bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۷۷۰۰

سخنان جنجال وزیر هندی درباره سرطان و گناه

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۶ - ۰۲ آذر ۱۳۹۶
اظهارات وزیر بهداشت ایالت آسام در این مورد که سرطان "عدالت الهی" در مقابل" گناهانی است که یک فرد در گذشته انجام داده" با واکنش‌های خشمگینانه‌ای روبرو شده است.
 
به گزارش بی بی سی، هیمانتا بیسوا سارما، وزیر بهداشت آسام همچنین گفته است احتمالا ابتلا مردم به بیماری‌هایی نظیر سرطان "بخاطر گناهانی است که والدین آن‌ها انجام داده‌اند".
 
بیماران مبتلا به سرطان و خانواده‌های آن‌ها گفته‌‌اند که از صحبت‌های وزیر ناراحت شده‌اند.
احزاب مخالف اظهارات سارما را مایه "تاسف" خوانده و خواستار عذرخواهی او شده‌اند.
 
حزب مخالف، جبهه دموکراتیک وحدت هند، گفته که سارما این اظهارات را به دلیل "سرپوش گذاشتن بر ضعف‌هایش در کنترل سرطان در این ایالت( آسام) " گفته است.
 
سارما این سخنان را روز گذشته در جریان یک گردهمایی عمومی در شهر گواهاتی بیان کرد.
 
روزنامه تایمز هند به نقل از سارما گفته: "خدا ما را زمانی که گناه کنیم، مجازات می‌کند. گاهی اوقات با افراد جوانی روبرومی شویم که به سرطان مبتلا هستند و یا با حوادثی روبرو شدند. اگر به گذشته این افراد نگاه کنید، درمی یابید که این چیزی جز عدالت الهی نیست. ما با عدالت الهی مجازات می‌شویم."
 
سمیتا شارما، یکی از کاربران توییتر گفته: "من درباره مسائل شخصی توییت نمی کنم. اما باید بگویم که دختر خواهر من وقتی که ۱۱ سال داشت، پدرش را به دلیل ابتلا به سرطان از دست داد. خانواده‌های بی‌شماری از سرطان رنج می‌برند. من چنین چیزی را حتی برای بدترین دشمنان هم نمی‌خواهم . ننگ برتو."
 
پکا رائو، کاربری دیگر در توییتی گفته:"من مادرم را به خاطر سرطان از دست دادم. او یک مادر و معلم بسیار دوست داشتنی و قابل احترام بود نه یک گناهکار آن طوری که شما بیماران سرطانی را توصیف کردید. این اظهارات توهینی به مبتلایان به سرطان و خانواده‌های آن‌ها است."
 
وزیر بهداشت هند که از اعضای حزب حاکم بهاراتیا جاناتا است بعدا در توییتی سعی کرد که درباره این مسئله توضیح بیشتری بدهد.
 
او در این توییت گفت: "آیا صحبت‌های من درباره سرطان بود؟ کی این را به شما گفت؟ من خیلی ساده از تعدادی از معلمان جوان خواستم که از روز دلسوزی برای مردم فقیر کار کنند. در این صحبت‌ها من گفتم که اگر ما از روی دلسوزی کار نکنیم، در آینده ممکن است مورد لطف خدا قرار نگیریم و دچار رنج شویم. چه چیزی در این صحبت‌ها هست که حاکی از بی عاطفگی باشد؟"
 
تحقیقات انجام شده توسط شورای تحقیقات پزشکی هند نشان می‌دهد که فقدان آگاهی و انجام آزمایش باعث شده که تنها ۱۲.۵ درصد از بیماران مبتلا به سرطان در مراحل اولیه این بیماری برای درمان مراجعه می کنند.
 
در این تحقیق همچنین برآورد شده که شمارمبتلایان به سرطان در این کشور تا سال ۲۰۲۰ رشدی ۲۵ درصدی داشته باشد.