bato-adv
bato-adv

ژانویه فرصتی برای کلاهبرداری از ایرانی‌ها

پیش بینی می‌شود افراد سودجو با سوءاستفاده از ایام سال نوی میلادی به دنبال عملی کردن اهداف مجرمانه خود و سوءاستفاده از هموطنان باشند.

تاریخ انتشار: ۲۲:۱۱ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری یکی دیگر از شگرد‌های مجرمانه در این ایام را ارسال پیامک‌های انبوه دروغین و جعلی عنوان کرد.
 
به گزارش میزان، رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا گفت: پیش بینی می‌شود افراد سودجو با سوءاستفاده از ایام سال نوی میلادی به دنبال عملی کردن اهداف مجرمانه خود و سوءاستفاده از هموطنان باشند.
 
سرهنگ مهدی شکیب اظهار کرد: از آنجایی که برخی از سایت‌ها و فروشگاه‌های غیر مجاز در این ایام اقدام به عرضه اجناس خود با تخفیفات گوناگون ویژه کریسمس می‌کنند لذا امکان ارائه کالا‌های بی‌کیفیت، تقلبی و حتی عدم ارسال کالا برای کاربران وجود دارد.
 
وی افزود: کاربران عزیز باید نسبت به انتخاب کالا و فروشگاه مورد نظر دقت و حساسیت داشته باشند و با در نظر گرفتن این نکته که "سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیک کالا و خدمات مجاز ارائه می‌کنند" می‌توانند خریدی امن و مطمئن داشته باشند.
 
این مقام مسئول با معرفی سایت enamad.ir به عنوان مرجع معتبر و مهم کسب و کار‌های اینترنتی گفت: از آنجایی که امکان جعل و شبیه‌سازی نماد اعتماد الکترونیک وجود دارد، لیست تمامی سایت‌هایی که دارای مجوز از وزارت صنعت و معدن هستند  در این سایت قابل رویت خواهد بود.
 
سرهنگ شکیب در بخش دوم سخنان خود و در توصیه به مسافران و توریست‌هایی که قصد تهیه ارز دارند، گفت: برابر قوانین جاری کشور، صرافی‌هایی که در فضای آنلاین فعالیت دارند و مبادلات خود را آنلاین انجام می‌دهند، فاقد مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی هستند.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه حضور در صرافی و مبادله پول و ارز ضروری است، به گردشگران هشدار داد: طبق ماده ۳۳ دستور العمل اجرایی تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی‌ها، صرافی ملزم به ارائه رسید و فاکتور معتبر با امضاء مجاز و ممهور به مهر صرافی و به نام و امضای مشتری است؛ بنابراین صرافی‌های دارای مجوز از بانک مرکزی تخلف نمی‌کنند و در صورت تخلف با مراجعه به بانک مرکزی و نشان دادن رسید و فاکتور خرید، می‌توان از آن‌ها شکایت كرد.
 
سرهنگ شکیب افزود: هموطنان عزیز بدانند هرگونه مبادله ارزی فقط باید در صرافی صورت گیرد و این مبادله نمی‌تواند آنلاین باشد به این معنا که شما پول را به حساب صراف واریز كنيد و صرافی به شما ارز درخواستی را تحویل دهد.
 
وی ادامه داد: گردشگران باید نسبت به سایت‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف اقدام به تبلیغ تور‌های مسافرتی با قیمت‌های ارزان می‌کنند حساسیت داشته و بعد از اطمینان از اصالت و اعتبار سایت مورد نظر اقدام به تهیه بلیط کنند.
 
این مقام مسئول اظهار کرد: کاربران نباید به هیچ عنوان فریب تبلیغات در فضای سایبر را بخورند و قبل از هر گونه اقدامی برای رزرو و یا بستن قرار داد با این آژانس‌ها و تور‌ها ببینند که آیا این تور در فضای واقعی وجود دارد و مورد تائید سازمان گردشگری هست یا خیر.
 
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری یکی دیگر از شگرد‌های مجرمانه در این ایام را ارسال پیامک‌های انبوه دروغین و جعلی عنوان کرد و گفت: پیامک‌های انبوه عموماً برای برقراری ارتباط بین گروه‌های بزرگ برای کاهش هزینه‌ها و هدر رفت زمان است. اما همین تکنولوژی مفید تبدیل به راهی برای سوءاستفاده مجرمان سایبری شده است و آنان با استفاده از مطالب و عناوین جذاب و اغواگرایانه، مخاطبان تلفن همراه را به عنوان تبریک سال نو، دریافت لینک دانلود، برنده در جشنواره‌های خاص معرفی کرده و قصد گرفتن اطلاعات بانکی کاربران را دارند.
 
سرهنگ شکیب ادامه داد: این افراد برای واریز کردن وجه مورد نظر اطلاعاتی مثل شماره حساب یا شماره کارت، رمز دوم، cvv۲، تاریخ انقضاء را از قربانیان درخواست می‌کنند. کاربران باید دقت داشته باشند رمز دوم و cvv۲ و تاریخ انقضاء کارت جهت برداشت از حساب بانکی است و رباطی به واریز ندارد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv