bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۴۰۹۱۴

ادعای رسانه آمریکایی: ایران در کودتای زیمباوه بازیگر بزرگ و خطرناکی بود

یک رسانه آمریکایی ادعا کرد ایران در کودتای اخیر زیمباوه کمک‌های سایبری به این کشور آفریقایی داده است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶
رسانه آمریکایی: ایران در کودتای زیمباوه بازیگر بزرگ و خطرناکی بود

فرارو- یک رسانه آمریکایی ادعا کرد ایران در کودتای اخیر زیمباوه کمک‌های سایبری به این کشور آفریقایی داده است.

به گزارش فرارو به نقل از نیوزمکس، در ۱۴ نوامبر گذشته، نیروهای دفاعی زیمباوه، حراره، پایتخت این کشور را محاصره کردند. چند روز بعد، ارتش، رئیس‌جمهور رابرت موگابه ۹۳ ساله را بازداشت و سپس او را در حصر خانگی قرار داد. ارتش برای اینکه اعلام کند این امر یک کودتا نیست، تلویزیون را تصرف کرد. 

امرسون منانگاگوا که به دلیل خشونت و ذکاوت به تمساح مشهور است، جایگزین موگابه شد.

وبگاه آمریکایی نیوزمکس مدعی شده که کودتای اخیر زیمباوه از یک نوع جدید بود. کودتایی که با ابزارهای سایبری وارد شده از ایران انجام شده است.

نیوزمکس نوشت: چند هفته قبل از کودتا، منانگاگوا به ایران سفر کرد. اگر چه ایرانی‌ها اصرار می‌کنند که این سفر یک سفر دیپلماتیک استاندارد بود، اما نزدیکی آن با کودتا باعث شکل‌گیری سوءظن زیادی شده است. به نظر می‌رسد که ایران تا زمانی، سلاح‌های سایبری و تکنیک‌های جنگ‌افزار سایبری به زیمباوه فروخته است.

ظاهرا کمک‌های سایبری ایران به زیمباوه به دو شکل است. حزب اتحادیه ملی آفریقایی زیمباوه - جبهه وطن‌پرست (حزب زانو-پی اف)، که هنوز تحت رهبری منانگاگوا قدرت را در دست دارد، درباره تروریسم محلی بدبین است. ادعا شده که در این راستا حزب مزبور کارزار تبلیغاتی نظام‌مندی در شبکه‌های اجتماعی در زیمباوه به راه انداخته است.

در ادامه گزارش آمده: ایران در تلاشی برای افزایش قابلیت‌های سایبری زیمباوه، از سال ۲۰۰۷ درگیر برنامه‌های آموزشی گسترده برای ماموران نظامی و اطلاعاتی این کشور بوده است. قضاوت درباره کارآمدی این برنامه‌ها بسیار سخت است. با این حال، این غیر منطقی نیست که گمان کرد جمعیت پرحرارتی که قدرت‌گیری تمساح را در حراره جشن گرفت، محصول یک دستگاه تبلیغاتی هست.

نویسنده گزارش با اشاره به کودتای زیمباوه خاطرنشان کرد این کودتا باید حقایق مهمی درباره جنگ‌افزار سایبری را یادآوری کند. نخست آنکه حتی در کشورهای در حال توسعه همچون زیمباوه، نمی‌توان تاثیر و قدرت تکنیک‌ها و ابزارهای سایبری را نادیده گرفت. دوم اینکه این کودتا نشان داد که ایران و تعدادی دیگر از دشمنان آمریکا، اکنون در عرصه جنگ‌افزار سایبری، به شکل نگران‌کننده‌ای پیشرفته هستند.