bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۶۴۱۰

داروهای گیاهی را خودسرانه مصرف نکنید

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
معاون پژوهشی مرکز تحیقات گوارش و کبد گلستان با اشاره به اینکه درمان بیماری های التهاب روده طولانی مدت است، گفت: استفاده از داروهای گیاهی بدون شواهد علمی می تواند عوارض زیادی داشته باشد.
 
به گزارش مهر، دکتر غلامرضا روشندل در آستانه هفته سلامت گوارش اظهارداشت: امروزه در جامعه ما همچون سایر جوامع توسعه یافته به دلیل تغیر سبک زندگی بیماری های التهاب روده در حال افزایش بوده و این بیماری شامل دو زیر مجموعه کولیت اولسروز و کرون است.
 
وی افزود: عمدتا بیماری کولیت نسبت به کرون شایع تر است همچنین بیماری کرون، بر روده باریک یا روده بزرگ و یا هر دو اثر می کند.بافت روده ای ممکن است تبدیل به مناطق کم عمق، دهانه مانند و یا زخم های عمیق و سنگ فرش‌مانند شود.
 
این استاد دانشگاه علوم پزشکی افزود: بیماری کرون علاوه بر تأثیر روی عمل هضم غذاها، باعث پوکی استخوان، مشکلات چشمی، درد کمر، التهاب مفاصل، مشکلات کبدی، سنگ کیسه صفرا، ناراحتی های پوستی و افسردگی می شود.
 
معاون پژوهشی مرکز تحیقات گوارش و کبد گلستان با اشاره به تأثیر التهاب روده در بروز کبد چرب ادامه داد: ریزفاکتورهای اصلی ابتلا به کبد چرب عدم تحرک، چاقی و سبک زندگی است و عوامل ژنتیکی کمتر تأثیر گذار است همچنین غیر مستقیم می تواند با بیماری های التهاب روده در ارتباط باشد.
 
وی در مورد علائم ابتلا به بیماری های کبدی گفت: خستگی، ضعف، بیحالی از جمله این علائم است که با آزمایشات اولیه و سونوگرافی می توان آن را تشخیص داد و مشکلات کبدی در مراحل پیشرفته با زردی و سایر عوامل بروز می کند.
 
روشندل در پاسخ به اینکه استفاده از گیاهان دارویی چقدر در درمان بیماری های گوارشی از جمله التهاب روده تأثیرگذار است، گفت: استفاده از داروهای گیاهی بدون شواهد علمی می تواند عوارض زیادی را برای بیمار ایجاد کند لذا توصیه می شود در این زمینه حتما از پزشک مربوطه مشورت گرفته تا دچار تشدید مشکلات نشویم.
 
معاون پژوهشی مرکز تحیقات گوارش و کبد گلستان افزود: برخی برای درمان این بیماری خودسرانه از آنتی بیوتیک استفاده کرده که این سبب شده یا علائم اولیه بیماری پنهان شود و یا خود داروها ممکن است عوارض بیشتر شود لذا باید در صورت هرگونه شواهد و کوچکترین علائم بیمار به پزشک مراجعه کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: درمان این بیماری ها طولانی و مادام العمر بوده لذا صبر و حوصله زیادی را برای بیمار می طلبد و باید بیماران درمان خود را قطع نکرده و منظم و دوره ای به پزشک مراجعه کنند تا شاهد پاسخگویی مناسب درمان باشیم.