bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۰۴۳۳

چه کسی کلیددار «ساختمان صلح» می‌شود؟

علی اصغر پیوندی و مصطفی محمدیون برای ریاست هلال انتخاب و به رئیس جمهوری معرفی شدند امیرمحسن ضیایی در جلسه شورای معاونین هلال احمر: خدمت در هلال پایان ندارد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶
«یکشنبه»ای که هلال‌احمری‌ها منتظرش بودند، از راه رسید. جلسه شورایعالی بزرگترین مجموعه مردم‌نهاد کشور دیروز در غیبت دو تن از اعضای خود (محمدجواد ظریف و ولی‌محمد بامری) برگزار شد و از دلِ آن دو اسم بیرون آمد: «علی‌اصغر پیوندی» و «مصطفی محمدیون»؛ همان نام‌هایی که پیش از این در کنار نام «سیدرضا رئیس کرمی» به‌عنوان جدی‌ترین گزینه‌ها برای کسب پُست ریاست جمعیت هلال‌احمر مطرح شده بودند.
 
به گزارش شهروند، اعضای شورایعالی هلال به پیوندی ١١ رأی، به محمدیون ٩ رأی و به رئیس کرمی ٦ رأی دادند تا به انتخاب جایگزین امیرمحسن ضیایی نزدیک‌تر شویم؛ فردی که روز گذشته، همه در جلسه ویژه شورایعالی از او تقدیر و در ستایش‌اش سخنرانی کردند؛ از وزیر کشور گرفته تا حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزی.
 
هلال با تمامی امکانات به مردم خدمت کرد
«به‌عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران کشور شهادت می‌دهم مدیریت هوشمندانه، روابط بسیار خوب و اشتیاق و روحیه ایثارگرانه خدمت دکتر ضیایی در طی مسئولیت‌شان مثال‌زدنی است و از ایشان تقدیر و تشکر می‌کنم؛ چراکه با وجود همه مشکلات موجود به‌خصوص در بحث بودجه، مدیریت بسیار خوبی در زمینه ارایه خدمات و مدیریت بحران داشت و این مطالب می‌تواند به‌عنوان سخنان بنده در جایگاه مسئولیتی مدیریت بحران ثبت شود.» اینها را وزیر کشور در جلسه دیروز گفت.
 
عبدالرضا رحمانی‌فضلی اعلام کرد که در این دوره‌کاری بیشترین ارتباط و همکاری با جمعیت هلال‌احمر صورت گرفته است. او با اشاره به این‌که در دوره مدیریتی امیرمحسن ضیایی، هرگاه کمکی از هلال‌احمر خواستیم، قبل از هر دستگاهی در صحنه حضور داشته و با تمامی امکانات مشغول امدادرسانی و خدمت به مردم بوده، ادامه داد: «علاوه بر این، جمعیت هلال‌احمر با چالش‌های مالی بسیاری در این دوره مواجه بود که با وجود همه آنها با تلاش‌های خالصانه، مخلصانه و مدبرانه مدیریت این نهاد مردمی، شاهد مدیریت بسیار هوشمندانه در برنامه‌ریزی و همچنین هزینه‌کرد بسیار مناسب در تمامی اقدامات بودیم.»
 
جنبه‌های حزبی جایی در هلال نداشت
حجت‌الاسلام والمسلمین معزی نیز در این جلسه با اشاره به ورود همزمان خود و امیرمحسن ضیایی به هلال، از زحمات و خدمات آقای ضیایی تقدیر کرد. نماینده ولی‌فقیه در هلال‌احمر گفت: «درطول ریاست دکتر ضیایی، به غیر از ارتباطات ضروری و مستمر هر ١٥روز یک‌بار در جلسه‌ای مفصل به مسائل موجود در هلال‌احمر می‌پرداختیم.»
 
او ادامه داد: «آقای ضیایی هیچگاه خارج از قانون عمل نکرد، جمعیت را برنامه‌محور اداره کرد و جنبه‌های شخصی، گروهی و حزبی نیز در دوره ریاست دکتر ضیایی در هلال جایی نداشت.»
 
نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر با بیان این‌که دکتر ضیایی شخصیتی علمی بوده و در دوره ریاست خود در هلال‌احمر به مسائل بین‌الملل توجه ویژه داشت، ادامه داد: «در این دوره، جایگاه هلال‌احمر ایران در سطح دنیا ارتقا پیدا کرد.»
 
در خشکسالی آمدیم
حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزی گفت: «علی‌رغم این‌که در این دوره به دلیل مشکلات دولت، هلال‌احمر در مضیقه مالی قرار داشت و تعبیر همیشگی بنده این است که ما در خشکسالی آمدیم، اما دکتر ضیایی به امور مربوط به امدادگران، جوانان و داوطلبان هلال‌احمر، توجه ویژه داشت. او مجموعا مدیر و عضو فعال و زحمتکشی بود که تمام‌وقت خود را صرف اداره امور جمعیت کرد.»
 
نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر همچنین با اشاره به تدوین برنامه ٥ساله جمعیت در دوره ریاست دکتر ضیایی، تأکید کرد: «برنامه راهبردی هلال‌احمر، برنامه جامعی است که نواقص محدود آن، ان‌شاءالله در مسیر اجرا برطرف خواهد شد.»
 
ضرورت عمل به برنامه ٥ساله
محمدرضا نوروزی، عضو شورایعالی هلال نیز در این جلسه از تلاش‌ها و زحمات آقای ضیایی در مدت‌زمان ریاست جمعیت هلال‌احمر تشکر کرد و گفت: «دکتر ضیایی دارای شخصیتی والا بوده و مدیری گرانقدر، خوش‌فکر، مدبر و آینده‌نگر است و در مدت ریاست بر جمعیت هلال‌احمر خدمات زیادی را در این نهاد مردمی به یادگار گذاشت.»
 
او با اشاره به مشارکت و همکاری عالی دکتر ضیایی با اعضای شورایعالی هلال اظهارکرد: «دکتر ضیایی علاوه بر همکاری و مشارکت مستمر اعضای شورایعالی، جلسات مشورتی متعددی با اعضای شورا برگزار می‌کرد که امیدواریم مدیریت آینده جمعیت نیز به همین‌گونه عمل کرده و با برنامه‌های مشخص‌شده به‌خصوص برنامه پنج‌ساله‌ای که شورایعالی
هلال‌احمر نیز آن را تصویب کرده است، کارنامه درخشانی را برای هلال رقم بزند.»
 
نگاه به روندِ انتخاب رئیس
شاید برای شما چگونگی انتخاب رئیس جمعیت هلال‌احمر جای سوال داشته باشد. برای همین در ادامه از ترکیب «شورایعالی» می‌نویسیم و شیوه انتخاب آن. این شورا همان شورایی است که دو گزینه نهایی را انتخاب و به رئیس‌جمهوری معرفی می‌کند. شورایعالی هلال هر چهارسال یکبار موظف به معرفی دونفر از نامزدهای تصدی ریاست جمعیت به رئیس‌جمهوری برای انتخاب یک‌نفر از آنها و ابلاغ حُکم از طرف رئیس‌جمهوری است.
 
دیگر وظایف و اختیارات این شورا شامل موارد زیر می‌شود:
 تدوين سياست‌هاي كلان و پيشنهاد آن به مجمع عمومی
 تنظيم برنامه و بودجه و ترازنامه سالانه جمعيت و ارایه آن به مجمع عمومی
 تدوين راهكارهاي لازم جهت اجراي مصوبات مجمع عمومی
 تصويب آيين‌نامه‌هاي داخلي شورايعالي و آيين‌نامه‌هاي مالي، محاسباتي، معاملاتي و استخدامي و ضوابط ساختار تشكيلاتي و پست‌هاي سازمانی جمعيت
 
شورایعالی جمعیت متشکل از ۷ عضو منتخب مجمع عمومی، ۴ عضو به‌عنوان نماینده رئیس‌جمهوری، ۴ تن از مدیران جمعیت و نماینده ولی‌فقیه در جمعیت است. در جلسه روز گذشته شورایعالی هر یک از نامزدها، برنامه‌ها و سوابق خود را ارایه کردند. هر کدام از اعضا می‌توانند به دونفر رای بدهند. با توجه به اساسنامه هلال‌احمر هم، رئیس‌جمهوری مخیر به انتخاب یکی از افراد برای ریاست جمعیت و ابلاغ حُکم است.
 
مردادماه ‌سال گذشته بود که اسامی ۷ عضو شورایعالی و ۲نفر بازرس که در نخستین جلسه چهارمین دوره مجمع عمومی جمعیت هلال‌احمر انتخاب شده بودند، با تأیید هیأت مرکزی نظارت اعلام شد. در این جلسه از مجموع ٨٨نفر عضو مجمع عمومی، ٣٤نفر کاندیدا عضویت در شورایعالی شدند که از مجموع آرای مأخوذه، ٧نفر اعضای اصلی شورایعالی، ٣نفر علی‌البدل، ٢نفر بازرس و یک‌نفر علی‌البدل انتخاب شدند. حسن روحانی، رئیس‌جمهوری نیز دو روز پیش در حُکمی چهار عضو شورایعالی جمعیت هلال‌احمر را برای یک دوره چهارساله منصوب کرد.
 
با این حساب ترکیب شورایعالی هلال به این شرح است:
اعضای انتخابی که شامل نام‌های دکتر سیدسلمان سامانی، دکتر محمدرضا نوروزی، حمیدرضا شهبازی، دکتر محمود فاضل، فریدون نوری، دکتر‌هادی پژوهش جهرمی و دکتر حمزه فرج‌اللهی مقدم می‌شود.
 
نمایندگان رئیس‌جمهوری که دکتر سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، دکتر عبدالرضا رحمانی‌فضلی (وزیر کشور)، دکتر محمدجواد ظریف (وزیر امور خارجه) و دکتر علی نوبخت (نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی) هستند.
 
اعضای حقوقی که دکتر سیدامیرمحسن ضیایی (رئیس جمعیت هلال‌احمر)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین معزی (نماینده ولی‌فقیه در هلال‌احمر)، مصطفی محمدیون (دبیرکل هلال‌احمر)، مهدی علی‍پور (خزانه‌دار کل و ذیحساب هلال‌احمر) و دکتر محمدرضا عارف (نماینده رئیس جمعیت هلال‌احمر) را شامل می‌شود.
 
بازرسان شورایعالی نیز ولی‌محمد بامری و دکتر محمدحسین صوفی؛ اعضای علی‌البدل محمدرضا حیدری، سجاد غلامی و دکتر حسین سیستانی؛ و بازرس علی‌البدل، دکتر سیده فاطمه مقیمی است. البته بازرس‌ها در این میان حق رأی ندارند.
 
حالا باید دید که رئیس‌جمهوری برای کدام‌یک از نام‌ها حُکم می‌زند: «علی‌اصغر پیوندی»، یا «مصطفی محمدیون»؟ کدام‌یک کلیددارِ ٤ساله ساختمان صلح می‌شود؟