bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۸۹۳۴

رد تیم انتقال قدرت ترامپ در رسوایی ارتباط با روسیه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید که در مورد پذیرش اتهام از سوی مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و همکاری او با تحقیقات دادستانی، نگران نیست.

تاریخ انتشار: ۰۰:۱۶ - ۱۳ آذر ۱۳۹۶
مایکل فلین در دوره انتقالی درحالی‌که دولت باراک اوباما در آخرین روزهای ریاست‌جمهوری‌اش قرار داشت، اقدام به گفت‌وگو با «سرگئی کیسلیاک»، سفیر سابق روسیه در آمریکا کرده است.
 
به گزارش شهروند، دو روز پس از آن‌که مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ اعتراف کرده که در تحقیقات در مورد ارتباط با روسیه به اف.بی.آی دروغ گفته، روزنامه نیویورک تایمز، یک‌سری ایمیل‌ جدید را افشا کرده که نشان می‌دهد، برخلاف ادعای کاخ سفید مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ هنگام اقداماتش در راستای ارتباط و گفت‌وگو با سفیر روسیه در این کشور پیش از ریاست‌جمهوری ترامپ تنها عمل نکرده است.

با این حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید که در مورد پذیرش اتهام از سوی مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و همکاری او با تحقیقات دادستانی، نگران نیست.

مایکل فلین در دوره انتقالی درحالی‌که دولت باراک اوباما در آخرین روزهای ریاست‌جمهوری‌اش قرار داشت، اقدام به گفت‌وگو با «سرگئی کیسلیاک»، سفیر سابق روسیه در آمریکا کرده است.
 
او متهم شده به این‌که این اقدام او مغایر با قانون موسوم به ۱۷۹۹ لوگان درخصوص عدم ارتباط شهروندان خصوصی با دولت‌های خارجی بوده است.

فلین بعدا اعتراف کرد به این‌که درخصوص گفت‌وگویش با سفیر سابق روسیه به اف‌بی‌آی دروغ گفته است. بعد از این اعتراف فلین، کاخ سفید اعلام کرد: «او خودسرانه عمل کرده است.»

با این حال، ایمیل‌هایی که اخیرا نیویورک تایمز به دست آورده نشان می‌دهد که تیم انتقال قدرت ترامپ ازجمله فلین، بحث‌هایی با یکدیگر بر سر حفظ حمایت روسیه از خودشان پیش از ورود رسمی ترامپ به ریاست‌جمهوری داشته‌اند.

همچنین طبق این ایمیل‌ها «کی‌تی مک‌فارلند»، عضو سابق تیم انتقال قدرت ترامپ که همکاری نزدیکی با فلین داشته گفته که روسیه «انتخابات آمریکا را به سوی ترامپ روانه کرده است.»

این ایمیل‌های مورد مناقشه که نیویورک تایمز منتشر کرده، در ۲۹ دسامبر در میان اعضای ارشد تیم انتقال قدرت ترامپ دست به دست شد؛ آن هم ساعاتی بعد از آن‌که باراک اوباما یک‌سری تحریم‌های جدید علیه روسیه را اعلام کرد. دولت اوباما این تحریم‌ها را در پاسخ به کمپین روسیه برای کمک به پیروزی ترامپ و رقم زدن شکست هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعلام کرد.

دولت باراک اوباما پس از اقدامات تنبیهی علیه روسیه از عدم واکنش متقابل آن کشور تعجب و به همین دلیل تحقیقات در مورد احتمال دخالت مایکل فلین و کارزار دونالد ترامپ در این مسأله را آغاز کرد.

ایمیل مک‌فارلند برای یک مقام دیگر تیم انتقال قدرت ترامپ یعنی «توماس پی باسرت» که اکنون مشاور امنیت داخلی ترامپ است نیز فرستاده شد و او هم به نوبه خود آن را برای ٦ مشاور دیگر ترامپ ازجمله فلین باز فرستاده است.

همچنین اسامی دیگری که در فهرست او برای فوروارد کردن این ایمیل مشاهده شده عبارتند از «رینس پریباس»، رئیس دفتر سابق کاخ سفید، «استیو بنن»، استراتژیست ارشد سابق و «شون اسپایسر» که قرار بود به‌زودی دبیر مطبوعاتی جدید کاخ سفید شود.

مک‌فارلند در این ایمیل‌ها گفته بود که هدف اوباما از اعمال این تحریم‌ها، قراردادن ترامپ در یک مخمصه دیپلماتیک با روسیه بوده و این وضع به نوبه خود گزینه‌های او در ارتباط با ایران، سوریه و کشورهای دیگر را تحت‌تأثیر قرار داده است. او در ادامه نوشته بود: «روسیه کلیدی است که می‌تواند قفل این در را باز کند.»

