bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۴۹۴۷

آخرین گمانه‌ها از کابینه جدید

تاریخ انتشار: ۰۰:۱۲ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶
 فهرست وزیران پیشنهادی 18 وزارتخانه کابینه دوازدهم، فردا در جلسه علنی مجلس رونمایی می‌شود. این خبری است که می‌توان آن را حاصل گفت‌وگوی نمایندگان با مقامات دولتی در حاشیه مراسم تحلیف دانست؛ موضوعی که هرچند پیش از این معاون پارلمانی روحانی مطرح کرده بود، اما مجلسی‌ها دیروز آن را از اسحاق جهانگیری نقل کردند. نمایندگان حالا علاوه‌بر تکاپوهای فراکسیونی برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی، آخرین گمانه‌ها در این‌باره را رسانه‌ای می‌کنند؛ از حذف برخی گزینه‌ها تا احتمال رای‌آوری آنها.

 به گزارش دنیای اقتصاد، فردا (سه‌شنبه) از فهرست وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم رونمایی می‌شود؛ دیروز نمایندگان مجلس به نقل از مقامات دولتی حاضر در مراسم تحلیف حسن روحانی از تقدیم فهرست وزیران پیشنهادی رئیس‌جمهوری دوازدهم برای حضور در راس 18 وزارتخانه خبر دادند. هرچند پیش از این هم حسینعلی امیری، معاون پارلمانی روحانی و مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس روز سه‌شنبه را به‌عنوان موعد دولتی‌ها برای معرفی کابینه دوازدهم به مجلس اعلام کرده بودند، اما دیروز این خبر را محمدرضا کاتب عضو هیات‌رئیسه مجلس به نقل از اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری مطرح کرد و گفت که در گفت‌وگویش با جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور وی اعلام کرد که روز سه‌شنبه 17 مرداد، فهرست اعضای کابینه به مجلس ارائه می‌شود. مجلسی‌ها هم با اعلام نیمه رسمی روز رونمایی از فهرست کابینه جدید، فعالیت‌های فراکسیونی خود را برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی و چگونگی رای اعتماد به هرکدام از آنها جدی تر از هر زمانی دنبال می‌کنند.

فراکسیون امید یعنی اصلاح‌طلبان مجلس کمیته‌ای برای بررسی صلاحیت و برنامه وزیرانی که روز سه‌شنبه از سوی دولت پیشنهاد می‌شوند تشکیل داده و براساس آنچه بهرام پارسایی سخنگوی این کمیسیون به باشگاه خبرنگاران جوان گفت، قرار است این کمیته، اطلاعات و برنامه وزیران پیشنهادی را جمع‌آوری کند و به فراکسیون تحویل دهد. او البته تاکید کرد که این فراکسیون در نهایت براساس «شاخص»‌هایی که تعریف کرده، به نامزدهای وزارت رای خواهد داد. سخنگوی فراکسیون امید همچنین تاکید کرد که اعضای این فراکسیون با وجود آنکه ممکن است نظرهای متفاوتی درباره وزیران پیشنهادی داشته باشند اما قطعا براساس تصمیم فراکسیونی رای می‌دهند؛ زیرا همه اعضا به این تصمیم جمعی پایبندند. مستقلان مجلس هم دست به کار شده‌اند و در روزهای پایانی منتهی به اعلام نام وزیران پیشنهادی، بررسی برنامه این افراد را در دستور کار فراکسیون خود یعنی «مستقلان ولایی» قرار داده‌اند.

اصولگرایان مجلس هم در فراکسیون ولایی، در مرحله نتیجه‌گیری هستند و قرار است «کمیته تعامل با دولت» که پیش از این درباره کابینه دوازدهم تشکیل داده بودند به اعضای این فراکسیون درباره بررسی هایش گزارشی دهد. از سوی دیگر، حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس از برگزاری جلسات این فراکسیون با گزینه‌های پیشنهادی وزارتخانه‌های دولت دوازدهم، پس از معرفی فهرست آنها به مجلس خبر داد. با این همه سید‌حسین نقوی حسینی سخنگوی این فراکسیون در گفت‌وگوی دیروز خود با «ایسنا» هرچند خبر از بررسی صلاحیت نامزدهای پیشنهادی وزارتخانه‌ها داد، اما هرگونه سهم خواهی این فراکسیون از دولت را رد کرد. همچنین محمدرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و عضو فراکسیون امید در گفت‌وگوی ویژه خبری شامگاه شنبه تاکید کرد: با وجود آنکه یکی از کارهای نمایندگان مجلس لابی کردن است، اما برای تنظیم فهرست وزیران پیشنهادی این کار انجام نشد.

