bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۲۸۹۳۶

رد پاي عربستان در ١١ سپتامبر پررنگ‌تر شد

انتشار اسناد جديدي درباره حادثه ١١ سپتامبر، حاکي از آن است که سفارت عربستان سعودي در آمريکا ممکن است يک «برنامه تمريني» را براي هواپيماربايي تأمين مالي کرده باشد؛ مسئله‌اي که اين ادعا را که کارمندان و عوامل آل سعود در اين حادثه دست داشته‌اند، بيش از پيش قوت مي‌بخشد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۶
انتشار اسناد جديدي درباره حادثه ١١ سپتامبر، حاکي از آن است که سفارت عربستان سعودي در آمريکا ممکن است يک «برنامه تمريني» را براي هواپيماربايي تأمين مالي کرده باشد؛ مسئله‌اي که اين ادعا را که کارمندان و عوامل آل سعود در اين حادثه دست داشته‌اند، بيش از پيش قوت مي‌بخشد.
 
به گزارش شرق، احتمال دست‌داشتن آل‌سعود در حملات تروريستي ١١ سپتامبر در حالي قوت مي‌گيرد که از زمان روي‌کارآمدن دونالد ترامپ نه‌تنها تنور روابط واشنگتن-رياض گرم شده است؛ بلکه رئيس‌جمهور ايالات متحده به‌جاي حاميان مالي و معنوي تروريسم در منطقه، بارها ايران را به حمايت از تروريسم متهم کرده است.
 
ترامپ با دلارهاي عايدي از قرارداد چندصد‌ميليارددلاري فروش تسليحات نظامي به عربستان، از مردم آمريکا دلبري مي‌کند و حاکمان سعودي نيز به پشتوانه حمايت بي‌قيدوشرط آمريکا براي کشورهاي منطقه حتي هم‌پيمانان سابق خود شاخ‌و‌شانه مي‌کشند؛ مسئله‌اي که با توجه به شواهد و مدارک جديد، واشنگتن بايد در آن تجديد نظر کند.
 
بر اساس آنچه در کيفرخواست شاکيان پرونده ١١ سپتامبر آمده است، دو سال قبل از وقوع اين حوادث تروريستي، سفارت عربستان به دو تبعه عربستاني که تحت پوشش دانشجو در ايالات متحده حضور داشتند، پول مي‌دهد تا در پرواز فونيکس به واشنگتن عمليات ربايش هواپيما را به‌صورت تمريني اجرا کنند.
 
اين اظهارات در شکايتي مطرح شده است که به نيابت از خانواده‌هاي حدود هزار و ٤٠٠ قرباني که در اين حملات در ۱۶ سال پيش کشته شدند، در جريان است. به‌عبارت دقيق‌تر، اين مدارک جديد از يک الگوي حمايتي مالي و عملياتي از سوي مقامات سعودي براي حملات تروريستي ١١ سپتامبر پرده برمي‌دارد.
 
در واقع، بر اساس اين مدارک، دولت عربستان ممکن است از ابتدا در جريان طراحي اين حملات بوده باشد. شين کارتر، سرپرست وکلاي شاکيان حادثه ١١ سپتامبر نيز به وجود اسناد و مدارک بيشتري در اين زمينه اشاره کرده است.
 
تعليم در افغانستان، تمرين در آمريکا
وکلاي عربستان سعودي ماه گذشته خواستار لغو اين دادخواست شدند که ممکن است نهايتا پاي مقامات عربستاني را به دادگاه بکشد؛ امري که کنگره نيز موانع امنيتي و ديپلماتيک آن را از سر راه برداشته است.
 
اين دادخواست به نقل از مدارک «اف‌بي‌آي» ادعا مي‌کند که اين دو دانشجوي سعودي، به ‌نام‌های محمد القضائين و حمدان الشلاوي، در واقع اعضای «شبکه عوامل سعودي در ايالات متحده» بوده و در توطئه ١١ سپتامبر دست داشته‌اند.
 
اين دو در اردوگاه‌هاي القاعده در افغانستان آموزش ديده بودند، درست همان زماني که تعدادي از هواپيماربايان حادثه ١١ سپتامبر نيز در اين اردوگاه‌ها حضور داشتند. طبق اطلاعات به‌دست‌آمده، اين دو نفر بعد از ورود به آمريکا، هرچند در آريزونا ساکن مي‌شوند ولي به‌صورت منظم با خلبان هواپيمارباي سعودي و يکي از فرماندهان ارشد القاعده که در زندان گوانتانامو محبوس بود، در تماس بودند.
 
يکي از اين دو نفر حدود يک ماه قبل از وقوع حملات، سعي کرده بود دوباره وارد آمريکا شود اما از‌آنجا‌که در فهرست تروريست‌هاي تحت تعقيب قرار گرفته بود، اجازه ورود به آمريکا را پيدا نکرد. قضائين و شلاوي هر دو براي عربستان سعودي کار مي‌کردند و از اين کشور حقوق مي‌گرفتند. قضائين در استخدام وزارت امور اسلامي بود. شلاوي نيز مدت‌زمان زيادي کارمند دولت عربستان سعودي بود.
 
ماجراي هواپيما
در جريان پروازي از فونيکس به واشنگتن در سال ١٩٩٩ ميلادي، قضائين و شلاوي چندين‌بار تلاش مي‌کنند تا خود را به اتاقک خلبان هواپيما برسانند تا از اين طريق امنيت پرواز را پيش از هواپيماربايي محک بزنند.
 
در گزارش «اف‌بي‌آي» دراین‌باره چنین آمده است: «بعد از اينکه اين دو نفر سوار پرواز فونيکس مي‌شوند، شروع به پرسيدن سؤالاتي فني درباره پرواز از خدمه پرواز مي‌کنند که باعث برانگيخته‌شدن شک خدمه مي‌شود».
 
در ادامه اين گزارش آمده است که قضائين بعد از بلندشدن هواپيما از خدمه محل دستشويي را مي‌پرسد و برخلاف راهنمايي خدمه به سمت جلوی هواپيما رفته و دو دفعه تلاش مي‌کند تا وارد کابين خلبان شود. خلبانان پرواز که از رفتار خصمانه اين دو مسافر عربستاني بهت‌زده شده‌اند، مجبور به فرود اضطراري در اوهايو مي‌شوند. با حضور نيروهاي پليس، اين دو نفر بازداشت و از سوی «اف‌بي‌آي» بازجويي مي‌شوند اما بعد از چند روز آزاد مي‌شوند.
 
البته شلاوي بعدها در فهرست مظنونان تروريسم قرار مي‌گيرد؛ يعني وقتي «اف‌بي‌آي» متوجه مي‌شود يکي از مظنونين تحقيقات ضدتروريسم درشهر فونيکس، از خودروي شلاوي استفاده کرده است. همين امر باعث مي‌شود که شلاوي نتواند يک ماه قبل از حوادث تروريستي ١١ سپتامبر وارد آمريکا شود. در سال ٢٠٠٠ ميلادي، «اف‌بي‌آي» پي مي‌برد که شلاوي در اردوگاه‌هاي تروريستي آموزش ديده و حملاتي را عليه مواضع ايالات متحده در افغانستان انجام داده است.
 
همچنين «اف‌بي‌آي» تأييد کرده است که هزينه بليت اين دو نفر براي آن تمرين هواپيماربايي از سوی سفارت عربستان پرداخت شده است. بعد از اين تمرين که دو ماه قبل از ورود اولين هواپيماربا به خاک آمريکا اتفاق افتاد، هر دو نفر به استخدام دانشگاه اسلامي امام محمد بن‌سعودي درمي‌آيند که ارتباط نزديکي با دولت عربستان دارد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv