bato-adv
bato-adv
رونمایی از تخلف دیگر غیرمجاز بزرگ

سود عجیب ۸۹ درصدی در ثامن‌الحجج!

پرداخت سود ۸۹ درصدی به سپرده‌ها روی دیگر از انحرافات"ثامن‌الحجج" به عنوان منحله بزرگ بازار غیرمتشکل پولی است، موسسه‌ای که با وجود پرونده سنگین تخلفات خود در زمان فعالیت بارها از سوی مقامات مسئول وقت از رئیس کل بانک مرکزی گرفته تا معاون اول رئیس جمهوری مورد تقدیر و حمایت قرار گرفته بود.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۱۲ آذر ۱۳۹۶
پرداخت سود ۸۹ درصدی به سپرده‌ها روی دیگر از انحرافات"ثامن‌الحجج" به عنوان منحله بزرگ بازار غیرمتشکل پولی است، موسسه‌ای که با وجود پرونده سنگین تخلفات خود در زمان فعالیت بارها از سوی مقامات مسئول وقت از رئیس کل بانک مرکزی گرفته تا معاون اول رئیس جمهوری مورد تقدیر و حمایت قرار گرفته بود.
 
به گزارش ایسنا، ولی‌اله سیف - رئیس کل بانک مرکزی – در اظهارات اخیر خود در یک برنامه تلویزیونی در رابطه با فعالیت موسسات غیرمجاز به نحوه جذب سپرده‌گذاران اشاره داشته و گفته وقتی که سود پرداختی در موسسات غیرمجاز به طرز عجیبی بالاتر از بانک‌ها و موسسات مجاز بود، عاملی شد برای حرکت مردم برای دریافت سود بیشتر در این موسسات.
 
وی در گفته‌هایش به برخی از این ارقام سود اشاره داشته و از نرخ های عجیبی که در یک موسسه غیرمجاز پرداخت می‌شد سخن گفته است. "ثامن الحجج" همان موسسه‌ای است که سیف، به آن اشاره داشته و می‌گوید در مواردی تا ۸۹ درصد به سپرده‌گذاران سود پرداخت کرده است، به گونه‌ای که در این میان هستند سپرده‌گذارانی که به فاصله کمتر از دو سال با نرخ ۸۹ درصد سودی تا ۲۲ میلیارد تومان دریافت کردند یا در مواردی که در این فاصله زمانی سودهای ۱۵، ۱۱ و ۵ میلیارد تومانی نیز پرداخت شده است. البته نحوه تامین هزینه پرداخت این سودها نیز قابل توجه است چون در جریان رکودی که طی سال های گذشته بر اقتصاد حاکم بود، در حالت عادی بازده کارها و طرح های اقتصادی بیش از ۸۹ درصد نبود که قرار باشد از محل آن تا چنین سودهایی پرداخت کرد، موضوعی که رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید این موسسه و امثال آن با دریافت سپرده از مشتریان آن را به عنوان سود به سپرده‌گذاران دیگر پرداخت می‌کرده‌اند.
 
"ثامن‌الحجج" که اکنون حدود سه سال از فروپاشی واتمام فعالیت آن می‌گذرد یکی از بزرگ‌ترین تعاونی‌های اعتبار فعال در بازار غیرمتشکل پولی بود که از اوایل دهه ۱۳۸۰ شکل گرفته و شروع به رشد کرد، اما در نهایت با توجه به مشکلات مدیریتی و تخلفات سازمانی و مالی که در آن اتفاق افتاد در دو سال گذشته فعالیت آن پایان یافته و انجام تعهدات آن از کانال بانک پارسیان در دستور کار قرار گرفت. ثامن الحجج در زمان فروپاشی ثامن الحجج بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار فقره حساب  و تا ۱۲ هزار میلیارد تومان جذب سپرده داشت.
 
این تعاونی پرونده‌ای سنگین از تخلفات با خود به همراه دارد به طوری که حساب‌سازی‌های گسترده، ابراز بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان موجودی ساختگی و موهوم، پرداخت‌های وجوه کلان به افراد خاص و صاحب‌منصب با هدف همراه‌کردن آنها در سرنوشت تعاونی، انتصابات سفارشی افراد فاقد صلاحیت حرفه‌ای در سمت‌های حساس، واریز مبالغ دریافتی از طریق دستگاه‌های کارتخوان (POS) به حساب مدیران شعب تنها بخشی از تخلفات مدیران ثامن الحجج است.
 