مک‌فارلند همچنین گفته بود که این تحریم‌ها «دسیسه‌ای برای کشاندن ترامپ به تله‌ای است تا او چیزی در دفاع از روسیه بگوید» و نیت‌شان این بوده که «پیروزی ترامپ را با گفتن این‌که ناشی از مداخله روسیه بوده بی‌اعتبار سازند».
 
او نوشته است اگر این یک اقدام تلافی‌جویانه برای تشدید تنش‌ها بوده ترامپ در بهبود روابط آمریکا با روسیه به مشکل برخواهد خورد درحالی‌که روسیه بوده که انتخابات آمریکا را به سوی ترامپ روانه کرد. «توماس پی باسرت» مشاور امنیت داخلی کنونی ترامپ نیز به این صورت پاسخ داد و از همه مشاوران ارشد تقاضا کرد تا «اکنون از مشروعیت انتخابات دفاع کنیم».

مایکل فلین، ژنرال بازنشسته، روز جمعه با حضور در دادگاه اتهام دروغ‌گویی به اف‌بی‌آی درباره مذاکراتش با مقام‌های روسی را پذیرفت و همزمان اعلام کرد با پلیس فدرال و بازرس ویژه پرونده مداخله روسیه در انتخابات ‌سال گذشته، همکاری خواهد کرد.
 
فلین همچنین تصریح کرده برقراری مذاکرات با مقام‌های روسیه را به دستور یکی از مقام‌های ارشد تیم انتخاباتی و حلقه نزدیک به دونالد ترامپ انجام داده است. آن‌طور که رسانه‌های آمریکا می‌گویند، این مقام ارشد، جرد کوشنر، داماد ترامپ و مشاور ارشد او در کاخ‌ سفید است.

مجازات ارایه شواهد دروغ به تحقیقات فدرال معمولا پنج‌سال زندان است ولی طبق اسناد دادگاه، رابرت مالر به دلیل پذیرش جرم از سوی مایکل فلین و همکاری با تحقیقات فدرال، به دادگاه توصیه کرده است که محکومیتی در حد ٦ ماه زندان برای او در نظر گرفته شود.

پذیرفتن این اتهام از سوی فلین که در مقایسه با دیگر اتهامات منصوب به او می‌تواند محکومیت بسیار سبک‌تری برایش در پی داشته باشد، این فرضیه را در میان ناظران تقویت کرده که رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده ترامپ- روسیه، بنا دارد با استفاده از اطلاعات ژنرال فلین، به سراغ اعضای ارشدتر در ستاد انتخاباتی ترامپ برود و پای آنها را به دادگاه بکشد.

ناظران کاخ ‌سفید این فرضیه را طرح کرده‌اند که احتمالا ژنرال فلین اطلاعاتی در اختیار دارد که به بازرس مولر برای متهم کردن برخی از اعضای ارشد تیم انتخاباتی ترامپ کمک خواهد کرد و به همین علت بازرس ویژه به طرح تنها یکی از اتهامات فلین بسنده کرده است.

ژنرال فلین علاوه بر اتهام دروغ‌گویی به اف‌بی‌آی، به علت تأخیر در ثبت رسمی نام خود به‌عنوان لابی‌گر دولت ترکیه و همچنین مناسبات مالی غیرشفاف با کشورهای خارجی با اتهامات جدی‌تری هم روبه‌رو بود و بر همین اساس، ناظران می‌گویند او راضی به همکاری با بازرس مولر شده تا در برابر، مجازات خفیف‌تری برایش در نظر گرفته شود و پرونده دیگری علیه او و احتمالا پسرش (که او هم به ارتکاب جرایمی مشابه و مرتبط با اعمال پدرش متهم است)
طرح نشود.

با وجود این، دونالد ترامپ می‌گوید ارتباط و مذاکراتی که مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی او با سفیر روسیه داشته، «قانونی بوده» و تنها کار خلاف قانونی که او مرتکب شده دروغ گفتن در این‌باره به مقامات بوده است.
 
ترامپ روز شنبه در توییتی نوشت: «من ناچار به اخراج ژنرال فلین شدم چون او به معاون رئیس جمهوری (مایک پنس) و اف‌بی‌آی دروغ گفته بود. او به علت همین دروغ‌گویی‌ها گناهکار شناخته شده است. باعث تاسف است چرا که فعالیت‌های او در دوران تشکیل دولت (پیش از مراسم تحلیف) قانونی بود. چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد.»

ترامپ پیشتر هم بارها با دفاع از ژنرال فلین او را «آدم خوبی» معرفی کرده بود و فعالیت او در ستاد انتخاباتی و سه هفته‌ای که در کاخ‌ سفید مشاور امنیت ملی او بود را مغایر قانون ندانسته بود. شبکه خبری «ان‌بی‌سی» نیز در گزارشی نوشته است، مایکل فلین ممکن است شهادت دهد که دونالد ترامپ در طول کارزار انتخاباتی به او دستور داده بود که با مقامات روسیه تماس بگیرد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv