bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۰۹۴۴
نگاهی به هرآنچه که آرای رئیس جمهور را می‌شکند

"سبد رای روحانی" را چه چیزهایی تهدید می‌کند؟

کمتر از 10 روز تا آغاز نام نویسی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است و در کنار گمانه زنی ها درخصوص نامزدها و تاکتیک‌های احتمالی جریان‌های سیاسی، یکی از مسائل مهمی که مورد بررسی قرار گرفته، مسئله سبد رای حسن روحانی در انتخابات پیش‌رو است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۲ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۶
 
فرارو- کمتر از 10 روز تا آغاز نام نویسی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است و در کنار گمانه زنی‌ها درخصوص نامزدها و تاکتیک های احتمالی جریان‌های سیاسی، یکی از مسائل مهمی که مورد بررسی قرار گرفته، مسئله سبد رای حسن روحانی در انتخابات پیش رو است.

به گزارش فرارو این روزها حسن روحانی واپسین ماه‌های حضور خود در پاستور را به عنوان یازدهمین رئیس جمهور کشورمان سپری می‌کند و تلاش دارد تا با حضور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که قرار است 29 اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شود، زمینه را برای ادامه حضور خود در پاستور فراهم کند.

اما این مسئله تاحدود زیادی پیچیده و تفاوت زیادی با سال 92 دارد. حالا دیگر روحانی یک کارنامه چهارساله دارد که می تواند تاثیر بسیاری بر سبد رای او بگذارد. تاثیراتی که از نگاه دو جریان سیاسی کشور یعنی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در بعضی موارد منفی است و در بعضی دیگر مثبت. 

همین مسئله موجب شده است که این سوال مطرح شود که آیا بار دیگر حضور روحانی می‌تواند زمینه ساز حضور مردم پای صندوق‌های رای باشد و رای مثبت آنها را با خود همراه کند؟

آرای خاکستری در هاله ای از ابهام
تقریبا 72 ساعت مانده به زمان رای گیری انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بخشی از آرای خاکستری که به نوعی همیشه حضورشان در انتخابات با اما و اگرهای بسیاری همراه است و بعضا در به پای صندوق‌های رای نمی روند، تصمیم گرفتند که در آن دوره برای حمایت از حسن روحانی وارد میدان شده و نام وی را بر برگه‌های رای‌گیری نوشته و در صندوق بیاندازند. 

اما همانطور که در چند سطر بالاتر به آن اشاره شد، حضور این گروه در هر انتخاباتی در هاله‌ای از ابهام به سر می برد و همچنان مشخص نیست که آیا آنها حاضر هستند بار دیگر از روحانی حمایت کنند یا خیر. اما واضح است که عدم حضور آنها می تواند تهدید جدی برای سبد رای رئیس جمهور باشد و اگر او نتواند حمایت و اعتماد دوباره آنها را جلب کند، با یک ریزش آرای قابل توجهی مواجه می‌شود.

حامیان سابق و ناراضیان فعلی
یکی دیگر از مواردی که معمولا هر رئیس جمهور یا سیاستمداری که از طریق انتخابات، وارد عرصه می شود، عدم رضایت برخی حامیان است که در کارزارهای سیاسی با رای مثبت خود، پیروزی آنها را رقم زده اند. این مسئله درخصوص حسن روحانی نیز صدق می کند.

زیرا زمانی که وی در انتخابات سال 92 حضور پیدا کرد جدا از مسئله حمایت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و رئیس دولت اصلاحات، توانست به واسطه وعده های مختلف در حوزه های سیاست داخلی و خارجی، اقتصاد، فرهنگ و... تعداد زیادی از مردم را با خود همراه کند. اما او موفق نشد که به تمامی وعده های خود عمل کند و همین مسئله نارضایتی تعداد قابل توجهی از حامیان او را به همراه داشت که البته نگاه دو جریان سیاسی به این مسئله با یکدیگر متفاوت است.

