bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۶۴۵۶

نکته مهم در بیانات رهبر انقلاب در مورد آشتی ملی

رهبر معظم انقلاب امروز در سخنانی به بحث "آشتی ملی" که چندی است فضای سیاسی و رسانه ای کشور را فراگرفته است واکنش نشان دادند و طرح این بحث را رد کردند. ایشان تاکید کردند که "مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتی کنند؟"

تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۵
فرارو- رهبر معظم انقلاب امروز در سخنانی به بحث "آشتی ملی" که چندی است فضای سیاسی و رسانه ای کشور را فراگرفته است واکنش نشان دادند و طرح این بحث را رد کردند. ایشان تاکید کردند که "مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتی کنند؟"

به گزارش فرارو، این سخنان رهبر انقلاب امروز در فضای رسانه ای بازتاب وسیعی داشته و تفسیرهای مختلفی را در پی داشته است. بحث آشتی ملی چندی پیش از سوی رییس دولت اصلاحات مطرح شد.

او به تهدیدهای دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: «معتقدم الان بهترین موقعیتی است که می توان فضای آشتی ملی را در کشور حکم‌فرما کرد.»

رییس دولت اصلاحات گفته بود: «ممکن است حتی افرادی در ایران میانه خوبی با انقلاب یا نظام هم نداشته باشند، اما... وقتی اصل کشور و نظام و منافع ملی و حیثیت ایران تهدید می‌شود... همه در یک خط در مقابل کسی که می خواهد تجاوز بکند، می‌ایستند و ما ایستاده‌ایم. باید بگذاریم همه بیایند و در صحنه حضور داشته باشند و سیاست‌ها و رویکردها به جانب چنین آینده‌نگری باشد.»

پس از این سخنان فعالان سیاسی اصلاح طلب به تکاپو افتادند تا بحث را روشنتر کنند. به گونه ای رییس دولت اصلاحات قائل به یک پیش فرض است و آن این است که ایران اکنون برای مقابله با تهدید خارجی نیاز به "آشتی ملی" دارد.

اما امروز رهبر انقلاب طرح "آشتی ملی" را از آن جهت که بین نیروهایی که نظام را قبول دارند قهری نیست، رد کردند. ایشان در سخنانشان اختلافات را  آنقدر عمیق ندیدند که نیاز به آشتی ملی باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای به تعبیر مطرح‌شده در روزهای اخیر با عنوان «آشتی ملی» اشاره و و با بی‌معنی دانستن این تعبیر و انتقاد از پر و بال دادن به آن در روزنامه‌ها، گفتند: «مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتی کنند؟ قهری وجود ندارد، البته مردم ما با کسانی که در سال ۸۸ به روز عاشورای حسینی اهانت کردند و با قساوت و لودگی و بی‌حیایی، جوان بسیجی را در خیابان لخت کردند و کتک زدند، قهر هستند و با آنها آشتی هم نمی‌کنند.»

این بخش از سخنان رهبری که اشاره به اتفاقات سال 88 دارد نشان می دهد که ایشان تاکید دارند مردم فقط با "ساختار شکنان" قهر هستند.

ایشان افزودند: "البته کسانی که با اصل انقلاب مخالف بودند و می‌گفتند «انتخابات بهانه است و اصل نظام هدف ماست»، عده‌ای معدودند و در مقابل اقیانوس عظیم و پر طراوت ملت ایران، فقط یک قطره کوچک هستند."

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: «مردم ایران در جایی که پای اسلام، ایران، استقلال و ایستادگی مقابل دشمن در میان است، با همه وجود ایستاده و با یکدیگر متحد و مجتمع هستند، البته ممکن است در فلان قضیه سیاسی دو نفر با هم اختلاف‌نظر داشته باشند، اما این چیز مهم و مؤثری نیست و مسئله‌ای عادی و طبیعی به‌شمار می‌رود.»

با وجود اینکه سخنان رهبر انقلاب در راستای تقویت اتحاد ملت است اما برخی رسانه ها خصوصا رسانه های فارسی زبان خارج از کشور این سخنان را به گونه ای تفسیر کرده اند که گویی رهبر انقلاب قائل به این موضوع نیستند.

بی بی سی فارسی در تحلیل خود اینگونه القا کرده است که رهبر انقلاب "ضرورتی برای باز کردن فضا برای نیروهای وفادار به نظام" نمی بینند. در حالی که به هیچ عنوان نمی توان این نکته را از سخنان رهبری استنباط کرد.

در سخنان ایشان کاملا واضح است که تاکید بر "ساختار شکنان" و "براندازان نظام" است نه "وفاداران" به نظام.

تحلیلگر دیگری معتقد است که سخنان امروز رهبر انقلاب در قالب یک مدل می گنجد که ایشان در زمان هایی که تهدید نظامی افزایش پیدا می کند "سخت گیری داخلی را کاهش" نمی دهند بلکه به "سخت گیری های داخلی اضافه" می کنند. این موضوع هم آشکارا در سخنان رهبر انقلاب و رفتارهای سیاسی نظام  دیده نمی شود. سخنان امروز رهبر انقلاب نشانگر اعمال هیچ سختگیری برای هیچ گروه سیاسی که نظام را قبول دارد، نیست، از قضا ایشان تاکید کردند که "اختلافات عادی و طبیعی است."

برخی تحلیلگران سعی دارند تفسیر کنند که رهبر انقلاب با سخنان امرز باب گفت و گوی سیاسی را بسته اند. به نظر می رسد آن ها در تلاش هستند که با سوء تفسیر سخنان رهبر انقلاب به شکاف سیاسی در کشور دامن بزنند. در حالی که سخنان امروز رهبر انقلاب در درجه اول پیش فرض نیازمندی کشور به "آشتی ملی" را رد می کند و از طرف دیگر تاکید دارد اختلافات در کشور آنچنان عمیق نیست. از سخنان ایشان نمی توان استنباط کرد که باب گفت و گو برای حل اختلافات بسته شده است، بلکه این سخنان می تواند راه تازه ای را مقابل کنشگران سیاسی وفادار به نظام برای مذاکره برای حال اختلافات باز کند و این نکته مهمی است.