bato-adv
bato-adv
اقتصاددانان در گفت‌وگو با فرارو بررسی کردند

"بانکداری آستان قدس" چه تبعاتی دارد؟

بعید است که نهادی مثل آستان قدس به این سمت و سو برود و به صورت قرض الحسنه عمل کند. این کار درست است که با استقبال عموم مواجه خواهد شد اما موضوع باز هم همان تودرتویی نهادی است که چنین نهادهای بسیار بسیار قدرتمند می‌توانند چنین مواردی را با قوانین خودشان پیش ببرند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۶
فرارو- ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس اعلام کرده است به دنبال بانک قرض الحسنه بدون ربا از سوی استان قدس رضوی هستند و این مسئله بسیار مورد توجه رسانه‌ها و فعالان اقتصادی قرار گرفت.

تاثیرات منفی بانکداری آستان قدس در اقتصاد کلان

به گزارش فرارو؛ آستان قدس رضوی بزرگترین نهاد موقوفاتی جهان اسلام است که مدیریت ۸۹ شرکت و مؤسسه را برعهده دارد که در ۴۴ مورد بیشتر از ۵۰ درصد سهام را در اختیار دارد. سابقه بعضی از این شرکت‌ها که موقوفی هستند به دهه‌ها پیش برمی‌گردد. اما در دهه ۱۳۷۰ و اوایل ۱۳۸۰ خورشیدی بود که شرکت‌های قدیمی‌تر سر و شکل یا نام تازه گرفتند و شرکت‌های جدید، برای تأمین و ایجاد مالی و اقتصادی مطمئن برای فعالیت‌های فرهنگی و اهداف عالی آستان ایجاد شدند.

سال ۱۳۷۷ فعالیت‌های اقتصادی آستان رسما از دیگر فعالیت‌ها جدا شد و در پی آن سازمان اقتصادی رضوی در اوایل سال ۱۳۸۳ ثبت شد. سازمان اقتصادی به گفته مسئولانش یکی از بزرگترین هولدینگ‌های اقتصادی ایران به ویژه در شرق کشور به شمار می‌آید.

این نهاد حتی در بخش هایی مانند صنعت و معدن، خودروسازی، انرژی نیز ورود کرده و شرکت‌های زیر مجموعه‌اش در حال فعالیت‌های گسترده در این حوزه‌ها هستند. چندی قبل آستان قدس استادیوم فوتبالی تاسیس کرد که به عقیده بسیاری از کارشناسان از مدرن ترین ورزشگاه‌های جهان است اما تاکنون حتی یک بازی هم در آن انجام نشده است.

حال آستان قدس به گفته ابراهیم رئیسی به دنبال تاسیس بانک قرض الحسنه بدون ربا است. اما سود و زیان ورود آستان قدس رضوی به عرصه بانکداری چیست؟ آیا این اقدام پیامدهایی برای اقتصاد ایران دارد؟
 
مزایا و معایب بانکداری آستان قدس رضوی
علی دینی ترکمانی اقتصاددان و استاد دانشگاه نیز در گفت‌و‌گو با فرارو با بیان اینکه این تصمیم تولیت آستان قدس از چند منظر قابل نقد است، گفت:  اول اینکه زمینه را فراهم می‌کند که هر دستگاه و نهادی که منابع مالی قابل توجهی دارند اقدام به تاسیس بانک کنند و این موجب می‌شود منابع مالی بانک‌ها کاهش پیدا می‌کند و تاثیر منفی روی گردش مالی و عملکرد آنها دارد و ریسک عملیات بانکی در کشور را نیز افزایش می‌دهد. اتفاق دیگر این است که در شرایطی که بانک مرکزی به دنبال ساماندهی بازار پولی است، چنین اقدام‌هایی کار را برای بانک مرکزی سخت می کند و زمینه ساز این می‌شوند که در آینده چنین بانک‌ها وموسسه‌های به صورت قارچ گونه رشد و تکثیر شوند و این باعث می‌شود، بازار بانکی از نظارت دقیق خارج و غیرشفاف شود.

وی تاکید کرد: اما نکته‌ای که بسیار بسیار مهم است مسئله تودرتویی نهادی در اقتصاد ایران است. این موضوع موجب موازی‌کاری و عدم مسئولیت‌پذیری و عدم پاسخگویی و بی‌ثباتی‌ می‌شود. نهادهای موازی اجازه نمی‌دهند فضای شفافی وجود داشته باشد و مسیر‌ها شفاف و روشن باشند و اجازه می‌دهد که افراد دورزدن‌ها و در رفتن‌ها را یاد بگیرند و بنابراین مادامی که این وضعیت تو در توی نهادی وجود داشته باشد شفاف‌سازی کار خیلی سختی می‌شود. در این راه بالابردن مسئولیت‌پذیری کار بسیار سختی‌تری می‌شود.

او ادامه داد: نکته دوم برمی‌گردد به توزیع نابرابر ثروت و درآمد که موجب می‌شود نظم اجتماعی به هم بخورد وقتی یک عده‌ای وجود دارند که یک شبه ره صدساله می‌روند حالا به دلایل وصل شدن به منابع رانتی و رابطه‌هایی که وجود دارد باعث می‌شود برخی هم آنها را به عنوان گروه مرجع در نظر بگیرند و سعی کنند که خود را به آنها برسانند و چون از راه‌های معمولی رسیدن به چنین چیزی ممکن نیست بنابراین راهکارهای غیرقانونی و راهکارهایی که همراه با زدوبند است و همراه با پرداخت رشوه است استفاده کنند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: همین موضوع موجب می‌شود که برخی که به نهادهای تاثیرگذار و تصمیم‌گیرنده نزدیک هستند و نفوذ دارند تصمیم بگیرند یک بانک تاسیس کنند. لذا شاید الان آستان قدس از بانک‌مرکزی درخواست مجوز کند اما واقعیت این است که با توجه به همین تودرتویی نهادی که توضیح دادم نه تنها موجب اتلاف منابع می‌شود بلکه این تعدد موجب غیرقابل کنترل و نظارت شدن سیستم بانکی و پولی کشور می‌شود.

دینی ترکمانی درباره مزایای تاسیس بانک برای آستان قدس گفت: اولا منابع مالی که در اختیار دارد، خودش در جریان می‌اندازد و سودی که بانک‌ها از سپرده و اعتبارات آستان قدس کسب می‌کردند به حساب این نهاد ریخته می‌شود. بنا براین با توجه به میزان منابع مالی آستان، این رقم بسیار زیاد خواهد بود. اما از سوی دیگر ورود آستان به بازار بانکی و پولی کشور به عنوان یک نهاد پرقدرت مالی موجب می‌ود که قدرت مالی و اقتصادی‌اش بیشتر شود و نه تنها روی اقتصاد استان خراسان تاثیر بگذارد بلکه بعد از مدتی می تواند تاثیرات قابل توجهی در اقتصاد کلان کشور داشته باشد.

وی در خصوص ادعای ابراهیم رئیسی مبنی بر اینکه قصد دارد بانکداری بدون ربا یا همان قرض‌الحسنه راه اندازی کند، گفت: بعید می دانم که نهادی مثل آستان قدس به این سمت و سو برود و به صورت قرض الحسنه عمل کند. این کار درست است که با استقبال عموم مواجه خواهد شد اما موضوع باز هم همان تودرتویی نهادی است که چنین نهادهای بسیار بسیار قدرتمند می توانند چنین مواردی را با قوانین خودشان پیش ببرند. هرچند بازهم تاکید می‌کنم که اگر آستان قدس بانک خود را به صورت قرض‌الحسنه اداره کند بسیار می تواند مفید باشد و قطعا مورد حمایت بانک مرکزی هم قرار می‌گیرد.

دینی ترکمانی در پایان افزود: ولی با توجه به اینکه آستان می تواند منابع عظیم مالی خود را در بانک‌ها قرار دهد و سود کلانی ببرد، بعید است حالا بیاید و به صورت قرض‌الحسنه بانکی را تاسیس کند. البته اگر خودش طی این سال‌ها قید سود میان مدت و بلند مدت را زده باشد و به صورت قرض‌الحسنه منابع خود را در بانک‌ها قرار داده باشد، احتمال اینکه همین روند برای بانک خود در پیش بگیرد وجود دارد.
 