اصلاح طلبان معتقدند که حسن روحانی شاید توانسته باشد در حوزه سیاست خارجی اقدامات بسیاری از جمله دستیابی به برجام، انجام داده باشد اما متقابلا در سیاست داخلی نتوانسته موفقیت چندانی کسب کند. به همین دلیل است که حسین مرعشی در یکی از گفت‌وگو های خود می گوید: ما سياست‌هاي كلي آقاي روحاني را تاييد مي‌كنيم اما در عرصه سياست داخلي همه سياست‌هاي دولت را تاييد نمي‌كنيم. ما منتقد وزارت كشور بوده و هستيم. 

البته این تنها انتقاد اصلاح طلبان از روحانی نیست و صادق زیبا کلام معتقد است: متاسفانه مجبورم دولت یازدهم را در این درس رد کنم و نمره قبولی به آن نمی‌دهم. دولت روحانی در خصوص مسئله رفع حصر هیچ اقدامی نکرده است، درباره آزادی بیان، آزادی مطبوعات، آزادی زندانیان سیاسی نیز هیچ اقدامی نکرده است. در واقع دولت در زمینه حقوق شهروندی و آزادی‌های مدنی به‌جز یکسری شعار و سرگرمی با منشور حقوق شهروندی واقعا هیچ کار دیگری نکرده است.

از سوی دیگر حامیان دولت (اعم از اصولگرایان و اصلاح طلبان) در یک مسئله با یکدیگر اتفاق نظر دارند و آن هم مسئله اقدامات اقتصادی دولت است. آنها هرچند در میزان با یکدیگر اختلاف دارند اما در مجموع معتقدند که دولت نتوانسته وضعیت معیشت مردم را طی چهار سال بهبود چندانی ببخشد و حتی رکود و افزایش نرخ بیکاری هم به آن افزوده شده است.

همچنین عدم رضایت بخشی از مردم هم باید به این لیست اضافه شود. زیرا برخی از اقشاری که در سال 92 به حسن روحانی رای داده بودند این روزها وضعیت اقتصادی را یکی از دلایلی می دانند که موجب شده تمایل آنها برای رای مجدد به روحانی را تحت تاثیر قرار دهد و مانع از تکرار آن شود.

بنابراین همراه شدن دوباره این منتقدان و ناراضی‌ها یکی دیگر از چالش های پیش روی حسن روحانی است. البته شاید فعالان و جریان‌های سیاسی با توجه به شرایط موجود حاضر باشند بار دیگر او را حمایت کنند اما ایجاد رضایت در افکار عمومی قطعا بزرگترین چالش پیش روی روحانی خواهد بود.

حملات تندروها و تاثیر بر سبد رای روحانی
یکی دیگر از مسائلی که می تواند بر سبد رای حسن روحانی تاثیر منفی بگذارد، حملات تندروها به دولت است. مسئله‌ای که حتی حمیدرضا جلایی‌پور هم به آن اشاره کرده است. او معتقد است که  رای جمع کردن برای روحانی در شرایط کنونی کار سختی است. چون شبکه عظیم رسانه ای تندروهای مخالف او کوشش می کنند مقصر اصلی  مشکلات اقتصادی مردم را روحانی معرفی کنند. لذا دعوت از مردم خصوصا از اقشار ضعیف برای رای دادن به روحانی کار سختی است. وی پایه نگرانی خود را نظر سنجی انجام شده ای می داند که در آن وضع روحانی خوب نبوده است.

او این مسئله را اینگونه تشریح می کند که  توجه به نتایج یک نظر سنجی اخیر هم، این نگرانی را تایید می کند. وجه خوب این نظر سنجی این است که تهرانی‌ها اقلا شصت درصد در انتخابات شرکت می کنند. اما رای به روحانی بیست و هفت درصد بوده که کم است. در ترمینال جنوب ( که شهرستانیهای عزیز بیشترند) و مترو (که اقشار متوسط و متوسط پایین بیشتر حضور دارند) وضع روحانی خوب نبوده است. وضع روحانی در بخش های اصلی شهر خوب است. البته چهل درصد هم هنوز تصمیم نگرفته اند که به چه کسی رای بدهند.

تاثیر نفوذی‌ها بر سبد رای روحانی
اما عملکرد و حملات تندروها تنها مواردی نیستند که می‌توانند تاثرات منفی بر سبد رای روحانی بگذارند زیرا به عقیده برخی از تحلیلگران سیاسی حضور مدیران میانی می تواند برای حسن روحانی خطرناک باشد. آنها بر این باورند که مدیران ارشد و میانی که ممکن است در آستانه انتخابات چرخش‌هایی داشته باشند باید سامانی به خود بگیرند.

این یکی از مسائلی بود که حامیان دولت طی این سال‌ها بارها و بارها به روحانی متذکر شده بودند. زیرا حضور این افراد حتی طی این چهار سال بارها و بارها موجب شده بود که در شهرهای مختلف شاهد تبلیغات علیه دولت باشیم که می تواند تاثیر بسیاری بر افکار عمومی داشته باشد.

در مجموع هرچند پیش‌بینی انتخابات بسیار دشوار است اما واضح است که خطرها و تهدیدهای بسیاری در اطراف سبد حسن روحانی در گردش هستند که می تواند او را در مسیر پیروزی و حضور مجدد در انتخابات با مشکلات زیادی مواجه کند. او شاید طبق نظر سنجی اخیر دانشگاه مریلند آمریکا محبوبیت 69 درصدی داشته باشد اما قطعا با مشکلات  بسیاری در ایام انتخابات مواجه خواهد بود که تجربه و مهارت او در سیاست را به چالش خواهند کشید. 


 




ناشناس
Finland
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
وقتی قدرت نداره چه فرقی میکنه کی بیاد ؟
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
موارد زیر سبد رای آقای روحانی را تهدید می کند:
1-عدم پایبندی به قول خود در خصوص استفاده از اهل سنت در کابینه2-عدم پایبندی ایشان به آموزش زبانهای قومی در مدارس3-عدم تبدیل وضعیت کارمندان قراردادی ادارات4-افزایش بی سابقه تورم و بیکاری5-استفاده از کابینه ناکارآمد6-عدم تحقق وعده بهبود وضعیت اقتصادی در صدروز اول کاری. باتشکر از فراروربابت انتشار این متن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
سلام من دور اول به روحاني راي دادم اما اينبار راي نميدهم روحاني با فشردن گلوي كارمندان وساير اقشار ضعيف جامعه سعي كرد مشكلات اقتصادي را حل كند و در اخر ازكنار مسئله حقوق هاي نجومي مديران گذشت بخاطر راضي نگهداشتن يك عده بخصوص
لغو تحريم ها و ارتباط با جهان قراربود وسيله باشد براي بهبود وضعيت اقتصادي مردم نه هدف تبليغاتي
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
کارانه های سیصد میلیونی که از مالیات مردم بیچاره به پزشک ها داد . تاراج منابع ملی در طرح تحول جیب پزشکان
هوشیار
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
با اتکال به خداوند متعال وبا قبول وجود پاره ای از مشکلات در برنامه های ایشان بازهم ایشان رای خواهند آورد.
انتشار یافته: ۵۲
اراد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
بنده كارمند و از طرفدارن حسن روحاني بودن ولي اين بار هرگز به او راي نخواهم داد بيشتر همكارم همين نظر را دارند
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
جناب اراد شما اگر کمی مطالعه در زمینه سیاست و اقتصاد داشتید هرگز به وعده های پوپولیستی تحول اقتصادی در 100 روز و اینکه اگر جلوی امریکا کشوری با موقعیت ما کوتاه بیایید امریکا بی خیال ما میشه و اگر انرژی هسته ای را تعطیل کنیم دنیای غرب برای ما اغوش باز میکند و...دل خوش نمیکردید که حالا هم اینجوری از کرده خود پشیمان شوید
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
واقعیت این است که عده ای با پوشاندن دلایل اصلی عقب افتادگی اقتصادی مثل مصرف بالای سوخت توسط ما ایرانی ها.راندمان پایین کار مفید.عدم مصرف کالای داخلی و... و معرفی کردن دلایلی که به مذاق مردم خوش اید و پوشاندن واقعیت های محیط بین الملل و اینکه امریکا به چیزی کمتر از تجزیه ایران راضی نمیشود و تطهیر چهره غرب رای کسب کردند و اکنون هر دو طرف(هم مردمی که به این وعده های دل خوش کردند و هم وعده دهنده ها)نمیخواهند به اشتباهشان اعتراف کنند
behro
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
شما انشالا به اقای بقایی یا ریسی رای بده به صلاح امثال شما حضور این عزیزان هستند نه جناب روحانی و امثال ایشون!!
رهايي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
بنده كارمند و از طرفداران حسن روحاني بودم و همچنان هستم. اكثريت همكاران بنده هم همين موضع را دارند.جايگزين قابلي نمي بينم براي ايشان. هر چند انتقادات زيادي هم به دولت ايشان وارد هست.
محسن
United Arab Emirates
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
بنده کارمند از طرفداران دکتر روحانی بوده و هستم دفعه قبل به روحانی رای دادم این بار مصمم تر بهش رای میدم چون هشت سال سیاه دولت اصولگرا را هیچ وقت از خاطر نمی برم اکثر همکاران من هم همین نظر رو دارن
ناشناس
Germany
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
بد قولی ها و ناتوانی های خودش !
بصیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
با سلام عملکرد خود دولت
رهايي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
موافقم كه عملكرد دولت جاي انتقاد زيادي دارد(مثل همه دولتها. چون هيچ دولتي ايده آل نيست و اگر دولتها را بي اشكال و يا كم اشكال بدانيم در واقع راه پيشرفت را به روي كشور مي بنديم)، اما هرگز و هرگز حاضر به پذيرش شرايط خفقان و تحجر و بازگشت به عقب نيستم. هرگز!
یزدانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
انتخاب حسن روحانی سال 92 محصول شرایط اضطرار بود به عبارتی مردم با هر گرایش برای برون رفت از تحریم، اثرات منفی دعواهای سال 88 ، موج حاصل از رد صلاحیت هاشمی و شعار وی بازگشت به جامعه جهانی، رد صلاحیت نماینده دولت مستقر مشائی در نتیجه انشقاق جدی در اردوگاه اصولگرایان عوامل موثر بر انتخابات قبلی بوده است

اما امروز به هر دلیلی آن شرایط وجود نداشته و در مقابل باتوجه به روزمرگی دولت روحانی در سنوات اخیر و فقدان برنامه و هدف. میزان تحقق وعده های عملی شده به غیر از برجام در عرصه داخلی در حدی نیست که انگیزه آفرین برای بسیاری از مردم غیر سیاسی جهت شرکت در انتخابات یا انتخاب حسن روحانی باشد

در ضمن خود روحانی هم شخصیت دوست داشتنی و کاریزما و رای آور مثل سید محمد خاتمی ندارد و هم اینکه آقای روحانی بعد از انتخابات سال 92 با رویگردانی از موتور انتخاباتی خود ( جوانان اصلاح طلب ) ظرفیت بالقوه شبکه اجتماعی جوانان را از دست داده است البته در انتخابات خبرگان و مجلس ، جوانان اصلاح طلب برای آقای روحانی در تهران به امید گشایش سنگ تمام گذاشتند لیکن جواب عملی از وی دریافت نکردند این شبکه بسیار موثر در حاضر ناامید و بسیاری از روحانی کنار کشیده‌اند

نقطه اساسی دیگر اینکه روحانی پس از 4 سال زمامداری، نمی تواند نقش منتقد حاکمیت نظیر مناظرات سال 92 بازی کند و اگر اینکار را هم بخواهد انجام دهد باز برای تحریک انگیزه آرای خاموش زیاد قابل باور نخواهد بود

