bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۵۶۰۴
معاون قوه قضائیه می گوید نباید سپرده‌گذاران موسسات غیرمجاز را مظلوم جلوه دهیم

آیا سپرده‌گذاران مقصرند؟

«من تصور نمی کنم که سپرده گذاران در این موسسات به این موضوع آگاه بوده اند که ممکن است این موسسات دچار زیان شوند و اموالشان ارازانتر واگذار کند، این آگاهی وجود نداشته است. بنابراین صرف اینکه بگوییم مردم به دنبال کسب سود بوده اند و یا اینکه آگاهی داشته اند به ریسک، این نمی تواند دلیل شود حقوق افراد رو نادیده بگیریم.

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۱۵ آبان ۱۳۹۶
فرارو- با وجود اینکه مدت هاست سیستم بانکی کشور با بحران موسسات مالی دست و پنجه نرم می کند، اما این بحران به رغم اقدامات صورت گرفته در دولت و قوای قضائیه و مقننه همچنان ادامه دارد و به یک گره کور تبدیل شده است.
 آیا سپرده‌گذاران مقصرند؟
به گزارش فرارو، هر روز سپرده گذاران موسسات مالی که  به موسسات غیر مجاز مشهور شده اند در شهرهای مختلف کشور تجمع می کنند و اعتراضات تند خود را نسبت به وضعیت موجود  اعلام و خواستار بازگشت پول خود هستند. با این حال مقامات کشور  و بانک مرکزی می گویند حل مشکلات این سپرده گذاران به زودی ممکن نیست و نیازمند زمان است.

در این میان بانک مرکزی، قوه قضائیه و دستگاه های نظارتی را مقصر به وجود آمدن این وضعیت می داند و از سوی دیگر قوه قضائیه می گوید بانک مرکزی در این ماجرا به درستی عمل نکرده است.

اما امروز معاون قوه قضائیه پنجره دیگر در تقصیر یابی بحران موسسه های مالی باز کرد.

محمد باقر الفت گفت: «افرادی که پول خود را در این موسسات به ودیعه گذاشتند افراد عامی و بی اطلاع نبودند و اتفاقا برای بدست آوردن سود‌های باد آورده با مطالعه و شناخت به سمت این مراکز رفتند و غالبا اطلاع داشتند که این مراکز بدون مجوز فعالیت می‌کنند.»

او همچنین افزود: «این افراد برای تحصیل منفعت بیشتر به این موسسات مراجعه کردند در واقع خودشان مقدم شدند به ضرری که امروز متوجه خودشان شده است. نباید آدم‌هایی که با شناخت قصد تحصیل سود داشتند مظلوم جلوه بدهیم و با مظلوم نمایی فضای جامعه را به‌گونه‌ای ترسیم کنیم که باید دولت وارد شود و مبالغی را به این‌ها بپردازد.»

معاون قوه قضائیه با حمله به بانک مرکزی گفت: «بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های این حوزه تلاش می‌کنند برای اهمال‌کاری خود شریک‌سازی کنند و به تعبیر رسانه‌ای توپ را در زمین قوه قضاییه بیاندازند. امروز شاهد هستیم مسئولان بانک مرکزی برای کم کردن بار مسئولیت خودشان در کلیه مصاحبه‌ها بی‌جهت اسم قوه قضاییه را می‌آورند و مردم را متوجه دستگاه قضایی می‌کنند.»

اما در باره بحران موسسه های مالی مقصر کیست؟ آیا سپرده گذاران نیز تقصیر دارند؟
 
دکتر آلبرت بغزیان استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت و گو با فرارو  معتقد است: «در این باره این سوال مطرح است که مجوز را چه کسی صادر کرده است، بانک مرکزی می گوید من مجوز نداده ام. مردم هم می گویند ما به سیستم بانکی اعتماد کردیم. من معتقدم اینگونه نیست که همه مردم آگاهانه در این موسسات سپرده گذاری کرده اند. اکثر آنها آگاه به شرایط نبوده اند. آنها وقتی  که دیدند در سردر یک موسسه نوشته اند دارای مجوز بانک مرکزی، اعتماد کرده اند.»
 
او افزود: «از طرفی هیچ موسسه ای نمی تواند به راحتی دفتر داشته باشد، در همه شهرها شعبه بزند و سالها فعالیت کند و بعد بانک مرکزی بیاید و بگوید که این موسسه غیر مجاز است. این فعالیت ها حساب کتاب دارد، وقتی شما یک آجر را جابه جایی می کنید باید به شهرداری پاسخگو باشید. وقتی یک کارگاه می زنید بیمه پیگیری وضعیت کارکنان آنجا می شود و ... چطور موسساتی به این بزرگی بانک مرکزی اعلام نکرده است فعالیت آنها غیر مجاز است.»
 
به گفته این تحلیلگر مسائل اقتصادی "اگر  بخواهیم مقصرها را لیست کنیم اولین مقصر بانک مرکزی است  که مردم را در زمان مناسب آگاه نکرده است."
 
بغزیان با بیان اینکه "در این شکی نیست که مردم به دنبال کسب سود بیشتر هستند"، افزود: «آنها بین بانک و موسسه ای با نرخ سود بالاتر موسسه را انتخاب کرده اند تا سود کسب کنند، اما اینکه بگوییم همه مردم به ریسک کارشان آگاه بوده اند این درست نیست. آنها به این موضوع آگاه بوده که این موسسه سودش بیشتر است اما به این فکر نکرده که سودش را از کجا می آورد. شواهد نشان می داده که این موسسه مجاز است، سپرده گذار که به دنبال پاسخ دادن به سوالات و شبهات نیست او به سیستم بانکی اعتماد کرده است.»
 
او افزود: «من تصور نمی کنم که سپرده گذاران در این موسسات به این موضوع آگاه بوده اند که ممکن است این موسسات دچار زیان شوند و اموالشان ارازانتر واگذار کند، این آگاهی وجود نداشته است. بنابراین صرف اینکه بگوییم مردم به دنبال کسب سود بوده اند و یا اینکه آگاهی داشته اند به ریسک، این نمی تواند دلیل شود حقوق افراد رو نادیده بگیریم.»
 
این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: «اگر راه حل پیدا شود و به فرد بگویند که شما سود نامتعارف گرفته اید و تا حالا هر چه سود اضافه گرفته اید از پول شما کم می شود و مابقی پول شما باز گردانده می شود، این می تواند یک راه حل باشد. یعنی سود 30 درصدی مثلا به 18 درصد کاهش یابد، محاسبه ای صورت گیرد و مابه تفاوت سپرده برگردانده شود. البته این باید توافقی باشد. چرا که این قراداد با موسسه بسته شده است و این موسسه باید به قرارداد عمل کند.»
 
بغزیان در پاسخ به این سوال که عده ای می گویند هر سرمایه گذاری ریسک دارد و این ریسک بر عهده سرمایه گذار است. در خارج از ایران هم ممکن است یک بانک ورشکسته شود این وطیفه دولت نیست که خسارت را جبران کند، گفت: «این بستگی به قرارداد دارد. اگر شما وارد سرمایه گذاری شوید و به ریسک های آن آگاه باشید، اما تصمیمی بگیرید این سرمایه گذاری را انجام دهید حتی اگر شکست بخورید مشکلی نیست. اما در تمام این سالها موسسات مالی صحبت از سرمایه گذاری مطمئن کرده اند کسی از ریسک های کار حرفی نزده است. در قراردادهای هم قید نشده است.»

او افزود: «از سوی دیگر اساسا پس انداز را نمی توان سرمایه گذاری خواند، هیچ جای ادبیات اقتصادی هم این موضوع وجود ندارد. پس انداز گزینه ای است که فرد می تواند ثروتش را به آن تبدیل کند. می تواند با آن طلا، خانه، ماشین و ... بخرد که همه آنها ریسک دارند. ما نباید به پس انداز بگوییم سرمایه گذاری، باید بگوییم سپرده گذاری.»

او تاکید کرد: «فرد سپرده گذار قرار دادی امضا کرده است آیا بانک یا موسسه مالی در قرارداد ذکر کرده است که اگر من ورشکست شدم متناسب  با آن شرایط پول و سود را به شما بر می گردانم؟ این اتفاق رخ نداده است. شرکت های سرمایه گذاری در بورس وقتی وارد می شوید به شما هشدار می دهند  و از طرف دیگر شما نوسان شاخص ها را هم می بینید. پس شما می دانید که سرمایه گذاری در بورس مطمئن نیست و شما به این موضوع آگاهید. اما در این باره هیچ هشداری درباره ریسک کار وجود ندارد، قرارداد نوشته شده که سپرده شما اینجاست و اینقدر سود به آن تعلق می گیرد. الان هم که ورشکست شده می تواند سود را ندهد اما دیگر نمی تواند اصل پول را هم پرداخت نکند.»

