bato-adv
کد خبر: ۳۲۶۵۸۱

قیام "سیلیکون ولی" علیه راست‌ افراطی!

پس از وقایع خشونت‌بار شارلوتزویل در آمریکا، شرکت‌های بزرگ تکنولوژی نظیر گوگل، اپل و فیس‌بوک فورا وارد عمل شدند و محتوا یا حساب‌های راست‌گرایان مرتبط با شارلوتزویل را حذف کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
فرارو- پس از وقایع خشونت‌بار شارلوتزویل در آمریکا، شرکت‌های بزرگ تکنولوژی نظیر گوگل، اپل و فیس‌بوک فورا وارد عمل شدند و محتوا یا حساب‌های راست‌گرایان مرتبط با شارلوتزویل را حذف کردند.

به گزارش دویچه وله، یک هفته از آغاز تظاهرات خشونت‌آمیز گروه‌های نژادپرست و راست‌گرای افراطی در شهر دانشگاهی شارلوتزویل در ایالت ویرجینیا می‌گذرد. هفته‌ای که خصوصا با اظهارنظرهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پر خبر بود و البته برای بسیاری غم‌انگیز.
 
در این میان اما کمپانی‌های بزرگ تکنولوژی منتظر نماندند و پیش از هر کسی ابتکار عمل را به دست گرفتند، آن‌ها در کمپین خودانگیخته‌‌ای تصمیم گرفتند اینترنت را از راست‌گرایان افراطی پاک کنند و آن‌ها را از فضای وب "بیرون بیاندازند."
 
بسیاری از این کمپانی‌ها اعلام کردند خشونت و تعصب، ناقض قوانین آن‌هاست؛ بنابراین حساب‌های گروه‌های افراطی راست بسته می‌شوند.
 
کمپین کمپانی‌های تکنولوژی با اقدام سریع GoDaddy آغاز شد که یکی از شرکت‌های معتبر در زمینه ثبت دامنه و میزبانی وب است. این کمپانی کم‌تر از یک روز پس از کشته شدن هیتر هیر، دامنه اینترنتی "دیلی استورمر" (Daily Stormer) را که نشریه‌ای متعلق به راست‌های افراطی و نئونازی‌ها در آمریکاست حذف کرد.
 
هیتر هیر زن ۳۲ ساله‌ای بود که روز شنبه در اوج آشوب‌های شارلوتزویل و حمله یک جوان راست‌گرای افراطی با خودرو به تجمع مخالفان نژادپرستی، کشته شد.
 
"دیلی استورمر" یکی از برگزارکنندگان تجمع خشونت‌آمیز شارلوتزویل بود. کمپانی GoDaddy درباره اقدام خودش مبنی بر حذف دامنه اینترنتی "دیلی استورمر" اعلام کرد که این کمپانی معمولا کاری بر اساس شکایت‌ها انجام نمی‌دهد مبادا که به دام سانسور بیفتد، اما به گفته آن‌ها "دیلی استورمر" در این مورد از "مرزها پا فراتر گذاشته و خصوصا با توجه به وقایع تراژیک شارلوتزویل آشکارا مشوق خشونت بوده است."
 
در پی این تصمیم‌گیری بود که "دیلی استورمر" تصمیم گرفت دامنه خود را به گوگل منتقل کند. اما گوگل فورا ثبت دامنه "دیلی استورمر" را ملغی و اعلام کرد این نشریه قوانین خدماتی گوگل را نقض می‌کند.
 
در همین حال کمپانی "کلودفلر" (CloudFlare) که خدمات ثبت دامنه و همچنین امنیت در اینترنت ارائه می‌دهد و تا کنون به هیچ عنوان حتی علیه تروریست‌ها وارد کمپین‌های حذف محتوا یا حساب نشده، وارد عمل شد و حساب "دیلی استورمر" را حذف کرد.
 
در حال حاضر "دیلی استورمر" مجبور شده است به بخش تاریک اینترنت که عملا در دسترس عموم نیست نقل مکان کند. گزارش‌هایی مبنی بر حمله هکرها به این وب‌سایت منتشر شده‌اند.
 
در ادامه، کمپانی‌های نامداری نظیر فیس‌بوک و ردیت (Reddit) نیز به این کمپین پیوستند و حساب‌ها یا محتوای افراطی راست‌گرایان و گروه‌های نئونازی را در روزهای پس از خشونت‌های شارلوتزویل حذف کردند.
 
به عنوان مثال ردیت صفحه "Physical Removal" را که گردانندگانش اعتقاد دارند باید دموکرات‌ها از جامعه کنار گذاشته شوند حذف کرد. در این صفحه در آن روزها درباره کشته شدن هیتر هیر شوخی‌پردازی شده بود.
 
فیس‌بوک نیز فورا صفحه گرد‌هم‌آیی "اتحاد راست" (گرد‌هم‌آیی راست‌های افراطی در شارلوتزویل) را پس از آن که مشخص شد این تجمع مسالمت‌آمیز نیست حذف کرد. فیس‌بوک و اینستاگرام در روزهای بعد محتوا یا صفحات مشابه دیگری را نیز حذف کردند. یکی از صفحات حذف شده از فیس بوک و اینستاگرام صفحه کریستوفر کانتول، یکی از چهره‌های شناخته شده‌ راست‌گرایان، بود.
 
اپل و پی‌پال (PayPal) نیز اعلام کردند که خدمات نقل و انتقال مالی خود را به روی وب‌سایت‌های راست‌گرایان یا وب‌سایت‌هایی که لباس‌های مخصوص تجمعات راست‌گرایان فروخته‌اند می‌بندند. اپل همچنین پس از وقایع شارلوتزویل یک میلیون دلار به مرکز حقوقی فقر جنوب و یک مرکز یهودیان اهدا کرد.
 
دست و دلبازی اپل این تفکر را که کمپانی‌ها بین منافع اجتماعی و منافع مالی گزینه‌ دوم را برمی‌گزینند زیر سوال برد و دست کم نشان داد وقتی موضوعی با اهمیت رخ دهد و عزمی جدی در سیلیکون ولی بر سر مبارزه با آن شکل گیرد، کمپانی‌ها حتی حاضر به سرمایه‌گذاری مالی بر سر هدف اجتماعی خواهند بود.
bato-adv
مجله خواندنی ها