بنابراین نتیجه انتخابات امسال بیشتر به شورای نگهبان بستگی دارد اگر نامزدهای تایید شده در حد افراد سال 92 باشند احتمال موفقیت روحانی با 13 الی15 میلیون رای وجود دارد اگر به کاندیداهای جسورتر و شجاعتری صلاحیت داده شود یا نامزدهای تایید صلاحیت شده بی پرده زبان به انتقادات برهنه و رادیکال از حاکمیت بگشاید احتمال انتخاب مجدد روحانی به شدت کاهش خواهد یافت
البته همین امروز اگر رای گیری شود بخت روحانی بیشتر است لیکن تا روز انتخابات متغییر های زیادی تاثیرگذار خواهد بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
دولت روحانی فقط شعار و وعده داد اقتصاد را به خاک سیاه نشاند....رای ما نه قاطع به روحانی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
بنظرم شاخصه انتخاب برای بار دوم عملکرد 4ساله اول روحانی است وازاین زاویه شاخصه رضایت بخشی درمسایل اقتصادی خصوصا اقتصاداقشار آسیب پذیر نداردآمار طلاق موید این مورد است
ضمنا بیکاری جوانان خصوصا تحصیلکرده ها که بالاتر از 5ملیون نفر بخشی از ناکارایی سیاست های ایشان میباشد دیگ برجام هم که مشکلی از مشکلات حل نکرد ونوع تحریم ها از هسته ای به موشکی و...تبدیل شد اگه مردم به عملکرد رای بدهند بدور از هرنوع تعصبی شانس کمی برای ایشان قایل هستم البته روحانی نشان داده که شومن خوبی است وشاید رای های خاموش را بتواند به سمت خود بکشد ولی رای اقشار کم درآمد وبیکاران تحصیلکرده را بعید میدانم
ناشناس
China
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
سوراخ ته سبد! خخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
69%طرفدار داره? دروغ 13 بود?
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
عوام فریبان و امکان فریب مردم.
ناشناس
Finland
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
دروغ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
اولیش سبد کالای خودش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
من یکی از دانشجویان بورسیه هیات علمی هستم و جزو آن 3000 نفر هم نبودم (اصلا نمیدونم واقعا این عدد درسته یا نه؟) با روی کار آمدن دولت روحانی تبلیغات گسترده ای علیه همه دانشجویان بورسیه شد (مردمی هم که مشتاق شنیدن خبرهای دزدی های همه روزه بودند از این موضوع استقبال کردند) الان بعد 4 سال به من میگن شما تشریف ببرید هر موقع نیاز بود صداتون میکنیم. با دیدن این وضع من برای هیات علمی دانشگاه آزاد (همان دانشگاه آزاد هاشمی رفسنجانی که اصلاح طلبان در مرگش به جان می زدند!) هم اقدام کردم، در مصاحبه علمی نمره اول رو آوردم اما در عقیدتی نمره کافی نیاوردم و رد شدم. حالا میشه بفرمایید چرا دوباره باید به روحانی رای بدم؟
ناشناس
United States of America
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
اینهمه رکود و گرانی و بیکاری و عجز در رتق و فتق امور بخاطر پیری و ثروت اندوزی مسئولین و همه و همه رو بگردن قبلی انداختن . رای به امید به بار نشستن نهال برجام ؟ چند قرن دیگه بخیریت ؟ اونوقت میوه اش زقوم نباشه .
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
من توی بورس سرمایه گذاری کردم
اگر بورس خوب نشه به حسن کلید ساز رای نمیدم
مهندس مجری نظام مهندسی بیکار
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
هرگز به حسن روحانی رای نمی دهم و اطرافیانم را از رای دادن به حسن روحانی برحذر می دارم .





دولت "صد پیر" نه دولت"تدبیر"



ناشناس
United States of America
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
دوست عزیز فقط و فقط با داشتن صد سال ناقابل سن یعنی در اوج جوونی و یک تریلیارد تومن ثروت محقر و بخور نمیر ، طرف داره شب و روز میدوه برای عظمت و رونق جیباش . . . نه . . . یعنی صنعت اونوقت شما میگی پیر ؟!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
مملکتی که مهندسش شما باشی بهتر ازاین نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
عملکرد دولت تدبیر و امید نیاز به بررسی و رقیب ندارد و صحبتهای مردم هم نشان از عدم رضایت از دولت دارد,این نارضایتی تا کنون در هیچ دولتی سابقه نداشته
کیانوش
Germany
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
اگر دقت کنید در همه کشورهای جهان اقتصاد مهمترین خواسته مردم در انتخابات هاست نمونش امریکا و خروج بریتانیا از اروپا. واقعیت اینه که تو 4 سال گذشته رکود سنگینی بر اقتصاد حاکم شده.
ناشناس
Ukraine
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
من دوره قبل به روحانی رای دادم اما الان می گم
روحانی بای بای
علت
پرداخت نکردن مطالبات معلمان و فقیر شدن انها در دوره روحانی
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
بلایی که بر سر سرمایه مردم در بورس آورد ما سهامداران هرگز به روحانی رای نمی دهیم
ناشناس
United States of America
۰۴:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
بسیار دولت نا کارآمد و تنبل عمل کرد. بدنه اقتصادی دولت نیروهای بسیار ناکارآمدی بودن که نتونستن انتظارات برآورده کنن. بازار خفه شده و یه نسل نابود شد. من دو تا مدرک مهندسی و فیزیک دارم. ولی فضا اینقدر خراب که برای همیشه از ایران خواهم رفت. تحولات نشان دهنده شرایط خوب در آینده برای کشور نیست. دولت موفق نبود. رای نخواهم داد.
ناشناس
United States of America
۰۵:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
یکسال است باز نشست شدم در وزارت نیرو هنوز سنوات را نگزفتم با حق مردم پول ریختبد به حساب دولت . واقعا خجالت آور است . چرا کسی تو این دولت کنترل نمی کند.
ناشناس
United States of America
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
- اعتبار شناسنامه و پاسپورت ایرانی که وعده داده بودند
- بورس
- رکود
- چند صدائی ها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
کارنامه دولت در دوره یازدهم کارنمه بشدتن ضعیفی است و ب این عملکرد غیرقابل قبول خود به خود مردود است.
ابوذر
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
آقای روحانی در جریان تبلیغات انتخاباتی : «آنچنان مردم را از در آمد سرشار می‌کنیم که اصلا این 45 هزار تومان یارانه به چشمشان نیاید»!
به نظر شما چه میزان از این فرمایش ریاست محترم جمهور محقق شده است ؟
ناشناس
United States of America
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
اگر مردم رو پزشکان و مدیران اصلاح طلب در نظر بگیری این حرفش ضربدر 1000 عملی شده اونم چجور
محمدرضا جعفری
United Arab Emirates
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
عملکرد دولت در رشد سر سام آور تورم بسیار خوب بود رای مجدد من همان روحانی خواهد بود.
روحانی با وجود کارشکنی های دستگاهای مختلف صاحب تریبون باز توانست اعتبار ایران را دوباره در جامعه جهانی بدست آورد . او وارث خرابهای پنهان و آشکار دولت قبل بود.
عبده
United Arab Emirates
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
روحانی سایه جنگ را از سر ملت کنار زد .
تورم را کاهش داد .
وارث ویرانی های دولت قبل بود.
سیبل مخالفان قدرتمند خود بود.
روحانی هیچ تریبون دفاع از خود ندارد.
روحانی مخالفانی دارد که هم زر بسیار دارند و هم زور.
روحانی قطعنامه های شورای امنیت را لغو کرد .
روحانی جایگاه و شان ملت و وجهه ملت را در دنیا ترمیم کرد.
روحانی در شأن ملت ایران بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
توهم زدی بابا
چشم هات رو باز کن و به خودت بیا
هروي
Russian Federation
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
سلام به فراروي عزيز و خسته نباشيد، به نظر ميرسه با يك نظر سنجي تو سايتتون در مورد راي دادن يا ندادن به روحاني ميشه يكم بهتر جلو رفت ،،، ببينيم مردم چي ميگن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
چرا نظراتی رو که در مورد روحانی و عملکردش در مورد موسسه مجاز کاسپین میزارم هیچ وقت چاپ نمیکنی همه مثل هم هستید هرکس به فکر منافع خودش است چپ و راست هم ندارد
عیسی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
مگر روحانی سبد دارد؟! ایشان کلیت دارند نه سبد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
به نظرم من بیشتر از هرچیز خودش، رأی خودش را تهدید می کند!!
علی
Germany
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
الان نمیشه گفت. اگر به غیر از روحانی همه کاندیداهای دیگر از طیف اصولگرایان و دار و دسته احمدی نژاد و جبهه پایداری باشند ، قطعا رای به روحانی بهترین کاره. ولی اگه سایر احزاب درست و حسابی ، کاندیدا داشته باشن ، اون موقع میشه یه تصمیم بهتر گرفت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
تاثیرات صحبتها و سیاستهای مقامهای از کشور که دولت نمیتونه مستقیم و محکم جوابشون بده ، بسیار بسیار تاثیر منفی گذاشت
عليرضا عسگري
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
سبد راي آقاي روحاني را تصميمات جديد واخير وزارتخانه راه و شهرسازي در خصوص مبحث 2 مقررات ملي ساختمان وكنترل آن تهديد اساسي مي كند ، چنانچه اين آيين نامه در هيت دولت تصويب شود معيشت خيل عزيمي از مهندسان عضو نظام مهندسي ساختمان با مشكل عديده رو به رو شده و به احتمال صد در صد ايشان وخانواده هاي آنها از راي دادن به اقاي روحاني منصرف خواهند شد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
تاثیرات صحبتها و سیاستهای مقامهای از کشور که دولت نمیتونه مستقیم و محکم جوابشون بده ، بسیار بسیار تاثیر منفی گذاشت
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
من باز هم به روحانی رای میدم، چون در این انتخابهای محدود، شخصی یهتر از روحانی وجود نداره
ایمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
مهار تورم از 45 درصد و کاهشش به 8 درصد دست آورد بزرگی هست .

