام جمهوری اسلامی دانسته است.
 
شاید در این سال‌ها چند ۲۲ بهمن ویژه‌تر بوده است. یکی از آن‌ها اولین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی پس از رحلت امام خمینی (ره) است. در این سال هاشمی که چند ماهی از ریاست‌جمهوری‌اش می‌گذشت به عنوان سخنران در مراسم شرکت کرد. او ذیل خاطرات یک‌شنبه ۲۲ بهمن ۶۸ نوشت: «تا ساعت ۱۰ صبح در منزل بودم. با ماشین به میدان آزادی رفتیم. عفت و مهدی هم همراه من آمدند. در مراسم راهپیمایی سخنرانی کردم. اجتماعی باشکوهی بود. خبرنگاران تعداد شرکت کنندگان در راهپیمایی را حدود ۵ میلیون نفر در تهران حدس می‌زنند ولی به نظرم اغراق می‌گویند. با اینکه پیش بینی شده بود هوا برفی است، آفتابی بود که کمکی به راهپیمایی بود.»
 
او در بخش‌هایی از سخنرانی خود در این روز ضمن تشکر از حضور میلیونی امت حزب‌الله در مراسم، اظهار کرد: این دریای مواج انسان‌های متعهد،‌ صالح و آگاه که امروز در اولین سالگرد بزرگداشت پیروزی انقلاب اسلامی در غیاب حضرت امام (ره) این میدان وسیع را پر کرده است، بهترین سند و مهم‌ترین بیان برای موفقیت جمهوری اسلامی ایران در ادامه دادن به راه امام امت است و من با هیچ شرحی نمی‌توانم این ابهت را برای مردم دنیا تشریح کنم.
 
هاشمی در هفت سال آینده یعنی تا سال ۷۵، هم به عنوان رئیس‌جمهور علاوه بر حضور در جمع راهپیمایان، به ایراد سخنرانی پرداخت. او پس از پایان دوران ریاست‌جمهوری‌اش به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در راهپیمایی‌ها حاضر شد.
 
هاشمی در ۲۲ بهمن ۸۴ با وجود آنکه چند ماه قبل در انتخابات ریاست‌جمهوری از محمود احمدی‌نژاد شکست خورده بود در راهپیمایی حضور یافت و در پاسخ به خبرنگاران درباره مساله اصلی آن روزها یعنی پرونده هسته‌ای ایران اظهار کرد: "حضور پرشور مردم در راهپیمایی روز بیست‌ودوم بهمن و عزاداری‌های روز عاشورا این واقعیت را به کشورهای غربی فهماند که به طور قاطع از حق مسلم خود و جمهوری اسلامی دفاع می‌کنند. ملت هوشیار ما حساسیت پرونده‌ هسته‌ای را به خوبی درک می‌کنند و با حضور پرشور و قاطع خود از حق مسلم ایران دفاع خواهند کرد."
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عکس‌العمل دولت‌مردان جمهوری اسلامی ایران به تصمیم غربی‌ها در این خصوص، تاکید کرد:" هوشیاری و تدبیر مساله‌ مهمی است که در شرایط کنونی به آن نیاز داریم. در حال حاضر تحرکات موذیانه‌ برخی از قدرتمندان را شاهدیم و بیشتر از این‌که به زور فکر کنیم باید با تدبیر راهکار درست را انتخاب نماییم و دولت و ملت ایران این کار را خواهند کرد. اتحاد، صبر و شکیبایی ملت ایران پاسخی بسیار محکم و کوبنده به کشورهای غربی است و مردم شرارت آن‌ها را با حضور خود در صحنه پاسخ خواهند داد."
 
هاشمی در سال‌های ۸۵، ۸۶ و ۸۷ هم در روز ۲۲ بهمن به راهپیمایان پیوست و در دفاع از نظام جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالاتشان پاسخ داد.
 
پنج‌شنبه ۲۲ بهمن ۸۸ یکی دیگر از راهپیمایی‌های ویژه برای مردم و از جمله هاشمی‌رفسنجانی بود. حوادث پیش آمده پس از انتخابات ۸۸ حساسیت‌هایی را پیرامون هاشمی به وجود آورده بود اما او در این سال هم مثل سال‌های گذشته در راهپیمایی شرکت کرد و از تقاطع خیابان وصال به خیل راهپیمایان پیوست.
 
او در سال ۸۹ از میدان فردوسی، ۹۰ و ۹۲ از خیابان دکتر قریب و ۹۱ از خیابان وصال به راهپیمایان ملحق شد و در سال ۹۳ در مسیر راهپیمایی، مردم با شعارهای «خامنه‌ای زنده باد، هاشمی پاینده باد» و «هاشمی هاشمی، خدا نگهدار تو» وی را همراهی کردند.
 
اما پنج‌شنبه ۲۲ بهمن ۹۴ آخرین باری بود که اکبر هاشمی‌رفسنجانی توانست در راهپیمایی جشن پیروزی انقلابی شرکت کند که خود از پایه‌گذاران اصلی آن به حساب می‌آمد. او در اولین ساعات راهپیمایی سال ۹۴ از حوالی خیابان جمالزاده به جمع مردم پیوست.
 
مردم چند هفته پیش با حضور میلیونی در مراسم تشییع پیکر آیت الله هاشمی رفسنجانی از همان میدان انقلاب اسلامی که یکی از اصلی‌ترین نقاط وصل راهپیمایی ۲۲ بهمن به حساب می‌آید،  نشان دادند درست است که جای خالی او از این به بعد در بسیاری از مقاطع و نقاط حساس کشور حس می‌شود اما مسیر اعتدالی که پایه‌گذاری کرده است ادامه خواهد یافت.
bato-adv
bato-adv
bato-adv