بانک‌داری بدون ربا
در همین خصوص بیژن بیدآباد تحلیلگر مسائل اقتصادی طی گفت‌وگو با فرارو عنوان کرد: بعد از انقلاب در سال 57 پدیده رباخواری آنقدر قبیح بود که دولت موقت همه بانک‌ها را ملی کرد. ولی بعد از گذشت سال‌ها قبح این ماجرا میان مردم ریخته شد و بانکداری به عنوان یک تجارت پرسود مورد توجه تجار و صاحبان سرمایه قرار گرفت. بطوری که در دهه 70 عملا اصل ملی بودن بانک‌ها زیرسوال رفت و بانک مرکزی اقدام به صدور مجوز برای بانک‌های خصوصی کرد و این مسئله موجب شد که الان بیش از 30 بانک و هزاران موسسه مالی و اعتباری و صندوق‌های قرض‌الحسنه در کشور با پوشش قانون عملیات بانکی بدون ربا و دستورالعمل‌های آن اقدام به رباخواری کنند.

وی ادامه داد: نکته جالب این است که ایران تنها کشوری است که  قانون یکپارچه بانکداری بدون ربا دارد ولی در عین حال بالاترین نرخ ربا و بهره متعلق به ایران است و هیچ کشوری نرخ بهره بانکی‌اش بیشتر از ایران نیست و این نرخ بهره را صرفا می‌توان در بازار غیرمتشکل پولی ایران مشاهده کرد. وگرنه هیچ کشوری با این نرخ بهره  اقدام به انجام عملیات بانکی نمی‌کند. شاید دلیل این مسئله عدم اعتقاد صاحبان سرمایه  به مسائل شرعی است.
 
این استاد دانشگاه در خصوص مزایای تاسیس بانک برای آستان قدس گفت: باتوجه به اینکه نرخ بازدهی بانک‌های ایران نسبت به همه کشورها بالاتر است بنابراین سرمایه گذاری در این زمینه نیز دارای نرخ بالاتری هستند و این موجب می‌شود بانکداری در ایران از پرسودترین تجارت‌ها تلقی شود  و مسلم است که در چنین شرایطی تمامی صاحبان سرمایه تمایل داشته باشند که در این حوزه سرمایه‌گذاری و بانک تاسیس کنند. رقابت بانک‌ها با تعدد آنها علی‌القاعده و طبق نظریات اقتصادی، بیشتر می‌شود. یعنی هرچه تعداد بانک‌ها زیاد شود متقابلا میزان رقابت هم افزایش پیدا می‌کند و باید طبق نظریات اقتصاد خرد، بهای تمام شده خدمات آنها پایین بیاید.

بیدآباد تاکید کرد: اما دقیقا همینجا است که ما با مشکل مواجه می‌شویم. زیرا این در حالتی رخ می‌دهد که انحصار وجود نداشته باشد. متاسفانه ما در بخش پولی و مالی انحصار شدیدی وجود دارد که یک قطب آن بانک‌های دولتی و قطب دیگر بانک‌های خصوصی است و از سوی دیگر بانک مرکزی شرایط کشور را به گونه‌ای کرده است که امکان حضور رقبای جدید در بازار وجود ندارد. لذا اگر بانکی وارد عرصه شود، باید هم‌کاسه یکی از دوقطب بانک‌های دولتی و غیردولتی شود و این نه تنها به رقابت میان بانک‌ها کمکی نمی‌کند و فضا را رقابتی نمی‌کند بلکه موجب تحکیم انحصار موجود در بازار دوقطبی کشور می‌شود.




ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
از بانک امام رضا علیه السلام وام قرض الحسنه میگیریم و بعد میبریم بانک دیگری سپرده میزاریم و سود ۱۵ الی ۱۸ درصد میگیریم !!!! کدام سرمایه گذاری به شما ماهانه ۱۵ درصد سود می دهد!!! تشکر از تاسیس بانک امام رضا علیه السلام
طاها
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۸
سلام. شما بهتره به تبعات بانکداری آقازاده ها و امثال دادش رئیس جمهور و معاون اولش بپردازید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۴
سال 85 یک میلیون تومان بلند مدت توی بانک ملت گذاشتم و الان بعد ده سال موجودی من (اصل و سود) سه میلیون شده. اگه اون موقع سکه خریده بودم الان شش میلیون داشتم. یعنی ارزش پولم نصف شده. لعنت به نظام بانکداری ربوی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۲
چقد کینه و نفرت می باره از این کامنت ها و مطلب فرارو...
م
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
افرادی که الکی رشد می کنند مایه دردسر برای کشور هم میشن.
انتشار یافته: ۶۵
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
احتمالا می شود يک بانک برا ی رانتخواران و ويژه خوارانی که از سرمايه امام رضا به نفع خودشان قرض الحسنه می گيرند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
و صد البته هیچوقت قرض را پس نمیدن
آرشا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
خیلی نارحتید بساط شما نزول خورا داره جمع میشه آره ؟
کاظم
Finland
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۵
هرچی باشه عواقب اون از بانک گردشگری ( برادران جهانگیری ) و ....... خیلی کمتره .
بهتره اول یه نگاه به پیشینه هم حزبی ها تون بندازین بعد متوجه میشین کی رانت خوار و ربا خوار هست .
ناشناس
Finland
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
فساد اندر فساد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
چه اشکال داره آستان قدس بانک بزنه و وام بدون بهره بده شاید بساط مفسدا برچیده بشه
ناشناس
Finland
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
ناشناس 12:42 آستان قدس مالیات بده بانکداری اسلامی و...پیشکش
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
شما بهتره به تبعات قاچاق کالا توسط اقازاده ها رسیدگی کنید.به تبعات واردات بی رویه به تبعات رشد فاجعه بار نقدینگی به تبعات تعطیلی کارخانه جات به تبعات رکود به تبعات بانک های شخصی اقایان به تبعات سقوط بورس به تبعات... بپردازید.
شمای که اینقدر کارشناس دارید و اینقدر کاربلد هستید به این اوضاع اشفته اقتصادی دولتتان بپردازید
الان همه کارشناسانتان همه کارها رو به سرانجام رساندن و فقط باید به بانک آستان قدس بپردازند؟؟؟؟؟لعنت به عوام فریب و عوام فریبی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۳
اینقدر جوش نزن عزیز دل برادر اینها همه دستشان توی یک کاسه است فقط نقشه میکشند چطور جیب ملت را خالی کنند
ناشناس
United States of America
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
مي خواد رسما يك ايالت بشه و لابد بدون ماليات
اىنها چه فكرى مى كنند ملت را چي فرض كردند
علایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
بانک خوبی میشود
ولی در شان آستان قدس نیست
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
نه میخواد بانک بزنه و حق مردم را از شما که خون ملت را به شیشه کردید بگیره و به مردم بده
ناشناس
Germany
