bato-adv
کد خبر: ۳۲۹۶۰۱
کمپین های مجازی علیه گزینه های وزارت نیرو

انتخاب وزیر نیرو زیر سایه "جنگ آب"

افرادی این کمپین را به راه انداخته اند می گویند اردکانیان شانس بالایی برای رسیدن به وزارت نیرو دارد، در همین راستا تلاش گسترده ای را آغاز کرده اند تا رییس جمهور را از این انتخاب دور کنند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۷ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶
فرارو- انتشار اخبار ضدو نقیض و شایعات فراوان، تشکیل کمپین های ریز و درشت علیه گزینه هایی که در اخبار ضد و نقیض مطرح می شود و سکوت دولت، این جریان خبری روز درباره کرسی وزرات نیرو است. تاکنون 30 نفر به عنوان گزینه احتمالی تصدی پست وزارت مطرح شده اند، برای هر کدام از این 30 نفر کمپین هایی در رد یا تائید آنها در فضای مجازی شکل گرفته است.
 انتخاب وزیر نیرو زیر سایه
تصویری که در مخالفت با دو گزینه وزارت نیرو در فضای مجازی دست به دست می شود
 
به گزارش فرارو، پس از آنکه حبیب الله بیطرف گزینه معرفی شده از سوی حسن روحانی برای تصدی وزارت نیرو به شکل غیرمنتظره ای موفق نشد اعتماد مجلس را کسب کند، مشخص شد که وزارت نیرو چالش تازه رییس جمهور خواهد بود.
 
روز 29 مرداد ماه هنگامی که مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی حسن روحانی رای داد، همه آنها را تائید کرد غیر از وزیر پیشنهادی نیرو. بیطرف 133 رای موافق، 132 رای مخالف و 17 رای ممتنع کسب کرد.
 
این رای بسیاری از ناظران را بهت زده کرد، کسی تصور نمی کرد که بیطرف رای نیاورد. پس از آن تحلیل های فراوانی در این باره مطرح شد. بیشتر این تحلیل ها چند مسئله را در عدم اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی روحانی دخیل می دانستند؛ اول کم کاری بیطرف در لابی گری، دوم تن ندادن او به درخواست های نمایندگان، سوم مخالفت نمایندگان استان خوزستان با او و لابی علیه او.
 
بسیاری از  ناظران و نمایندگان مجلس مورد سوم را قوی تر می دانند. حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده اصولگرا در این باره می گوید: «این مسئله نه به خاطر اختلاف در جهت‌گیری با نمایندگان اکثریت مجلس، بلکه به خاطر مطلبی که به صورت بخشی‌نگری توسط نمایندگان خوزستان دنبال شده بود و همچنین اینکه وزیر پیشنهادی در بیان مطالب خود نتوانست به خوبی بدرخشد و در واقع ضعیف دفاع کرد، صورت گرفت.»
 
چرا نمایندگان استان خوزستان به مخالفت با بیطرف پرداختند؟ روشن است مسئله به بحران آب در کشور باز می گردد. پیشینه بیطرف در دوران وزارتش در دولت اصلاحات باعث شده است برخی مناطق کشور از عملکرد او ناراضی باشند.
 
نام بیطرف با سد سازی گره خورده است. سیاستی که اکنون به عنوان بزرگترین متهم بحران آبی در کشور مطرح می شود. از طرف دیگر بیطرف از مجریان اصلی ساخت سد جنجالی گتوند در استان خوزستان بوده است. سدی که اکنون مشخص شده است پروژه‌ای اشتباه بوده است.
 
همچنین بیطرف به عنوان چهره ای شناخته می شود که مدافع طرح های انتقال آب است. او متولد یزد است و از حامیان انتقال آب به این استان. کارشناسان محیط زیست طرح های انتقال آب در کشور را نیز آسیب زا و نابودگر منابع آبی کشور معرفی می کنند.
 
اکنون پس از آنکه بیطرف موفق نشد به پست وزارت نیرو برسد مسئله همچنان جدیت خود را حفظ کرده است. افکار عمومی برخی استان ها حساسیت ویژه ای به گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت نیرو نشان می دهد. ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس پیش بینی می کند "بحث بحران آب در رای اعتماد وزیر پیشنهادی بعدی نیز تاثیر گذار است."

حالا گمانه زنی رسانه ها درباره گزینه های تصدی وزارت نیرو اوج گرفته است. تا امروز حدود 30 نام مطرح شده برخی تکذیب شده اند و برخی جدی تر به نظر می رسند.
 
«ستار محمودی» سرپرست فعلی وزارت نیرو، «سید محمد صادق زاده» مدیرعامل سازمان ﺍﻧﺮﮊﯼ ﻫﺎﯼ تجدیدپذیر ﻭ ﺑﻬﺮه ﻭﺭﯼ ﺍﻧﺮﮊﯼ ﺑﺮﻕ ایران، «غلامرضا منوچهری» معاون فعلی مهندسی و امور توسعه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، «رضا اردکانیان» معاون اسبق وزیر نیرو و مدیر برنامه دهه بین المللی آب در سازمان ملل، «عباس علی آبادی» معاون اسبق وزیر نیرو و مدیرعامل فعلی شرکت گروه مپنا، رسول زرگرپور استاندار اصفهان، محسن نریمانی نمایندهٔ بابل در دوره‌های سوم و چهارم و ششم و هشتم مجلس و استاندار پیشین خراسان شمالی و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، محمد رضا شمسایی مدیرعامل آب و فاضلاب استان خوزستان،  وفا تابش، مدیر ساخت سد کرخه و کارون ۳ از اسامی مشهوری هستند که به عنوان گزینه تصدی وزارت نیرو مطرح می شوند.
 
در این بین نام سه جوان نیز مطرح شده بود، کاوه مدنی، استاد مدیریت آب و محیط ‌زیست امپرال ‌کالج لندن، اتابک جعفری، جوان‌ترین مدیر ارشد آب کشور در سیستان‌وبلوچستان، امین معاضدی، مدیر گروه، طراح و سازنده کنتورهای هوشمند آب و برق. کاوه مدنی در این بین معرفی خود به عنوان گزینه وارت نیرو را تکذیب کرده است.
 
برخی معتقدند بسیاری از این گزینه های مطرح شده در رسانه ها اصلا گزینه نیستند و در واقع "گزینه سازی" رسانه ها است.
 
اما یکی از عجایب معرفی گزینه های وزارت نیرو، مطرح شدن نام عیسی کلانتری برای این پست است. عیسی کلانتری چندی پیش از سوی رییس جمهور به عنوان رییس سازمان محیط زیست  منصوب شد. حالا گفته می شود با توجه به تسلط و علاقمندی او به مسائل حوزه آب ممکن است به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو به مجلس معرفی شود. اما عده ای نیز می گویند مطرح شدن نام او رد گم کنی است. 
 
چندی پیش حسینعلی امیری معاون پارلمان رییس جمهور اخبار منتشر شده درباره گزینه های وزارت نیرو را "گمانه زنی" رسانه ای خواند.
 انتخاب وزیر نیرو زیر سایه
کمپین ضد گزینه های یزدی و اصفهانی
در میانه گمانه زنی ها درباره گزینه تصدی وزارت نیرو کمپینی پر سرو صدا در فضای مجازی علیه گزینه های اهل اصفهان و یزد برای تصدی این وزارت خانه شکل گرفته است. این کمپین بیشتر از همه رضا اردکانیان و رسول زرگرپور را هدف قرارداده است.
 
افرادی این کمپین را به راه انداخته اند می گویند اردکانیان شانس بالایی برای رسیدن به وزارت نیرو دارد، در همین راستا تلاش گسترده ای را آغاز کرده اند تا رییس جمهور را از این انتخاب دور کنند.

علی رنجبران از فعالان محیط زیست در این باره نوشته است: "گويا اردكانيان به صندلى وزارت نيرو نزديك شده است و اين يعنى برای دولت محیط زیستی تنها چیزی که مهم نیست محیط زیست است."
 
این کمپین از اصلاح طلبان می خواهد با انتخاب اردکانیان و زرگرپور مخالفت کنند. یکی از فعالان این کمپین در توئیتر نوشته است: "هدف ازانتخاب وزراى كويرنشين براى وزارت نيرو انتقال آب است، اصلاحات خود را ذبح نكند. هزينه انتقال آب را بردوش اصلاحات انداختن مرگش رارقم مى زند."
 
منتقدان اردکانیان می گویند او در زمانی که در وزارت نیرو مسئولیت داشته است در  اجرای پروژه انتقال آب و سدسازی نقش مهمی بازی کرده است.
 
رضا اردکانیان (متولد ۱۳۳۷)، استاد دانشگاه و مدیر ارشد اجرایی است. اردکانیان به عنوان مدیر مؤسس انستیتو دانشگاه سازمان ملل در زمینهٔ مدیریت بهم پیوسته منابع زیست‌محیطی (آب، خاک و پسماند) در شهر درسدن آلمان مشغول به فعالیت است.
 
