علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس و فرزند شهید آیتالله مطهری میهمان این هفته برنامه تلویزیونی دستخط بود.
وی درباره دلایل نامنویسی دوبارهاش برای انتخابات مجلس نهم و تغییر اردوگاه سیاسی از اصولگرا به سمت اعتدالیون و اصلاحطلبان گفت: اگر چه من خیلی مایل به ادامه حضور نبودم، ولی اگر نمیآمدم نوعی عقبنشینی محسوب میشد؛ دوباره کاندیدا شدم. تحت عنوان صدای ملت آمدیم و به نوعی مستقل بود و رأی آوردیم.
برای مجلس دهم هم به این شکل شد که فهرست امید خودشان اسم من را گذاشتند، من درخواستی نکردم. البته من هم مخالفت نکردم و تشکر هم کردم.
به گزارش خبرآنلاین، مطهری درباره انتخابات مجلس دهم و لیست امید اضافه کرد: البته افرادی بودند که با زور و فشار اسمشان در لیست رفت ولی اسم من را خودشان گذاشتند و من هم گفتم اشکالی ندارد و من هم رأی آوردم. اصلاحطلب نبودند و با فشارهای سیاسی وارد شدند.
بعد از ورود به مجلس هم میگفتند فراکسیون جدید باز کنیم. من گفتم از نظر اخلاقی درست نیست که در این فهرست بودیم و راه دیگری باز کنیم. من اخلاقی این کار را درست نمیدانستم. همچنان در فهرست امید هستیم. ولی واقعاً من نه اصلاحطلب حساب میشوم و نه اصولگرا حساب میشوم.
نماینده تهران درباره ترکیب کابینه دوازدهم توضیح داد: در مجموع خوب است. اگر چه در برخی موارد انتظار دیگری داشتیم. در جاهایی انتظار داشتیم که افراد قویتر و مستقلتری معرفی شوند، ولی در مجموع احساس کردیم آقای روحانی به خاطر محذوراتی که داشت، تعامل خوبی با رقیب خود داشت و کابینهای تشکیل داد که مورد رضایت آنها هم باشد و شاید مصلحت کشور هم همین باشد، برای اینکه مخالفتها و حملات به دولت کم شود تا از این شرایط اضطراری عبور کنیم.
مطهری همچنین در پاسخ به سؤالی درباره ویژگیهای علی لاریجانی گفت: ایشان خیلی پخته شده و نزدیک 10 سال است که مجلس را اداره میکند. طبیعی است بسیار پخته شده است. با سالهای اول بسنجید متوجه این پختگی خواهید شد.
کلاً آدم عاقل و باتدبیر و باهوشی است. وی افزود: آقای لاریجانی لابی قوی دارد. کسی که 10 بار بهعنوان رئیس مجلس انتخاب شود، تا به حال نداشتهایم. طبیعی است که لابی قوی دارد که چنین کاری میکند. وی همچنین با تأیید این نکته که شهید مطهری مخالف پست اجرایی گرفتن روحانیون بود، درباره اختلاف نظر شهید مطهری با آیتالله هاشمی رفسنجانی بر سر همین موضوع گفت: فکر کنم اختلاف نظر بود.
چون ایشان در مصاحبهای دو هفته قبل شهادت میگویند روحانیون پست اجرایی دولتی نگیرند و روحانیت کار اصلی خودش را انجام دهد مگر اضطرار باشد؛ یعنی فرد غیر روحانی صالح نباشد.
نظر کلی ایشان این بود که روحانیت همان حالت عادی خود را حفظ کند و همان استقلال خود را حفظ کند و در مقابل دولتها و کنار مردم باشند، حتی در جمهوری اسلامی چنین باشد.
وی افزود: آن زمان نظر امام(ره) هم همین بود. بعد از داستانهایی که پیش آمد، امام(ره) کم کم اجازه دادند روحانیون هم وارد عرصه شوند و این همان اضطرار میشود.