بغزیان در پاسخ به این سوال عده ای معتقدند در این اتفاقات کلاهبرداری صورت گرفته است و بانک مرکزی نقش چندانی ندارد و باید قوه قضائیه  و پلیس ورود پیدا می کرد، گفت: «بانک مرکزی نباید زیان مردم را دهد اما یکی از مقصرینی که باعث مالباخته شدن سپرده گذاران شده است، بانک مرکزی است. بانک مرکزی  نظارت کافی نداشته است، هشدار لازم را در زمان خودش به مردم نداده است. »

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
سلام به هموطنان عزیز
خداوند درقرآن می فرماید ربا گرفتن، جنگ با من است.
سیستم بانکداری مملکت هم دست کمی از رباخواری نداره، فقط ظاهری اسلامی داره اما باطنش رباخواریه.
پول از مردم بگیری با سود 20 درصد، وام بدی با سود 30 درصد. نه تولیدی، نه صنعتی، نه ساختی فقط از این دست بگیری از اون دست بدی این وسط هم خودت کمیسیونتو برداری.
معلومه که چوب خدا صدا نداره.
فقط این وسط مردم هستن که متضرر میشن، اما مسئولین این کار هم پاشون گیره. اما چه میشه کرد که اونا قدرتشون بیشتره، فریاد مردم ره به جایی نداره.....
بهرام
Germany
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
چوب بردارید و ما را کتک بزنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
کلا مربوط به ناکارآمدی اقتصاد و گردانندگان آن بوده و هست. مردم هیچ گناهی ندارن جز اینکه مجبورن به یه عده اعتماد کنن
نظام و کشور چوب بی اعتمادی مردم را خواهد خورد
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
قاضی نباید فرافکنی کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
به نظر منم سپرده گذاران مقصرند . اصلا باید اعدام بشوند. چرا که انها باید می دانستند ما در یک کشور جهان سوم زندگی می کنیم که هیچ چیز سرجای خودش نیست. و وعده های مسئولان با عوض شدن ان ها از یاد می رود. اصلا باید مجازات شوند تا یاد بیگرند فک نکنند مملکت قانون داره و هیچ خلافی نمی تونه توش اتفاق بیفته. سپرده گذاران باید می دانستند که در مملکت ما تنها بی حجابی دختران و ورودشان به ورزشگاهها جرم محسوب می شود و اختلاص و بالا کشیدن پول مردم جرم نیست و اگر هم باشد نهایتش با اعدام ی نفر قضیه ختم به خیر می شود و پول ها هم به دست کسانی می رسه که قرار بود برسه!!!!!!!!! و هزاران چیز دیگه . به راستی که چنین افرادی مجرم و گناهکار هستند و در اخرت هم با شمر و یزدید محشور خواهند شد.
انتشار یافته: ۳۵
ناشناس
France
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۵
بانک مرکزی و خود قوه قضاییه صد در صد مقصرند.
از دست این سیستم هردمبیلی باید سر را به دیوار کوبید!
میم
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۵
مادرمن دوازده ساله تو موسسه ثامن سپرده گذاری کرده تحصیلاتش پنجم ابتداییه بعد از دوازده سال با پس انداز حقوق کارگری پدرم تو موسسه و گرفتن سود و با وامایی که از سپرده اولیه گرفته جهیزیه دو تا دخترشو جور کرده.
وقتی شنیده که این موسسه غیرمجاز بود و سودی که بهش می دادن بیشتر از حد خیلی ناراحت شد. اما حرفی زد که برای اقناع همه ی این جفنگیاتی که الان میگن که نباید سپرده ها رو تو موسسات غیرمجاز می ذاشتید و باید به سود زیاد شک می کردید کافیه .
دولت چجوری خبر نداشت مگه بدون جواز میوه فروشی تو کوچه میشه زد این همه ساختمون ، میدون سعدی ، کوثر، بلوار فلان نپرسیدن کی هستین چی هستین !
اگه سود زیاد بود پس چرا من خودم واسه جهاز
وام گرفتم بیست و هشت درصد نگفتن زیاده !الانم مگه مهراقتصاد بیست و هفت درصد نیست
وامش !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۵