با این حال در پیشینه فعالیت ثامن الحجج با وجود تخلفات سنگینی که در شکل‌گیری و ادامه فعالیت آن وجود دارد، می‌توان رد پای تشویق و تقدیرهای محمود بهمنی و محمدرضا رحیمی را دید، به طوری که هنوز ثامن الحجج مجوزی از بانک مرکزی دریافت نکرده و غیرقانونی فعالیت می‌کرد در کنار گسترش فعالیت مورد حمایت نیز قرار می‌گرفت، زمانی که درویشی – مدیر نظارت بانک مرکزی – در نامه‌ای مدیران عامل بانک‌های خصوصی و دولتی را مکلف کرده بود تا به موسسه ثامن الحجج خدمات بانکی ارائه کنند و یا محمود بهمنی-رئیس کل وقت بانک مرکزی- در سال ۱۳۹۰ از میرعلی به عنوان مدیرعامل تعاونی ثامن الحجج به دلیل همکاری در ساماندهی شرکت‌های تعاونی آزاد و صندوق‌های قرض‌الحسنه تقدیر کرد. حتی در موردی دیده می‌شود که رحیمی- معاون اول رئیس جمهوری دولت دهم- مدیرعامل ثامن الحجج را مورد تقدیر قرار می‌دهد.
 
