bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۱۲۰۳
دولت غربی دولت سوریه را متهم می کنند

معمای "حمله شیمیایی" به ادلب

معاون وزیر خارجه سوریه با اشاره به حملات شیمیایی صورت گرفته در ادلب اعلام کرد که چند هفته پیش، سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی را در جریان دستیابی جبهه النصره به موادی سمی قرار داده بودیم.

تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۶
فرارو- دولت های غربی و سازمان های حقوق بشری دولت سوریه را متهم به انجام حمله شیمیایی به شهرک خان شیخون استان ادلب سوریه کرده اند اما امروز روسیه اعلام کرده است که حمله صورت گرفته شیمیایی نبوده است.
 
به گزارش فرارو، در اطلاعیه وزارت دفاع روسیه که صبح چهارشنبه منتشر شد، آمده است که هدف این حمله هوایی یک انبار مهمات و کارگاهی بوده که تروریست ها در آن به تولید مین دست‌ساز "پر شده با گاز شیمیایی" مشغول بودند.
 معمای
دولت روسیه می گوید این حمله هوایی توسط ارتش سوریه انجام شده است.
 
به گزارش منابع خبری، حمله روز گذشته در خان شیخون بیش از پنجاه کشته و حدود سیصد زخمی برجای گذاشت و تعدادی زن و کودک در میان تلفات این حمله بودند. منابع خبری تصاویری از کشته‌شدگان و مجروحان این حمله را منتشر کرده‌اند.
 
روز گذشته پس از حمله هوایی در استان ادلب رسانه های نزدیک به مخالفان دولت سوریه و منابع غربی تلاش کردند این حمله را شیمیایی توصیف کنند.
 
آنها دولت سوریه را متهم به استفاده از گازهای سمی سارین کردند. اما دولت سوریه می گوید از هیچ سلاح شیمیایی استفاده نکرده است.
 
معاون وزیر خارجه سوریه با اشاره به حملات شیمیایی صورت گرفته در ادلب اعلام کرد که چند هفته پیش، سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی را در جریان دستیابی جبهه النصره به موادی سمی قرار داده بودیم.
 
فیصل مقداد اظهار کرد که سوریه به همه تعهدات خود در قبال سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی پایبند بوده است.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در خصوص استفاده از سلاح‌های شیمیایی در نزدیکی شهر ادلب سوریه گفت: «هر نوع کاربرد سلاح شیمیایی را بدون توجه به عاملان و قربانیان آن به شدت محکوم می‌کنیم.»

بهرام قاسمی افزود: «این فاجعه دردناک، اولین مورد به کارگیری سلاح شیمیایی در بحران سوریه نبوده و تعامل با آن بر اساس معیارهای چندگانه، تبلیغات جهت‌دار و مبتنی بر قضاوت‌های زودهنگام و استفاده ابزاری برای اتهام‌زنی و تثبیت مواضع و خواسته‌های سیاسی برخی از بازیگران را مانع برخورد ریشه‌ای با این‌گونه فجایع می‌دانیم.»
 
با این وجود دولت های غربی در متهم کردن سوریه به حمله شیمیایی اصرار دارند. پس از حمله روز گذشته فرانسه خواستار تشکیل جلسه فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد شد.
 
متیو رایکرافت سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد این حمله را "خبر خیلی بدی برای صلح در سوریه" توصیف کرد.
 
او در نیویورک به خبرنگاران گفت: «این آشکارا یک جنایت جنگی است و من از اعضای شورای امنیت، که قبلا از قدرت وتوی خود برای دفاع از رفتارهای غیرقابل دفاع استفاده کرده اند، می خواهم شیوه خود را اصلاح کنند.»
 
استفان دی میستورا فرستاده سازمان ملل در امور سوریه هم این را یک حمله "هولناک" توصیف کرده و گفته است که مسئولان این حمله با "به روشنی شناسایی و .... مسئول شناخته شوند."
 معمای
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، حمله در استان ادلب سوریه را "بربریت گستاخانه" خوانده و به تهران و مسکو توصیه کرده با استفاده از نفوذشان بر دولت بشار اسد از تکرار چنین "فجایعی" جلوگیری کنند.
 
سخنگوی کاخ سفید، نیز می‌گوید از نظر دولت آمریکا حکومت بشار اسد مسئول حمله شیمیایی است. اسپایسر گفت کاخ سفید پس از بررسی‌هایش اطمینان دارد که بشار اسد مسئول است.
 
اسپایسر گفت "اقدامات فجیعی" که در سوریه انجام می‌شوند محصول "ضعف" دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین، است. سخنگوی کاخ سفید در عین محکوم کردن حمله امروز گفت حکومت کنونی سوریه "یک واقعیت سیاسی" است و آمریکا برنامه‌ای برای تغییر حکومت سوریه ندارد.
 
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز درباره حمله شیمیایی ادعایی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، صحبت کرده و هشدار داده است که چنین حمله‌ای ممکن است مذاکرات صلح آستانه را به خطر بیندازد.
 
در کنار این ادعاها و فضاسازی ها  آمریکا، فرانسه و انگلیس پیش نویس قطعنامه محکومیت حمله شیمیایی در سوریه را به شورای امنیت ارائه دادند.
 
یک منبع در دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل به اسپوتنیک گفته که «یک قطعنامه مشترک بین آمریکا، فرانسه و بریتانیا بین اعضای شورای امنیت سازمان ملل توزیع شده است.»
 

bato-adv
bato-adv
bato-adv