مورد دیگه اینکه فراموشکار نباشیم . دولت روحانی یه کشور ورشکسته رو تحویل گرفت . کشوری که 8 درصد رشد مثبت داشت در اواخر دولت احمدی نژاد به رشد منفی 7 درصد رسید .

هیچ دوره ای در تاریخ بعد از انقلاب تحریم ها به قدری نبود که روحانی دولت رو تحویل گرفت . به گفته کارشناسان گسترده ترین تحریم های تاریخ علیه ایران اعمال شد .

نکته ی دیگه بی ثباتی بازار ارز در دولت احمدی نژاد بود و دلار 900 تومنی به 3800 رسید . سکه 70 تومنی در طول 8 سال به بالای یک میلیون تومن رسید .

روحانی وعده های زیادی داد اما اگر دستش آزاد بود چی میشد ؟ صنعت توریسم که روحانی با خرید هواپیماهای نو به دنبال توسعه ی اون هست میتونه راه حل خوبی باشه اما خودتون هم میدونید چقدر موانع فکری برای جلگیری از تحقق این مساله هست .

مورد دیگه اینه که روحانی به عنوان منتخب مردم تنها اجازه مذاکره در مورد هسته ای رو داشت و نه چیز بیشتر . بی سابقه ترین دوران انقلاب رو تجربه کردیم و آقای ظریف با مقامات بزرگی از کشورهای بزرگ مذاکره کردند .

من نسبت به 4 سال دوم دوات روحانی خیلی خوشبین هستم .

به روحانی رای بدید حتی اگر در این مدت به نفع کاسبی شما کاری نشده اما بدونید کشوری مثل ایران و این مشکلاتی که داره برای خروج از شرایط فعلی یک برنامه 10 الی 15 ساله نیاز داره . این کار رو اصول گرایانی که همیشه به دنبال دعوا هستند نمیکنند .
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
به شرطی به روحانی دوباره رای میدیم که این طرح تحول سلامت را هر چه سریع تر متوقف کنه. این طرح به دلیل تحمیل هزینه های بسیار زیاد به بیمه ها، تمام مراکز ارایه دهنده خدمات سلامت را به دلیل مطالبات زیاد از بیمه ها در معرض ورشکستگی 100% قرار داده است. خواهشا" روحانی این طرح تحول سلامت را هر چه زودتر متوقف کنه، وگرنه به هیچ وجه دوباره به روحانی رای نخواهیم داد ....
bato-adv
bato-adv
bato-adv