اقای الفت بفرمایند گناه مردم چیست و ایشان چگونه به خودشان حق می دهند که بدون محاکمه برای عموم مردم حکم صادر نمایند . ایشان و امثال ایشان همانطور که امام می فرمایند یک خدمتگزار کوچک مردم هستند و مردم ولی نعمت ایشان هستند . اینکه به میلیونها مردم که در بین انها هزاران خانواده شهید و جانباز و فرهنگی و افراد محترم وجود دارد هر تهمتی را نسبت دهیم نتیجه ان بلافاصله سلب صلاحیت ایشان در مسندی است که اشغال کرده اند . ضمنا ولی فقیه این مملکت نسبت به اینکه نباید سپرده های مردم از میان برود اعتراض داشتند انوقت شما مردم را یک مشت مفتخور معرفی می کنید که دنبال پول باد اورده بوده اند یا دنبال سودجوئی بودند. قدری خجالت بکشید . ضمنا هر فردی که در هر بانک یا موسسه مالی مجاز نظیر موسسه کاسپین سپرده می گذارد قطعا دنبال سودجوئی است و این مورد نه تنها ناپسند نیست بلکه پیشرفت کشور های مترقی بر اساس همین سپرده هایی است که مردم به بانکها و موسسات می سپارند و باعث رونق اقتصادی یک کشور می شوند. شما به جای محکوم کردن مردم بیگناه به درخواست نمایندگان محترم مجلس عمل نمائید که خواستار محکومیت بانک مرکزی و اجبار این بانک به تامین خسارت مردم بیگناه می باشند. ضمنا اگر در دادگاهی وزارت راه در سانحه ای مقصر شناخته شد ایا شما پرداخت دیه به ان شخص را از دست دادن بیت المال می نامید و یا اینکه دولت مسئول جبران خسارات مردم به دلیل اهمال خود از همان محل بیت المال می باشد.
محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
عذر بدتر ازگناه.
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
بانک مرکزی نباید اجازه فعالیت به این موسسات میداد اما lمقصر اصلی خود سپرده گذاران هستند چون طمع کردند و برای اینکه سود بیشتری به دست بیارن پولشونو در این موسسات گذاشتند . آن زمان که سودهلی غیر متعارف می گرفتند نمی گفتند دولتی هم هست اما حالا که پولشونو خوردن توقع دارن دولت از جیب مردم (بیت المال) بیاد صرر اینهارو جبران کنه !!!
الحق که توقع بیجائی دارن. مگه آن زمان که سود آنچنانی می گرفتن می گفتن به دیگران هم بدیم!؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
اگه بناست که مردم خوشان بکنند قبلش که مشکلی نبود حالا هم دولت خودش را قاطی نمی کرد .
مختار
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
آیا سپر ده گذاری مردم بی پناه به منظور دریافت سودی که قادر به حفظ حداقل قدرت پولشان باشد سود بادآورده است!! سودباد آورده را کسانی می برند که با اتکا به نهاد قدرت جیب مردم را می زنند. به راستی کیست که نداند این موسسات مالی به کجا وابسته اند. آقای معاون قوه قضاییه بترس از مردم.
آریایی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
اینها از خدا نمیترسند ؛ اون وقت میخوای از مردم بترسند !!!!!!
سپرده گذار ثامن الحجج (ع)
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
این فرافکنی ها و رفع مسئولیت ها اصلا قابل قبول ملت بزرگوارکشورنیست !
*جوری با ملت برخورد می کنند که انگار سپرده گذاران در موسسات مالی و اعتباری سرزمین های اشغالی و یا بلاد کفر پولاشون را بردند و گذاشتند و امروز ملت عاجزانه از مراجع ذیربط داخلی خواستار رفع انسداد حسابها و بازگشت سپرده هاشان از خارج به داخل درخواست مساعدت دارند !!!
*مردم سیاه بخت کشوردر شرایط رکود شدید اقتصادی و بیکاری حاد در جامعه تحت لوای احتزاز پرچم اسلام و ارکان حکومتی برگرفته از سیره نبوی ومذهب تشیع و وجود ولی فقیه و نایب امام زمان(عج) در رأس جامعه اسلامی نسبت به حاکمان شرع و مسئولان حکومتی و دولتی اعتماد کردند و اندک سرمایه یا کل زندگیشان را برای گرفتن چندر غاز سود جهت حیات و بقاء در ام القرای جهان اسلام به این موسسات که اغلب القاب اسلامی و ائمه اطهاررا به یدک می کشند، سپردند!
غافل از اینکه ملت امروز متوجه شده اند که چه مفسدانی با القاب اسلامی و نام ائمه معصومین(ع) مردم را اغوا کرده و سرمایه و منابع مالی آنها را غارت کردند و حق شکایت هم از هیچ نهاد و مسئولی ندارند !!!
اگر این موسسات غیر مجاز بودند چطور می شود که سالها آزادانه فعالیت رسمی و عادی داشته باشند ؟؟؟
چه نهاد وسازمانی طی یک دهه گذشته وظیفه برخورد با هزارن شعبه واحدهای غیر مجاز در سراسر کشور داشته است ؟؟؟
- آیا شرکت واحد تهران و حومه وظیفه ساماندهی و نظارت بر کار و عملکرد موسسات مالی و اعتباری را داشته است ؟؟؟
- یا اینکه شرکت آب و فاضلاب کهکیلویه و بویر احمد عهده دار این مسئولیت خطیر که به امنیت ملی کشور گره خورده است، داشته است ؟؟؟
ویاشاید هم بزعم آقایون کمیته امداد امام یاسوج باید نسبت به پلمب و تعطیلی هزاران شعبه غیر مجاز اقدام می نمود ؟؟؟