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اوایل انقلاب هم همین رو گفتن! حقتون رو بعد ۴۰ سال نگرفتید هنوز؟
ویلی
Malaysia
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
عکس فوتوشاپه؟
محمدتبار
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
خراسان داره به سمت فدرالی شدن و حاکمیت محلی مستقل از سیاست های دولت مرکزی پیش میره به نظرم باید حاکمیت به این مساله در نگاه کلان حساس باشد این اصلا به نفع کشور نیست. اگر یک موسسه ای بتواند مجوز تاسیس بانک بگیرد چرا دیگران نتوانند(این یعنی همان هرج و مرج در سیستم بانکی که کشور چند سال است گرفتارش شده و نتایجش را این روزها با ورشکستگی موسسات و رانت خواری بانکی می بینیم. دولت باید در ساماندهی سیستم بانکی جدیت داشته و از هیچ گروه و شخصی نترسد. روحانی و سیف باید شجاعت داشته باشند. مطمنا عده ای منافعشان به خطر افتاده و برای بانک مرکزی مشکل ایجاد خواهند کرد ولی آقای سیف نباید پا پس بکشد و استثا قایل شود.
وبگرد ایلامی
United States of America
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اگر آستان قدس رضوی در مناطق محروم کشور و نه مراکز استان ها علی الخصوص تهران و استان های بزرگ اقدام به تاسیس بانک قرض الحسنه کند کمک شایانی به رونق وضع معیشتی و توسعه اشتغال در مناطق محروم کشور خواهد بود.
ناشناس
Canada
۰۳:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
البته اگر قرض الحسنه باز کنه|
همین الان بهتره آستان قدس سپرده هاشو به صورت قرض الحسنه تو بانکها قرار بده نه اینکه سود 18 درصد بگیریه. به همین دلیله که من خیلی بعید میدونم بیاد قرض الحسنه باز کنه. در نهایت این مذهب شیعه است که قربانی اقدام آستان قدس میشه.
افوس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
مردم خوب ایران سلام،اول اینکه خیلی جالبه که عملکرد آستان تو این یکسال و اندی اینقدر برای پدر خوانده های اقتصادی مهم شده چون تو اون سی و اندی سال که همفکرای خودشون حاکم بودن همه چی گل وبلبل بود، دوم اینکه اگر جناب رییسی بتونن بانک بدون ربا تاسیس کنن به اندازه ی تمام عمرشون خدمت کردن ، سوم اینکه ایشون چوب تو سوراخ زنبور کردن، بانک های ایران خودشون یه جزیره ی مستقل از حکومت هستند که زور دولت هاهم بهشون نمیرسه، چنان مافیای قدرت و ثروتی تو بانکها شکل گرفته که اجازه ی نفس کشیدن رو به آستان نخواهد داد مگر اینکه خداکمک کنه، ودرآخر اینکه دوستان عزیز به صرف اینکه رسانه ها کسی رو تخریب میکنند ماهم دنباله رو نباشیم به رفتار بنگریم نه گفتار.والسلام.
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
در رابطه با دوران مدیریت قبلی که هیچگاه از سوی اصلاح طلبان مورد نقد قرار نگرفت و مالیات هم نمیداد و در آخر هم با اختلاس و فرار قائم مقام ش از کشور مشخص شد که چقدر اصلاح طلبان در برخورد با فساد صادق هستند. اگر از لحاظ سیاسی با اقای رئیسی مشکل دارید دلیل نداره که با تهمت چشم بر واقعیت ببندید . اینقد موسسه مالی غیر مجاز در کشور ایجاد شد کسی انتقاد نکرد حالا که استان قدس میخواد بانک قرض الحسنه تاسیس کنه همه هجمه میکنن..جالبه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
بانکداری بدون ربا؟؟؟ اصلا کسانی که الفبای اقتصاد و بانکداری رو بلد هستند هم میدونن اساس بانکداری بر مبنای سود یا به قول شما ربا بنا شده وگرنه میشه یه کمیته امداد بزرگتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
شما دوس دارین مالکیت بانکهای خصوصی دست عناصر خودتون باشه فقط و فقط

