bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۴۲۱۶

تکذیب دستبند الکترونیکی حجاج

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس سازمان حج و زیارت با تکذیب انعقاد هرگونه قرارداد با عربستان برای دستبند الکترونیک و یا ردیاب ماهواره ای برای زائران حج 96 گفت:‌ امسال برای نخستین بار علاوه بر کارت شناسایی قرار است اطلاعات فردی زائر بر روی یک مچ بند معمولی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، رئیس سازمان حج و زیارت با تکذیب انعقاد هرگونه قرارداد با عربستان برای دستبند الکترونیک و یا ردیاب ماهواره ای برای زائران حج 96 گفت:‌ امسال برای نخستین بار علاوه بر کارت شناسایی قرار است اطلاعات فردی زائر بر روی یک مچ بند معمولی مورد استفاده قرار گیرد.
 
حمید محمدی با بیان اینکه هرگونه عقد قرارداد در این زمینه تکذیب می شود، اظهار داشت: اینگونه خبرها فضا سازی رسانه های مجازی با هدفی خاص است.
 
وی گفت: با وجود اینکه تمامی کشورهای اعزام کننده زائر، برای حجاج خود کارت شناسایی صادر می کنند و این روال در کشور ما نیز مرسوم است. وی مطالبی که در این خصوص در فضای مجازی منتشر می شود را بی اساس خواند و از مردم خواست برای اطلاع از مسایل حج تنها به سامانه رسمی این سازمان مراجعه کنند.

افزایش 35 درصدی سهیمه اعزام زائران ایرانی به حج
محمدی با اشاره به افزایش 20 درصدی ظرفیت اعزام زائران حج از سوی عربستان برای تمامی کشورها گفت: با توجه به پیگیری های به عمل آمده و اینکه در سال گذشته سهیمه ای برای اعزام زائران کشورمان به حج تعلق نگرفت، مسئولان عربستان با درخواست 35 درصدی اعزام زائران ایرانی موافقت کردند.
 
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: بر همین اساس سهمیه اعزام زائران ایرانی از 64 هزار نفر به 86 هزار و 500 نفر رسید که شامل نیروهای ستادی، اجرایی، پزشکی و خدماتی نیز هست.

خدمات کنسولی به زائران ایرانی
محمدی در ادامه با توجه به قطع روابط سیاسی ایران و عربستان و نبود دفتر کنسولی برای حمایت و صیانت از حقوق زائران کشورمان در ایام حج گفت: با عنایت به هماهنگی های به عمل آمده با مسئولان عربستان و شرایط ویژه رخ داده بین دو کشور قرار است تا پایان حج امسال تیمی از کارشناسان حوزه کنسولی در موسم حج برای رفع مشکلات احتمالی و ارایه خدمات کنسولی به زائران ایرانی در این کشور مستقر باشند.
 
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته و موافقت عربستان قرار است تیم کنسولی ایران از اول ماه شوال تا پایان ماه محرم یعنی یک ماه زودتر از ایام حج و یک ماه پس از پایان مناسک حج در عربستان مستقر باشند.
 
به گفته وی، کارشناسان حوزه کنسولی دارای تمامی اختیارات کنسولگری در زمینه ارایه خدمات به زائران هستند.

شروع اعزام کاروان ها از اول مرداد
محمدی با بیان اینکه تمامی زائران ایرانی از 19 ایستگاه پروازی از نقاط مختلف کشور راهی جده و مدینه خواهند شد، گفت‌: اعزام کاروان های زائران ایرانی از اول مرداد ماه امسال آغاز می شود.
 
وی با اشاره به اینکه طول اقامت زائران حج بین 30 تا 33 روز خواهد بود، گفت: بر اساس توافق تمامی کشورها با عربستان، 50 درصد جابجایی زائران حج توسط هواپیمایی سعودی انجام خواهد شد.
 
وی خاطر نشان کرد: همچنین براساس توافقات به عمل آمده تمامی برنامه های زائران ایرانی در طول ایام حج به انجام خواهد رسید.

فاجعه منا
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در خصوص فاجعه منا تاکید کرد که بررسی علل وقوع فاجعه منا یکی از مطالبات جدی جمهوری اسلامی ایران است که با جدیت پیگیری می شود. 

وی با تاکید بر اینکه پرونده فاجعه منا تا اعلام نتیجه نهایی مفتوح است، گفت: پرداخت دیه از سوی عربستان به بازماندگان فاجعه منا نیز از دیگر بحث های جدی و در حال پیگیری ایران است که بر اساس پیشنهاد ارایه شده درخواست شد که بر اساس قاعده قتیل الزحام دیه توسط دولت عربستان پرداخت شود.

اختصاص دو سهمیه ویزا به خانواده شهدای منا
محمدی با اشاره به اینکه از دیگر اقدامات به انجام رسیده پیگیری برای اعزام خانواده شهدای آرمیده در مقبره الشهدای منا برای زیارت قبور عزیزان خود در عربستان بود، گفت:‌ با عنایت به پیگیری ها دو سهیمه ویزا به صورت خارج از نوبت در قالب اعزام امسال به حج به خانواده معظم شهدای منا تخصیص داده شد،که این سهیمه برای توزیع در اختیار بنیاد شهید قرار دارد.