وقتی بخاطر بی کفایتی مسئولان بانک مرکزی و نهادهای نظارتی منجمله قوه قضائیه که وظیفه حفظ و صیانت ازحقوق سپرده گذاران دارد و دوسال است که نسبت به رفع مسئولیت خطیر خود شانه خالی می کنند و بظاهرنسبت به پاسکاری پرونده های موسسات غیر مجاز به بهانه تکمیل آن بین دادسرا و دادگاه اقدام می کنند!؟ مردم بغیر از تحصن و اعتراض چکار دیگری می توانند انجام دهند ؟؟؟
چه نهادی پاسخگوی سالها نمایش تابلوهای تحت نظارت بانک مرکزی بر سر در هزاران شعبه موسسات مالی در سراسر کشور است !
چه نهادی پاسخگوی اعتماد از دست رفته مردم به ارکان حکومتی خواهد بود؟
چه نهادهایی باید پاسخگوی هتک حرمت نام ائمه معصومین(ع) وعناوین اسلامی و شعائرمذهبی موسسات که برای کلاهبرداری استفاده شد، می باشند ؟
چه سازمانهایی پاسخگوی سپرده گذارانی است که از روی بیکاری و احتیاج به پول، خانه و مأمن زندگیشان را جهت اخذ چندر غاز سود و حیات و بقاء در موسسات گذاشتند تا جلوی زن و بچه هایشان شرمنده نباشند! ؟
چه نهادهایی پاسخگوی فروپاشی خانواده ها تحت لوای اقتصاد اسلامی حاکم بر کشور است؟؟؟
کدام اشخاص و نهادهایی اصل پول وسود این سالهای سپرده گذاران را بالا کشیده و یا خواهند کشید ؟ !؟
و ده ها سوال دیگر ...
محمود
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
سال ها پيش در برنامه هاي مختلف تلويزيوني ورشكستگي امروز و يا فرداي بانك هايي كه بدون توجيه سودهاي بالا به سپرده گذاران ميدن،اطلاع رساني شد.
ولي كساني كه اميد وار بودن بتونن با گرفتن چند درصد بشتر از پس مشكلات اقتصادي توي زندگيشون بر بيان نمي خواستند اين صدا ها رو بشنود.
درست مثل صداي ورشكستگي صندوق هاي بازنشستگي كه اين روزها شنيده ميشه ولي كسي توجه نمي كنه
در هر حال اگر بپذيريم كه بانك مركزي در نظارت خودش كوتاهي كرده اين دليل نميشه كه دولت مثل موضوع مسكن مهر نقش رابين هود رو بازي كنه واز بيت المال عمومي كه متعلق به همه مردم(حتي كودكان بي سرپرست سيستان و بلوچستان) هست،خسارت اين سپرده گذاران رو بده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
اگر شما فرزندتان را برای اینکه با بچه ها بازی کند و لذت ببرد به مهد کودک دارای مجوز بسپارید و بعد خدای ناکرده بفهمید مسئولین مهد کودک به دلیل عدم نظارت بهزیستی هر باعث این مشکل شده اند می توانیم بگوییم چشمتان کور چرا فرزندتان را برای لذت بردن به مهد سپردید؟!
لطفا از زیر بار مسئولیت فرار نکنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
ببینید مهمترین غایله در مورد فرشتگان با مصاحبه چه کسی شروع شد؟ قوه قضاییه یا اصلا روش برخورد با افکار عمومی را بلد نیست و یا اینکه....
عجیب است می خواهد از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند
پارسا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
دوست عزیزی که میگید مردم طمع کردن و اونموقع که سودشو میگرفتن فکر بقیه مردم نبودن و الان دولت مجبوره از بیت المال بده! در جواب شما بایز عرض کنم ما دنبال حق خودمونیم بیت المال رو اونایی که حرفه ای اند میخورن در هر صورت. دوما یکی که مثلا ۵۰تا۱۰۰تومن سپرده باز کرده میدونسته که نمیشه با این سنارشاهی کاری دست و پا کنه. با بدبختی پولشو جمع کرده جون کنده بخاطر اینکه یجایی بشه کرایه خونه شو و قسطاشو جمع کنه و بپردازه! و اصل پولشو نگه داره که واسه زن و بچه ش بتونه یه خونه بگیره و از اجاره نشینی در بیاد, پول دست بانک مرکزیه, بانک مرکزی موظفه پول مردمو برگردونه. چون حساب تموم بانکا به بانک مرکزی وصله, گردش حسابا و نقل و انتقال پول اون جاست. مطلب سوم. مگه موسسات دکه های کنار جاده اند که بگیم مثه قارچای سمی همه جا رشد کردن بدون مجوز!! تو الان بخوای یه بقالی بزنی به کلی اداره باید جواب بدی ینی اونا در جریانن... حرف اخر:بانک مرکزی و موسسات خیانت در امانت کردن:یعنی همون دزدی توی روز روشن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
فرض کنید فرزند خود را در مهد کودکی ثبت نام میکنید و بعد از مدتی اتفاقی برای فرزند شما در مهد کودک میافتد. وقتی به دنبال شکایت از مسوولین مهد میروید قوه قضایه به شما میگویند:

شما نباید گلایه مند باشید خودتان مقصرید که بچه را در مهد ثبت نام کردید!
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
البته كه بانك مركزي مقصره . اگر موسسه مجوز نداشته چرا بانك مركزي جلوي كارشو نگرفته چرا اجازه فعاليت بهش داده مردم از كجا بفهمند مجوز داره يا نداره اين بانك مركزيه كه تشخيص ميده لذا بايد درب موسسات را قانونا تخته ميكرد اما افسوس كه از هم نقطه ضعف دارن
ناشناس
Finland
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
در مورد موسسات غیر مجاز مقصر نیرو انتظامی و قوه قضائیه است که باید فعالیت آنها رو متوقف میکرد نه بانک مرکزی. بانک مرکزی فقط میتواند بر بانکهایی که خودش مجوز داده با قوانین موجود نظارت کنه و نیرویی برای بستن موسسات غیر مجاز نداره. مقصر همه اینها دولت محمود است که پول نفت رو بدون حساب و کتاب وارد بازار کرد.
ناشناس
Finland
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
واقعا كه مسئولين جاى گرم و نرم نشستن بعد ميگن تقصير مردمه. مردمي كه با اين تورم چندرغاز از اين موسسات كلاه بردارى ميگرفتن كه به يك دردشون بزنن
م
United States of America
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
مردمان مفتخور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
توهین به مردم را می گذاری ولی دولت مفتخور را نه ؟؟؟!!!
ناشناس
United States of America
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
بانک ورشکست بشود(زمانی که در اثر اختلاس نباشد!) هزینه را با سپرده گذار نباید تقسیم کند بلکه سهامدار است که ضرر باید بکند همانطور که وقتی بانکی سود می کند سودبین سهامداران تقسیم می شود وسپرده گذار کماکان، سود بانکی ثایت یعنی درصدی کمتر از نرخ تورم(درصد کاهش ارزش پول ملی) را می گیرد . این مغلطه بین سپرده گذار و سهامدار کسی را فریب نمی دهد. ضمنا اقتصاد ما ازاد نیست و بانک مرکزی مثلا قرار است نظارت کند کسی دزدی نکند نه اینکه شریک مال دزدی شود!
ک م
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
سازمان قضایی که بابت یه جمله در یک وبلاگ و تلگرام خودکشون میکنند. در این قضایا هیچکاری نکردند.

