bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۱۸۹۲۷

همسایگی زباله و دریا در محمودآباد!

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۶
در شهرستان محمودآباد مدت‌ها است که پسماند شهری به حال خود رها شده و چندین بار مسئولان وعده ساماندهی و ایجاد محلی استاندارد برای دپوی زباله‌های این شهرستان را داده‌اند اما تاکنون این وعده‌ها تحقق پیدا نکرده است.

به گزارش ایسنا، شهرستانی که دارای جاذبه های طبیعی و با پتانسیل گردشگری فراوان و کوتاه ترین فاصله را تا پایتخت دارد از هجمه ورود مسافران به استان مازندران تعداد اندکی سهم محمودآباد می شود و فقط به دید یک گذرگاه به این شهر توریستی توجه می‌کنند.

علت این کم توجهی مشکلاتی مانند پسماند زباله ها در مکان دپوی زباله ورودی شرقی در این شهرستان در کنار ساحل با فاصله بسیار اندک است که حتی شهروندان از چند صد متری آن نمی توانند عبور کنند که بر اساس موازین بهداشتی نیز نیست، شیرآبه های حاصل از این دپو وارد دریا شده و آلودگی زیست محیطی را در آن منطقه از ساحل برای شهروندان به وجود می‌آورد اما تاکنون از سوی شهرداری درباره ساماندهی پسماند اقدامی صورت نگرفته است.

شاید بتوان این معضل را نبود هماهنگی میان نهاد‌های مختلف شهری، زیست محیطی و گردشگری عنوان کرد.

یحیی یوسف پور فرماندار محمودآباد در مورد معضل پسماند با توجه به اینکه در کشورهای توسعه یافته 90 درصد زباله ها بازیافت می شوند، اظهار کرد: متاسفانه در کشورهای جهان سوم عدم خروجی مناسب در بحث زباله ها موجب شده تا به محیط زیست از جمله استان های ساحلی آسیب برسد.

وی تصریح کرد: شیرآبه های حاصل از زباله ها و ورودشان به رودخانه‌ها و دریاها از بزرگترین معظلات زیست محیطی به شمار می آید.

فرماندار محمودآباد با اشاره به اینکه بحث های دفع زباله هزینه بردار است، گفت: طرح اجرایی باید مورد بررسی قرار گرفته و به مرحله اجرا برسد در این صورت آسیب به محیط زیست کاهش می‌یابد.

یوسف پور خاطرنشان کرد: کار گروه پسماند در شهرداری ها باید فعالیت خود را به صورت جدی پیگیری کنند تا معظل دپوی زباله در شهرستان به نتیجه خوبی برسد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه محمودآباد شهر توریستی و ساحلی است فضای دپوی زباله محیطی نامطبوع در کنار دریا چهره آن را خراب می کند که هر چه سریع تر، بررسی های لازم از سوی شهرداری باید صورت گیرد.

فرماندار محمودآباد گفت: ورود سرمایه گذار در بحث دفع و امحای زباله ها می تواند فرصت مناسبی را ایجاد کند تا بتوان این مشکل را در شهرستان به نتیجه رساند.

وی با تاکید بر اینکه نگرانی بزرگ دیگر در بحث زباله های عفونی در محمودآباد است، افزود: در بخش دولتی و بیمارستان ها در شهرستان 100 درصد زباله های عفونی امحا می شوند اما در بخش خصوصی این آمار به 70 درصد می رسد.

این مسئول گفت: بحث های غیر کارشناسانه در بحث دفع و امحای زباله ها موضوع را به سمت بدتر شدن و نداشتن خروجی های بیشتر می‌کشاند.

یاسر سالار، رئیس محیط زیست محمودآباد نیز در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه محل دفن مناسبی برای زباله ها در شهرستان وجود ندارد، اظهار کرد: دپوی فعلی در شهر محمودآباد نزدیک ساحل بوده و این خود بزرگترین معظل است که باید رفع شود.

وی افزود: درباره دفع زباله و محل دپوی آن که بر عهده ی شهرداری محمودآباد بوده تاکنون اقدامی صورت نگرفته و اگر به نتیجه مطلوب نرسد عواقب خوبی ندارد.

رئیس محیط زیست محمودآباد عدم مدیریت صحیح در بحث زباله از معضلات دپو در این شهرستان دانست و گفت: بر اساس قانون و اساسنامه ها موازین اجرایی به شهرداری ها و بخشداری ها برای تفکیک از مبداء آن اعلام شد که تفکیک زباله ها به محل دپوی فعلی انتقال داده شود اما هنوز این کار صورت نگرفته است.

سالار با بیان اینکه راهکار پیشنهادی محیط زیست برای دفع زباله به شهرداری اعلام شده است، افزود: بحث حذف کاغذ از زباله در مرحله آغاز از اداره ها و نهادهای شهرستان به شهرداری داده ایم و تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.

وی اظهار کرد: درباره تفکیک زباله از اداره ها یک بخش تشویقی نیز برای نهادی که کاغذ را از زباله جدا می کند در نظر گرفته شده است.

رئیس محیط زیست محمودآباد با تاکید بر اینکه موقعیت جغرافیایی این شهر برای جذب توریست فراوان بوده و این روند موجب کاهش مسافر در سطح شهرستان است، گفت: معضل زباله برای تمامی شهرهای ساحلی وجود دارد و محمودآباد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به اینکه دپوی زباله هم کنار دریا قرار گرفته وضعیت خوبی ندارد.

سالار خاطرنشان کرد: محیط زیست محمودآباد با ایجاد طرحی با نام یک ساعت با محیط بان و اجرای آن در مدارس سطح شهر که محیط بانان با لباس کار خود و آموزش اینکه محیط بان کیست و محیط زیست چه تعریفی دارد خواستار این بوده تا با حداقل ها و اصول اولیه دانش آموزان را آشنا کند.

این اهتمام نیاز به برنامه ریزی مدرن و همکاری ارگان های دولتی در امر گردشگری بوده و امیدواریم در آینده ای نزدیک با تصمیمات اصولی مسئولان امر و با بهره مندی گردشگران از امکانات شهری مناسب هم شاهد بر طرف شدن معضل زباله در سطح محمودآباد و نیز رونق اقتصادی و فرهنگی برای پیشرفت این شهرستان باشیم.