اما با وجود تخلفات گسترده‌ای که در ثامن الحجج رخ داد و هزینه‌های سنگینی که برای نظام بانکی به همراه داشت، هیچ‌گاه مقامات مسئول وقت به ابهامات موجود درباره ثامن الحجج پاسخ نداده و اقدام برای تقدیر و حمایت از این تعاونی در حالی که هیچ مجوزی از بانک مرکزی نداشت و مملو از تخلف بود و یا مدیر عامل آن که در نهایت بازداشت شد را توجیه نکردند.
ناشناس
Germany
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
اقاي توكلي گفت خيلي از اقازاده ها با پولهاي هنگفت در اين موسسه حساب داشتند ، سود ٨٩٪‏ از سپرده يا پول مردم بهشان داده شده حساب خودشان را بعد از دريافت سود برداشته و خداحفظ! حالا كي جرات دارد با اين افراد نظام انگ بزند حتي توكلي هم جرات اينكار را ندارد.
حبیب اله
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
موسسه ثامن الحجج به کجا وابسته است؟
مدیر عامل و هیات مدیره و سهامداران اصلی و نیز دریافت کنندگان میلیاردی سود و تسهیلات چه کسانی هستند؟
بسیجی مدافع حرم
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
ما که برداشتی طومار نوشتی{یکی از نظرات) موقعی که سودهای کلان می گرفتید نمی گفتید این پولها از کجا میاد؟؟؟ یا خودتونو به نفهمی می زدید؟؟؟دولت می گفت این سودها غیر قانونی است و دیگر مسئولیتی ندارد کجا بودید؟؟؟
ناشناس
Armenia
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
به اسم ائمه مطهر و معصوم تا اونجایی که جا داشت و داره تازیدن و هنوز دارن میتازن. هیچکس هم پیدا نمیشه که جلوی افسار این آدم خوارها رو بگیره.
خاتم راشد
Philippines
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۳
مگر سود گرفتن غیر قانونی هست ؟ اصلاً فرض کنیم ۱۰۰٪ سود کگرفته یک نفر... یک موسسه ای که مجوز گرفته توی این مملکت اقدام به دادن اون سود کرده...گرفتن این سود مگر غیر قانونی هست که توی بوق میکنید.... اگر کار غیر قانونی بوده از طرف مجوز دهنده و موسسه مذکور بوده ...همیشه وقتی مشکل پیش میاد نفر آخر و کوچکترین جز سیستم مورد سرزنش قرار میگیره
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
United States of America
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
مسابقه در صدا و سیما در دهه ۷۰ بود که اسمش، بخور بخور بود، و هر بچه یی که بیشتر میخورد برنده بود. حالا این مسابقه در سطح ملی‌ باید به نم ایران ثبت بشود. بخور بخور بخور!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
بابا چه خبره تو این مملکت؟
سپرده گذار مفلوک ثامن الحجج
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
آقای سیف؛ آیا نتیجه اهمال کاری ها ، عدم ساماندهی ، فقدان اخذ وجه ضمانتهای قانونی و تعهدات لازم ، عدم نظارت صحیح نسبت به فعالیت موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج(ع) با 12 سال فعالیت و نمایش تابلوهای تحت نظارت بانک مرکزی بر سر درب 550 شعبه آن در بهترین مکانهای پایتخت و تمام مراکز استانها و شهرهای سراسر کشور آز سوی بانک مرکزی را سپرده گذاران سیاه بخت باید بدهند!!!
سیاست گذاری بانک مرکزی و هیئت رسیدگی کننده و بازرسانی که مشخص نیست به چه دلیلی جملگی استعفاء دادند جهت تصفیه سپرده گذاران موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج (ع) بواسطه تصمیمات غلط اندر غلط در دولتی که با شعار تدبیر و امید به روی کار آمد بسیار مایه تأسف است !! ؟؟
عجیب تر آنکه بعد از دوسال بانک مرکزی تازه به اطلاعاتی دست یافته که عده ای قلیل از افراد خاص سود های نجومی گرفته اند و یا اخیرا با روشنگری سازمان مردم نهاد دیدبان شفافیت و عدالت مشخص شد عمده تسهیلات موسسه ثامن الحجج (ع) به قضات بازنشسته ، فرزندان علما و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی (سهام داران اصلی سفره انقلاب ) اعطاء شده است!!؟؟
فکر نمی کنم هیچ سپرده گذاری راضی باشد عده ای سود های غیرمتعارف و تسهیلات نجومی برده باشند و موجبات ورشکستگی تعاونی را فراهم کردند و از طرفی عده بسیار زیادی طی دو سال گذشته که تمام درآمدشان وابسته به اخذ سود متعادل ماهانه 22 تا 25 درصدی بوده هیچ سودی نگرفته اند و خیلی ها از هستی ساقط شدند ! ؟
دو سال است که از مسدود شدن حسابهای ما نزد موسسه ثامن الحجج می گذرد؛ بین سپرده گذاران سیاه بخت خانواده هایی هستند که بیماران سرطانی ، صعب العلاج ، زندانی، فرزندان دانشگاهی، فرزندان دم بخت، حمایت کننده مخارج زندگی، اولادان مجرد و مزدوج ، بدهکار به اشخاص و موسسات و بانکها و تأمین کننده صدها هزینه جاری و . . . وجود دارد. بطوریکه تمام درآمد و وابستگی آنان به سرمایه و اخذ سود متعارف 22 تا 25 درصد از موسسه بوده است و اکثرا از هستی ساقط شدند.
بانک مرکزی برای کاهش درصد آمار سپرده گذاران معترض، تصمیم به پرداخت صد درصد سپرده ها تا سقف یکصد میلیون تومان گرفت در حالیکه سپرده گذاران سقف های تا200 و 300 میلیون تومانی که در نیمه دوم سال 95 فقط 35 میلیون تومان دریافت کرده اند (معادل 11 تا 17 درصدسپرده گذاری پس از زدن از سر و ته و قطع سودها) باید منتظر سر رسید کذایی تحمیلی به بانک عامل باشند !! ؟؟
بانک مرکزی می توانست در ابتدا برای جبران اهمال کاری خود . نرسیدن آسیب به مردم ، تا تعیین تکلیف موسسه ثامن الحجج، راهکار اعطای وام از یکی از بانکهای کشور را برای آن دسته از مردمی که اندک سرمایه یا کل زندگیشان را برای گرفتن چندر غاز سود و گذراندن زندگی در ام القرای جهان اسلام به این موسسه که لقب هشتمین امام و پیشوای شیعیان جهان را به یدک می کشد سپردند، ارائه دهد؛ که نکرد و موجبات گرفتاری و فلاکت سپرده گذاران را فراهم آورد ؟؟ !!
بانک مرکزی همچنین می توانست راهکار پرداخت مرحله ای 25 ، 50 و 100 درصدی اکثرسپرده گذاران را اجرا کند. شیوه برخورد بانک مرکزی و قوه قضائیه با ملت طوری است که انگار سپرده گذاران در موسسات مالی و اعتباری سرزمین های اشغالی و یا بلاد کفر پولاشون را بردند و گذاشتند و امروز ملت عاجزانه از مراجع ذیربط داخلی خواستار رفع انسداد حسابها و بازگشت سپرده هاشان از خارج به داخل کشور هستند !!! ضمن اینکه تاکنون دستگاه قضا به مالباختگان اجازه شکایت از مدیرعامل و سایر اعضای هیئت مدیره موسسه ثامن الحجج و مسئولان بانک مرکزی را نداده است!!؟؟ و اخیرا دستگاه قضائی ضمن فرافکنی و درست کردن حاشیه امن برای همکاران قضاتی که ناجوانمردانه با پول ما ملت سیاه بخت تسهیلات نجومی و هنگفت از موسسه مذکور دریافت کرده اند، سپرده گذاران را مستحقق ضرر سودجویی خود دانسته است!!؟؟
در پایان از بانک مرکزی انتظار داریم با توجه به دارایی های بجا مانده از موسسه ثامن الحجج نظیراموال غیرمنقول نجومی شامل املاک تجاری، اداری ، مسکونی ،هتل، زمین های مرغوب و اموال غیر منقول که بالغ بر هزاران میلیارد تومان ارزش دارد و قرار بود از سال گذشته تهاتر شده یا بفروش برسد، بصورت شفاف مزایده واقعی شده و بفروش رسیده و کلیه خسارات وارده به سپرده گذاران منجمله بازگرداندن اصل سپرده وپرداخت سود متعادل سالانه به همراه ضرر و زیانهای وارده و خسارات تأخیر تأدیه بر اساس نرخ تورم را محاسبه و صرفنظر از سر رسید تعهد نامه تحمیلی بانک عامل ، دراسرع وقت به طلبکاران موسسه ثامن الحجج(ع) پرداخت شود.
ناشناس
Germany
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
يكي مثل خاوري بوده كه خودي هاي پشت پرده حمايت كردند و سهمشان را با سكه بدون دادن رسيد گرفتن (البته يك عدد سكه) ! ابروي نظام!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
دروغ کیلومتر شعار ندارد
ناشناس
France
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۲
یک دروغ بزرگ از طرف بانک مرکزی برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت.