bato-adv
bato-adv

آنچه باید درباره HIV و ایدز بدانید

تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۱۱ آذر ۱۳۹۶
ایدز یک بیماری است که شاید اطلاعات زیادی درباره ی آن نداشته باشیم. به همین دلیل و به بهانه روز جهانی ایدز می خواهیم شما را با نکات مهمی که باید درباره ایدز و HIV بدانید آشنا کنیم.

به گزارش سایت دکتر کرمانی، ایدز یک بیماری است که شاید اطلاعات زیادی درباره ی آن نداشته باشیم. به همین دلیل و به بهانه روز جهانی ایدز می خواهیم شما را با نکات مهمی که باید درباره ایدز و HIV بدانید آشنا کنیم.
 
 
1- علت ایدز، HIV است.
ایدز به دلیل HIV که ویروس نقص ایمنی انسان است و به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند به وجود می آید. بدن افراد مبتلا به ایدز ضعیف می شود چون توان مقابله با بیماری را ندارند. فرد در صورت درمان نشدن، نهایتا خواهد مرد. درمانی برای HIV وجود ندارد اما راه هایی وجود دارد که می توان با استفاده از آن ها، علائم را کاهش داد طوری که حتی افراد مبتلا نیز می توانند زندگی سالمی داشته باشند.
 
 
2- شروع ایدز می تواند 10 سال طول بکشد.
شروع ایدز از زمان آلوده شدن به ویروس HIV، می تواند تا 10 سال طول بکشد. بنابراین فرد آلوده به HIV ممکن است تا سال ها ظاهری سالم باشد و خود نیز احساس سلامت کند. اما این فرد در این دوران نیز می تواند ویروس را به شخصی دیگر منتقل کند. داروهای جدید می توانند به فرد کمک کنند برای مدت زمان بیشتری سالم بماند، اما با این حال فرد همچنان مبتلا به HIV است.
 
 
3- HIV از طریق مایعات بدن آلوده به HIV فرد مبتلا منتقل می شود.
HIV از طریق رد و بدل شدن هر گونه مایعات بدن آلوده به HIV منتقل می شود. انتقال در تمام مراحل بیماری می تواند صورت بگیرد. ویروس HIV در این مایعات بدن وجود دارد: خون، اسپرم (و مایعات قبل از انزال)، ترشحات واژن، شیر مادر.
 
 
4- HIV بیشتر از طریق روابط جنسی منتقل می شود.
HIV بیشتر از راه های جنسی انتقال پیدا می کند. دلیلش هم این است که در روابط جنسی هم مایعات و هم مسیرهای باز به سمت بدن حضور دارند. دخترها مخصوصا به خاطر بافت واژینال خود، بیشتر در خطر آلوده شدن به HIV قرار دارند، چون نازک تر و حساس تر از خانم های بالغ هستند.
 
 
5- افرادی که دچار عفونت های منتقله از راه جنسی می شوند، بیشتر در خطر HIV هستند.
افرادی که دچار عفونت های منتقله از راه جنسی می شوند، بیشتر در خطر ابتلا به HIV و همین طور انتقال آن به دیگران هستند. چنین افرادی باید هرچه سریع تر، به دنبال درمان عفونت خود باشند و یا روش های ایمن تر نزدیکی را امتحان کنند (استفاده از کاندوم) و همچنین شخص دوم را نیز از مشکل خود مطلع کنند.
 
 
6- خطر انتقال HIV از راه جنسی را می توان کاهش داد.
اگر افراد نزدیکی نداشته باشند، خطر انتقال ویروس HIV می تواند کاهش پیدا کند. همچنین استفاده از کاندوم و یا نزدیکی بدون دخول نیز می تواند خطر انتقال را کاهش دهد. تنها راهی که می توانید کاملا مطمئن شوید انتقالی صورت نمی گیرد، این است که از هرگونه تماس جنسی پیشگیری کنید.
 
 
7- افرادی که به خود مواد مخدر تزریق می کنند، بیشتر در خطر آلوده شدن به HIV قرار دارند.
HIV زمانی که پوست بریده می شود و یا با سوزنی غیر استریل به آن تزریق می شود هم، ممکن است منتقل شود. دیگر مواردی که باعث انتقال می شوند، عبارتند از چاقو، تیغ و یا هر وسیله دیگری. افرادی که به خود، مواد مخدر تزریق می کنند و یا با مصرف کنندگان مواد مخدر نزدیکی دارند بیشتر در خطر آلوده شدن به HIV قرار دارند.
 
 
8- برای دریافت مشاوره و آزمایش، با یک مرکز بهداشتی و یا مرکز مخصوص ایدز و HIV تماس بگیرید.
هر کسی که فکر می کند مشکوک به آلوده شدن توسط HIV است، باید حتما با مراکز مخصوص این بیماری تماس بگیرد تا مشاوره و آزمایش دریافت کند.
 
 
9- HIV با تماس های روزمره منتقل نمی شود.
HIV به واسطه ی این موارد منتقل نمی شود: بغل کردن، دست دادن، تماس های معمولی روزمره، استفاده از استخر، صندلی توالت، استفاده از یک تخت مشترک، استفاده از بشقاب غذا، گزش حشرات و دیگر پشه ها، سرفه و عطسه کردن.
 
 
10- هرکسی به دلسوزی و حمایت نیاز دارد.
تبعیض قائل شدن برای کسانی که مبتلا به ایدز هستند و یا در خطر ابتلا قرار دارند، نقض حقوق انسان ها است و به هیچ وجه کار شایسته ای نیست. تمام افرادی که به HIV آلوده شده اند، شایسته دلسوزی و حمایت هستند.