bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۴۰۲۳

وزیر پیشنهادی علوم: سند خانه‌ام را برای آزادی دانشجویان وثیقه گذاشتم

«من همواره مدافع حقوق دانشجویان در محیط دانشگاه بوده و از همه ابزارهای در اختیار برای دفاع از حقوق آنها استفاده کرده ام. حتی در مواقعی که ضروری بوده است، منزل شخصی ام را برای اینکه دانشجوی ما یک روز در بند نباشد، در دادگاه به وثیقه گذاشته ام.»

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۰۳ آبان ۱۳۹۶
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه فعالیتهای دانشجویی یک فرصت است نه تهدید، تاکید کرد که موضع او، دفاع از قانون و دفاع از حریم دانشگاهها در برابر هر گونه مداخلات غیرقانونی است.
 
«منصور غلامی» امروز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: «من همواره مدافع حقوق دانشجویان در محیط دانشگاه بوده و از همه ابزارهای در اختیار برای دفاع از حقوق آنها استفاده کرده ام. حتی در مواقعی که ضروری بوده است، منزل شخصی ام را برای اینکه دانشجوی ما یک روز در بند نباشد، در دادگاه به وثیقه گذاشته ام.»
 
وی تصریح کرد: «چنانچه در مسئولیت وزارت نیز قرار بگیرم از تمام توان خود از حقوق شهروندی دانشجویان و همچنین آزادی های تصریح شده در قانون دفاع خواهم کرد و به دانشگاه ها نیز تاکید خواهم کرد که با این رویه برای فعالیت های دانشجویی برنامه ریزی کند.»
 
حجت الاسلام و المسلین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری، 29 مهرماه در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، منصور غلامی را به عنوان گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت دوازدهم به منظور اخذ رای اعتماد مجلس معرفی کرد.
 
مشروح گفتگوی گزینه پیشنهادی وزارت علوم را می‌خوانیم
 
موضع شما در برابر مداخلات بیرونی در دانشگاه ها چیست؟
همانطور که اطلاع دارید حسب قانون، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند و دیگر دستگاه ها نمی توانند مداخله ای در امور دانشگاه ها داشته باشند. حتی قانونگذار، اختیارات وزارت علوم در اداره دانشگاه ها را محدود به تعیین سیاست های عمومی،‌ ارزیابی، نظارت و حمایت و پشتیبانی از آنها در چارچوب قوانین و ضوابط مراجع ذیصلاح کرده است.
 
بنابراین، همانطور که قانونگذار مداخله وزارت علوم در اداره دانشگاه ها را محدود کرده است، بالطبع دیگر دستگاه ها نیز نمی توانند و نباید مداخله ای در امور دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی داشته باشند.
 
موضع من دفاع از قانون و طبیعتا دفاع از حریم دانشگاه ها در برابر هر گونه مداخلات غیرقانونی است.
 
نگرانی عده ای از دانشجویان بخصوص دانشجویان اصلاح طلب و تحول خواه این است که با آمدن شما با صدور مجوز فعالیت به این تشکل ها مخالفت به عمل آید؟
حسب ضوابط موجود ساز و کار صدور مجوز به تشکل ها با رعایت ضوابط مربوطه به عهده هیات نظارت بر تشکل های دانشگاه ها است و وزارت علوم نمی تواند مداخله ای در این امور داشته باشد. با این وجود، اعتقاد دارم که توسعه تشکل های قانونی برای ایجاد فضای با نشاط دانشجویی و تضارب آرا در محیط دانشگاه ها ضروری است و از آن حمایت خواهم کرد.
من فعالیت های دانشجویی را یک فرصت می دانم و نه تهدید.
 
گفته می شود که عملکرد شما در مدیریت دانشگاه ها‌ در دوره اخیر نسبت به دوره قبل محافظه کارانه بوده است؟
من همواره از حقوق دانشجویان به ویژه از آزادی بیان و نقد مسئولان دفاع کرده و خواهم کرد. بر این اعتقادم که فضای باز دانشگاه و نقدهای سازنده دانشجویان می تواند به پیشرفت و بهبود امور در جامعه کمک کند.
 
در دوره اخیر حسب سیاست ها و اقدامات انجام شده در دولت های نهم و دهم در دانشگاه ها، شرایط به وجود آمده در دولت یازدهم با فضای باز دوره اصلاحات متفاوت بوده است و مدیریت های دانشگاهی با محدودیت ها و موانع بیشتری مواجه بوده اند.
 
امید دارم در دوره دوم دولت تدبیر و امید بتوان با سرپنجه تدبیر این مشکلات را مرتفع کرد.
 
 آیا بعد از تصدی پست وزارت، مدافع حقوق و آزادی های قانونی دانشجویان خواهید بود؟
من همواره مدافع حقوق دانشجویان در محیط دانشگاه بوده ام و از همه ابزارهای در اختیار برای دفاع از حقوق آنها استفاده کرده ام؛ حتی در مواقعی که ضروری بوده است، منزل شخصی ام را برای اینکه دانشجوی ما یک روز در بند نباشد، در دادگاه به وثیقه گذاشته ام.
 
چنانچه در مسئولیت وزارت نیز قرار بگیرم از تمام توان خود از حقوق شهروندی دانشجویان و همچنین آزادی های تصریح شده در قانون دفاع خواهم کرد و به دانشگاه ها نیز تاکید خواهم کرد که با این رویه برای فعالیت های دانشجویی برنامه ریزی کند.»
 
منصور غلامی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1332 در شهر همدان در خانواده ای مذهبی و متدین متولد شد، مدرک کارشناسی خود را در سال 1355 در رشته ترویج و آموزش کشاورزی از مدرسه عالی کشاورزی همدان گرفت و از سال 1359 تا 1360 عضو جهاد سازندگی همدان و مسئول اردوگاه روستایی بود.
 
وی همچنین از سال 1360 تا 1362 سرپرست دانشکده کشاورزی شهرکرد وابسته به دانشگاه اصفهان و عضو جهاد دانشگاهی اصفهان بود.
 
غلامی در سال 1364 مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم باغبانی از دانشگاه تربیت مدرس گرفت و از همان سال تا 1367 ریاست دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا را عهده‌ دار بود.
 
وی پس از آن به مدت دو سال معاونت اداری و مالی دانشگاه بوعلی سینا را بر عهده داشت و بعد از آن مجددا به مدت یک سال رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا شد.
 
غلامی در سال 1370 برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه آدلاید استرالیا رفت و سال 1374 در مقطع دکتری رشته علوم باغبانی از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و به ایران بازگشت.
 
وی پس از بازگشت به ایران مجددا به مدت یک سال معاون اداری و مالی دانشگاه بوعلی سینا شد و پس از آن ریاست دانشگاه بوعلی سینا را عهده‌دار بود.
 
غلامی اکنون نیز رئیس دانشگاه بوعلی سینا است.