bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۴۳۵۳۰

شرط و شروط بانک‌های چینی برای تجار ایرانی‌

براساس آمار گمرک چین در ۱۱ ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۷ میزان تجارت دو کشور ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ از نظر ارزشی ۲۰.۴ درصد و از نظر وزنی ۷.۳ درصد افزایش یافته است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۷ دی ۱۳۹۶

در سال ۲۰۱۷ بانک‌های چینی محدودیت‌های زیادی را بر اساس بخشنامه FATF برای تجار، دانشجویان و ایرانی‌های مقیم چین ایجاد کردند؛ محدودیت‌هایی که همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، براساس آمار گمرک چین در ۱۱ ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۷ میزان تجارت دو کشور ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ از نظر ارزشی ۲۰.۴ درصد و از نظر وزنی ۷.۳ درصد افزایش یافته است.

صادرات ایران به چین با احتساب نفت در ۱۱ ماهه اول سال ۲۰۱۷ رقمی معادل ۱۷ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبلش ۲۸.۸ درصد رشد داشته است. همچنین صادرات چین به ایران در این بازه زمانی ۱۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۳ درصد بیشتر شده است.

بنابراین در مجموع ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نفت به چین فروخته شده است که این رقم در ۱۱ ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۵ درصد رشد داشته است.

اگرچه رقم تجارت ایران و چین در ۱۱ ماهه سال جاری رقمی بیش از ۳۳ میلیارد دلار بوده است اما این رقم در سه سال گذشته کاهش یافته است، چراکه سه سال پیش دو کشور تجارت ۵۱ میلیارد دلاری را تجربه کرده بودند.

طبق اعلام اتاق بازرگانی ایران و چین، محدودیت‌هایی که بانک‌های چینی برای ساکنان ایرانی در چین اعمال کرده‌اند براساس بخشنامه FATF است و در مواردی دیده شده که مسافران ایران در چین برای تبدیل پول‌شان به یوآن مراجعه کرده‌اند و بانک‌ها برای آنها این کار را انجام نداده‌اند.

به گفته یکی از مقامات اتاق بازرگانی ایران و چین، این محدودیت‌ها از اردیبهشت ماه سال جاری بیشتر شده است و این‌که بانک مرکزی اعلام کرده تا بخشنامه به همه بانک‌ها اعلام شود، زمان لازم دارد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv