bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۳۸۱۹
روسیه می گوید آمریکا رقه را مانند درسدن نابود کرده است

جنگ چه بلایی بر سر "رقه" آورد؟

فعالان سوری می گویند بین ۱۱۳۰ و ۱۸۷۳ غیرنظامی کشته شده اند که بسیاری از آنها در نتیجه حملات هوایی تحت رهبری آمریکا در حمایت از نیروهای دمکراتیک سوریه - متشکل از شبه نظامیان کرد و عرب - بوده است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۸ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶
فرارو- روسیه ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا علیه  داعش را به "پاک‌کردن رقه از چهره زمین" متهم کرد. ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای یکشنبه ۳۰ مهر اعلام کرد که «رقه سرنوشت درسدن در ۱۹۴۵ را یافت که با بمباران‌های انگلیسی‌ـ‌آمریکایی از چهره زمین پاک شد.»
 جنگ چه بلایی بر سر
 نیروهای دموکراتیک سوریه هفته گذشته رقه را از داعش پس گرفتند
به گزارش فرارو، تصاویر رقه پس از شکست داعش در این شهر، دیدگاه روسیه در این باره را تائید می کند. از رقه فقط  تلی از خاک باقی مانده است.
 
اشاره روسیه به بمباران شهر "درسدن" نیز در نوع خود جالب توجه است.
 
حمله‌ای به شهر درسدن، مرکز ایالت زاکسن آلمان بود که در واپسین ماه‌های جنگ جهانی دوم در جبهه اروپا به وقوع پیوست. در چهار یورش بین ۱۳ تا ۱۵ فوریه ۱۹۴۵، ۷۲۲ بمب افکن نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا و ۵۲۷ بمب افکن نیروهای هوایی ایالات متحده بیش از ۳٫۹۰۰ تن بمب انفجاری قوی و بمب‌های آتش‌زا را بر این شهر فروریختند.
 جنگ چه بلایی بر سر
 درسدن پس از حمله متفقین
پس از جنگ، بحث در خصوص موجه بودن یا نبودن حملات باعث شده بمباران یکی از موضوعات اخلاقی بود که بسیار محل مباحثه بود.
 
در این بمباران شهر تاریخی درسدن که پایتخت ایالت زاکسن آلمان و معروف به «فلورانس بر کرانه الب» بود بکلی ویران شد و شمار زیادی از مردم غیرنظامی در آن کشته شدند. شمار کشتگان غیرنظامی بین ۱۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ تخمین زده شده‌است، البته بسیاری از جمله کورت ونه‌گات، نویسنده برجسته آمریکایی که از نزدیک شاهد بمباران درسدن بوده آمار کشته‌ها رادر کتاب سلاخ‌خانه شماره پنج، ۱۳۴۰۰۰ نفر ذکر کرده‌اند.
  جنگ چه بلایی بر سر
 رقه پس از بازپس گیری از داعش
حالا به ادعای بیانیه وزارت دفاع روسیه، جمعیت رقه از ۲۰۰ هزارتن اکنون به ۴۵ هزارتن کاهش یافته است.
 
این فقط گزارش وزارت دفاع روسیه نیست که از وضعیت باور نکردنی در رقه حکایت دارد.
 
خبرگزاری «آسوشیتدپرس» نیز پس از آزادسازی رقه با پهپاد تصاویری از گستردگی تخریب‌ها در این شهر جنگ‌زده منتشر کرد و نوشت که بیش از ۸۰ درصد آن تخریب شده است.
 
در همین حال محققان جنگی سازمان ملل هفته پیش گفتند که "آمار مرگ غیرنظامیان در رقه تکان دهنده است."
 
فعالان سوری می گویند بین ۱۱۳۰ و ۱۸۷۳ غیرنظامی کشته شده اند که بسیاری از آنها در نتیجه حملات هوایی تحت رهبری آمریکا در حمایت از نیروهای دمکراتیک سوریه - متشکل از شبه نظامیان کرد و عرب - بوده است.
 
اما نیروی ائتلاف به رهبری آمریکا گفته بود که در بمباران مناطق تحت کترل داعش در سوریه و عراق برای اجتناب از بمباران غیر نظامیان دقت لازم را بخرج می دهد. این ائتلاف با وجود ادعای خود مبنی بر «نزدیک به صفر بودن آمار تلفات غیر نظامی» در بمباران رقه اعلام کرده است که هرگونه اتهام بمباران غیرنظامیان را بررسی خواهد کرد.
 
البته این فقط رقه نیست که پس از پاکسازی داعش با وضعیتی اینچنینی روبه رو می شود. همه شهرهای سوریه که درگیر جنگ بودند پس از آزاد سازی وضعیتی شبیه به رقه داشتند.
 
نیروهای دمکراتیک سوریه هفته پیش پس از نبردی ۴ ماهه برای گرفتن رقه از داعش در آن اعلام پیروزی کردند. رقه یکی از اولین شهرهای بزرگی بود که داعش در سال ۲۰۱۴ اشغال کرد و برای سه سال کنترل آن را در دست داشت.
 
نیروهای دموکراتیک سوریه ائتلافی از نیروهای سیاسی و نظامی اکثریت کرد و همچنین عرب، آشوری، ارمنی و ترکمان هستند. این ائتلاف در سال 2015 برای مبارزه با داعش در شال سوریه شکل گرفت. آمریکا بزرگترین مدافع این ائتلاف است.
 
گفته می شود شمار نیروهای این ائتلاف به حدود 60هزار نفر می رسد.
با شکست داعش این مساله مطرح است که چه کسی در آینده رقه را کنترل خواهد کرد.
 
نیروهای دموکراتیک سوریه می‌گویند اداره شهر را به شورایی از مردم رقه می‌سپارند.
 
ایجاد مناطق فدرال سیاستی است که نیروهای دموکراتیک سوریه از پیش از این در شمال سوریه پیش برده‌اند. دولت بشار اسد، ترکیه و حتی آمریکا که حامی نیروهای دموکراتیک سوریه است، با ایجاد مناطق خودمختار مخالفت کرده‌اند.
 جنگ چه بلایی بر سر
 تصویر هوایی از رقه پیش از جنگ و پس از جنگ
تاریخ رقه
رقه همچون درسدن آلمان شهری تاریخی است که در شمال سوریه قرار گرفته است. این شهر به لحاظ موقعیت دسترسی مناسبی به تمام سوریه دارد. از سوی دیگر در نزدیکی مرز عراق واقع شده است، و رودخانه فرات از کنار آن می‌گذرد.
 
سابقه این شهر به آغاز امپراتوری سلوکیان می‌رسد.
 
این شهر صحنه رویدادهای مهمی در تاریخ باستان بوده و از جمله یکی از معدود مبادی تجاری بین امپراتوری ساسانی و روم بود. انوشیروان، پادشاه ساسانی، در نبردی رقه را نابود کرد و اهالی آن را به قلمرو خود کوچاند.
 
در دوران صدر اسلام نیز جنگ صفین در رقه اتفاق افتاد و این شهر آرامگاه چندین شخصیت تاریخی شیعه بود که بعدها تخریب شدند. رقه همچنین مدتی پایتخت عباسیان بود.
 
همچنین با احداث بزرگترین سد سوریه در نزدیکی رقه، این شهر اهمیت بیشتری یافت.

بهزاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
انوشیروان ساسانی. پس ما در گذشته هم ضررومون رو به مردم این شهر رسوندیم.
انتشار یافته: ۱