سالها پیش باید مانع میشدند.
مسئله سر اینه که همه باهم دوست و آشنا هستند کسی دنبال حق مردم نیست.
برای وطنم
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
باسمه تعالی
آقای الفت اگر با مسئولین متخلف برخورد میشد چنین اتفاقاتی نمی افتاد. نه اینکه صبرکنیم مسئولیتش تموم بشه حالا با اون مسئول برخورد بشه یا نشه. مگه مردم بیگناه چقدر سود میگرفتن که حالا باید دار و ندارشون به فنا بره. اگه کنار خیابون یه زنبیل میوه و سبزی بزاری برای فروش ماموران میان زود جمعش میکنن. مگه میشه موسسه ای دهها و صدها شعبه تو کشور داشته باشه هیچکی بهشون نگه بالا چشمت ابرو هست. شما زورت فقط به مردم ضعیف میرسه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
لياقت مردم همينه وايسن پولشونو بخورن اراجبف هم تحويلشون بدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
البته مقصرند چرا که قواعد مربوط به ریسک و بازده را رعایت نکرده اند اما تقصیر بانک مرکزی و البته خود بانک های کلاهبردار صد مرتبه بیشتر است
سیف اگر بماند تا دو سال دیگر کل مملکت را به فنا خواهد داد
ناشناس
Finland
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
ربطی به سیف نداره. تمام این موسسات در زمان وفور پول در زمان محمود تاسیس شدند. همه قوا هم پشتیبان محمود بودند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
عاقبت نزول و نزولخوری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۷
وقتی دولت تورم ایجاد می کنه و پول همه ملت را نصف می کنه ربای دولتی نیست ؟؟ ربا و حرام فقط برای مردمه و شما هم اونوقت لال هستی .
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
مبتذل تر از تیتر این مطلب ندیدم، دوستانی که سپرده ذاشتن برای این نذاشتن که سود کنند که، ایها الناس ایها المونون ایتها المومنات، این برای اینه که با تورم مبلغ پول بره بالا و حداقل قدرت خرید پول افت نکنه با این تورم کمرشکن، اگر پول مردم تو جیبوشن بمونه که افت میکنه قدرت خریدش و به فضولات حیوانی تبدیل میشه ارزشش بعد چند سال... باور کنید اگر به دولتمردان رو بدید فردا روزی میگن اینکه مردم پول تو جیبشونه و انفس میکنند ناشی از الطاف ملوکانه ماستف ببینید مردم سودان و زئیر همینم ندارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
نه مردم مقصرن وقتی پولشونو میدن این چه معنی دارن که برن پولشونو بگیرن؟اعتراض چه معنی داره؟ کدوم رانت خوار ، زمین خوار، رشوه بگیر، دزد یقه سفید تا حالا پاش گیر افتاده مگه نه اینکه فقط مردم رنج کشیده تاوان پس دادن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۱۶
همه مقصر هستند : بانک مرکزی ، قوه قضاییه ، دولت احمدی نژاد و دولت روحانی و حتی دولتهای قبل تر ، مجلس و قانون گذار و سپرده گذار
چرا به این موسسات مالی و پولی که تخصص لازم نداشتند مجوز دادند ، چه کسی مجوز داد ، چرا نظارت نکردند،چرا گذاشتند اوضاع موسسات بحرانی شود . و مهم تر اینکه چرا به مردم اطمینان نمی دهند که در حال رسیدگی هستند و نمی گویند واقعیت وضعیت مالی موسسات را
اصولا در کشور ما شفافیت ، دسترسی به اطلاعات ، آموزش ریسک سرمایه گذاری به مردم جزو حلقه های مفقوده اقتصاد است . وظیفه کیست فقط خدا می داند .
bato-adv
bato-adv
bato-adv