bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۸۶۵۲

تغییرات در آزمون استخدامی نفت

در روزهای گذشته اعتراضات به شرایط آزمون استخدامی نفت بالا گرفت؛ از نمایندگان مجلس گرفته تا امامان جمعه شهرهای نفت‌خیز، همه از شرایط این آزمون انتقاد کردند و خواستار اصلاح آن شدند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶
در روزهای گذشته اعتراضات به شرایط آزمون استخدامی نفت بالا گرفت؛ از نمایندگان مجلس گرفته تا امامان جمعه شهرهای نفت‌خیز، همه از شرایط این آزمون انتقاد کردند و خواستار اصلاح آن شدند.
 
به گزارش ایلنا، در نهایت به نظر می‌رسد تغییراتی در شرایط آزمون ایجاد شده‌است؛ مدیرکل آموزش وزارت نفت، تغییرات دفترچه های آزمون استخدامی این وزارتخانه را تشریح کرد.
 
کامران دهقانی درباره تغییرات دفترچه آزمون فارغ التحصیلان برتر دانشگاه ها گفت: رتبه مجاز ورود به دانشگاه های سراسری در مقطع کارشناسی از ٤ هزار به ٦ هزار و در مقطع کارشناسی ارشد از ٢٠٠ به ٢٥٠ تغییر یافته است.
 
وی افزود: شرط معدل برای همه فارغ التحصیلان رشته های مورد نیاز در آزمون فارغ التحصیلان برتر دانشگاه‌ها، یک نمره کاهش یافته است؛ به طور مثال  در حالی‌که تا پیش از این فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد دارای معدل ١٩ و بالاتر مجاز به ثبت نام در این آزمون بودند، اکنون امکام ثبت نام دارندگان معدل ١٨ و بالاتر در رشته‌های مورد نیاز در این مقطع تحصیلی فراهم شده است و این کاهش یک نمره‌ای، درباره دیگر مقاطع و دانشگاه ها نیز صدق می‌کند.
 
دهقانی در ادامه درباره دفترچه آزمون ویژه شاغلان صحبت کرد و گفت: بر اساس تغییرات به عمل آمده، فارغ التحصیلان رشته زمین شناسی هم می‌توانند در صورت داشتن حداقل چهار سال سابقه کار مستمر در صنایع نامبرده در دفترچه، در این آزمون شرکت کنند.
 
 وی عنوان کرد: افراد دارای سابقه کار لازم در صورتی که مدرک کارشناسی خود را تا پیش از ٣٠ بهمن ماه سال ٩٥ اخذ کرده باشند، می‌توانند نسبت به ثبت نام در این آزمون اقدام کنند.
 
ابهام در وضعیت بومی ها
علیرغم اِعمال این تغییرات که ثبت نام در آزمون را برای طیف وسیعتری امکانپذیر کرده‌است، هنوز بومی‌های مناطق نفتخیز از شرایط آزمون شاکی‌اند و می‌گویند خواسته‌های آنها برآورده نشده.
 
براساس مصوبات مجلس بایستی 50 درصد ظرفیت اشتغال در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی جنوب به بومی‌ها اختصاص داده شود؛ در حالیکه در آزمون استخدامی نفت، ظرفیت در نظر گرفته شده برای بومی‌ها از 25 درصد بیشتر نیست.
 
همه منتقدان بر این باورند که وزارت نفت بایستی در ضوابط استخدامی خود، لزوم اشتغال جوانان جویای کارِ محلی را در نظر داشته باشد و بومی‌ها را در اولویت قرار داد.
 
به نظر می‌رسد ابهام در شرایط استخدامی بومی‌ها همچنان ادامه دارد و علیرغم فراهم آمدن امکان شرکت در آزمون برای طیف وسیعتری از فارغ‌التحصیلان و شاغلان قرارداد موقت، تغییر قابل ملاحظه‌ای در این زمینه به وجود نیامده‌است.  
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۱
مگه 25 درصد بومي كم هست؟ پس جوانان بقيه نقاط مملكت چيكار كنند؟
انتشار یافته: ۱