داره جونتون درمیاد
ناشناس
Germany
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
برو ببین نهادها کدومشون بانک ندارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اين آقا براي انتخابات آينده دارد نقشه مي كشد ولي سواد لازم را ندارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
نمود حاکمیت دوگانه و تشکیلات دولت در دولت
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
تاسیس بانک چه ربطی به حاکمیت دولت دارد؟؟ طبق اصل جهانی همه بخش ها میتوانند پس از کسب مجوزهای لازم در بخش بانکداری فعالیت کنند..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اخ جون کم کم داریم تبدیلبه یه کشور مستقل میشیم کشور خراسان رضوی و استانهای محروصه
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اگر واقعا نیتش خیر هست خوب بیاید دولت را کمک کند که همه بانک های کشور اسلامی و غیر ربوی باشند. اگر افراد را با معیار صداقت بسنجیم نقاب ها کنار زده و نیت ها برملا خواهد شد. راستی مگر کشور اسلامی نیستیم و مگر قانون ما و دولت و موسسات ما در این کشور اسلامی فعالیت نمی کنند؟ پس چرا صحبت از بانک بدون ربا زده میشه آیا بقیه بانک ها ربوی عمل می کنند؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
امیدوارم مالیاتش رو بدن
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
نکنه برای هزینه انتخابات آینده، صندوق مورد نیاز را ایجاد میکنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
خب بانکی که ربا در آن نیست باید هم منتظر فحش های ربا خواران و دولت بانک داری ربا باشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
بانکی که ربا در اون نباشه اصلا بانک نیست یه موسسه خیریه برای پخش پول هست ولی به چه نیتی؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
شما را به خدا پول امام رضا را ربایی نکنید
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
متاسفانه اغلب انتقادها به یک موضوع بادید سیاسی پرداخته می شود نه ازجنبه حقوقی / اگر قرار است که سپاه و ارتش و روی انتظامی و بنیاد مستضعفان و.... صاحب بانک شوند و در کارهای پولی دخالت داشته باشند بدعتی پدید می آید که در آینده به اقتضای زمان مثلا آموزش و پرورش بخواهد یک بیمارستان بسازد و وزارت مسکن مدرسه درست کند اداره مخابرات مسکن بسازد وزارت نیرو راه سازی کند و.... این میشود آش شلم شوربا *هر سازمانی باید در مسیر وظایفی که برای آن تعرف شده گام بردار وسایر وزارتخانه هایی هم که تاکنون از مسیر شرح وظایفشان منحرف شدند دوباره به مسیر اصلی برگردند بنابر این جادارد که بساط بسیاری از این بانکها مثل سینا مهراقتصاد، قوامین و.... برچیده شود نه آنکه مشکلی به مشکلات اضافه گردد
ناشناس
Germany
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
مخالفین این حرکت خیر که منافعشان رادر معرض خطر می بینند هنوز شروع نشده صدای جلز ولز شان گوش فلک را کر کرده .دق کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
دولت سايه با اموال امام رضا كارش را شروع كرده
ناشناس
Germany
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
زنده باد کلاه شرعی
ناشناس
Germany
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
راستی اختلاس 1000 میلیاردی معاون استان قدس برادر زن طبسی چه شد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
از دوستان اصلاحطلبشون بپرس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
كمترين اثري كه اين قرض الحسنه ها در اقتصاد داره افزايش تقاضاي خريد كالا مانند ملك و خودرو هست كه اين تحريك تقاضا اگر كنترل نشده باشه، تورم شديد ايجاد خواهد كرد....بلايي كه چند سال پيش موسسه آل طه توي اصفهان سر ملك آورد...
فرزین
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اگر این بانک تاسیس بشود بنده حسابم را در آن بانک افتتاح میکنم
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
بيش از هزار سال است كه كسي جرأت چنين كاري را نداشته است و آثار مخرب معنوي دارد. اين كار بدست دولت در سايه ، رانتخواري براي دولت در سايه و دخالت در امور دولت است. اگر واقعا قصد خدمت به مردم و براي رضاي خداست بايد به دولت جمهوري اسلامي ايران كه با راي اكثريت ٢٤ ميليوني انتخاب شده ، كمك كرد تا بتواند در كاهش سود بانكي پايان دهد و سيستم بانك داري را اصلاح كند.
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
سلام به نظر من به جای تاسیس بانک، استان رضوی مقدار مشخص پول در اختیار بانکها قرار دهد وافراد معرفی شده ازسوي استان رضوی از این خدمات وامی و تسهیلات بهره مند گردند و بانک فقط واسطه باشد وهیچگونه حق دخل وخرج در آن نداشته باشد.دادن مجوز بانک جز افزایش هرج ومرج سیستم اقتصادی هیچگونه ثمری ندارد
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
اگر یک جوان بدبختی زمین پدری یا گوسفندانش رابفروشد ویک سوپری بزند یا هرکار دیگه همون اول کار ارگانهای مختلف کلی تلکه اش می کنند و مالیات هم که هرساله باید بدهد...
اما این آستان قدس مالیات نمی دهد ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
ايجاد بأنك در ايران يعني پولشويي و رانت و چپاول ، چرا براي مبارزه با پولشويي fatf را قبول و امضاء نمي كنيد ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
احتمالا اگه كاملا اسلامي و بدون ربا باشه بايد درخواست وام زياد داشته باشه بخاطر درصد سود كم تسهيلات
اما سپرده گذاري كمي داشته باشه باز هم بخاطر سود كم سپرده
كه عملا اقتصادي نيست در فضاي فعلي بانكداري ايران
در غير اينصورت هم باشه نام امام معصوم امام رضا (ع) مورد خدشه در بين مردم قرار ميگيره بخاطر مسايل ربا در بانكداري ما
آخر هم اينكه وقتي سود سپرده كم باشه واسه سپرده خود آستان هم كمه در حالي كه همين الان سود سپرده هاش تو بانكهاي ديگه سود بالاي ١٥٪‏ هست
البته گرفتن سود بالا از سيستم بانكداري توسط آستان مقدس امام رضا(ع) هم در بالا اشاره شد
مسايل ديگه مثل ماليات هم جاي بررسي داره و خوبه كه عزيزان شفاف سازي كنن همونطور كه قولشو هم دادن
ليست شركتهاي آستان هم در گوگل در دسترس و جالب توجه
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۸
به اسم امام رضا به کام بعضی ها. بخدا امام رضا دوست نداره بانک بزنه دیگه امام رضا رو هم برای منافع شخصی بدنام نکنید.
ناشناس
Canada
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
داعش یه نقشه درست کرده بود اسم ایران و افغانستان و چند تا کشور با هم رو گذاشته بود ولایت خوراسان
ناشناس
Canada
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
آستان قدس اول باید تکلیف اموال و دارایی هاشو معلوم کنه بعد مالیات بده اگه تهش چیزی موند بانک بزنه. با پول نذری و وقف مردم که نمی شه بانک زد. یه دولت مستقر داریم. کنارش یدونه دولت مستقل هم داره درست میشه. مردم رای دادن از این کارها نشه.
ناشناس
Germany
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
دام تازه ای برای پولهای مردم که صرف کسری بودجه برای جنگجوئی ها میشود ، بعد هم با اعلام یک ورشکستگی صوری همان میشود که در مورد بقیه مؤسسات شد . آنوقت آدم مالباخته کجا زورش به آستان قدس میرسد ؟؟ مردم بهوش باشید !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
امام رضا روحشم از پول هایی که رو فبرش میندازن خبر نداره
داریوش
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
سلام
معلومه که کارشناساتون از ربا خوب خوردن که تحلیلشون از روی ترس
یکی یک کار خوبم میخواد بکنه شما حرف مفت میزنین
ربا جنگ باخداست
ناشناس
United States of America
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیره . وام را به چه کسانی میدهند ؟؟؟ به خودی ها یا به همه ؟؟؟؟؟؟؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۹
در محضر امام هشتم مردم انتظار معنویت و ترویج دین خدا دارند.
معنویت و فضای معنوی آستان مقدس نباید آلوده یا تحت تاثیر عوامل اقتصادی و سیاسی و... قرار گیرد.
آقای رئیسی به جای طرح ها و نقشه های اقتصادی دنبال طرح های فرهنگی باشد.
از آن آستان قدس انتظار تولید معنویت داریم نه تولید پول.
آنچه چهره معنوی آستان مقدس را خراب کرده همان مسئله اقتصادی و پول بوده
خوب حالا چرا دوباره دنبال تخریب آن فًضای معنوی هستین.
ناشناس
Canada
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
خالی کردن جیب مردم و گرفتن پست و مقام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
کلا کار اشتباهی است،
اینم همون داستان ژن خوب هستش دیگه،
نمیدونم این ملت بیچاره چه شون هست که هر شخص و نهادی که دستش به دهنش میرسه زود سفره اش رو از مردم جدا میکنه،
واقعا اگر که با تفکر مثبت میخوان کار کنن بهتره یکی از معضلات موجود رو با قدرت و نفوذشون حل بکنند به جای اینکه یه مساله جدید تعریف بکنن
tabaneh
Germany
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
آستان قدس رضوی از ثروتمند ترین نهادهای ایران است. این نهاد بابت فعالیت های گسترده اقتصادی تاکنون تقریبا مالیاتی پرداخت ننموده و هیچیک از واحد های تولیدی و خدماتی بخش خصوصی در کشور توانایی رقابت با آن را ندارند. همچنین دستگاه های نظارتی کشور توانایی نظارت بر فعالیت های اقتصادی آن را ندارند.
این بانک منابع مالی عظیمی در خدمت خواهد داشت و با توجه به انتصاب آن به یک نهاد مذهبی-سیاسی حداقل نظارت بر آن حاکم خواهد بود.
این خطر وجود دارد که منابع این بانک به اسم مقدسات و دفاع از محرومین در کانال فعالیت های سیاسی-حزبی و انتخاباتی قرار گیرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
این امپراطوری اگر مالیاتش رو می داد که الان شاخ و شونه نمی کشید.
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۰
بارزانی با همه برسی کردستان عراق میخواهد جدا کند
مشهد بدون همه برسی یواش یواش خراسان را مستقل میکنند
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
عملا دنبال یک حیات خلوت هستند که به از منابع تحت اختیارشون کسی خبر نداشته باشه، پول مال مردمه و اون چیزی که بدست اومده شده سرمایه متعلق به این کشوره، اما اگر از بانکها در اومد و رفت به بانکی که مدیرش اینها هستند، اسما مشخصه و واقعا کسی خبر نخواهد داشت... بدلیل خطر عدم شفافیت نباید بسمت این حرکت قدم بردارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۱
بعد از ثامن الحجج ثامن الائمه و حالا ........ پروژه ثامن 3