مورچههای گونه "Matabele"در جنوب آفریقا، زخمهای همراهان خود را که هنگام شکار آسیب میبینند، میپوشانند و تا زمان بازگشت به سلامتی، از آنها پرستاری میکنند.
پژوهش جدید دانشگاه لوزان درباره گونه خاصی از مورچهها، نشان میدهد این موجودات، زخم همنوعان خود را با لیس زدن درمان میکنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، مورچههای گونه "Matabele"در جنوب آفریقا، زخمهای همراهان خود را که هنگام شکار آسیب میبینند، میپوشانند و تا زمان بازگشت به سلامتی، از آنها پرستاری میکنند.
مورچههای"Matabele"، یکی از بزرگترین گونههای مورچه، جنگجویانی قوی هستند که حتی انسان را هم نیش میزنند. این مورچهها، موریانههای بزرگتر از خود را شکار و به صورت تشکیلات 200 تا 600 نفری به جایگاه آذوقه آنها حمله میکنند.
براساس پژوهشی که در مجله "Proceedings of the Royal Society B" به چاپ رسید، این مورچهها پس از جنگ، همنوعان خود را به خانه میبرند و زخمهای باز آنها را لیس میزنند.
این کار، میزان مرگ و میر مورچهها را از حدود 80 درصد به 10 درصد کاهش میدهد.
این پژوهش که در "دانشگاه لوزان" (University of Lausanne) در سوئیس انجام شد، ادعا میکند رفتار این مورچهها، اولین نمونه پرستاری در موجوداتی غیر از انسان است.
"اریک فرانک" (Erik Frank)، از نویسندگان این پژوهش گفت: این کار مانند بسیاری از حیوانات از راه خوددرمانی انجام نمیشود بلکه توسط همنوعانی انجام میگیرد که زخم را لیس میزنند و به این صورت از عفونت آن جلوگیری میکنند