bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۲۵۰۴

انتخابات فرانسه در یک نگاه

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۷ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۶
تنها شش روز تا انتخابات ریاست جمهوری فرانسه زمان باقی مانده و نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد رقابت تنگاتنگی پیش روست و احتمالا الیزه یا به دست راست‌ها می‌افتد یا میانه‌روها.

به گزارش ایسنا، نامزدهای انتخاباتی باید رای‌دهندگان را متقاعد کنند بهترین گزینه برای حل مسائل اقتصادی و امنیتی فرانسه هستند. مردم فرانسه احتمالا باید برای انتخاب رئیس‌جمهوری آتی خودشان دو بار به پای صندوق‌های رای بروند؛ ۲۳ آوریل و هفتم مه.
 
 انتخابات فرانسه در یک نگاه

رقابت‌های انتخاباتی بسیار نزدیک شده است و رئیس‌جمهوری آتی، کشوری را به ارث خواهد برد که خواستار تغییر است. مردم فرانسه به شدت از دست سیاستمدارانی که قادر نیستند وعده‌هایشان را عملی کنند،‌ خسته شده‌اند.

همچون نیکولا سارکوزی، ریاست جمهوری فرانسوا اولاند هم تنها یک دوره طول کشید. رئیس‌جمهوری کنونی فرانسه که به شدت با افول محبوبیت مردمی روبروست،‌ تمایلی به شرکت در انتخابات از خود نشان نداد. هر رئیس‌جمهور می‌تواند برای دو دوره پنج ساله نامزد شود.

۱۱ نامزد در دور اول انتخابات در سوم اردیبهشت رقابت خواهند کرد. انتظار می‌رود هیچکدام از نامزدها نتوانند اکثریت ۵۰ درصد را به دست آوردند و این بدین معناست که قطعا باید دور دوم انتخابات برگزار شود. دو نامزد با بیشترین آراء، ۱۷ اردیبهشت مجددا با هم رقابت می‌کنند.  

کمپین‌های انتخاباتی رسما از ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) آغاز شد و شامگاه جمعه ۲۱ آوریل (اول اردیبهشت) به پایان می‌رسد. نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ۲۳ آوریل (سوم اردیبهشت) ساعت هشت شب به وقت محلی اعلام می‌شود.

نتایج نظرسنجی‌ها در فرانسه نشان می‌دهد تنها حدود ۶۵ درصد از واجدین شرایط قصد دارند در دور اول انتخابات شرکت کنند و حدود ۵۰ درصد از ۴۷ میلیون رای‌دهنده هنوز نمی‌دانند به چه کسی رای می‌دهند. ۳۰ درصد از کسانی که تصمیم دارند رای‌ ندهند، میزان مشارکت مردمی را به پایین‌ترین حد می‌رسانند.

انتخابات استثنایی
پیش‌بینی نتیجه انتخابات فرانسه چندان ساده نیست. رقابت شانه به شانه است و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد پنج تن از مجموع ۱۱ نامزد، بیش از ۱۰ درصد رای به دست می‌آورند.

براساس تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، هیچکدام از نامزدهای احزاب راست‌میانه و چپ‌میانه که از دهه ۱۹۵۰ قدرت را در دست داشتند، به دور دوم انتخابات راه پیدا نمی‌کنند.

انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در پی رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا (بریگزیت) و پیروزی دونالد ترامپ پوپولیست در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر گذشته آمریکا صورت می‌گیرد.

در فرانسه هم با رشد قاطع محبوبیت مارین لوپن، رهبر راست‌افراطی جبهه ملی فرانسه نمی‌توان نتیجه انتخابات را حدس زد.  

چه کسی پیروز می‌شود؟
براساس نظرسنجی‌ها، انتظار می‌رود لوپن ۴۸ ساله که از مخالفان اتحادیه اروپاست، به دور دوم انتخابات راه پیدا کند اما نهایتا مقابل امانوئل ماکرون ۳۹ ساله، کاندیدای میانه‌رو مستقل شکست می‌خورد.

اما اگر لوپن پیروز شود، زلزله‌ای ادامه‌دار از تحولات بریتانیا و ایالات متحده آمریکا خواهد بود و بدین معناست که اتحادیه اروپا به شکل کنونی آن به پایان کار خود می‌رسد. پیروزی او همچنین روابط متزلزل فرانسه با جامعه مسلمانان را به بوته آزمایش داخلی می‌گذارد.  

ماکرون به عنوان اصلی‌ترین رقیب لوپن و گزینه احتمالی برای پیروزی،‌ خودش را حامی اتحادیه اروپا، حامی شرایط کنونی، حامی چشم‌انداز میانه و امیدوار به کسب حمایت کسانی نشان داده که از تغییراتی که ممکن است لوپن با خود بیاورد، می‌ترسند. اما لوپن تنها فردی نیست که وعده تغییرات بزرگ را می‌دهد.

همچون فرانسوا فیون ۶۳ ساله محافظه‌کار، ژان لوک ملانشون ۶۵ ساله چپگرا هم حامی ایجاد روابط حسنه با دولت روسیه است که ‌در تقابل با نظم غربی قرار دارد. ملانشون هم مانند لوپن که وعده داده رفراندومی درباره ادامه عضویت کشورش در اتحادیه اروپا برگزار می‌کند، به یورو با دیده تردید می‌نگرد.   

در همین حال "بنوا آمون" گزینه ۴۹ ساله حزب سوسیالیست‌ها که حامی اتحادیه اروپاست، چندان رادیکال نیست. او وعده داده تا سرانجام پایه‌ای برای درآمد تمام شهروندان فرانسه ارائه کند.

شش نامزد دیگر شامل یک معلم چپگرا در حوزه اقتصاد است که از ناسیونال‌های ضد آمریکا محسوب می‌شود و باور دارد که اتحادیه اروپا یک توطئه مورد حمایت سیا است. این تئوریسین توطئه پیشتر خواستار ایجاد "راهروی گرماهسته‌ای" میان زمین و مریخ شده بود.

انتظار نمی‌رود هیچکدام از آنها بیش از پنج درصد رای به دست آورند.

مسائلی که باید حل شوند
هر فردی که پیروز انتخابات ریاست جمهوری شود، وظیفه حل و فصل شماری از مسائل را بر عهده خواهد داشت که بزرگترین آن احیای اقتصاد راکد فرانسه است.

مشکل بیکاری جوانان، تنش‌ها با مسلمانان فرانسه و جمعیت اقلیت قومی و تهدید داعش نیز در صدر دستور کار رهبر آتی فرانسه قرار خواهد داشت.