bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۸۸۲۰

رئیسی در سودای رهبری اصولگرايان

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
سایت سیدابراهیم رییسی را که باز می‌کنی گزینه دوم آن، برنامه «دولت کار و کرامت» است اما کدام دولت؟ دولتی که قرار بود در صورت پیروزی در انتخابات ٩٦ تشکیل شود یا دولت آینده‌ای که تولیت فعلی آستان قدس سودای تشکیلش را در سر دارد؟

«اعتماد» در ادامه نوشت: ١٧ فروردین امسال بود که سید ابراهیم رییسی با انصراف از حضور در هیات نظارت بر انتخابات، کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٦ اعلام کرد. هر چند با وجود حمایت‌های همه‌جانبه جناح راست و حتی انصراف قالیباف به نفع رییسی، او نتوانست به توفیقی در انتخابات دست پیدا کند و با رای تقریبی ١٦ میلیونی در مقابل آرای نزدیک به ٢٤ میلیون حسن روحانی قافیه را به رییس‌جمهور باخت تا اصولگرایان شکست دیگری را متحمل شوند.

اما رییسی بعد از ٢٩ اردیبهشت ٩٦ با رییسی قبل از ١٧ فروردین بسیار متفاوت است. پشتوانه آرای ١٦ میلیونی به او اعتماد‌به‌نفسی داده که مثل دوران انتخابات همچنان به سخنرانی‌ها و انتقاداتش ادامه می‌دهد، کانال تلگرامی و رسانه‌های حامی او فعالند و دیدارها و سخنرانی‌هایش نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.

رییسی قبل از انتخابات بیشتر از آنکه سابقه کنش سیاسی داشته باشد سوابق قضایی داشت. این روحانی ٥٧ ساله ‌زاده نوقان مشهد فعالیت خود را در جمهوری اسلامی از ٢٠ سالگی در دستگاه قضایی آغاز کرد. از دادستانی کرج و همدان و تهران گرفته تا معاونت اول قوه قضاییه، از دادستانی کل کشور تا دادستانی ویژه روحانیت. رییسی که ١٠ سال هم رییس سازمان بازرسی کل کشور بود با درگذشت شیخ عباس واعظ‌طبسی از سوی رهبر انقلاب به عنوان تولیت آستان قدس رضوی (ع) منصوب شد.

منجی ناگهانی اصولگرایان

شاید عضویت در شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و نمایندگی دوره‌های چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری تنها فعالیت‌های سیاسی جدی او تا پیش از انتخابات ٩٦ بودند اما سیدالقضات خراسانی به یکباره به منجی اصولگرایان تبدیل شد آن هم در حالی که چندان به ساز و کار جمنا اعتقادی نداشت و حتی در جلسه‌ای که باید برنامه‌های نامزدهای جناح راست به جمنا ارائه می‌شد شرکت نکرد و صولت مرتضوی که از قضا شهردار وقت مشهد بود را به عنوان نماینده خود به آن جلسه فرستاد.

در هر صورت اصولگرایان که به دنبال مهره‌ای می‌گشتند که کارنامه اجرایی چندانی برای نقد کردن نداشته باشد و در انتخابات هم تا به حال شکست نخورده باشد حول محور رییسی جمع شدند تا شاید هزار جزیره تکه‌تکه جناح راست بتوانند با تبدیل شدن به مجمع‌الجزایر اصولگرا انتخابات را به نفع خود رقم بزنند. هرچند حسن روحانی بازی آنها را دوباره به‌هم زد تا همچنان دستشان از پاستور کوتاه بماند. با این وجود سید ابراهیم رییسی گویا همچنان در فضای انتخابات حرکت می‌کند. او که با حکم رهبر انقلاب به عنوان عضو حقیقی به مجمع تشخیص مصلحت نظام هم راه یافته تا قبل از اعلام کاندیداتوری در انتخابات تقریبا ١٣ ماه تولیت آستان قدس را به عهده داشت اما حجم دیدارها و سخنرانی‌های رییسی در طول این سه‌ ماه و نیم بعد از انتخابات چند برابر آن ١٣ ماه قبل از اعلام کاندیداتوری است.

