bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۱۰۶۳
یک نماینده مجلس خبر داد

احتمال ارسال نامه به رهبر انقلاب جهت بازنگری در قانون اساسی

نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد نظام پارلمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ در سفر به کرمانشاه موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مسئله‌ای قابل بحث است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۱۰ مهر ۱۳۹۶
فرارو- رئیس کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی از احتمال ارسال نامه نمایندگان به "رهبر معظم انقلاب" جهت بازنگری در قانون اساسی جمهوری اسلامی خبر داده است.
 
به گزارش فرارو، عزت الله یوسفیان مولا به خبرگزاری خانه ملت گفته است که "برای بازنگری در قانون اساسی نمایندگان قصد دارند نامه‌ای را به مقام معظم رهبری تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را ‌به رئیس‌جمهور ابلاغ کنند".
 
نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس شورای اسلامی در خصوص ایجاد نظام پارلمانی اظهار داشت: مقام معظم رهبری در سال ۹۰ در سفر به کرمانشاه موضوع ایجاد نظام پارلمانی در کشور را مطرح کردند و فرمودند نه در آینده دور و نزدیک، اما ایجاد نظام پارلمانی مسئله‌ای قابل بحث است.

یوسفیان ملا بیان کرد: از زمانی که ایشان این مسئله را بیان کرده‌اند، موضوع ایجاد نظام پارلمانی در ذهن صاحبنظران همچنان مطرح می‌باشد، زیرا شرایط فعلی، پاسخگوی نیازها نیست.

وی افزود: مجلس اگر بخواهد با دولت تعامل داشته باشد، باید چشم‌پوشی‌های فراوانی را انجام دهد، در حال حاضر مجلس مسائل فراوانی را می‌بیند ولی به خاطر تعامل صحبتی نمی‌کند.

یوسفیان‌ملا متذکر شد: مسئله نظارت مجلس با قوانین و مقررات فعلی به معنای درگیر شدن با دولت است و بسیاری تعامل را در این می‌دانند که سوال و استیضاح مطرح نشود.

رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس ادامه داد: اگر از دل مجلس، دولت تشکیل شود هر عیب و ایرادی وجود داشته باشد، مجلس باید پیگیر باشد، اما در حال حاضر عملاً در مسائلی مانند حقوق‌های نجومی مجلس و دولت خود را بی تقصیر می‌دانستند و مردم نیز در  چنین شرایطی مخاطب را پیدا نمی‌کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم شورای اسلامی تصریح کرد: ایجاد نظام پارلمانی نتایج خوبی را به دنبال دارد، اما برای رسیدن به آن به بازنگری قانون اساسی نیاز داریم به همین جهت نمایندگان مجلس در این فکر هستند که برای بازنگری در قانون اساسی چه اقدامی انجام دهند، آیا نامه‌ای را به مقام معظم رهبری برای بازنگری در قانون اساسی تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را ‌به رئیس‌جمهور ابلاغ کنند.

عضو هیئت رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی گفت: موضوع تشکیل نظام پارلمانی باید در زمان رئیس جمهوری انجام شود که در پایان دوره خود قرار دارد تا برخورد حذفی با رئیس‌جمهور تلقی نشود.
 
سیستم نخست وزیری و پارلمانی به نفع کشور است
در همین حال جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس نیز امروز در گفتگو با خانه ملت اظهار داشت: "اگر انتخابات پارلمانی داشته باشیم، سیستم نخست وزیری و پارلمانی احیا می‌شود که به نفع کشور و لازمه آن تغییر قانون اساسی است".
 
رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه ایده مقام معظم رهبری برای ایجاد نظام پارلمانی کاملا کارشناسی شده است، متذکرشد: بخشی از تنش تقسیم قدرت در راس قوه‌مجریه با این روش از بین می‌رود و مجلس با کابینه هماهنگ خواهد بود و انتخاب نخست وزیر برای فعالیت در راس هیات دولت، از دل مجلس باعث می شود که مجلس و کابینه همزمان شروع به کار کنند و اقدامات خود را پایان دهند.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 15 ماه است که از عمر نماینده بودن ما می‌گذرد، بیان کرد: بخشی از وقت نمایندگی ما در انتخابات ریاست جمهوری گذشت، بخشی نیز پایان عمر کاری وزرا بود و بعدا نیز وزرای جدیدی معرفی شدند و یکسال دیگر نیز باید درگیر انتخابات مجلس باشیم و کشور کاملا در شرایط بین انتخاباتی قرار دارد.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حالت بین التعطیلی کشور را به لحاظ تصمیم گیری فلج کرده است، گفت: اگر الگو تغییر کند به نحوی که انتخابات پارلمانی داشته باشیم، سیستم نخست وزیری و پارلمانی احیا می‌شود که به نفع ماست و لازمه آن تغییر قانون اساسی است، این تغییرات باید در ساختار قانون اساسی انجام شود تا الگو از ریاستی به پارلمانی تغییر دهیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۱
ساختار سیستم در وهله دوم اهمیت است. در وهله اول وجود ادمهای سالم و کاردان در مسئولیتهاست تا بتوانند بهبود مستمر را اجرا کنند. با ادمهای ناشایست نمیتوان بهترین ساختار مفروض را پیاده کرد. این بحث در شرایط فعلی کشور جزو بحثهای انرژی بر بیفایده است. همانطور که رهبری معظم فرمودند این موضوع در آینده نه چندان نزدیک قابل بررسی است.
نماینده های مربوط بفرمایند مطالعات این موضوع را آیا انجام داده اند که بخواهند پیشنهاد بدهند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
این موضوع دقیقا مثل ادغام و انفکاک چند وزارتخانه و تغییر نام تابلو و سردر ادارات است که آخر سر فایده ای در آن نیست و به خانه اول باز می گردیم....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
این تغییر یعنی کوتاه کردن درست مردم از انتخاب مستقیم بالاترین مقام اجرایی، یعنی رانت، لابی و فساد
باران
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
نظام پارلمانی مستلزم وجود احزاب قوی و فعالیت آزاد احزاب و مطبوعات ازاد وانتخابات ازاد است در غیر اینصورت تغییر سیستم ریاستی به پارلمانی برای رفع معضلات چندان کارساز نخواهد بود.
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
خوب است
با این طرح سلطنت رییس جمهور و عدم پاسخگویی به مجلس رفع میشود
انتشار یافته: ۱۱
یبسب
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
کردستان بود نه کرمانشاه
ناشناس
Germany
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
مخالفم به ضرر مردم است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
همین حالا نمایندگان بیسواد ،منطقه قرا و بی برنامه مشکلات بسیاری برای کشور ایجاد کرده اند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
مطمئن باشيد اكثريت مردم با نظام پارلماني مخالفت مي كنند
هرچه انتخاب مردم را محدود سازد غيرقابل قبول است
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
به نظر من خیلی عالی میشه پارلمانی بشه هم دیگه ادعای تقلب و اینا از بین میره هم دردسرهای ریاست جمهوری و اختلافات با مجلس از بین میره هر چه زودتر پارلمانی بشه بهتره
بانام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
همین الان هم اختیارات مجلس زیاد است چه برسد به اینکه بخواهد در حوزه دولت هم دخالت داشته باشد
bato-adv
bato-adv
bato-adv