 اقبال کم به «زرافشان»
به هر روی، با همه تکاپوهای فراکسیونی در مجلس برای بررسی برنامه و صلاحیت نامزدهای وزارت در دولت دوازدهم، دیروز یکی از نمایندگان اعلام کرد که ۳ وزیر پیشنهادی براساس فهرستی که بیشترین گمانه‌ها درباره آن مطرح است، نمی‌توانند از مجلس رای اعتماد بگیرند. الیاس حضرتی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس با انتشار این اظهار نظر در توییتر، آن را به استناد آنچه «نظر نمایندگان» خواند، مطرح کرد و در عین حال تاکید کرد در میان وزیران پیشنهادی، فردی که کمترین شانس رای اعتماد را دارد، «علی زرافشان»، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش است. از سوی دیگر، ساعتی پس از انتشار این پیام توییتری از سوی حضرتی، گمانه‌زنی‌های دیگر، از کناره‌گیری علی زرافشان از پذیرش نامزدی برای برعهده گرفتن پست وزارت آموزش و پرورش خبر داد.

 افزایش احتمال معرفی وزیر زن
در عین حال، در این گمانه‌ها موضوعی دیگر نیز مطرح شد و آن این نکته بود که با انصراف علی زرافشان از مسوولیت وزارت آموزش و پرورش در دولت دوازدهم، احتمال آنکه حسن روحانی با توجه به افزایش مطالبات مردمی مبنی‌بر حضور بانوان در دولت دوازدهم، برای وزارت آموزش و پرورش یک زن را به مجلس معرفی کند بسیار افزایش یافته است.

 حضور قطعی بیطرف در وزارت نیرو
از سوی دیگر، همچنان که پیش از این نیز محتمل به‌نظر می‌رسید، نام حبیب‌الله بیطرف به‌عنوان گزینه قطعی تصدی وزارت نیرو مطرح شده است. «ایسنا» دیروز در خبری نوشت: «جابه‌جایی حمید چیت‌چیان از طبقه دوازدهم ساختمان شیشه‌ای وزارت نیرو قطعی شده تا بار دیگر حبیب‌الله بیطرف به صندلی وزارت نیرو تکیه بزند.» «ایسنا» در این خبر، به نقل از یک منبع آگاه، نام بیطرف را به‌عنوان گزینه قطعی وزارت نیرو مطرح کرده است. حبیب‌الله بیطرف وزیر نیرو در دولت‌های اول و دوم دولت اصلاحات بود.

 یونسی: نمی‌مانم
همچنین دیروز علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در گفت‌وگویی با جماران، درباره حضورش در کابینه دوازدهم اعلام کرده در این باره رئیس‌جمهور با من صحبتی نکرده‌اند و بنا هم ندارم که باشم. البته فارغ از اعضای فعلی دولت که درباره حضورشان در دولت دوازدهم خبر قطعی داده‌اند، همه فهرست‌های منتشر شده در حد گمانه‌زنی است. غلامرضا ظریفیان فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم در گفت‌وگویی با «ایلنا» اعلام کرده است که فهرست اصلی وزرای پیشنهادی، با گمانه‌‌زنی‌های منتشر شده تفاوت دارد. او بر این باور است که اسامی برخی از اعضای کابینه در وقت اضافه تغییر می‌کند.

در خبری دیگر، قاسم میرزایی نکو، عضو هیات‌رئیسه فراکسیون امید در گفت‌وگویی با «انتخاب»، با اشاره به نمره اعضای این فراکسیون به عملکرد وزیران دولت یازدهم و نمره مردود 7 وزیر، اعلام کرد که روحانی از میان این 7 نفر تنها 2 وزیر را برای حضور در کابینه دوازدهم برگزیده و 5 وزیر دیگر را در جمع نامزدهای تصدی وزارتخانه‌های دولت دوازدهم جای نداده است. به هر روی با ارائه فهرست نامزدهای پیشنهادی تصدی 18 وزارتخانه کابینه دوازدهم، گمانه‌زنی‌ها پایان می‌یابد و مجلسی‌ها باید در فرصتی 7 روزه برنامه و صلاحیت این افراد را بررسی کنند. براساس ماده ۲۰۵، آیین‌نامه داخلی مجلس یک هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول کلی برنامه دولت و أخذ رأی اعتماد برای هیات وزیران، جلسات مجلس به‌طور متوالی تشکیل می‏‌شود. طبق این ماده با پیشنهاد رئیس مجلس و تصویب نمایندگان، جلسات به‌صورت صبح و بعد ازظهر برگزار خواهد شد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
آقای روحانی با این کابینه، دولت ضعیفی ایجاد کرده که باعث سرخوردگی افرادی میشود که به ایشان رای دادند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
این یعنی همون سیستم مدیریتی گنجشکی. یعنی شما بری پای درخت داد بزنی گنجشکها از شاخه ها می پرن ولی دوباره روی همون درخت می شینند فقط جاشون عوض میشه.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
انتخاب آقای بی طرف نیز در راستای سیاست های اعلامی جوان سازی کابینه نمی باشد ایشان از وزیر فعلی یعنی آقای چیت چیان نیز مسن تر هستند .انتخاب امثال ایشان این کابینه پیر وخسته را خسته تر نشان خواهد داد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
از این رییس بی حال دولتی بیحالتر خروج خواهد کرد که توانایی حل مشکلات را نخواهد داشت. اینها امتحان پس داده اند
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv
bato-adv