آیت‌الله واعظ‌طبسی مرحوم هم در زمانی که تولیت آستان قدس را به عهده داشت آنقدر دیدار و سخنرانی انجام نمی‌داد. رییسی در فاصله اعلام کاندیداتوری تا انتخابات، به اقتضای فضا و فرصت تبلیغات، دیدارها و سخنرانی‌های زیادی انجام داد و شهر به شهر خود را به مردم معرفی کرد. اما سفرهای استانی او به نقاط مختلف کشور بعد از انتخابات کمی عجیب به نظر می‌رسد. البته او در ٧ خرداد و نخستین سخنرانی خود بعد از شکست در انتخابات اعلام کرد که «وکیل و صدای مردم محروم خواهد بود».

رییسی در همین سخنرانی با گلایه از نحوه برگزاری انتخابات باز هم انتقاداتی را نسبت به چهار سال دولت روحانی مطرح کرد و گفت: دوقطبی‌کردن، روش فرسوده انگلیسی‌هاست. آنها می‌خواهند مردم یک جامعه را چند قسمت کنند. این کار برای این است که از پاسخ به سوالات مردم فرار کنند. سوال مردم این است که چهار سال شما چه کردید؟ مردم می‌گویند کار، شما بگویید چقدر ایجاد اشتغال کردید نه که آدرس غلط بدهید و بگویید اینها می‌خواهند دیوار بکشند.

او در این مدت دیدارها، سفرها و سخنرانی‌های متعدد و متنوعی داشته است. رییسی یک هفته بعد از انتخابات و با شروع ماه رمضان تا پایان این ماه تقریبا هر شب سخنرانی و جلسات تفسیر قرآن داشت که در این جلسات انتقاداتی را هم نسبت به وضعیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و جهان مطرح می‌کرد و به‌طورمثال در یکی از این جلسات، فساد جامعه را نتیجه سکوت و فراموشی امر به معروف دانست و در جلسه دیگری اظهار کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شد، باید منتظر میدان‌داری انسان‌های بد عمل، بد سخن و بد سیرت بود.

حتی درگذشت مادر همسر رییسی یعنی مرحوم ریخته‌گرزاده همسر آیت‌الله علم‌الهدی در میانه‌های ماه رمضان هم باعث نشد تا او این جلسات سخنرانی‌اش را تعطیل کند.

دیدارهای همه‌جانبه تولیت آستان قدس

دیدارهای او را می‌توان به چند دسته عمومی، خصوصی و بین‌المللی تقسیم کرد. رییسی در این مدت با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، سردار محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده جدید نیروی انتظامی خراسان و فرهاد رهبر رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی - که در انتخابات عضو ستاد رییسی بود و پس از ریاست به دیدار او رفت - دیدار و گفت‌وگو کرد.

همچنین آیات عظام جعفر سبحانی، مکارم‌شیرازی، نوری‌همدانی، صافی‌گلپایگانی، وحیدخراسانی، شبیری‌زنجانی و علوی‌گرگانی پس از تشرف به حرم امام رضا (ع) با تولیت آستان قدس دیدار کردند.

از طرفی رییسی تقریبا هر هفته دیدارهای مردمی خود را برای برطرف کردن مشکلات آنها برگزار کرد و با طلاب غیرایرانی معتکف، اساتید دانشگاه‌ها، هنرمندان، فعالان امر به معروف و نهی از منکر، علما و طلاب اصفهان، اساتید بسیجی، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، مدافعان مسجدالاقصی، جوانان مومن انقلابی، فعالان اربعین، اعضای مجمع تقریب مذاهب، مسوولان جشن‌های زیر سایه خورشید و ... دیدارهایی داشت و در جمع آنها به ایراد سخنرانی پرداخت.

سخنرانی در جشنواره بین‌المللی کتاب، جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)، مراسم روز خبرنگار، اختتامیه نهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی و حتی کنگره پزشکی بین‌المللی درمان مداخله‌ای انسداد مزمن عروق کرونر از دیگر برنامه‌های سخنرانی رییسی در این چند ماه بوده که تقریبا در هر کدام گریزی هم به وضعیت کشور، منطقه و جهان و وضع مطلوب دولت مد نظرش داشته است.