او دانش‌آموختهٔ کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف (۱۳۶۲)، کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب (۱۳۷۲) و دکتری مدیریت منابع آب از دانشگاه مک مستر کانادا (۱۳۷۶) است.
 
اردکانیان در وزارت کشور به عنوان معاون وزیر در هماهنگی امور عمرانی (۱۳۶۸–۱۳۶۶) و در وزارت نیرو به عنوان معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی (۱۳۶۹–۱۳۶۸)، قائم مقام وزیر نیرو (۱۳۷۷–۱۳۸۰) و معاون وزیر در امور آب (۱۳۸۰–۱۳۸۴) فعالیت کرده‌است. در دوره دوم فعالیت در وزارت نیرو، وی همچنین به عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مدیریت منابع آب ایران، دست اندر کار مدیریت ساخت و بهره‌برداری از سدهای بزرگ، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و نیروگاه‌های برق آبی بوده‌است.

او اخیرا در گفت و گویی تاکید کرده است: «ما مقوله انتقال آب را باید به عنوان یک واقعیت در کشورمان بپذیریم، یعنی آب باید با رعایت جمیع ملاحظات منتقل شود، نه این که جمعیت منتقل شود اگر جمعیت منتقل شود یعنی ما در سال های آتی بخش مرکزی و شرقی کشور و نواحی دیگری را باید خالی از سکنه ببینیم، و این فوق العاده موضوع خطرناکی خواهد بود.»

او در این گفت و گو از سیاست سدسازی در ایران دفاع کرده است.
 
او وجود بحران آب در کشور را هم رد کرد و گفت: «نظر شخصی من این است که هیاهوهایی که بر سر موضوع و یا واژه ای به نام «جنگ آب» در می گیرد بیش از آن که واقعیت داشته باشد، فضاسازی است و ایجاد نگرانی برای بهره برداری های محتمل در آینده است.»

با وجود اینکه اردکانیان هم از سدسازی دفاع می کند هم از انتقال آب اما فعالان محیط زیست  ایده هایی دیگری را مطرح می کنند.
 
کنترل سیلاب‌های موسمی، تصفیه فاضلاب، نمک زدایی از آب دریا، تشویق کشاورزانی که به کشت محصولاتی که به آب کمتر نیاز دارند می ژردازند و ساماندهی کشت بر اساس وضعیت آب مناطق مختلف کشور. فعالان محیط زیست می گویند چرا باید در استان‌های فارس و اصفهان شاهد نابودی منابع آب برای تولید برنج باشیم؟  این موارد راهکارهایی است که فعالان محیط زیست مطرح می کنند.
 
با این اوصاف می توان گفت بحث معرفی وزیر پیشنهادی وزارت نیرو به مجلس با وضعیت آب کشور پیوند خورده است. در رای نمایندگان مجلس به حبیب الله بیطرف نمایندگان استان های غربی و جنوبی نقش مهمی ایفا کردند، افکار عمومی در این استان ها طرح های انتقال آب، سد سازی را باعث کم آبی و بحران ریز گردها می دانند. به این ترتیب به نظر می رسد معرفی  مدیران پیشین وزارت نیرو مخصوصا مدیران بخش آب به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی این وزارت خانه باعث ایجاد رقابت در مجلس و تشکیل کمپین های بزرگتر در مخالفت با این گزینه ها می شود. 
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
آقای محمد رضا شمسایی مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان است و نه شرکت آب و فاضلاب.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
تا وضع بدتر نشده باید وزیری انتخاب بشه که از استانهای ذینفع نباشه
پسر بختیاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
دعوای کشاورزان اصفهانی و یزدی!!بر سر منابع ابی بختیاری در حالیکه کشاورزان بختیاری تخصیص اب ندارند
بنا بر گفته کشاورزان اصفهانی آب کوهرنگ برای یزد می‌رود. اگر آبی که به یزد می‌رود برای شرب بود مشکلی نبود، اما آب برای صنعت، گلخانه و کشاورزی می‌رود!!!!!!استان یزد هر چی صنعت بوده بلیعده حالا کشاورزی رو هم جوانان بختیاری هنمه بیکار و جوانان یزدی با اب بختیاری پادشاهی می کنند
بختیاری
United Arab Emirates
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
واقعیت اینست که بساری از زمینهای حاصلخیز چارمحال بختیاری و خوزستان را خشکاندند تا شوره زارهارها و شنزارهای یزد و اصفهان را آباد کنند
یکماه پیش به یک منطقه بسیار زیبا و بکر و حاصلخیز در استان چهارمحال بختیاری بنام " بیرگان" رفتم متاسفانه شنیدم بخاطر سدی که میخواهند بزنند و آب را به اصفهان ببرند تمام آن مناطق حاصلخیز بجز کوهای سنگی اطراف همه اش زیر آب میرود. ایران اگر از سکنه خالی شد اگر از مسلمان خالی شد و اگر پر از معتاد و کارتن خواب و زنان خیابانی شد." خواست خدا نبود"
از مسولان ناصادق و بیسواد بود.
سوال بی جواب
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
چرا اب کوهرنگ باید به یزد انتقال داده شود؟!تا سرزمین بی اب علف زتدگاه اقای عارف محل استقرار کارخانه فولاد شود
چرا نباید کارخانه فولاد در کوهرنگ ساخته شود!؟مگه شهروندان چهارمحال بختیاری شهروند درجه دو مملکت هستند
اما یزدی ها و اصفهانی و خوزستانی ها شهروند درجه یک هستند
بسیاری از طرحهای اشتغال زایی متکی بر کشاورزی و دامپروری در چهارمحال بختیتری مسکوت مانده مانده هست و هزاران جوان باید به بیرون از استان بروند
و با سرمایه منطقه چهارمحال بختیاری که اب هست براحتی برای شهرهای اصفهان و اهواز و جدیدا یزد اشتغال ایجاد کرده اند
دوران استعمار سرمایه منطقه ها به پایان رسیده
انتشار یافته: ۱۰
بختیاری
France
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
از قدیم گفتن اب که سر بالا بره قورباغه ابوعطا میخونه
حالا حکایت اب زاینده رود و کارون که هر دو متلعق به سرزمین پاک بختیاری هستند
و استعمار اصفهان و خوزستان به حدی رسیده که اب بختیاری مصادره کردند و این استعمارگران شریک جدیدی بنام یزد پیدا کردند
البته چون برخی سیاستمداران اصلاح طلب که دانه درشت هستند و پسران ژن برتر دارند هم باید برای زادگاهشون کاری کنند کجا بهتر از سرزمین بختیاری برای استعمار
سرزمین بختیاری روزگاری پناهگاه دکتر محمد مصدق و دهخدا بود وروزگاری سردار اسعد بختیاری هم تهران فتح کرد و مشروطیت را به پا کرد هم اصفهان
کجاست سردار اسعد بختیاری که ببیند اب سرزمین مادریش را به یغما برده اند و جوانان بختیاری همه سوار بر اتوبوس به سمت غربت میروند تا کار پیدا کنند
یعنی نمیشد بخشی از کارخانه های اصفهان و یزد در سرر زمبختیاری احداث کنند؟؟؟
همیشه باید جوانان بختیاری سوار بر اتوبوس راهی یزد و اصفهان شوند؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۶
اگر گزینه حامی انتقال آب رای بیاورد مرگ اصلاح طلبی در کشور خواهد بود و نشان می دهد که اصلاح طلبی فقط یک دکان دونبش برای سرکار گذاشتن مردم است
ali
Switzerland
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
متاسفانه همه چیز سیاسی شده است.
خوزستان بدون آب
Poland
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
مناسب ترین گزینه محمد رضا شمسایی است زیرا به لطف 26 سال حکومت و سردمداری نامبرده در صنعت آب و برق استان ، خوزستان تنها استانی است که علیرغم دریافت ده ها هزار میلیارد اعتبار ملی واستانی و قرار گرفتن در کنار 9 سد بزرگ کرخه ،دز ، عباسپور ، گدار، کارون 3 ،کارون4،گتوند، مارون و جره از آب شرب مناسب برخوردار نبوده و متاسفانه فاضلاب به خورد مردم می دهند و اعتبارات کلان سازمان آب وبرق را صرف بازسازی استخر ، هتل ، انفورماتیک ، طرح های مسخره استعداد یابی ، دوستان مشاورداخلی کانادا نشین ، آقا زاده های پارک ساز و اخوی های تاثیر گذار در صنعت پزشکی می کنند. ما از رئیس جمهور محترم می خواهیم اکنون که به لطف عملکرد ایشان بی کیفیت ترین آب شرب ، ناپایدار ترین شبکه برق و فرسوده ترین شبکه فاضلاب مربوط به استان خوزستان می باشد با انتخاب نامبرده به عنوان وزیر نیرو امکان استفاده دیگر استان ها از خدمات مبارک ایشان میسر فرمایید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۷
واقعا مشکل اب مشکل بزرگی است و دقدقه اول همه وزرا باید حفظ اب ، کاهش اتلاف اب در فاصله بین سد و مزارع ، مبارزه با چاه های غیر مجاز و انتقال اب پشت سد ها به سفره های زیرزمینی خشک شده باشد!
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین