پسته دهانبسته توسط دستگاه و به روش بهداشتی باز و آماده عرضه به بازار میشود اما متاسفانه برخی این کار را با روش غیربهداشتی انجام میدهند که منجر به تولید سم افلاتوکسین در پسته میشود.
به گزارش شهروند، با نزدیکشدن به پایان سال، بازار برگزاری نمایشگاههای بهاره حسابی داغ شده است. نمایشگاههایی که رئیس اتاق اصناف بارها و بارها مخالفت خود را با برگزاری آن اعلام و تأکید کرده که بهتر است فروشهای فوقالعاده را جایگزین آنها کنیم.
حالا در شرایطی که کمتر از دوهفته به آغاز کار این نمایشگاهها باقی مانده، فعالان این صنف از اجاره بالای غرفههای نمایشگاهی گله میکنند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران هم در اینباره میگوید: متاسفانه برگزاری نمایشگاه بهاره به خاطر برخی مسائل مالی دستخوش مسائل مختلفی میشود و برگزارکنندگان نمایشگاه بعد از اخذ موافقت از اتاق اصناف بدون در جریان قراردادن اتحادیهها، غرفهها را به افرادی ناشناخته کرایه میدهند.
مصطفی احمدی با اشاره به اجاره سرسامآور غرفههای نمایشگاه بهاره به فارس گفت: فروشندگان آجیل و خشکبار در دور اول نمایشگاه بهاره که در مصلی امامخمینی(ره) برگزار شده است، به هیچ عنوان عضو اتحادیه آجیل و خشکبار نیستند و چنین افزایش قیمتهایی را عنوان میکنند تا بتوانند کالای خود را با قیمت دلخواه خود بفروشند.
به گفته او، فروشندگان آجیل و خشکبار در دوره اول نمایشگاه به هیچ عنوان عضو اتحادیه نیستند و این فروشندگان بدون اطلاع اتحادیه و با مجوز برگزارکنندگان نمایشگاه بهاره در دوره اول شرکت کردهاند، هیچ نظارتی هم از سوی اتحادیه بر فروش آنها صورت نمیگیرد.
وی افزود: این افراد به صورت موقت برای شب عید به این کار وارد میشوند و هر کالایی را با هر قیمتی در این نمایشگاه بدون هیچ نظارتی عرضه میکنند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با بیان اینکه حتی این فروشندگان پسته آب خندان که فروش آن ممنوع است را عرضه میکنند، گفت: پسته آب خندان پستهای است که مغز آن کامل نشده و دهن آن بسته است.
عرضه پسته با سم آفلاتوکسین توسط فروشندگان بینام و نشان
به گفته او، پسته دهانبسته توسط دستگاه و به روش بهداشتی باز و آماده عرضه به بازار میشود اما متاسفانه برخی این کار را با روش غیربهداشتی انجام میدهند که منجر به تولید سم افلاتوکسین در پسته میشود. احمدی در مورد روش شناسایی این نوع پسته از سایر پستهها گفت: پوست این پسته را وقتی بین دو انگشت قرار میدهید، حالتی فنرمانند دارد و شکسته نمیشود، ضمن اینکه پسته موجود در پوست هم کوچک است و کاملا در پوست پسته لق میزند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با تأکید بر اینکه هیچکدام از اعضای اتحادیه آجیل و خشکبار مبادرت به فروش چنین پستهای نمیکنند، گفت: متاسفانه این پستهها توسط برخی وانتیها و افرادی که به صورت موقت به فروش آجیل و خشکبار در شب عید روی میآورند، عرضه میشود. این درحالی است که براساس قانون نظام صنفی فقط اتاق اصناف و اتحادیه میتوانند نمایشگاه فصلی برگزار کنند و اگر هم شرکتی خواهان حضور در نمایشگاه شد، باید این کار با موافقت اتاق اصناف صورت گیرد.
آنگونه که احمدی میگوید: متاسفانه برگزاری نمایشگاه بهاره به خاطر برخی مسائل مالی دستخوش مسائل مختلفی میشود و برگزارکنندگان نمایشگاه بعد از اخذ موافقت از اتاق اصناف بدون در جریان قراردادن اتحادیهها، غرفهها را به افرادی ناشناخته کرایه میدهند.
او در مورد نحوه قیمتگذاری آجیل و خشکبار در نمایشگاه بهاره بیان داشت: آجیل و خشکبار قیمت مصوب ندارد و براساس عرضه و تقاضا در بازار قیمتگذاری میشود، اما برای نمایشگاه بهاره قیمتها توسط کارشناسان اتحادیه و براساس فرمول مشخص تعیین میشود و در هر غرفه نمونه جنس با قیمت کارشناسی اتحادیه که به مهر و امضای رئیس اتحادیه رسیده است، قرار میگیرد و درصورت نوسان قیمت در طول برگزاری نمایشگاه بهاره قیمتها بازنگری میشود.
وی افزود: اما اکنون فروشندگان آجیل و خشکبار در نمایشگاه بهاره فاقد هرگونه قیمتگذاری از سوی اتحادیه هستند و خودشان قیمتها را برای فروش تعیین میکنند.