مثلا رییسی در دیدار اعضای کمیسیون آموزش تصریح کرد: اسلام، به دولت هدایتگر معتقد است نه دولت رفاه! دولت هدایتگر سعادت انسان را در همه ابعاد مد نظر دارد، در چنین دولتی فرهنگ، موضوع اول است.

او در این جلسه توصیه‌ای هم به دولت داشت و افزود: دولت می‌تواند با تقویت سیاست‌های حمایتی و نظارتی در حوزه تولید و اشتغال بسیاری از گره‌های پیش روی کشور را بگشاید.

رییسی همچنین در جمع اساتید بسیجی یادآور شد: سیاسی بودن به معنای حضور در یک حزب و دسته سیاسی نیست بلکه به معنای آن است که انسان نیاز اقتضائات زمان را بشناسد و متناسب با آن شرایط نقش و وظیفه خود را ایفا کند. سیاسی بودن به معنای درد و مشکلات جامعه را شناختن و در جهت رفع آنها تلاش کردن است.

او چند دیدار بین‌المللی هم داشت از جمله دیدار با ‌وزیرامور خارجه عراق، رییس مجلس سنای پاکستان، سیدعمار حکیم رییس مجلس اعلای عراق، تولیت حرم امام حسین (ع)، تولیت حرمین کاظمین (ع) و امام جمعه کربلا، مصاحبه تفصیلی با دو خبرگزاری اصولگرای فارس و تسنیم و دیدار با مدیران خبرگزاری مهر از دیگر اقدامات او در این مدت بوده است.

رییسی در همین مصاحبه تفصیلی ماجرای دیدار خود قبل از انتخابات با امیرحسین مقصودلو (تتلو) خواننده رپ زیرزمینی را توضیح داد و باز هم با انتقاد از به گفته او تخلفات، تخریب‌ها و نحوه برگزاری انتخابات، انتقاداتی هم نسبت به دولت روحانی مطرح و بیان کرد: اگر امروز ما نگرانیم که برخی در دنبال کردن اهداف پیشرفت و تعالی کشور، لنگ می‌زنند، به‌خاطر این است که این ضعف‌ها و ناکارآمدی‌ها، ممکن است مردم را نسبت به اصل نظام و کارآمدی آن بدبین کند.

او همچنین به حفظ سرمایه اجتماعی که با انتخابات ایجاد شده اشاره و تاکید کرد: من با وجود نگرانی از معضلاتی که برای معیشت مردم و عزت و اقتصاد ملی پیش‌بینی می‌کنم اما کشور را در دوره پس از آن در آستانه یک تحول مدیریتی می‌بینم. این تحول، به‌اعتقاد من با گرایش عموم مردم و آگاهی آنان رخ خواهد داد، فارغ از اینکه مجری آن، امثال بنده یا این و آن باشد، بنابراین تلاش توده عظیمی که در این انتخابات به شعارهای مطرح‌شده از سوی اینجانب اعتماد کرد به هدر نرفته، این اراده‌ها بر اساس قواعد مردم‌سالاری در جلب نظر سایرین و تعیین مسیر آینده‌ای نزدیک در کشور موثر خواهد بود. تعیین مسیر آینده و حفظ سرمایه اجتماعی نکاتی است که رییسی به آنها اشاره می‌کند و عملکردش در این مدت هم نشان می‌دهد که هم برای آینده و هم برای حفظ این سرمایه برنامه دارد.

سفرهایی که قرار نیست تمام شوند

او در این چند ماه مانند ایام انتخابات چند سفر به استان‌های مختلف کشور هم داشته است؛ سفرهایی که شاید برای این انجام می‌شود تا دامنه فعالیت‌های رییسی تنها به خراسان محدود نشود و از طرفی میان مردم شهرستان‌ها به فراموشی سپرده نشود.

رییسی دو بار به قم سفر کرده و سخنران راهپیمایی روز قدس در این شهر بوده است. در سالروز ورود امام رضا (ع) به نیشابور رفته، برای شرکت در همایش صیانت از روحانیت به ارومیه، برای مراسم گلاب‌شویی حرم حضرت شاهچراغ (ع) به شیراز و برای بازدید از مناطق سیل‌زده به کلات سفر کرده است. سفر به استان خراسان جنوبی به عنوان حوزه انتخابیه‌اش در خبرگان و شهرهای بیرجند، سربیشه و نهبندان و دیدار با علما، طلاب، خانواده شهدا، ائمه جمعه و مردم این استان از دیگر برنامه‌ای او بود و در همین سفر از برنامه آستان قدس برای تاسیس بانک قرض‌الحسنه بدون ربا خبر داد. رییسی همچنین سفری هم به استان سیستان و بلوچستان داشت و در آنجا با مولوی عبدالحمید که در انتخابات از روحانی حمایت کرده بود و علمای شیعه و سنی این استان دیدار داشت. سفر دیگر او در هفته گذشته به شهرکرد برای سخنرانی در اجتماع غدیریون صورت گرفت که در آنجا خطاب به دولتمردان توصیه کرد: اگر دولتمردان ١٢ بند توصیه‌ای رهبر انقلاب را اجرایی کنند، شاهد تعالی و پیشرفت کشور و رفع دغدغه‌ها و مشکلات مردم خواهیم بود. آخرین سفر رییسی هم در تعطیلات عید غدیر به شهرستان فردوس بازمی‌گردد.

این چند ماه پیام‌های مختلفی هم صادر کرده از جمله محکومیت حادثه تروریستی تهران، تبریک آزادسازی موصل، تسلیت درگذشت حبیب‌الله کاسه‌ساز تهیه‌کننده سینما، غلام‌رضا شکوهی شاعر خراسانی و شهید محسن حججی، محکومیت یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی و محکومیت تحریم‌های جدید امریکا علیه ایران.

افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های مختلف در خراسان و سایر نقاط کشور هم از دیگر برنامه‌های تولیت آستان قدس بوده است؛ از جمله کلنگ‌زنی مسجد و مجتمع فرهنگی خاتم‌الانبیاء (ص) در شهرستان نهبندان، کلنگ‌زنی مجموعه چند منظوره فرهنگی درمانی امام رضا (ع) در بیرجند، افتتاح دفتر بنیاد کرامت امام رضا (ع)، افتتاح زائرشهر مشهد و آخرین آن‌ رونمایی از محصولات تولیدی سوغات فرهنگی زائر رضوی.

رییسی در ایام انتخابات از سوی اصولگرایان با لقب سید محرومان خطاب می‌شد و در این مدت هم تلاش کرده با حضور در کنار اقشار مختلف مردم و همسفره شدن با آنها وجهه مردمی خود را حفظ کند.

سودای گمشده لیدری اصولگرایی

جناح راست همچنان در سردرگمی شکست بعد از انتخابات به سر می‌برد و مثل زمان بعد از درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی همچنان کسی را به عنوان زعیم خود نشناخته، با این وجود اصولگرایان هنوز گویا برای لیدری فردی مثل رییسی به جمع‌بندی نرسیده‌اند و خود او هم فعلا تمایلی برای کار تشکیلاتی سیاسی نشان نداده اما فعالیت‌های پساانتخاباتی او و رها بودن نخ تسبیح جناح راست ممکن است آنها را دوباره به هم برساند.

رییسی بعد از انتخابات همچنان رویه دوران انتخابات را با همان شدت ادامه می‌دهد و سعی می‌کند در متن جامعه باشد تا فراموش نشود. این تلاش برای «فراموش نشدن» در برخی دیگر از چهره‌های شکست‌خورده اصولگرا از جمله محمود احمدی‌نژاد کاندیدای رد صلاحیت‌شده این دور از انتخابات هم دیده می‌شود. محمود احمدی‌نژاد در تمام چهار سال اخیر تلاش کرده است تا به هر شکل ممکن از یاد نرود. البته که چنین رفتاری برای او که هشت سال در مرکز توجهات بوده است عجیب نیست اما سیدابراهیم رییسی روزهای انتخابات ٩٦ را نیک به یاد دارد هرچند نتیجه‌ای که در ذهنش بود تحقق نیافت اما خودش آن را دوست دارد. در بیشتر سخنرانی‌های پس از انتخاباتش هم به همین رای ١٦ میلیونی است که تکیه می‌کند. اما آینده نزدیکی که ابراهیم رییسی به آن اشاره دارد چه زمان است؟ به هر حال انتخابات آینده ریاست‌جمهوری و پشتوانه رای رییسی می‌تواند برای او این ذهنیت را به وجود بیاورد که خود را در ردای ریاست‌جمهوری آینده ایران تصور کند؛ تصوری که اگر قرار باشد اصلاح‌طلبان در باد پیروزی‌های خود بخوابند و احیانا دولت در بهبود وضع موجود موفق نباشد ممکن است چندان دور از ذهن به نظر نرسد.

کنایه‌های هرچند وقت یک‌بار او به دولت و برخی انتقادها به دولت را شاید بتوان نمونه دیگری از این برنامه‌ریزی‌ها دانست. هر چه که هست سیدابراهیم رییسی پسا‌انتخابات ٩٦ هیچ شباهتی با قبل از انتخابات ندارد. تکه‌های هزار پاره اصولگرایی با وجود تمام ناکامی‌هایشان از او چهره‌ای در ایام انتخابات ساخته‌اند که او سخت دوستش دارد و می‌خواهد ادامه‌اش دهد.
ارش
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
اخعه اصولگرا چقدر رای دادن!!!!خخخ توهم شانزده میلیونی برشون داشته اونم مدیون احمدی نژاد اگه نیکزاد دور بر رییسی نبود اندازه میرسلیم رای داشت
رای جلیلی تو انتخابات 92 مقیاس واقعی رای اصولگراها هست
هر چی مناظره دیدیم سر در نیوردیم برنامه رییسی برا اقتصاد مردم چیه
اخه با حرف که گرسنه سیر نمیشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
آرش خان شما بفرمایید طبق کدوم برنامه اقتصادی به روحانی رای دادین؟
و بفرمایید اصلا رای واقعی روحانی - منهای کسانی که به خاطر رقیب هراسی که دولت راه انداخته بود - بهش داده بودند چقدر بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
به رئیسی و امثال رئیسی عمرا در این کشور مردم اعتماد کنند
تفاوت اصولگرایان با اصلاح طلب ها در این است که هر دوشان مملکت را غارت می کنند اما اصولگرا ها هر جا کم آوردند از دین و اسلام و انقلاب و رهبر مایه می زارند تا دزدیشان را توجیه کنند.
اصلاج طلب ها می گند آقا سهم ما را بده بخوریم ما این هستیم یعنی باز اینها صادق تر از اصولگرا ها هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
اصلاح طلبا از یه طرف فریاد زنده باد کوروش و امیر کبیر سر می دن و از یه طرف فریاد طرفداری از غرب و آمریکا رو سر میدن در حالی که کوروش و امیرکبیر هزگز به خارجی نه باج دادند نه اعتماد کردن
حالا این یه مورد رو از صداقت اصلاحات داشته باشین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
اصلاح طلبای عزی فعلا با لیست امیدی که به مجلس فرستادن و رئیس جمهوری که انتخاب کردن نشون دادن صداقت ندارن فقط می خوان در قدرت بمانن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
ما اعتماد می کنیم چون از اعتماد شما به روحانی خیری ندیدیم
ناشناس
United States of America
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
فکر می کنم این انتخابات اخری بود که تکرار می کنم تکرار کنید تکرار شد. دیگر حنای اصولگرا و اصلاح طلب و اعتدال گرا و ...ریخته. کسانی که سالها سر سفره انقلاب نشسته اند حالا چند برابر اقازاده دارند که انها هم سر سفره می ایند ولی متاسفانه این سفره بدلیل خرابکاری های همینها خیلی خیلی کوچک شده و از انسو توقع ها بالا رفته و چشم و همچشمی. بزودی بادی می اید که نه تنها چادر ازاده که همه را با هم خواهد برد. باد آورده را باد می برد!
زارع
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
با سلام . فرارو شما بجای تعیین تکلیف و برنامه دهی به آستان و آ .ریسی لطفا برنامه دولت جدید را آنالیز کن ببین چقدر به وعده هاش عمل کرده و در ضمن مطالعه کن ببین در زمان انتخابات آ.روحانی بیشتر سفررفت و سخنرانی کرد یا آ.رییسی؟! علی برکت ا...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
اگر رئیسی رو زیر سوال نبرن اون وقت خودشون به خاطر حمایت از روحانی زیر سوال میرن مسئله این است!
درسته فرارو جان؟ اگر انتخابات بین بد و بدتر بود بدتر همونی نبود که شما حمایتش می کردین؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
باش تا صبح دولتت بدمد عزيز
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
شما هم فعلا به رایی که به روحانی دادی افتخار کن
انتشار یافته: ۳۴
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
ههههههههههههه فرارو جان شما فعلا به فکر رهبر اصلاحات و این دسته گلش که با تَکرار تَکرار تَکرار.... بوجود اورد باش نمیخواد راجع به دیگران نظر دهید.نکنه دوباره میخواهید طفلکی رو شاه سلطان حسین بنامیدش؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
کاش کمی به فکر اقتصاد ملت بودین.کاش کمی از کسانی که میلیاردی میبرن و پست های مهم رو گرفتن میگفتین. چند روز دیگه گندش درمیاد. کاش ثروت مسولان رو قبل از مسولیت علنی میکردین تا بعد از پایان کارشون ملت بدونند چطور و از کجا اوردن
علی
Germany
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
اصولگرا! چه واژه دهن پر کن و پر طمطراقی! ولی در اصل باید گفت: اصولگرا خخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
ههههههههههههه آسمانی جان هنوز جای نتیجه انتخابات می سوزه؟!!!!نه؟!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
آسمانی تو کار و زندگی نداری؟!!!! همه اش اظهار فضل می کنی!!!! اونم اظهارات صد من یه غاز
آسمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
هههههههه فعلا که این شما هستید که دولت محترم اصلاح طلب دوباره سرتان را کلاه گذاشت و مثل دولت اصلاح طلب خاتمی نه وزیر زن داره نه جوان نه... و دارید به شدت میسوزسد.مزاحمتون نمیشم بسوزید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
روشون نمی شه بگن .... کردیم به روحانی رای دادیم هی رئیسی رو می کوبن
ناشناس
Finland
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
بسه دیگه با این اسم های من در آوردی کم ماها رو سر کار بگذارید . اصلاح طلب - اصولگرا - و و و... دلار شده 3905 تومن امروز توی سایتها نوشته .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
اتفاقا رئیسی نشان داد که فردی صادق است و اعمال و فعالیت های او در ایام انتخابات صرفا برای رای جمع کردن نبود. مثل بعضی ها که مردم را فقط برای زمان انتخابات و رای دادن میخواهند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
به خدا حرف حق همینه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
منم قبولش دارم
افرادی که به روحانی رای دادند لطفا مسئولیت رای خودشون رو قبول کنن و با بد و بیراه گفتن به رئیسی فرافکنی نکنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
رئیسی بسیار با شخصیت و با سواد هست و از وقتی به مسئولیت حرم رضوی رو به عهده گرفته خیلی کارای مثبتی انجام داده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
حالا اصولگرایان و دلواپس ها چه برنامه ای برای مردم و مملکت چیدن که احساس کردن به کسی با همچین سابقه ای برای رهبری خودشون نیاز دارن؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
هر وقت لیدرای اصلاحات برنامه هایی که به درد مردم رو می خورد تو انتخابات 92 و 94 و 96 رو دقیقا رو کردن این آقایون هم برنامه هاشون رو می گن
ایراد گرفتن آسونه پذیرفتن اشتباهه که سخته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
ما برنامه های نداشته اصلاحات رای دادیم نتیجش این شد از این به بعدم به نظرات نداشته اصول گراها رای میدیم کی به کیه!
اقبال
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
باسلام.امثال آقای رئیسی بجای سفرهای غیرضروری وهزینه زاوسخنرانی های بی عمل ودرکل اصولگرایان وطرفداران دوآتشه شان ازجمله امثال آسمانی وغیرهما،نیز بجای تایید این حرکتهای غلط وحتی به اشتباه انداختن لیدرهایشان بهتراست به سوالات زیرجواب دهند1.اصولگرایان در8سال دولت احمدی نژادچه گلی بسراین ملت زدند؟غیرازایجادتورم بسیاربالاوتعطیلی کارخانجات وتشدیدبیکاری وتشدیدتهدیدات خارجی علیه ایران ، کاری کردند؟2.آقای رئیسی باهزینه چه کسی به این سفرها وملاقاتها اقدام میکنند؟آیامانند دوران انتخابات ازامام رضا ع مایه میگذارند؟3.تاریخ تسط اصولگرایان درایران تارکترین دوران وسیاهترین دوره فترت می باشد.که حتی جاعلان تاریخ هم نمیتوانند دراین دوران تکات روشن ببینند.پس ادعا تااین حدبرای چیست؟ضمنااگرخیلی خاهان عافیت ملت هستند،کمی بفکراقتصاد باشند.چراکه دستگاه اقتصادی عریض وطویل دراختیاروی اگربدون سیاست بازی اداره شود، حتما دراستانهای خراسان واستانهای همجوارشکوفایی فوق العاده ای ایجادخواهدکرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
دوست عزیزم در پاسخ به سوالات شما:
1- دور اول احمدی نژاد بسیار درخشان بود بیشتر مشکلات اقتصادی کشور و مشکلات شخصیتی شخص احمدی نژاد در دور دوم خودش را نشان داد و تقریبا همان گلی را به سر مملکت زد که دولت روحانی از سال 92 تا 1400 در حال زدنش هست و شما بهش رای دادید و باید مسئولیتش رو بپذیرید و اینم بگم که احمدی نژاد با اینکه طرفداری اصول گراها رو داشت همیشه خودش رو جدا از اونا می دونست مثل روحانی که طرفداری اصلاحات رو داشت ولی خودش رو جدا می بینه در واقع بلایی که احمدی نژاد سر راستی ها آورد روحانی سر چپی ها داره می یاره!
2-بخشی از درآمد حرم رضوی صرف کارهای فرهنگی می شود و این اقدامات در همین راستا است و لطفا ثابت کنید تمام هزینه های سفرشان صرفا از بودجه حرم است و نه حامیانشون و یادآوری می کنم سفرهای تجملاتی دولت یازدهدم را که حتی دوستانش هم معترفند از بیت المال پرداخت می شد مانند هزینه 500 میلیونی یک وعده ناهار در کرج
3-خوب این مورد حتی ارزش بحث کردن ندارد وقتی بیشتر دولت های بعد انقلاب یا دست اصلاحات بوده یا همفکران و طرفدارانش مثل بازرگان بنی صدر موسوی هاشمی خاتمی روحانی و....
حالا چرا وقتی هر دو طرف باید جوابگو باشن صرفا باید اصول گراها جواب گو باشند؟و خواهشا این جواب تکراری رو ندین که احمدی نژاد یک تنه جای همشون خراب کاری کرده اونم وقتی که دولت روحانی جلو چشم مون هست!
فرارو ممنون میشم منتشر کنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
بزرگترین ظلمی که به رئیسی شد این بود که مردم بدون اینکه سعی کنن بشناسنش بهش تهمت زدن واقعا دروغگو بودن روحانی و تیمش هنوزم بهتون ثابت نشده؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
ریسی که سوخت رفت!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
باش تا روحانی برات بتابد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
لیاقت شما همون روحانیه
چقدرم براش جلز ولز کردین و ...
استاد دانشكاه
United States of America
۰۱:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
سخنراني ابراهيم رئيسي در "کنگره پزشکی بین‌المللی درمان مداخله‌ای انسداد مزمن عروق کرونر" بايستي بسيار اموزندهً ميبود. با توجه به ترك تحصيل ايشان در سن ٢٠ سالگي و اغاز به كار به عنوان دادستان كرج بدون يك روز سابقه قضائي و ارتقاء او به عنوان دادستان انقلاب تهران، بايد پذيرفت كه حاج اقا نأبغه است كه علاوه بر مديريت استان قدس رضوى با ١٨ ميليارد دلار ثروت، ميتواند اينهمه كارهاًى ديگر هم، كه از هر نظر هيچ ارتباطي با تخصص و مسئوليتهاى ايشان ندارد، انجام دهد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
ا توجه به ترك تحصيل ايشان در سن ٢٠ سالگي و اغاز به كار به عنوان دادستان كرج بدون يك روز سابقه قضائي و ارتقاء او به عنوان دادستان انقلاب تهران
خوب اول انقلاب از این نمونه ها به اجبار زیاد داشتیم حتی در طیف اصلاح طلبا که اون موقع چپی نامیده می شدند